2020-2021学年高中英语 Unit 5 Themeparks单元测评习题(含解析)新人教版必修4.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年高中英语 Unit Themeparks单元测评习题含解析新人教版必修4 2020 2021 学年 高中英语 Themeparks 单元 测评 习题 解析 新人 必修
- 资源描述:
-
1、第五单元测评(主题语境:人与自然)(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。W:That was the last bus home!And weve missed it!Call a taxi!M:A taxi?Im not a millionaire.1.What does the man mean?A.They are not rich enough
2、 to call a taxi.B.The woman has mistaken him for a millionaire.C.He doesnt understand what the woman means.答案AW:I got a few things from the shop.M:A few?It looks like you bought the whole supermarket!2.What does the man mean?A.The woman looks like the owner of the supermarket.B.The woman did too muc
3、h shopping at the supermarket.C.The woman seems to have bought her thing outside the supermarket.答案BM:I want a taxi for tomorrow.May I order one here?W:Yes,certainly.But can you tell me what for?M:Im going to check out and catch the train early in the morning at 5 oclock.3.Where are the two speakers
4、?A.In a taxi.B.At a train station.C.At a hotel.答案CM:Can you do us a favour?W:Sure,what is it?M:My wife and I want to go out this evening,so can you look after our baby?Its only till midnight.Well pay,of course.4.Whats the probable relationship between the two speakers?A.Husband and wife.B.Teacher an
5、d student.C.Neighbours.答案CW:Hey,John.Can you turn that up a little,please?M:Sure.Do you like Beethoven,too?5.What is the man doing?A.Listening to music.B.Reading a book on music.C.Playing the piano.答案A第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题
6、5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。W:Oh,hi,Fred!I didnt know whether to save you a place or not.Why are you so late?M:Its our math teacher.She always keeps us until ten past ten.W:Doesnt she know that youre supposed to get out at ten?M:I guess so.But she never looks at her watch.She ju
7、st keeps talking.W:Dont the students complain about it?I would say something.M:No.Everybody is too polite.W:Well,you could try and talk to her.M:Maybe.I hope she wont get angry with me.W:She wont if you tell her in a proper way.6.Why is the man late?A.He had to do a lot of math exercises.B.The math
8、class lasted longer.C.He talked with the math teacher after class.答案B7.What does the woman suggest?A.Talking with the teacher in a nice way.B.Writing to the teacher in a nice way.C.Not complaining about it.答案A听第7段材料,回答第8至第11题。M:Hello,Anne.John speaking.Its Saturday today.Are you doing anything tonig
9、ht?W:Im sorry,but Im afraid Im busy tonight.M:Well,how about tomorrow?Maybe we could go to a movie.W:That sounds good.What do you want to see?M:I was thinking we could see BreadandChocolate.Its playing on Main Street.W:Super.M:I guess we should meet at about eight oclock thenI think the movie starts
10、 at about eight thirty.Where would be a good place to meet?W:Theres a clock tower near the theatre.We could meet there at about eight.M:OK.That sounds good.See you tomorrow,then.W:See you.M:Bye.8.Whats the probable relationship between the two speakers?A.Husband and wife.B.Mother and son.C.Friends.答
11、案C9.When will the two speakers go to see BreadandChocolate?A.On Saturday evening.B.On Sunday evening.C.On Monday evening.答案B10.What time does the film begin?A.At 8:30.B.At 8:00.C.At 6:30.答案A11.Where did they meet?A.At the gate of the theatre.B.At the clock tower.C.In the hall of the theatre.答案B听第8段材
12、料,回答第12至第14题。W:How was your dinner party?M:I think it went pretty well.People really seemed to enjoy themselves.W:Thats good.M:But we shouldnt have invited my wifes boss again.We can never get him to leave!W:Really?How late did he stay this time?M:Until two oclock in the morning!And we both had to g
13、et up early the next day.W:Oh,he shouldnt have stayed so late.You should have asked him to leave earlier.M:Well,its pretty difficult to do that to your wifes boss.12.What does the man think of the dinner party?A.The best he has ever had.B.Just so-so.C.Very good.答案C13.What do you think of the boss?A.
