内蒙古集宁一中(西校区)2019-2020学年高一下学期期末考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 内蒙古集宁一中西校区2019-2020学年高一下学期期末考试英语试题 WORD版含解析 内蒙古 集宁 一中 校区 2019 2020 学年 一下 学期 期末考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、集宁一中西校区20192020学年第二学期期末考试高一年级英语试题本试卷满分为120分,考试时间为100分钟 第卷 (选择题)第一部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。并在答题卡上将该选项涂黑ATrip 1 One Week In The MountainsBring your strong shoes and warm clothes for this walk in a beautiful area of the Green Mountains. You may go hiki
2、ng or have a try of rock climbing. This is also a protection area for wild animals. You can find many kinds of animals living in this area.Time: May 8-May 14 Tel:64639818 Adult:$110.00 Child:$55.00Trip 2 Three Days In The CountryThere are many beautiful gardens. Take your camera and enjoy the wonder
3、ful sight in Hunter Valley. It is a good place for fishing and horse riding. You can also find different kinds of flowers here. This is also a great walk for bird-lovers.Time: May 20-May 22 Tel:63986432 Adult:$50.00 Child:$25.00Trip 3 Flashlight AdventurePut on your warm clothes, bring a flashlight(
4、手电筒),and come for a night walk along the Dungog Valley. It is a trip full of adventure(冒险).A guide will lead the tour. Many of the plants you will see on this trip can only be seen at night.Time: May 16-May 18 Tel:63875629 Adult:$30.00 Not for childrenTrip 4 Five Day By The SeaWear your sun hat and
5、enjoy wonderful sunshine all the time from morning to evening. Our hotel is next to the sea. We have our own boats too. You can swim in the sea or in the swimming pool. Every day our boat will take you to different places for swimming.Time: May 23-May 27 Tel: 67538293 Adult:$80.00 Child:$40.001. Wha
6、t number may you call if you and your friends want to enjoy the sunshine at the seaside?A. 67538293.B. 63986432.C. 64639818.D. 63875629.2. Sam wants to stay in Hunter Valley with his wife, his five-year-old daughter and his seven-year-old son. How much will it cost?A. $25.B. $50.C. $100.D. $150.3. D
7、avid loves sports. He will take his holiday from May 7 to May 15.What activity will he probably take part in?A. Hiking in the mountains.B. Fishing in the country.C. Watching plants at night.D. Swimming in the sea.【答案】1. A 2. D 3. A【解析】【分析】本文是一则广告,主要讲了山脉一周游、乡村三日游、手电筒冒险之旅和海洋五日游四段旅程的注意事项及时间、电话、价格等。【1题详
8、解】细节理解题。根据最后一部分中的Wear your sun hat and enjoy wonderful sunshine all the time from morning to evening.可知,在Five Day By the Sea这个旅程中可以享受海边的阳光,这里的电话是67538293,故选A。【2题详解】细节理解题。根据第二部分可知,去Hunter Valley票价成人每人$50,,孩子每人$25,所以Sam一家两个成年人,两个孩子一共是$150,故选D。【3题详解】细节理解题。根据文章可知每个旅程的时间分别为:May 8-May 14,May 20-May 22,May
9、 16-May 18,May 23-May 27。而David的假期是May7-May15,符合第一个旅程,故选A。【点睛】这是一则广告,这种文章多考查细节理解题,主要是陈述事实,句子和词汇都不是太难。细节理解题可以先读题,再有针对性地去文章中找答案。比如第1小题就可以直接去文章里找哪个可以享受海边的阳光,第2小题找到Hunter Valley,直接去看票价就可以了,第3小题看每个旅程的时间就行。BWhen milk arrived on the doorstepWhen I was a boy growing up in New Jersey in the 1960s, we had a m
10、ilkman delivering milk to our doorstep. His name was Mr. Basille. He wore a white cap and drove a white truck. As a 5-year-old boy, I couldnt take my eyes off the coin changer fixed to his belt. He noticed this one day during a delivery and gave me a quarter out of his coin changer.Of course, he del
11、ivered more than milk. There was cheese, eggs and so on. If we needed to change our order, my mother would pen a note-“Please add a bottle of buttermilk next delivery”-and place it in the box along with the empty bottles. And then, the buttermilk would magically appear.All of this was about more tha
12、n convenience. There existed a close relationship between families and their milkmen. Mr. Basille even had a key to our house, for those times when it was so cold outside that we put the box indoors, so that the milk wouldnt freeze. And I remember Mr. Basille from time to time taking a break at our
