分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 11

类型四川省岳池县2016高考英语阅读理解一轮选练(6)及参考答案.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:402762
  • 上传时间:2025-11-30
  • 格式:DOC
  • 页数:11
  • 大小:127KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    四川省 岳池县 2016 高考 英语 阅读 理解 一轮 参考答案
    资源描述:

    1、阅读下列四篇短文,从每小题后所给的A,B,C或D四个选项中,选出最佳选项。Finally, Ientered the university. Because of my careful savings, I did not have to work during the school year. Then,summer came and it was time to work harder than ever. I continued working as a waitress at night, instructed tennis camps several mornings a week

    2、and worked as a secretary for a few hours in the afternoons. I even decided to take a class at acommunity(社区)college. This class at the community college saved me $650. It was an extremely tiring summer and made me anxious to return to my relatively easy life at the university.During mysecond and th

    3、ird years of undergraduate schooling, I decided to work about five hours per week in the campus(校园)admissions office answering phones. This provided a little spending money and kept me from drawing my savings out. The overall situation looked hopeful as I approached my senior year as long as I could

    4、 make as much money as I had the previous summer. I wanted to go to Israel to study for 3 weeks, but I hesitated in making this decision because it would cost me $1,600 more to get the credits in Israel. About two weeks later my Mom called to tell me that I had $1,600 in the bank that I had forgotte

    5、n about! One of my concerns about this trip was not only the cost, but the loss of time to make money; however, I made as much that summer in the ten weeks when I was at home as I had made during the fourteen weeks when I was at home the summer before. The way everything worked together to make this

    6、 trip possible was one of the most exciting things that have ever happened to me.This experience has shaped me in many important ways. The first thing that Ilearned was the importance of a strong work ethic (伦理). Working long hours did a lot to develop my character and helped me learn the value of a

    7、dollar. It also made me learn how to search for creative ways to settle difficult situations.1. Where did the writer probably work part-time before attending the university?A. In a restaurant. B. In the tennis camps.C. In a company. D. In the admissions office.2. The writer took a class at a communi

    8、ty college mainly because_. A. she wanted to save money B. life there was relatively easyC. summer time was tiring D. it was required by the university 3. The writers major concern about the trip to Israel was that_. A. her mother would not give her approvalB. she would fail to get credits in Israel

    9、 C. a well-paid summer job would be lost D. $1,600 couldnt be drawn out in time4. The passage is mainly about how the writer _. A. made money on the college campusB. managed to make full use of her vacationC. was forced to support herself by her motherD. was shaped by working part-time through colle

    10、ge【参考答案】14、AACD【2015高考复习】阅读理解What happens inside the skull of a soccer player who repeatedly heads a soccer ball?That question motivated a challenging new study of the brains of experienced players that has caused discussion and debate among soccer players,and some anxiety among those of us with soc

    11、cerplaying children.For the study,researchers at the Albert Einstein College of Medicine in New York selected 34 adults,men and women.All of the volunteers had played soccer since childhood and now competed yearround in adult soccer leagues.Each filled out a detailed questionnaire developed especial

    12、ly for this study to determine how many times they had headed a soccer ball in the previous year,as well as whether they had experienced any known concussions (脑震荡) in the past.Then the players completed computerized tests of their memory and other learning skills and had their brains scanned,using

    13、a complicated new MRI technique which can find structural changes in the brain that cant be seen during most scans.According to the data they presented at a Radiological Society of North America meeting last month,the researchers found that the players who had headed the ball more than about 1,100 t

    14、imes in the previous 12 months showed significant loss of white matter in parts of their brains involved with memory,attention and the processing of visual information,compared with players who had headed the ball fewer times.This pattern of white matter loss is “similar to those seen in traumatic (

    15、外伤的) brain injury”,like that after a serious concussion,the researchers reported,even though only one of these players was reported to have ever experienced a concussion.The players who had headed the ball about 1,100 times or more in the past year were also generally worse at recalling lists of wor

    16、ds read to them,forgetting or fumbling the words far more often than players who had headed the ball less.语篇解读:研究表明,经常用头顶球会对大脑的内部构造造成严重影响,进而影响人的记忆力、注意力以及对视觉信息的处理能力。 1The passage is most probably a_.Anews report Bresearch reportCstory for soccer playersDtext for doctors解析推理判断题。根据第二段开头部分中的内容可推知,本文是一篇研

    17、究报告。答案B2From the passage we can conclude that frequent heading may have_.Asignificant effect on ones brainBlittle effect on ones brainCnothing to do with the brain injuryDones memory improved解析推理判断题。根据第四段中的“the players who had headed the ball more than about 1,100 times in the previous 12 months sho

    18、wed significant loss of white matter in parts of their brains”可推知,频繁地用头顶球对大脑有显著的影响。答案A3What is likely to be the cause of memory loss?APlaying soccer frequently.BTests of their memory.CWhite matter loss.DInformation processing.解析细节理解题。结合第四段中的“loss of white matter in parts of their brains involved wit

