2020届高考英语人教版一轮复习课时作业:35 TRAVELLING ABROAD WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020届高考英语人教版一轮复习课时作业:35 TRAVELLING ABROAD WORD版含解析 2020 高考 英语 人教版 一轮 复习 课时 作业 35 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、课时作业(三十五)选修Unit 5Travelling abroad第一部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。A2019安徽省重点中学盟校测试Welcome!We look forward to welcoming you this summer. Below you will find a list of forms for students accepted to our 2019 Salisbury Summer School. Please review the documents
2、 and fill out and return any applicable forms. Should you wish to spend overnight in the area when you drop off your child, please make arrangements well in advance as summer is a busy time of year in Connecticuts northwest corner. (A list of area hotels is found here.)Both the elective course enrol
3、lment (登记) and the questionnaire are very important because we will be unable to design your childs academic schedule without them. We would also like to draw your attention to the form regarding students leaving on weekends during summer school.Accepted Student Forms (ASFs):Elective EnrollmentQuest
4、ionnaireWeekend PermissionTravel FormPharmacy (用药) FormE&R Laundry Registration FormThe Salisbury School Health Center works with Magnus Health which is a secure and easytouse website for online submission and storage of your childs medical information. You must access your childs Magnus Health acco
5、unt in order to get and submit the required health forms before registration (Access the Pharmacy Form here). Health forms must be completed and submitted to Magnus Health by June 15, if not, summer school classes and activities may not be accessible to your kid.For questions regarding Salisbury Sch
6、ool required health forms or your Magnus Health account, please email healthcenter salisburyschool. org. Alternatively, you may call the Health Center at 860 435 5748.【语篇解读】本文是应用文,介绍了2019年Salisbury学校暑期班的入班事宜,包括选修课程注册、问卷调查、健康信息等。【难句分析】Should you wish to spend overnight in the area when you drop off y
7、our child, please make arrangements well in advance as summer is a busy time of year in Connecticuts northwest corner.分析:本句是个复杂的复合句;倒装句Should you wish to spend. your child相当于If you should wish to spend. your child,倒装句中有一个when引导的时间状语从句。主句是祈使句,且祈使句中含有as引导的原因状语从句。译文:如果你希望送孩子过来时在这个地区住一晚,请提前做好安排,因为夏季是康涅狄
8、格州西北地区一年中较为繁忙的时候。1What should they do if parents want to spend one night in the area?AComplete all the forms.BBook a room as early as possible.CApply to Magnus Health.DTell the summer school in advance.答案与解析:B考查细节理解。根据第一段中的“Should you. please make arrangements well in advance as summer is a busy tim
9、e of year in Connecticuts northwest corner”可知,如果父母想要在这个地方住一晚,应该提前在学校附近找旅馆订房间。2Which form should parents fill in if their kids leave on weekends during summer school?AElective Enrollment. BQuestionnaire.CWeekend Permission. DTravel Form.答案与解析:C考查细节理解。题干问的表格指的是“the form regarding students leaving on w
10、eekends during summer school”,由此可知,这个表格是学生在读暑期班期间的周末离开校园时所需要的,因此C项正确。3What may cause students to miss some classes and activities?AIncomplete health forms.BNot returning ASFs by June 15.CFailing to register ahead of time.DLoss of Magnus Health account.答案与解析:A考查细节理解。根据倒数第二段中的“Health forms must be com
11、pleted. if not, summer school classes and activities may not be accessible to your kid”可知,如果健康表格没有及时完成并提交,可能导致学生不能参与暑期班课程和活动。B2019成都第一次诊断For the brave in the armed forces, being sent away from home for months at a time is just part of the duty. However, its never an easy one to perform especially fo
12、r those with children. So when I found out I was going to be stationed in South Korea for a year, I was nervous about how my five children, particularly my eldest daughter Abigail, would take the news since it meant I wouldnt be home to see her graduate from high school.Incredibly, Abigail told me n
13、ot to worry and even suggested we live_stream the event among family members when I leaked the news. “Weve been lucky you havent had to be sent abroad yet. Anyway we can get connected through the Internet. See me on your phone on my spot,” Abigail said. She stepped into many of my roles when I was g