13、kitchen table, having a cup of tea and telling stories about his delivery.There is sadly no home milk delivery today. Big companies allowed the production of cheaper milk, thus making it difficult for milkmen to compete. Besides, milk is for sale everywhere, and it may just not have been practical t
14、o have a delivery service.Recently, an old milk box in the countryside I saw brought back my childhood memories. I took it home and planted it on the back porch (门廊). Every so often my sons friends will ask what it is. So I start telling stories of my boyhood, and of the milkman who brought us frien
15、dship along with his milk.4. Mr Basille gave the boy a quarter out of his coin changer_.A. to show his magical power.B. to pay for the deliveryC. to satisfy his curiosity.D. to please his mother.5. What can be inferred from the fact that the milkman had the key to the boys house?A. He wanted to have
16、 tea there.B. He was a respectable person.C. He was treated as a family member.D. He was fully trusted by the family.6. Why does home milk delivery no longer exist?A. Nobody wants to be a milkman now.B. It has been driven out of the market.C. Its service is getting poor.D. It is forbidden by law.7.
17、Why did the author bring back home an old milk box?A. He missed the good old days.B He wanted to tell interesting stories.C. He missed it for his milk bottles.D. He planted flowers in it.【答案】4. C 5. D 6. B 7. A【解析】这是一篇记叙文。作者主要通过回忆少年时代送奶员给自己带来的快乐,想念那时的岁月,逝去的总是美好的和有趣的。【4题详解】细节理解题。根据文章第一段的As a five-yea
18、r-old boy, I couldnt take my eyes off the coin changer fixed to his belt. He noticed this one day during a delivery and gave me a quarter out of his coin changer可知,五岁的时候,我目不转睛地盯着固定在他腰带上的换硬币机。有一天在送货的时候,他注意到了这一点,从他的换硬币机里拿出了一个25美分的硬币给我。由此判断出Mr. Basle 从他的换硬币机里拿出一枚25分的硬币给了这个男孩是为了满足孩子的好奇心。故选C。【5题详解】推断判断题。
19、根据文章第三段的There existed a close relationship between families and their milkmen. Mr. Basle even had a key to our house可知,各家各户和挤牛奶的人之间关系密切。Mr. Basle甚至有我们家的钥匙。从送牛奶的人有男孩家的钥匙这一事实中可以推断出他完全得到了家人的信任。故选D。【6题详解】推理判断题。根据文章第四段的Big companies allowed the production of cheaper milk, thus making it difficult for mil
20、kmen to compete(竞争),可知大公司允许生产更便宜的牛奶,从而使送奶工难以与之竞争。由此判断出,为什么家庭送奶不再存在是因为它已被逐出市场。故选B。【7题详解】细节理解题。根据文章最后一段的Recently, an old milk box in the countryside I saw brought back my childhood memories,可知,最近,作者在乡下看到一个旧牛奶盒,使作者想起了童年的回忆。所以作者为什么把一个旧牛奶盒带回家是因为他怀念过去的好时光。故选A。CComputers are very important to modern lifeMa
21、ny people think that in the future computers will be used in lots of everyday lifeIt is thought that we wont have to go shopping because we will be able to get most things which are sold in shops on the InternetThere will be no more books because we will be able to get all texts from computersThe In
22、ternet will be used to play games, see films and buy foodMost telephone calls will be made by computers, tooSome people are glad about those new ways of shopping and communicatingOthers do not think that computers will replace our old waysSome people think that one day we will not read books made of
23、 paper. Instead, we will buy and read books using computers, which will keep many different books in them at the same timeWe wont need to turn lots of pages and paper will be savedComputerized books will be used more and moreWhile many people say it is a pleasure to go into shops and look at things
24、you want to buyIt is also unlikely that many people will want to read large texts on our computers. Because paper books will perhaps be more friendlyMaybe computers wont change these two habits8. Which is the main idea of this passage?A. People like going shopping.B. Reading books is important.C. Co
