2020-2021学年高中英语 Unit 2 Making a difference单元测评课后习题(含解析)外研版必修第三册.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年高中英语 Unit Making difference单元测评课后习题含解析外研版必修第三册 2020 2021 学年 高中英语 difference 单元 测评 课后 习题
- 资源描述:
-
1、第二单元测评(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。W:Why do you look so worried,Bob?M:If it doesnt rain,all my crops are going to die in the fields.1.What is the weather probably like now?A.Dry.B.W
2、indy.C.Rainy.答案AW:So I should pay 10 dollars for these two cakes,right?M:Actually you can save 2 dollars,Miss.Were giving a discount today.2.How much should the woman pay?A.$8.B.$10.C.$12.答案AW:Excuse me,Sir.Where did you find this book?M:I can give it to you if you want.Ive changed my mind and dont
3、want to buy it anymore.W:Oh,thanks very much,Sir.3.Where does the conversation probably take place?A.In a classroom.B.In a library.C.In a bookshop.答案CM:You can use my car to your appointment.The bus system doesnt seem to run on time lately.W:No,thanks,Dad.Its not easy to find a parking place in down
4、town.Ill just take the subway.4.How will the woman go to her date?A.By car.B.By bus.C.By underground.答案CM:Why did you tell your mum that I got a new cell phone from my parents?I didnt!W:Im sorry I did that.I just wished I could give my mum more reason to buy me a new phone.5.Why did the woman apolog
5、ize to the man?A.She lost his cell phone.B.She made up a lie.C.She said bad words about his parents.答案B第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答6、7题。W:Excuse me.I wonder if you could tell me ho
6、w to find a place to have my shoes mended.Im new in town.M:Ah,there is a good shop not far from here.Go straight ahead and walk about three blocks.I cant remember the name of the shop,but youll find it.Its near the police station.By the way,you know about the TownGuide?Its a thin book and has all ki
7、nds of useful information.Youll find one in any bookstore.W:Thanks a lot! Youve been so helpful.Lets see.Did you say the repair shop was three blocks away from here?M:Exactly.W:Thanks again.6.What is the woman looking for?A.An information office.B.A police station.C.A shoe repair shop.答案C7.What is t
8、he TownGuide according to the man?A.A brochure.B.A newspaper.C.A map.答案A听第7段材料,回答第8、9题。M:Hello,Mrs Smith.You look pale.Whats wrong with you?W:Yesterday when I got home from work I had a small headache,so I took some pills and went to bed early.This morning I felt I even couldnt get up,so I called yo
9、u.M:OK.Let me first take your temperature.Do you feel breathless or dizzy now?W:No,I just feel weak and sleepy.M:Dont worry,Mrs Smith.You just have a high fever.I will give you some medicine,and you need to have a good rest and ask for leave by phone.W:Thank you very much.M:Lie down and I will get y
10、ou a glass of water before I go.8.How does the woman feel now?A.Breathless.B.Dizzy.C.Sleepy.答案C9.What will the man do next?A.Help the woman call for leave.B.Get the woman a glass of water.C.Ask someone to look after the woman.答案B听第8段材料,回答第10至12题。W:Hello,Tom.M:Hello,Rachel.W:Youre leaving tomorrow.Sh
11、ouldnt you be packing?M:Its all done! The luggage that Im taking is in the bedroom.These are the boxes that Im having shipped.W:Youve done some good work! What about carry-on luggage?M:Everything that I need is here and my travel documents are on the counter.W:Wheres your passport?M:It should be rig
12、ht next to my plane ticket.W:Well,its not.M:What?Maybe I put it in my backpack.Oh,its not in there! Oh,no! I must have packed it in one of these boxes!W:Here,let me help you.10.Where are the mans travel documents?A.In his backpack.B.In his bedroom.C.On the counter.答案C11.What are the two speakers try
13、ing to find?A.A plane ticket.B.A passport.C.Some luggage.答案B12.Where does this conversation probably take place?A.At home.B.At the airport.C.In the post office.答案A听第9段材料,回答第13至16题。M:What do you usually do on weekends?W:Every weekend I go shopping with a friend,but it is more of a hobby than anything
14、 else.M:Do you usually carry much money?W:No,I usually take a little cash with me,but I also have a credit card in case I need to pay for something.M:I never use credit cards,nor do I plan to apply for one.W:But I always make sure I dont go too much into debt.And we mainly visit department and cloth
15、ing stores to check out the latest fashions.M:But you girls can never resist buying purses,jewelry and beautiful shoes and clothes.W:Not me.If I find something very cheap,I sometimes buy it.Sometimes,something like a shirt or jeans catches my eye,but I never buy the first thing I see.Many times,I co
