四川省岳池县2015高考英语阅读理解练习(2)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省 岳池县 2015 高考 英语 阅读 理解 练习 答案
- 资源描述:
-
1、四川省岳池县2015高考英语阅读理解练习(2)及答案阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。However urban life strikes you,cities worldwide have been growing even more rapidlySome of this growth has occurred in the developed world,but the most dramatic increase has been in the Third WorldAlmost all the worlds population growth ov
2、er the next 30 years will take place in the cities of developing countriesBy the year 2030,for the first time in history,60 percent of the worlds people will be living in citiesThis is actually good news in some ways“Cities are the fundamental building blocks of prosperity,” says Marc Weiss,chairman
3、 of the Prague Institute for Global Urban Development,“ both for the nation and for families” Industrial and commercial activities in urban areas account for between 50 and 80 percent of the gross domestic product (GDP) in most countries of the world“ theres the crazy notion that the way to deal wit
4、h a citys problems is to keep people out of them,” Weiss continued“But the problems of the rural life are even more serious than those of the city” For better or worse,urban-watchers are clear on one point: The quality of life for most people in the future will be determined by the quality of cities
5、Those cities will be bigger than everAnd yet,population numbers by themselves dont determine a citys prospects; after all,Addis Ababa,Ethiopia,and Hamburg,Germany,have the same populationNor is explosive growth necessarily the determining factor“City problems,” one authority points out,“mostly have
6、to do with weak,ineffective,and usually unrepresentative city governments”56The passage mainly discusses _ABig citiesBCity lifeCPopulationDGross Domestic Product57According to the passage,in the year of 2030 _Athere will be 21 cities having a population of more than 10 millionBrural area will be ext
7、inctCmost people will live in citiesDthe third world will keep abreast with the developed world58In the authors opinion,_Abetter city,better lifeBboth urban and rural areas have a larger populationCthe larger population,the faster a city developsDboth urban and rural areas have larger gross domestic
8、 products59Which statement is NOT true according to the passage?AThe developing countries develop faster than the developed countriesBCities contribute more to the GDP than the villagersCSome problems are more easily solved in cities than in countryDIts impossible to solve urban problems by getting
9、people out of cities60The last paragraph implies that _Apublic services are ineffective Bcities are increasing too fastCpopulation is not linked with developmentDgovernment should be responsible for the problems in the cities【参考答案】56-60 A C A A DC7 2013湖北卷 Mothers and daughters go through so muchyet
10、 when was the last time a mother and daughter sat down to write a book together about it all? Perri Klass and her mother, Sheila Solomon Klass, both gifted professional writers, prove to be ideal cowriters as they examine their decades of motherhood, daughterhood, and the wonderful ways their lives
11、have overlapped (重叠)Perri notes with amazement how closely her own life has mirrored her mothers: both have fulltime careers; both have published books, articles, and stories; each has three children; they both love to read.They also love to travelin fact, they often take trips together.But in truth
12、, the harder they look at their lives, the more they acknowledge their big differences in circumstance and basic nature.A child of the Depression (大萧条), Sheila was raised in Brooklyn by parents who considered education a luxury for girls.Starting with her college education, she has fought for everyt
13、hing shes ever accomplished.Perri, on the other hand, grew up privileged in the New Jersey suburbs of the 1960s and 1970s.For Sheila, wasting time or money is a crime, and luxury is unthinkable while Perri enjoys the occasional small luxury, but has not been successful at trying to persuade her moth
14、er into enjoying even the tiniest thing she likes.Each writing in her own unmistakable voice, Perri and Sheila take turns exploring the joys and pains, the love and bitterness, the minor troubles and lasting respect that have always bonded them together.Sheila describes the adventure of giving birth
15、 to Perri in a tiny town in Trinidad where her husband was doing research fieldwork.Perri admits that she cant sort out all the mess in the households, even though she knows it drives her mother crazy.Together they compare thoughts on bringing up children and working, admit longhidden sorrows, and e
16、njoy precious memories.Looking deep into the lives they have lived separately and together, Perri and Sheila tell their motherdaughter story with honesty, humor, enthusiasm, and admiration for each other.A written account in two voices, Every Mother Is a Daughter is a duet (二重奏) that produces a deep
17、, strong sound with the experiences that all mothers and daughters will recognize.55Why does Perri think that her own life has mirrored her mothers?AThey both have gone through difficult times.BThey have strong emotional ties with each other.CThey have the same joys and pains, and love and bitternes
18、s.DThey both have experiences as daughter, mother and writer.56The word “luxury” in Paragraph 3 means _Asomething rare but not pleasantBsomething that cannot be imaginedCsomething expensive but not necessaryDsomething that can only be enjoyed by boys57What is Paragraph 4 mainly about?AThe content of
19、 the book.BThe purpose of the book.CThe influence of the book. DThe writing style of the book.58How are womens lives explored in this book?AIn a musical form. BThrough field research.CWith unique writing skills.DFrom different points of view.【要点综述】 本文是一篇记叙文,主要讲述了母女二人合作写书。因为两人都有母亲、女儿的身份以及重叠的生活等,她们从各自
20、的角度描绘了她们之间的母女关系。 55D 细节理解题。根据第一段的最后一句以及第二段的前半部分可知,母女二人在身份上、职业上都有着很多的共同之处,因此女儿的生活就可以反映妈妈的生活。故D正确。56C 词义猜测题。根据画线单词前的“the Depression”以及下文的“luxury is unthinkable”可知它的意思是“奢侈”,即很贵的但没必要的东西。故C正确。57A 段落大意题。根据第四段中的“exploring the joys and pains, the love and bitterness”可知,第四段主要介绍了本书的内容。故A正确。58D 推理判断题。根据最后一段中的“
21、A written account in two voices”可知,母女二人是从不同的视角写这本书的。故D正确。【山东省2014高考仿真冲刺卷(6)】E阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。All parents know that one of their most important tasks is to prepare their children for an independent life,but any parent can tell you that its hard to let go of your childrenThat balanc
22、e between keeping your children safe and allowing them to learn from their own mistakes can be heartbreakingYears of experience means that parents often do know best,but on the other hand,the young,being less bound by tradition,are often more creative,more able to find new solutions to old problemsR
23、evolutions are led by the youngGood teachers make the growth of critical (批判性的) thinking easier in their students,only to find that this can lead to a questioning of the teachers basic beliefsSchools encourage parents to become involved,but are often embarrassed when parents have reservations about
24、some of the educational methods being usedGovernments encourage unimportant groups to empower themselves in order to participate fully in the development processAnd they are often surprised when the new leaders of these groups turn around and attack the policies of that same governmentThe rebellions
25、 (叛逆的)young and the newly unimportant groups are important in social developmentThey are not necessarily representatives of those they want to represent or not realistic in their demands,but their voices must be heardGood parents know that just forbidding particular behaviors does not prevent their
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