14、one. I wanted to find a way to thank her and show her how proud I was of her. I started planning the special surprise when my request to return home a few weeks early to attend Abigails graduation ceremony was approved.When my time in South Korea finally came to an end, I flew home, rented a car, an
15、d stayed in a hotel. And on Abigails graduation day, I hid in an office behind the stage waiting until I heard my daughters name called. I just kept thinking “Dont cry. Dont trip in your heels. Dont fall over.” At last! Abigail was up on stage. I slipped up behind her, whispered in her ear, and arou
16、nd she turned! “I was just thinking, like, You arent supposed to be here. What? What? How? It was the biggest shock. Im pretty sure my dad made people he didnt even know cry. Emotional for everyone,” Abigail cried.You know what followed: Embraces, kisses, tears, laughs, flowers, wishes. Arent they w
17、hat a family has in store?【语篇解读】本文是一篇记叙文。“我”将被派驻韩国一年,因此,大女儿Abigail的高中毕业典礼“我”将无法参加,但是为了给她惊喜,在她的毕业典礼上,“我”出现在了她面前。本文体现了学科核心素养中的“关注亲情、家庭和谐”的文化品格。【难句分析】So when I found out I was going to be stationed in South Korea for a year, I was nervous about how my five children, particularly my eldest daughter Abig
18、ail, would take the news since it meant I wouldnt be home to see her graduate from high school.分析:该句为主从复合句。句中when I found out I was going to be stationed in South Korea for a year为when引导的时间状语从句,该从句中I was going to be stationed in South Korea for a year为省略了that的宾语从句,作found out的宾语;句中since it meant I wo
19、uldnt be home to see her graduate from high school为since引导的原因状语从句。译文:所以当我知道我将被派驻韩国一年的时候,我对我的五个孩子,尤其是我的大女儿Abigail,将会如何接受这个消息感到紧张,因为这意味着我将不会在家看她从高中毕业。4What worried the author most?AHis duty in South Korea.BHis five childrens safety.CHis eldest daughters study.DHis absence from a big event.答案与解析:D考查细节理
20、解和观察与比较的能力。根据第一段,尤其是该段最后一句可知,“我”最担心的是“我”将无法参加大女儿Abigail的毕业典礼,故D项正确。5What is the probable meaning of the underlined phrase “live_stream”?APlan. BCelebrate.CPrepare. DBroadcast.答案与解析:D考查词义猜测。根据第二段第一句,结合该段第二句中Abigail所说的话“Anyway we can get connected through the Internet. See me on your phone on my spot”
21、可知,Abigail安慰“我”说我们可以用互联网联系,“我”可以用手机看到毕业典礼上的她。据此可以判断,Abigail建议我们在家庭成员中直播这件事,故画线词意为“直播”,D项正确。6How did Abigail feel when meeting the author?AEmbarrassed. BOverjoyed.CNervous. DSatisfied.答案与解析:B考查推理判断。根据第三段中Abjgail说的话可知,Abigail没有想到“我”会出现在毕业典礼上,非常激动。据此可以判断,在毕业典礼上见到“我”,Abigail极为高兴,B项意为“极为高兴的”,符合语境,故B项正确。7
22、What does the author mainly intend to express by telling the story ?AA soldiers personal sacrifice.BA fathers love for his family.CThe meaning of family bond.DThe way to plan a big surprise.答案与解析:C考查目的意图。通读全文可知,本文主要讲述了“我”为大女儿制造惊喜的故事,旨在表达家庭关系的意义,故C项正确。C2019辽宁五校协作体模拟One of the main creators of the Wor
23、ld Wide Web, Sir Tim BernersLee has warned that the fast growth of the Internet is also creating serious problems.He especially warns of false information being easily spread around the Internet, “A great danger is that it becomes a place where untruths start to spread more than truths, or it become
24、s a place which becomes increasingly unfair in some way.” In particular he mentions the phenomena of blogging. Blogging enables friends and contacts to easily spread information. However he argues that people may too easily trust information mentioned in a blog. This inaccurate information can then
25、easily become an accepted truth on the Internet.He suggests that the most important development of the Internet will be in creating ways of allowing people to check the correctness of information by providing original sources. Sir Tim admits that this is an important challenge. Its interesting to no
26、te that Wikipedia (维基百科) has had to take steps to prevent false information from being added to the biographies of living people. Its easy for anybody to edit the open source. However, some people have pointed out that it has been used to spread false materials. In seeking to raise standards, Wikipe
27、dia has sought to stop the false materials.At the same time there is a growing view that the Internet has had a great effect on the way millions of people work. The last two years have seen a big growth in the use of the Internet. There appears no slowdown in the growth of the Internet with increasi
