2020届英语高考二轮专题复习与测试:题型组合练(十四) WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020届英语高考二轮专题复习与测试:题型组合练十四 WORD版含解析 2020 英语 高考 二轮 专题 复习 测试 题型 组合 十四 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家题型组合练(十四)阅读理解完形填空.阅读理解阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。A(2019河南五校联考)There are dozens of movie recommendation engines on the Web.Theyre all different,but some are definitely better than others.Rotten TomatoesInstead of telling Rotten Tomatoes which films you like,you can tell it what
2、kind of films you enjoy,which actors you want to see,and other standards to help it find the best movie for you.Theres a lot of variability in the quality of Rotten Tomatoes recommendations but its also a nice way to find the right film for any mood.NetflixNetflix asks you to rate(划分等级)movies to det
3、ermine which films youll want to see next.And although it does make it easy to rate movies and it does return huge lists,the ideas it gives you arent all that strong.Its easy to use,but its not the best way to get movie recommendations.JinniWhether you want to search for films based on your mood,tim
4、e available,or reviews,the site has it all.But Jinnis most amazing feature is its semantic(语义的)search.You can enter a term like “films that show Chris Farley yelling” and the site will return films that match your question.Go to use Jinni.You wont regret it!CritickerInstead of just allowing you to r
5、ank films,Criticker compares your ratings to those of other users and see how closely your tastes match those of other users.Once the service finds matches,you can view these users lists and see which movies they like.1Which one does the author recommend most?ARotten Tomatoes.BNetflix.CJinni. DCriti
6、cker.2What makes Criticker special?AComparing users ratings.BRanking your favourite films.COffering different standards.DFinding films based on mood.3What is the purpose of the text?ATo recommend the best online movies.BTo show how to use movie search engines.CTo introduce several movie search engin
7、es.DTo explain how to find the best online movies.体裁:说明文题材:文化娱乐主题:四个电影推荐引擎【语篇解读】本文是一篇说明文,主要介绍了四个较好的电影推荐引擎。1解析:推理判断题。根据最后一段“Instead of just allowing you to rank films,Criticker compares your ratings to those of other users and see how closely your tastes match those of other users.Once the service fi
8、nds matches,you can view these users lists and see which movies they like”可知,Criticker不是仅允许你对电影进行排名,还将你的评分与其他用户的评分进行比较,看看你的品位与其他用户的品位的匹配程度;一旦该网站的服务系统找到与你的品位相匹配的用户,你可以查看这些用户的列表,并查看他们喜欢的电影。据此可以推断,作者最推荐的是Criticker,故D项正确。 答案:D2解析:细节理解题。根据最后一段第一句“Instead of just allowing you to rank films,Criticker compa
9、res your ratings to those of other users and see how closely your tastes match those of other users”可知,Criticker不是仅允许你对电影进行排名,还将你的评分与其他用户的评分进行比较,看看你的品位与其他用户的品位的匹配程度。据此可知,Criticker的特别之处在于它能比较用户的评分,故A项正确。答案:A3解析:写作意图题。通读全文内容,并根据文章第一段“There are dozens of movie recommendation engines on the Web.Theyre a
10、ll different,but some are definitely better than others”可知,本文主要介绍了四个较好的电影推荐引擎,故C项正确。答案:CB(2019潍坊高三模拟)J.K.Rowling turned another year older this week.Born Joanne Rowling,J.K.Rowling is,of course,her adopted pen name.Concerned that young boys might not go for a book written by a woman,her publisher su
11、ggested she come up with a pseudonym(笔名)So,upon combining her first initial with the initial of her paternal grandmother,Kathleen,the moniker JK. Rowling was born.Thats the interesting fact about Rowling,apparently,and she can only fool some of the people some of the time.Back in 2013,a crime novel
12、appeared on the shelves.It was entitled The Cuckoos Calling,and it was written by Robert Galbraith.According to Galbraiths bio,he spent “several years with the Royal Military Police” and the leading character of his novel,a fellow by the name of Cormoran Strike,“grew directly out of his own experien
13、ces and those of his military friends.”Only,upon further review,he didnt!The book was actually penned by JK.Rowling,who apparently wanted to try and sell a novel based on complete craftsmanship rather than on her name.Unfortunately,however,the wife of a partner in the media firm in whom she placed h
14、er trust,shared the secret on Twitter. Rowling was angry and disappointed concerning the betraying of trust.Im not sure whether I would be terribly upset for too long,if I were her.Previous to her being known as the author,Rowling saw her book listed 4,709th on Amazon.After the big revelation,her bo
15、ok jumped all the way to No.1!More importantly,I think she got what she wanted.The novel has received nearly universal critical acclaimRowling passed her own test with flying colors.Clearly,shes pretty good at her craft!In any case,I personally look forward to reading her newest writing endeavor.4Wh
16、y was Joanne Rowling advised to use a male pen name?AIt was a common practice.BHer grandmother didnt like her name.CThe publisher wanted to give readers a surprise.DWomen writers might not be popular with boy readers.5Why didnt JK.Rowling publish her new book under her name?AShe thought her name was
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