16、me home without buying anything.13.What does the woman usually take with her?A.A lot of cash.B.Some credit cards.C.A credit card.答案C14.Where does the woman mainly go?A.Department stores.B.Shoe stores.C.Jewelry stores.答案A15.What does the woman usually buy?A.Luxury items.B.Very fashionable items.C.Ver
17、y cheap items.答案C16.How would you describe the woman?A.A shopaholic.B.A cautious buyer.C.A picky buyer.答案B听第10段材料,回答第17至20题。W:Hello,everyone.Welcome to our program.Im Jenny Jackson.The weather here in Juarez has become unbearable.With no rains for over a year,the city is suffering from unusually hot
18、 weather.Some light showers have been forecast since last month,but all of them have been effective in surrounding areas.Summer has not even started yet,but temperatures have reached 40 degrees centigrade in the past three days.And people have been warned not to go out of their homes not if you walk
19、 on foot,at least between 11 in the morning and 7 in the evening.Little kids and the elderly are the ones who have suffered the most from this extreme heat wave.They must drink water all the time.To help our audience have a better understanding of this extreme weather,we have invited Prof.Torres fro
20、m University of Mexico to our studio this evening.17.When did it rain last time in Juarez?A.Three days ago.B.A month ago.C.A year ago.答案C18.What season is it in Juarez?A.Spring.B.Summer.C.Autumn.答案A19.What are the elderly advised to do?A.Take a walk in the afternoon.B.Keep their homes cool.C.Drink p
21、lenty of water.答案C20.What is the speaker doing?A.Hosting a radio program.B.Conducting a seminar.C.Forecasting the weather.答案A第二部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AThis is time of year when we think about giving and receiving presents.Can you find a little extra
22、to give?On this page we suggest a few organizations you might like to help.LittletonChildrensHomeWe dont want your money,but childrens toys,books and clothes in good condition would be very welcome.Also we are looking for friendly families who would take our children into their homes for a few hours
23、 or days as guests.You have so muchwill you share it?Phone Sister Thomas on 55671.ChildrensHospiceWe look after a small number of very sick children.This important work needs skill and love.We cannot continue without gifts of money to pay for more nursing staff.We also need story books and toys suit
24、able for quiet games.Please contact The Secretary,Little Childrens Hospice,Newby Road.StreetFoodIn the winter weather,its no fun being homeless.Its even worse if youre hungry.We give hot food to at least fifty people every night.Its hard work,but necessary.Can you come and help?If not,can you find a
25、 little money?We use a very old kitchen,and we urgently need some new saucepans.Money for new ones would be most welcome indeed.Contact Street Food,c/o Marys House,Elming Way,Littleton.Phone 27713.LittletonYouthClubHave you got an unwanted chair?A record player?A pot of paint?Because we can use them
26、!We want to get to work on our meeting room!Please phone 66231 and well be happy to collect anything you can give us.Thank you!TheNightShelterWe offer a warm bed for the night to anyone who has nowhere to go.We rent the former Commercial Hotel on Green Street.Although it is not expensive,we never se
27、em to have quite enough money.Can you let us have a few pounds?Any amount,however small,will be such a help.Send it to us at 15,Green St.Littleton.Please make check payable to Night Shelter.【语篇解读】本文是一篇应用文。介绍了一些社会组织提供各种方式帮助需要帮助的人,从而解决了一些社会问题,并另召大家参与进来。21.Reading the passage,you might like to help the
28、se organizations which work for .A.homeless and sick childrenB.hungry people who have no beds to sleep inC.less lucky members of our societyD.friendly members of our society to help others答案C解析推理判断题。从整篇文章的描写能看出这些组织帮助的是那些不幸的人,A、B项都不全面,D项是错的,故选C项。22.If you like children and you can offer a happy famil
29、y to a homeless child,you may contact .A.Street FoodB.Littleton Childrens HomeC.The Night ShelterD.Childrens Hospice答案B解析细节理解题。从文章第二段LittletonChildrensHome里面的描述可知,如果你能给孩子提供一个友好的家,可以联系Littleton儿童之家,故选B项。23.If you want to help but you have no extra to give,you may dial and offer your help.A.27713B.556
30、71C.62735D.66231答案A解析推理判断题。根据文中StreetFood这部分的内容可知,你不捐东西的话,只帮忙也是可以的。从该部分最后一行可得到联系方式。故选A项。BGeorge Grey was born in Lisbon in Portugal on 14 April 1812.After completing his education at the Royal Military College at Sandhurst in England in 1826,Grey went to Ireland with the army.He felt sorry for the I
31、rish people and thought it would improve their lives if they moved to Australia.In 1836 he planned to lead an expedition (远征队) to look for land for a settlement (定居点) in northwest Australia.He left England on the “Beagle” in July 1837.In Cape Town he took another ship,the “Lynher”,and sailed to the