25、mputers are important.D. Computer can be used to play games.9. There will be no more books because_.A. There is no paper in the future.B. People dont like reading books.C. They are very expensive.D. We can read passages from computers.10. Which of the following is TRUE?A. We can see films by compute
26、rs.B. People all like to go shopping by computers.C. We can buy anything using computers.D. All the people like reading books from computers.11. Which of the following is mentioned in the passage?A. Computers can help us e-mail our friends.B. We can chat by using computers.C. Computers can help us m
27、ake telephone calls.D. We can listen to the music by computers.【答案】8. C 9. D 10. A 11. C【解析】本文属于说明文,作者通过这篇文章主要向我们描述了随着科技的发展电脑很重要,鼓励读者一定要好好学习电脑。【8题详解】主旨大意题。根据第一段Computers are very important to modern life.可知文章主要讲了随着科技的发展电脑很重要,故选C。【9题详解】细节理解题。根据第三段Some people think that one day we will not read books
28、made of paperInstead,we will buy and read books using computers.可知有些人认为总有一天我们不会读纸质书因为我们可以从电脑上读文章;故选D。【10题详解】细节理解题。根据第一段The Internet will be used to play games,see films and buy food.可知我们可以通过电脑看电影,而BCD项中的all,和anything太绝对,故选A。【11题详解】细节理解题。根据第一段The Internet will be used to play games,see films and buy
29、foodMost telephone calls will be made by computers,too.可知大多数拨打的电话可通过电脑电脑完成;故选C。DOrganic food, grown without artificial chemicals, is increasingly popular nowadays. Consumers have been willing to pay up to twice as much for goods with organic labels. However, if you think paying a little more for org
30、anic food gets you a more nutritious and safer product, then youd better save your money. A study led by researchers at Stanford University says that organic products arent necessarily more nutritious, and theyre no less likely to suffer from disease-causing bacteria, either.For their new study, Smi
31、th-Spangler and her colleagues conducted a review of two categories of research, including 17 studies that compared health outcomes between consumers of organic against traditional food products, and 223 studies that analyzed the nutritional content of the foods, including key vitamins, minerals and
32、 fats.While the researchers found little difference in nutritional content, they did find that organic fruit and vegetables were 20% less likely to have chemicals remaining on the surfaces. Neither organic nor traditional foods showed levels of chemicals high enough to go beyond food safety standard
33、s. And both organic and traditional meats, such as chicken and pork, were equally likely to be harmed by bacteria at very low rates. The researchers did find that organic milk and chicken contained higher levels of omega-3 fatty acids, a healthy fat also found in fish that can reduce the risk of hea
34、rt disease. However, these nutritional differences were too small, and the researchers were unwilling to make much of them until further studies confirm the trends.Organic food is produced with fewer chemicals and more natural-growing practices, but that doesnt always translate into a more nutritiou
35、s or healthier product. The U. S. Department of Agriculture(USDA) states that “whether you buy organic or not, finding the freshest foods available may have the biggest effect on taste.” Fresh food is at least as good as anything marketed as organic.12. What does the underlined sentence in the first
36、 paragraph mean? _A. Organic food helps you save money.B. Organic food contains much more nutrients.C. Organic food is worth the high price.D. Organic food is not always nutritious.13. Smith-Spangler and her colleagues found that _ A. organic food could reduce the risk of heart diseaseB. traditional
37、 food was grown with more natural methodsC. both organic and traditional food they examined were safeD. there was not a presence of any forms of bacteria in organic food14. Which of the following is relatively healthier according to the passage?A. Organic chicken and porkB. Organic milk and chickenC