    19、h memory”以及下一段的开头部分可知,记忆力的丧失可能与大脑中的白色物质缺失有关。答案C4The underlined word “fumbling” is closest in meaning to_.Aremembering BmisunderstandingCrecalling Dmissing解析词义猜测题。结合画线词前面的“worse at recalling lists of words”和“forgetting”可推知,fumbling与missing的意思最相近。答案D阅读理解。We live in a very competitive world. Everybody

    20、seems to be competing with someone at some level. Each week we spend hours playing or watching others compete in sporting activities all over the world. We cannot help being impressed by the level of excellence that these people achieve.In sport and business, competition encourages excellence in per

    21、formance. Where there is no competition, improvement in performance is less likely. Some level of competition is a have-to in all aspects of life.The following story makes this point.As two friends are hiking in the forest they come across a huge, ferocious and obviously hungry bear. Its next meal h

    22、as just come into sight, and they are it! The first friend calculates that the bear will catch them in 27.3 seconds. At that point, she panics, realizing there is no escape. She faces her friend, with the fear of death in her eyes. To her amazement, she observes that her friend is not scared at all.

    23、 On the contrary, her friend is quickly but calmly taking off her hiking boots and putting on running shoes. “What do you think youre doing?”the first hiker says to her companion. “Youll never be able to run faster than that bear”. “Thats true,” says the companion,“but all I have to do is escape, fa

    24、ster than you.”We all compete when the motivation is strong enough. However, competition is not the real purpose of life. Fulfilling the measure of our creation can only be achieved individually.Most of time, we are not in competition with any other person, so we do not have to compare ourselves wit

    25、h others. There is only one person that can fulfill our role and that is us. This means that others cannot beat us to the finish line because there is no race. This is not to say that others do not have a similar role to us, but it is never the same. This is important to understand if we are going t

    26、o enjoy life. Every human being is unique and cannot be cloned. In this, I am not referring to the body, only to the spirit, soul, or the essence of a person.72. The first 4 paragraphs tell us that competition . A. is necessary though harmful B. only exists in sports and business C. is unavoidable a

    27、nd beneficial D. is a fight against oneself73. Why is the story of two friends told in the passage? A. To advise friends to be loyal even in competition. B. To expose the weak side of friendship when tested. C. To support the authors own argument on competition. D. To persuade people to beat others,

    28、 even friends. 【答案】C【解析】由第2段作者提出他对竞争的观点,第三段The following story makes this point.可知讲故事是为了证明自己的观点,故C为正确答案。【考点定位】考查作者写作意图题。74. From the last two paragraphs we learn that . A. competition plays an important role in social development B. we dont have to compete since we are all different C. we have to be

    29、at others in order to survive D. there is more to life than just competition75. As a whole the passage advises the readers to . A. realize we are living in a world of competition B. face competition in a balanced state of mind C. have a strong sense of being a possible winner D. value friendship how

    30、ever fierce competition may be阅读下面短文,掌握其大意,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。Are you tired of looking for love in all the usual places? Nowadays, millions of lonely singles are going online instead. The World Wide Web is quickly becoming the worlds most popular matchmaker. With so many singles online, dozen

    31、s of dating sites like Yahoo Personals and Match. com are helping singles find that special someone. Around the world, from America to China, love is now very much online. Singles are flocking to the Internet mainly because their busy lifestyles leave them little time to look for a significant partn

    32、er. Using dating sites is quick and convenient. They can “meet” a lot more people online than they could by hanging out at a club. Besides , many singles say the regular dating scene has just led them from one bad experience to another and are ready to try something else. They also appreciate the fi

    33、rst distance of online dating, which allows them to hide themselves until they are ready to meet someone face to face. Dating sites also make it easy to avoid someone you are not interested in. In the real world, however, ignoring someone you dont like can be awkward. Despite all the advantages, onl

    34、ine dating also presents its own set of problems. People arent always who they claim to be in their online profiles. For instance, someone who tells you he is “handsome, successful and single”might turn out to be homely, unemployed and married. Safety is another concern. You are just as likely to fi

    35、nd a criminal online as you are Mr or Miss Right. Even so, supporters of online dating see things in a positive way. In their opinion, singles can safely play the online dating game with a little common sense. Online dating experts recommend following a few safety tips: Guard your personal informati

    36、on. Never give out your personal information online. This includes your last name, phone number, home address and place of work. Watch for red flags. Do any of the people you are chatting with make disrespectful comments? Do they try to control you? Do they give false information about themselves? I

    37、f so, forget them! Meet in a safe place. When meeting someone in person, choose a public location with other people around. Following these tips and you might be able to find the person of your dreams. 1. According to the passage, many lonely singles dont appreciate the regular dating scene because

