2020版同步外研版高中英语必修二练习:MODULE 4 FINE ARTS 单元质量检测 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020版同步外研版高中英语必修二练习:MODULE FINE ARTS 单元质量检测 WORD版含解析 2020 同步 外研版 高中英语 必修 练习 MODULE 单元 质量 检测 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、Module 4 单元质量检测(四).阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AVincent Van Gogh, for whom colour was the main symbol of expression, was born in GrootZundert, Holland in 1853. He was brought up in a cultured family. Vincent was highly emotional and wasnt selfconfident. Between 1860 and 1
2、880, when he finally decided to become an artist, Van Gogh had two unhappy love stories and worked unsuccessfully in Belgium. He remained there to study art, and decided to give happiness by creating beauty. Of the works of his early Dutch period, the most famous is The Potato Eaters.In 1886 he went
3、 to Paris to join his brother Theo, the manager of Goupils gallery. In Paris, Van Gogh studied with Cormon, later met Pissarro, Monet,and Gauguin, and began to lighten his very dark palette (调色板). His nervousness made him a difficult person to get along with and nightlong discussions and painting al
4、l day undermined his health. He decided to go south to Arles where he hoped his friends would join him and help to set up a school of art. Gauguin did join him but with bad results. Near the end of 1888, Van Gogh ran after Gauguin with an open razor (剃须刀) but ended up cutting a part of his own ear o
5、ff. It led Gauguin to finally leave Arles.In the May of 1890, Van Gogh seemed much better and went to live in AuverssurOise under the eye of Dr. Gachet. Two months later he was dead, having shot himself “for the good of all”. During his life he had sold one painting. Van Goghs finest works were prod
6、uced in less than three years.语篇解读:文章介绍了艺术家凡高的生平事迹。1. Before Vincent Van Gogh started to learn art_.Ahe did a good jobBhe was popular with the other artistsChe lived a frustrating lifeDhe had no interest in art解析:选C 推理判断题。根据第一段第四句可知,凡高在学习艺术之前,爱情和工作上都不顺利,因此他的生活不顺心。2The underlined word “undermined” in
7、 the second paragraph could be replaced by “_”AaffectedBprotectedCtested Dchanged解析:选A词义猜测题。该词所在句子的句意为:神经质使他成为一个很难相处的人,并且整夜的讨论再加上白天画画损害了他的健康。affect意为“影响,对有坏影响”。3Which of the following about Van Gogh is TRUE?A. He was a confident boy when he was young.BHe was born in Belgium and once worked in Hollan
8、d.CHe lost a part of his ear at the age of 35.DHe had never sold any paintings during his life.解析:选C细节理解题。由第一段第三句可知A项错误;由第一段第一句可知B项错误;由第一段第一句以及第二段倒数第二句可知,凡高出生于1853年,1888年自己砍掉部分耳朵,故C项正确;由第三段第三句可知D项错误。BAt times my mom has been uncomfortable seeing these qualities in me. For example, when I was 12, I w
9、ent to Puerto Rico all by myself to stay with my grandmother for the summer. My mom was extremely nervous about it. She kept telling me how things were different in Puerto Rico, to always put on sunscreen, not to wander away from my grandmother, and other warnings. She helped me pack and did not lea
10、ve the airport until she saw my plane take off.But despite her worries, she let me go on my own. As I moved into my teens, she continued to give me space to grow and learn, even when it might have been difficult for her. When I reached my senior year, I decided to move away for college. Once again I
11、 found that I differed from my peers: While many of them wanted to stay close to home, I couldnt wait to be out in the world on my own. While my mom may not have been happy at the thought of my going away, she was supportive and excited for me.One big thing I realized during my senior year, as my mo
12、m granted me more freedom, was that she actually believes in me and trusts me. That means a lot. Most of my life, and especially when I was little, the main person I tried to impress in my schoolwork or other things was my mother. I knew she expected nothing but the best from me. Sometimes it was ha
13、rd to live up to her standards; getting a single B on my report card would make me feel bad because I knew she wanted me to have all As.I know that her high standards have helped me stay focused on whats important, like education, and made me who I am. I am thankful for her support and involvement i
14、n my life.Most of all I respect her. She is the strongest woman I know and thats why I have turned out so strong and independent.语篇解读:作者的妈妈一直都在为作者担心,但是,她并没有因此而过多的干预作者的决定。相反,母亲支持作者,对作者严格要求,并抱有很高的期望。作者把自己的成功都归功于妈妈的谆谆教导。4When the author decided to go to Puerto Rico, his mother _.Awanted to go with himB
15、worried about his safetyCdidnt allow him to do soDasked his grandmother for advice解析:选B细节理解题。根据第一段中“I went to Puerto Rico all by myself to stay with my grandmother for the summer. My mom was extremely nervous about it.”我独自一人去Puerto Rico和我祖母度过夏天,我妈妈非常担心我。可知,作者的妈妈对此是非常的担心。故选B。5The author decided to mo
16、ve away for college to_.Abe different from his peersBkeep away from his motherCbe independent in the outside worldDmake his mother unhappy解析:选C推理判断题。根据第二段中“While many of them wanted to stay close to home, I couldnt wait to be out in the world on my own.”与同龄人想离家近不同的是,我迫不及待想独自一人去外地上学,可知作者的独立性比较强,故选C。6
17、We can learn from the third paragraph that the authors mother_.Ahad a high expectation of himBwas too strict with himCused to expect nothing from himDcared little about his learning解析:选A推理判断题。根据第三段的“I knew she expected nothing but the best from me.”我知道她希望我一切都最好,nothing but“除了”,可知作者母亲对他期望很高,故选A。7In t