38、 Traditional chicken and porkD. Traditional fruit and vegetables15. What is the authors attitude toward organic food? _A. DoubtfulB. UnconcernedC. PositiveD. Supportive【答案】12. D 13. C 14. B 15. A【解析】本文为说明文。作者由人们花很多钱去购买有机食品入题,提出有机食品并不是真的比传统食品更好。并引用专家的调查结果证实有机食品并未比传统食品有更好的营养成分。【12题详解】句意猜测题。根据上文Organic
39、 food, grown without artificial chemicals, is increasingly popular nowadays. Consumers have been willing to pay up to twice as much for goods with organic labels.可知如今,不使用人工化学物质的有机食品越来越受欢迎。消费者愿意花两倍的钱购买带有有机标签的商品。However表示转折,可知下文的内容与之相反,由此可知,划线部分表达的意思就是这种有机产品并不一定就是更有营养,值得花两倍的钱。故D项“有机食品并不总是有营养的”符合题意,故选D
40、。【13题详解】细节理解题。根据第三段中While the researchers found little difference in nutritional content, they did find that organic fruit and vegetables were 20% less likely to have chemicals remaining on the surfaces. Neither organic nor traditional foods showed levels of chemicals high enough to go beyond food s
41、afety standards.可知虽然研究人员发现有机水果和蔬菜的营养成分几乎没有差别,但他们确实发现有机水果和蔬菜表面残留化学物质的可能性降低了20%。有机食品和传统食品的化学成分含量都没有高到超出食品安全标准。由此可知,Smith-Spangler和她的同事发现他们检测的有机和传统食品都是安全的。故选C。【14题详解】细节理解题。根据第三段中The researchers did find that organic milk and chicken contained higher levels of omega-3 fatty acids, a healthy fat also fou
42、nd in fish that can reduce the risk of heart disease.可知研究人员确实发现,有机牛奶和鸡肉中omega-3脂肪酸的含量较高。omega-3脂肪酸是一种健康脂肪,也存在于鱼类中,可以降低患心脏病的风险。由此可知,有机牛奶和鸡肉相对更健康。故选B。【15题详解】推理判断题。根据第一段中However, if you think paying a little more for organic food gets you a more nutritious and safer product, then youd better save your
43、money.可知然而,如果你认为花更多的钱买有机食品可以让你得到更有营养和更安全的产品,那么你最好节约你的钱。以及最后一段中The U. S. Department of Agriculture(USDA) states that “whether you buy organic or not, finding the freshest foods available may have the biggest effect on taste.” Fresh food is at least as good as anything marketed as organic.可知美国农业部(USDA
44、)表示,“无论你买不买有机食品,找到最新鲜的食物可能对味道影响最大。”新鲜食品至少和任何被标榜为有机食品的东西一样好。由此可推知,作者在第一段提出人们不值得花过多的钱去买有机食品,作者认为有机食品并不总是转化为更有营养或更健康的产品。并用美国农业部的观点来证明:新鲜的食品至少与有机食品一样好。可知作者是质疑的态度。故选A。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Improve your memorySome people often complain about their poor memory. Actua
45、lly there are several ways to keep your memory sharp. This article will show you some simple tips_16_When you say these things, you begin to plant the thought in your mind and it may become true. Tell yourself you can remember anything as long as you put your mind to the task. You will see an improv
46、ement in your memory._17_If you have trouble remembering phone numbers or other blocks of numbers, it can be really helpful to try this method. If you remember them in smaller groups, like two or three digits(数字), it will also be much easier to remember the number.Be sure to see a doctor if you real
47、ly are losing your memory. A poor memory can be a sign that you are in low spirits_18_.Playing games also helps improve your memory. Any type of games that involves remembering things is wonderful._19_. Try and remember it when you have nothing better to do. A useful tip for anyone interested in gam
48、es is too often work on solving word puzzles and similar types of games._20_Not only will your memory probably improve, you will also have a great deal of fun.A. Take a right attitude.B. Remember numbers in small groups.C. Stop telling yourself you have a weak memory.D. If you dont know your conditi
49、on, you wont go to hospital.E. If you dont like games, you can go over a list of “to-do things”.F. If so, treating it could be the key to getting your memory back.G. Such games use the same skills needed to remember facts and help keep the mind sharp.【答案】16. C 17. B 18. F 19. E 20. G【解析】这是一篇议论文。有些人经
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-402182.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