32、north coast of Western Australia.After landing near Collier Bay his group walked inland.Grey and his men were totally inexperienced and lacked survival skills.The local people were hostile and Grey was injured.It took two weeks before he was well enough to travel.They discovered and named the Glenel
33、g River,Stephen Range and Mount Lyell.The land was not suitable for settlement,so in April they sailed to the island country Mauritius to get some rest.Grey returned to Australia,and in February 1839 he sailed from Perth to Shark Bay,Western Australia.His team landed with three whaleboats to go nort
34、hwards.They lost their food when one whaleboat was damaged in a strong storm.They finally reached Shark Bay.They set sail back to Perth but both boats were damaged.After making it to shore with very little food,they began walking to Perth,483 kilometres away.It was hard going in the heat with very l
35、ittle food and water.His men were badly weakened and one died.Grey pushed on ahead and arrived in Perth on 21 April.His men arrived later.He noted the fertile (富饶的) areas south of the Murchison River and people began to settle there in 1850.【语篇解读】本文是记叙文。文章介绍了探险家GeorgeGrey率领船队抵达澳大利亚并寻找定居地的故事。24.Why d
36、id George Grey lead an expedition to Australia?A.To do research on Australia.B.To find a better place to live.C.To show their strong fighting spirit.D.To break away from the Irish army.答案B解析细节理解题。由第一段中的“HefeltsorryfortheIrishpeopleandthoughtitwouldimprovetheirlivesiftheymovedtoAustralia”可知,去往澳大利亚主要是
37、为了寻求更好的生活。25.What happened when George Greys men first arrived in Australia?A.They lost their ship the “Lynher”.B.They settled on the north coast.C.They found it hard to survive.D.They lost their way inland.答案C解析细节理解题。由第二段中的“Greyandhismenweretotallyinexperiencedandlackedsurvivalskills”可知,没有经验且缺乏生存技能
38、,他们的行程非常艰难。26.What does the underlined word “hostile” in Paragraph 2 probably mean?A.Unfriendly.B.Foolish.C.Strong.D.Upset.答案A解析词义猜测题。由本句中的“Greywasinjured”可知,当地居民不友好。27.What can be learned about the whaleboats?A.Not all of them carried food.B.They were all damaged by storms.C.Not all of them reached
39、 the final stop.D.They all went north first and then south.答案C解析细节理解题。由第三段中的“Theylosttheirfoodwhenonewhaleboatwasdamagedinastrongstorm.TheyfinallyreachedSharkBay”可知,有一只船没有到达目的地。CThe roads that wind along the Seine used to be full of heavy traffic.Today,cyclists are enjoying the waterside peace.On th
40、e right bank opposite the Eiffel Tower,cars have been made to travel in a single lane (车道),leaving the other to bicycles.A sense of being controlled is felt by the capitals car owners.Anne Hidalgo,the Socialist mayor of Paris,is starting “a war against cars”.As part of the city halls plan to increas
41、e the share of trips taken by bicycle from 5% to 15% by 2020,protected cycling lanes are being lengthened along some of the citys main roads.A whole road on the busy Rue de Rivoli is being changed into a two-way bike route.The left banks road was closed to cars in 2013,six years after the city made
42、a bike-sharing plan.“Paris is not anti-car,but anti-pollution,”says Jean-Louis Missika,the head of planning at the city hall.Pollution levels in the city are especially high.With its narrow streets,the government is trying its best to reduce cars that do not carry passengers.Fully 80% of cars runnin
43、g in central Paris carry only one person,and 79% of those on its roads are privately owned.BlaBlaCar,a French ride-sharing startup,recently introduced BlaBlaLines,a new app produced to help people who travel to and from work share cars.The war against cars started by Ms Hidalgo is also a rethink of
44、how the city should start an age that will be shaped by electric cars and driverless transport.“It will be as great as the change from horse-drawn carriages to cars,” says Mr Missika.He expects to see the first driverless six-person taxis in Paris next year,and says that city hall will ban privately
45、 owned cars in the centre by 2025-2030.【语篇解读】本文是说明文。巴黎采取一系列措施限制汽车的使用,鼓励人们骑自行车或者拼车出行。这些举措旨在解决巴黎的环境污染问题。28.What does Paragraph 1 try to show?A.The modern life of Paris.B.The heavy traffic in Paris.C.The great scenery of Paris.D.The reduction of cars in Paris.答案D解析推理判断题。由第一段中的两处对比可知,巴黎的车流量大大减少。29.Why h
46、ave some actions mentioned in Paragraph 3 been taken?A.To avoid car accidents.B.To encourage bike riding.C.To make people live a comfortable life.D.To show the importance of public transport.答案B解析推理判断题。由第三段中的“increasetheshareoftripstakenbybicycle”和“protectedcyclinglanesarebeinglengthened”以及“isbeingc
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-408313.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2020年最新正规租房合同协议书模板范本(标准版).pdf