18、he passage, the author mainly wants to tell us_.Ahis long way to becoming independentBhis good relationship with his motherCthe importance of a mothers trust and supportDhis mothers deep love for him解析:选C主旨大意题。根据倒数第二段“that she actually believes in me and trusts me. That means a lot.”她真正地相信我,信赖我对我意味深
19、重。和最后一段“I am thankful for her support and involvement in my life”我很感激她的支持和出现在我的生活中。可知这篇文章主要是作者把自己的成功都归功于妈妈的信赖和支持。CDo you love Beats headphones, True Religion jeans, and UGG shoes? These are some of the most popular brands (牌子) around. They are also expensive. But some experts say they are not much b
20、etter than cheaper brands.For example, Jim Wilcox works for Consumer Reports. He tested all kinds of headphones. He says that D|S80 Koss Pro headphones provide basically the same quality and comfort as Beats. So why do people pay twice or even 10 times as much for the hottest brands?Experts say its
21、because fashionable, expensive brands send a message. Brands say “I belong” or “I can afford it”Some people think that expensive brand names are worth the price. They say that some designer clothes really are top quality and that they last longer than cheaper brands. Some teenagers choose to wear po
22、pular brands because these brands make them feel good about themselves. Alexandra Allam, 17, likes to buy brandname products.“Id rather spend the extra money to get something I know Ill be satisfied with,” she says. Her friend Emmy Swan agrees, saying “As long as you can afford it, it seems reasonab
23、le to buy what you want.” But not all teenagers agree.“Spending hundreds of dollars for designer sunglasses is stupid and unreasonable,” says Daniel Steinbrecher, 16.“Its fake (假的) happiness.”People who are against wearing expensive brand names say that many designer brands arent any better.“Its was
24、teful to buy things just because they are popular,” says Edmund Williams, 15.“Youll feel better if you buy things because you like them. If you have extra money to spend, it would be better to give it to people in need.”语篇解读:文章讨论的是昂贵品牌值不值得的问题。8The example of Jims report wants to tell us _.Apopular b
25、rands make people comfortableBKoss Pro headphones are better than BeatsCthe hottest brands are of the highest qualityDlesserknown brands may offer the same quality as name brands解析:选D推理判断题。根据第二段“Jim Wilcox works for Consumer Reports. He tested all kinds of headphones. He says that D|S80 Koss Pro hea
26、dphones provide basically the same quality and comfort as Beats.” Jim Wilcox为消费者报告。他测试了各种耳机。他说,80美元的耳机Koss Pro和Beats提供基本相同的质量和舒适。由此可知消费者们对于品牌了解不够,lesserknown brands may offer the same quality as name brands 一些鲜为人知的品牌可以像品牌商品一样提供相同质量的。故选D。9According to experts, people choose the hottest brands probabl
27、y _.Ato show offBfor their better qualityCfor their better designsDto belong to a special group解析:选A推理判断题。根据第三段的“Brands say I belong or I can afford it”可知,人们选择最热门的品牌是出于炫耀心理,故选A。10What does Edmund think of expensive brands?AThey are not worth the price.BThey make him feel confident.CThey need to impr
28、ove their quality.DThey pay too much attention to personal likes.解析:选A推理判断题。根据最后一段Edmund所说的“Its wasteful to buy things just because they are popular.”仅仅因为它们受欢迎而买东西是一种浪费。可知他认为昂贵品牌并不值那个价,故选A。11The text is mainly about _.Ahow to buy things reasonably Bthe competition between brandsCthe different values
29、 of teenagersDwhether expensive brands are worth high prices解析:选D主旨大意题。文章第一段提出本文要谈论的话题:“They are also expensive. But some experts say they are not much better than cheaper brands.”这些品牌价格如此昂贵,但是一些专家说受欢迎的品牌价格昂贵然而却不见得比便宜的品牌好。随后文章从正反两面对此进行了讨论。由此可知,文章主要是讨论昂贵的品牌到底值不值这一话题。故选D。DSunday, 31 AugustWeve been in
30、 China for a month now. Dad, Mom, Harry and I moved to Tianjin on 25 August. Were not very far from Beijing. Two days ago, we celebrated my 16th birthday. It was great celebrating in China; the only thing that was strange was the cake here theyre not as sweet as the ones in New York. On Monday schoo
31、l starts I wonder what it will be like.Monday, 1 SeptemberOn my first day I was looking around for a locker to put my books in. However, here all the students keep all of their books at their desks we stay in the same classroom because apparently we dont have to go from class to class teachers come
32、to us!Today we selected teacher assistants for each subject.Their duties are to collect homework, make announcements,and do other stuff for the teacher and the students. Its kind of a big deal here! Since I am from the US, I was asked to be the English assistant. I felt so proud but quite nervous at
33、 the same time because I wasnt sure what I had to do, but I accepted the job anyway.Friday, 3 OctoberBoy, what a week! Now we have nine classes every day, including the morning class, a combination of our American schools“Homeroom”and“Study Hall”. I think Chinese students work too much! I have to do
34、 my homework when I get back home. I dont even have time to watch TV or surf the Internet like before. I sometimes miss New York and my school because we didnt have to study so much. We had more time to hang out with our classmates and neighbors; here, besides their usual classes, students are invol
35、ved in weekend classes in subjects such as English, Chinese and math.I get a lot of attention, being from another country. Everyone wants to practice English with me! A really cute girl even asked me for my phone number on my second day and sent me a text message! Im making a lot more friends now. I
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-403058.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