28、ng access in the developing countries. Sir Tim says another major challenge will be to provide free Internet for everybody. Sir Tim has recently launched a new joint initiative (倡议) between the University of Southampton and the Massachusetts Institute of Technology to create the first degree in Web
29、science. The two schools hope to raise the standards of web content.【语篇解读】本文是一篇说明文,主要讲述了互联网的快速发展所带来的一些问题。8What is the especially serious problem that Sir Tim refers to?AThe growth of the Internet is too fast.BThe Internet has a side effect on young children.CThe Internet companies compete against ea
30、ch other in an unfair way.DThe false information spreads rapidly on the Internet.答案与解析:D考查细节理解。根据第二段第一句“He especially warns of false information being easily spread around the Internet”可知,他认为虚假的信息在网络上流传是尤其严重的问题,故选D。9What causes the biographies to have false information?AThe Internet users refuses ot
31、her users to correct them.BWikipedia doesnt take any steps.CAnybody can easily edit the biographies.DWikipedia attempts to publish false materials.答案与解析:C考查推理判断。根据第三段中的“Its easy for anybody to edit the open source. However, some people have pointed out that it has been used to spread false materials
32、”可知,任何人都可以轻易编辑这些传记,因此虚假信息很容易被传播,故选C。10According to the last paragraph, the purpose of the joint initiative is to _.Aprovide free Internet access to the poor countriesBimprove the reliabilty of online contentCcreate the first degree in science and technologyDenlarge the use of the Internet答案与解析:B考查推理
33、判断。根据最后一段中的“the University of Southampton and the Massachusetts Institute of Technology to create the first degree in Web science. The two schools hope to raise the standards of web content”可知,这个联合倡议的目的是提高网上内容的可信度,故选B。11We can infer from the text that _.ASir Tim has built two schools recentlyBthe In
34、ternet is harmful to the peoples healthCSir Tim hopes everyone can use the Internet for freeDthe Internet develops slowly in the developing countries答案与解析:C考查推理判断。根据“Sir Tim says another major challenge will be to provide free Internet for everybody”可知,Sir Tim希望每一个人都能免费上网,故选C。D2019济南高考模拟Children of
35、all ages gathered in New York City recently for the American International Toy Fair. Hidden among already popular toys were new, hightech educational products. Toymakers are working to create these products for improving a childs emotional intelligence.Companies showed off their products last week a
36、t New Yorks Jacob K. Javits Convention Center.PleIQ is a set of plastic toy blocks. It uses visual reality technology to teach words, numbers and other things. Edison Durn directs the company that makes PleIQ. He showed people at the Toy Fair how virtual images appear on the blocks when they are hel
37、d in front of a tablet camera. PleIQ has children act as teacher or guide to a companion character.On the other side of the convention center, Karen Hu from another company demonstrated an educational robot called Woobo. The robot comes programmed with educational games and activities. Children use
38、its touch screen face to get them started. Hu described how the robot can help a child who has autism (自闭症). “The child can communicate with Woobo and follow some of the instructions Woobo is giving because he thinks of this as a companion instead of a parent or someone else telling him about certai
39、n things.”At the EQtainment stand, sales director Jonathan Erickson explained the companys toys. “The purpose of all of our products is to develop emotional and social intelligence,” he said. Erickson showed off a board game called “Qs Race to the Top”. He said the game got his 4yearold daughter to
40、open up. “The biggest thing is her talking. And thats the key of all this getting her feelings expressed out. Like, Hey, what does it feel like to be sad? or What does it feel like to be happy?”It remains to be seen whether a game or toy can improve emotional intelligence. But toymakers are doing wh
41、at they can to help parents in their efforts to raise wellrounded children.【语篇解读】本文主要介绍了可帮助提高孩子们情商的新玩具。【难句分析】Hidden among already popular toys were new, hightech educational products.分析:本句为作表语的过去分词短语引起的完全倒装句,主语为new, hightech educational products。译文:藏在已经很受欢迎的玩具中的是新的高科技教育产品。12How does PleIQ instruct c
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-404477.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
六年级语文下册课件-第五单元《语文百花园五》∣语文S版 (共25张PPT).ppt