    38、it is _.A. unpopularB. troublesomeC. convenientD. forgettable2. This passage is mainly about_.A. getting tired of falling in love in a usual wayB. people with false information on the InternetC. new technology to find love through the InternetD. web sites such as Yahoo Personals and Match. com3. Whi

    39、ch of the following is NOT a suitable place for meeting someone you get to know through the Internet for the first time according to the text? A. At his/her house.B. At a museum.C. At McDonalds.D. At a bookstore. 4. From this passage, we can infer that_.A. there are mostly homely and unemployed peop

    40、le onlineB. the police had better find criminals onlineC. we can find love only through the dating sitesD. following safety tips can ensure a safe online dating experience【参考答案】14、BCAD 阅读理解。Last nights meteor(流星)shower left many people in the community dissatisfied and demanding answers.According to

    41、 Gabe Rothschild, Emerald Valleys mayor, people gathered in the suburbs of the city, carrying heavy telescopes, expecting to watch the brightly burning meteors passing through the sky.What they found instead was a sky so brightened by the citys lights that it darkened the light of the meteors passin

    42、g overhead.“My family was so frustrated,” admitted town resident Duane Cosby.“We wanted to make this an unforgettable family outing, but it turned out to be a huge disappointment.”Astronomersscientists who study stars and planetshave been complaining about this problem for decades.They say that ligh

    43、t pollution prevents them from seeing objects in the sky that they could see quite easily in the past.They call on people and the government to take measures to fight against it.There is yet a population besides professional and amateur star observers that suffers even more from light pollution. Thi

    44、s population consists of birds, bats, frogs,snakes,etc.For example, outdoor lighting severely affects migrating (迁徙的)birds.According to the International DarkSky Association,“100 million birds a year throughout North America die in crashes with lighted buildings and towers.”Countless more animal cas

    45、ualties(伤亡) result from the use of artificial lighting.Clearly,people enjoy the benefits of lighting their evenings, but some scientists think it can be harmful for humans,too.They worry that exposure to light while sleeping can increase a persons chances of getting cancer.Emerald Valley is only one

    46、 community that is becoming aware of the negative effects of light pollution.For years, Flagstaff, Arizona, has enforced lighting regulations in its city in order to assist astronomers at the Lowell Observatory.Similar efforts have been made worldwide, and a movement is underway to remind us to turn

    47、 off lights when we are not using them, so that other creatures can share the night.41It happened last night that _A. the citys lights affected the meteor watchingBthe meteors flew past before being noticedCthe city light show attracted many peopleDthe meteor watching ended up a social outing 42What

    48、 do the astronomers complain about?AMeteor showers occur less often than before.BTheir observation equipment is in poor repair.CLight pollution has remained unsolved for years.DTheir eyesight is failing due to artificial lighting.43What is the author concerned about according to Paragraph 4?A. Birds

    49、 may take other migration paths.BAnimals living habits may change suddenly.CVarieties of animals will become sharply reduced.DAnimals survival is threatened by outdoor lighting.44Lighting regulations in Flagstaff, Arizona are put into effect to_Alessen the chance of getting cancerBcreate an ideal ob

    50、servation conditionCensure citizens a good sleep at nightDenable all creatures to live in harmony45What message does the author most want to give us?ASaving wildlife is saving ourselves.BGreat efforts should be made to save energy.CHuman activities should be environmentally friendly.DNew equipment s

    51、hould be introduced for space study.【要点综述】 本文是一篇科普文。主要介绍了城市的光污染对日常生活、天文学家的工作以及动物的生活都产生了消极的影响。在Flagstaff,Arizona已经采取了灯光管理措施。 41A 细节理解题。根据第一段最后一句“so brightened by the citys lights that it darkened the light of the meteors passing overhead.”可知,昨天晚上由于城市的灯光太亮,影响了人们观看流星。故选A。42C细节理解题。根据第三段“have been compla

    52、ining about this problem for decades. They say that light pollution prevents them from”可知,天文学家多年来一直在抱怨光污染问题未解决。故选C。43D推理判断题。根据第四段第一、二句“ that suffers even more from light pollution. This population consists of birds, bats, frogs, snakes, etc.”以及本段最后一句“ 100 million birds a year throughout die in crashes with lighted buildings and towers.”可知,第四段作者主要叙述的是动物也受到了光污染的影响,甚至它们的生存也受到了影响。故选D。44B推理判断题。根据第六段第二句“has enforced lighting regulations in its city in order to assist astronomers at”可知,这条规定是为了给天文学家的工作创造理想的观察条件。故选B。45C主旨大意题。根据整篇文章的叙述,作者主要描述了城市的光污染对生活、工作以及动物造成的影响,因此作者在文中呼吁我们人类的活动应该对环境有利。故选C。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:四川省岳池县2016高考英语阅读理解一轮选练(6)及参考答案.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-402762.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1