新教材2022届新高考英语外研版一轮复习作业课件:必修第三册 UNIT 2 MAKING A DIFFERENCE .ppt
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新教材2022届新高考英语外研版一轮复习作业课件:必修第三册 UNIT 2MAKING DIFFERENCE 新教材 2022 新高 英语 外研版 一轮 复习 作业 课件 必修 第三 MAKING
- 资源描述:
-
1、十四 必修第三册 Unit 2Making a difference(限时35分钟).阅读理解ALinda is a rising junior at Sunset High School in Portland,Oregon.At 17,she is president and founder of her schools UNICEF(United Nations Childrens Fund)USA club,and a member of UNICEFs national council(委 员 会).She also volunteers her time in different
2、communities.How did Linda develop such a passion(热情)for helping others?When she was a freshman,she had an experience that greatly changed her attitude.She was invited to a cousins wedding(婚礼)in India.“My humanity forced me to go,”Linda says.“When I saw children on the street,I realized how lucky I w
3、as as a child.I was able to get whatever I wanted,and my every need was satisfied.”Linda asked herself:“What can I do to help?UNICEF stood out to me because its always on the front lines helping children in need.”After starting a UNICEF club at her school,Linda noticed that the community responded(响
4、应)actively.She took things a step further by applying to UNICEFs national council.“UNICEF really liked my work.”she says.“Out of 3,000 applicants,they chose 6 high school students to be on the national council,and I was one of them.”As a member of the council,Linda helps organize high school UNICEF
5、clubs around the country and provide resources so that the clubs can manage themselves.The teen also founded an organization called“Activists United.”Members educate people on the dangers of guns.Linda encourages other kids to start local clubs and organizations,too.“It takes a lot of effort,but you
6、 can get it done if youre passionate,”she says.【文章大意】本文是一篇记叙文。Linda虽然是一名中学生,但她有一颗善良博爱的心,积极投身慈善事业,帮助贫苦儿童。1.Why did Linda go to India?A.To be a volunteer.B.To see her mother.C.To spend a holiday.D.To attend a wedding.【解析】选D。细节理解题。由第二段中的“She was invited to a cousins wedding in India.”可知,她应邀去印度参加一场婚礼。2.
7、What has led Linda to set up the UNICEF USA club?A.Her mothers suggestion.B.Her volunteer experience.C.The situation faced by poor children.D.The encouragement from her cousin.【解析】选C。推理判断题。由第三段中的“When I saw children on the street.my every need was satisfied”和第四段中的“What can I do to help?UNICEF stood
8、out to me”可推断,Linda看到了街头孩子们的艰难处境,她想为他们做些什么,进而想到了联合国儿童基金会。3.What does the underlined word“them”in Paragraph 6 refer to?A.3,000 applicants.B.UNICEF officers.C.6 high school students.D.Founders of UNICEFs national council.【解析】选C。词义猜测题。由倒数第三段可知,当时申请联合国儿童基金会国家委员会成员的人有三千个,有六名高中生申请成功,Linda便是其(这六名高中生)中之一。4.
9、What does the organization“Activists United”do?A.It educates people on gun safety.B.It raises money for children in need.C.It helps kids start local organizations.D.It provides support for UNICEF clubs.【解 析】选 A。细 节 理 解 题。由 最 后 一 段 中 的“Activists United.Members educate people on the dangers of guns.”可
10、知,这个组织的成员教人们认识枪支的危险。【词汇积累】志愿服务指路与向导用语集锦1.Go straight ahead and turn left at the traffic lights.请直走,在红绿灯处左拐。2.Take the elevator down to basement Level One and its right there.搭电梯到地下一层,它就在那里。3.Let me show you where are you going.我来告诉您该怎么走。4.Walk down this road to the first crossing and then turn right
11、.沿着这条路直走到第一个十字路口再向右拐。5.It takes twenty minutes to walk there.从这里走过去得20分钟。6.Where are you heading.您要到哪里去?7.You can take the Line 5 to get there.您可以坐地铁5号线到那里。8.You can take the NO.629 bus to get there.您可以坐629路公共汽车到那里。【关键词、短语】go straight 直走,walk down 沿着,turn left 左拐,turn right 右拐,street 街道,crossing 十字路
12、口,corner 拐角,subway 地铁,bus 公共汽车,a bus station 公共汽车站BParties and social gatherings no longer excite us the same way they once did.This is not due to a lack of desire to socialize,but the smartphone.At parties,people focus more on their smartphones than on their drinks.According to a recent study from
13、International Data Corporation,over half of all Americans have a smartphone and reach it the moment they wake up,keeping it in hand all day.In addition,too many people are using smartphones while driving,and as a result,they get into car crashes.34 percent of teens admit to text while driving,and th
14、ey confirm that texting messages is the major interruption while driving.Peoples attachment(依恋)to their smartphones is unbelievably becoming more important than the lives of themselves and others.Just as drivers dismiss the importance of focusing while on the road,many people also fail to recognize
15、the significance of human interaction.When with their friends,some people pointlessly(无谓地)check or send messages in the presence of their friends,which means that their friends are less important.In addition,relying on our smartphones to make friends does not give us the same advantages as making ne
16、w friends in the real world.Face-to-face conversations will give us the chance to improve our communication skills in the long run.As many people risk their lives and the lives of people around them just to send a text or mindlessly check their messages,smartphones are in many ways more dangerous to
17、 people.The technology shows the achievement weaken the value of communication.Not only is the smartphone affecting our desire to interact face to face,but it is also lowering peoples ability to communicate.【文章大意】本文是一篇议论文。智能手机的问世使我们与他人联系更加方便,但也使我们疏远了身边的人。本文主要讲述了:在聚会、开车等各种场合,人们埋头用手机发短信,影响了人际交流,甚至导致了事
18、故的发生。5.The purpose of this text is to _.A.call for an end to the use of the smartphone while drivingB.appeal to us to pay attention to communication skillsC.express a concern about the overuse of the smartphoneD.advise us to be cautious about the addiction to the smartphone【解析】选C。推理判断题。本文通过描述人们在社交场合
19、或开车时埋头使用手机这一现象,提出了这一现象背后值得思考的话题:手机的过度使用影响到了人们的日常生活和交流。6.The second paragraph is developed by _.A.giving examplesB.listing figuresC.comparing factsD.analyzing the effects【解析】选A。推理判断题。第二段讲述人们使用手机的情况,比如在聚会上使用手机,以及青少年开车时使用手机发短信的具体事例,因此该段是通过给出一系列的例子来阐述观点的。7.The author advocates making new friends _.A.by
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-403411.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