14、Impolite.B.Funny.C.Kind-hearted.答案A14.What does the woman mean by her last words?A.The man shouldnt invite such a man to his dinner party.B.The boss should say sorry to the couple.C.The man should tell the boss to leave earlier.答案C听第9段材料,回答第15至第17题。W:Have you travelled very much?M:Oh,yes.Ive travell
15、ed quite a lot.W:You travelled for holidays or for work,or what?M:In most cases it was for holidays.W:What countries have you visited then?M:Ive visited France,England,Italy,and,of course,China.W:You have been to China?Thats great.What about in China?M:I travelled around and visited lots of places.I
16、 stayed in Beijing for a week,and then I went to Shanghai.Have you ever been to China?W:I regret to say I havent,but I have read and heard a lot about China.Actually I planned to go there last year,but I couldnt go because I was ill.M:Oh,what a pity!Its a great country.The people there have made suc
17、h great progress.W:Yes.Im interested in China,too.I think I will have a chance to go there for business next year.15.Why did the man travel so much?A.He was interested in taking pictures around the world.B.He often went abroad for business.C.He travelled to spend his holidays.答案C16.Where did the man
18、 go most often?A.To Europe.B.To America.C.To Asia.答案A17.Why did the woman fail to visit China last year?A.She was too busy.B.She wasnt in good health.C.She knew too little about China.答案B听第10段材料,回答第18至第20题。What do you do on Sunday afternoons,after lunch?Take a rest?Watch television?Or perhaps you ta
19、ke your dog for a quiet walk?Recently,a lot of people decided to spend Sunday afternoons in a more energetic way.Twelve thousand people met in Londons Hyde Park,and they went for a run!Jogging,one of Americas most popular sports,is catching on in Britain.Many doctors say jogging is not just fun.Its
20、good for the heart,for the lungs,for the muscles and even for the feet.Both the old and the young took part in the run.The oldest was aged 80.The youngestand the last to complete the coursewas aged 4.18.Why did so many people meet in Hyde Park?A.They went for a run.B.They watched the Americans run.C
21、.They went there to have a rest.答案A19.What is jogging good for?A.Lungs.B.Eyes.C.Fingers.答案A20.Who was the last to complete the course?A.An old man aged 80.B.A child aged 4.C.A doctor.答案B第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AThe American travel website company Tri
22、pAdvisor publishes a list of the worlds best beaches every year.Today,we are going to explore some of this years top 10 beaches in the world.BaiadoSancho,BrazilIt is named as this years best beach in the world.Its water is calm and clear.Its sand is fine and soft.But getting to Baia do Sancho is not
23、 so easy.It is on Fernando de Noronha,a volcanic island more than 300 kilometers off Brazils coast.Travelers must take a plane or boat from major cities in northern Brazil to get there.And no more than 420 visitors can be on the island at one time.GraceBay,TurksandCaicosWhile Baia do Sancho is diffi
24、cult to get to,TripAdvisors second-ranked beach could not be much easier for tourists to reach.This beach has impossibly clean and clear waters and pure white sand.Its calm waters make it extremely safe for swimming,or simply floating.Once on land,many visitors enjoy walking for several kilometers o
25、n the soft,warm sand.EagleBeach,ArubaTo get to the third-best beach,we head south to the Dutch Caribbean island of Aruba.Like Grace Bay,Eagle Beach has clear,calm waters and soft white sand.It offers visitors a chance to try different water sports,including tubing and jet skiing.Eagle Beach may be b
26、est known,however,for its dramatic sunsets.On clear nights,the sky turns red,orange,and purple.PlayaParaiso,CubaThe fourth-best beach is Playa Paraiso,an island off Cubas southern coast.It has a fun,laid-back restaurant for those who wish to eat and drink.There is little else on the beach.And that i
27、s exactly what visitors like about it.People come here for the sugar-like sand and calm waters filled with colorful wildlife.21.Which of the following is true about Baia do Sancho?A.It receives thousands of visitors each time.B.It can only be visited by plane.C.It is near Brazils coast.D.It is hard
28、to reach.答案D解析细节理解题。根据题干关键词“BaiadoSancho”及第二段中的“ButgettingtoBaiadoSanchoisnotsoeasy.TravelersmusttakeaplaneorboatfrommajorcitiesinnorthernBraziltogetthere.”可知,BaiadoSancho比较难到达,所以选D项。22.Where can visitors go if they want to enjoy the beauty of the sinking sun?A.Baia do Sancho,Brazil.B.Grace Bay,Turk
29、s and Caicos.C.Eagle Beach,Aruba.D.Playa Paraiso,Cuba.答案C解析细节理解题。根据第六段中的“EagleBeachmaybebestknown,however,foritsdramaticsunsets.”可知,EagleBeach有令人印象深刻的日落,与题干中的“enjoythebeautyofthesinkingsun”所表达的意思相符,故C项正确。23.What can visitors mainly do on Playa Paraiso,Cuba?A.Go boating.B.Have a relaxing dinner.C.Adm
30、ire colorful sand.D.Try different water sports.答案B解析细节理解题。根据第七段中的“Ithasafun,laid-backrestaurantforthosewhowishtoeatanddrink.”可知,在PlayaParaiso能够享用令人放松的晚餐,因此选B项。BIn 2013 alone at least 20,000 African elephants were killed for their teeth.In South Africa over the last two years more than 2,200 rhinos w
31、ere killed for their horns.These numbers are alarming,because current rates of illegal hunting are faster than birth rates,which could lead to extinction of these ecologically important creatures in the environment.Indeed,some elephant and rhino populations are on track to be locally extinct within
32、the next decade.If you are reading this,you may already be aware of these facts.But you might not know that wildlife trafficking (非法交易) not only threatens the existence of elephants and rhinos but also is leading to extinction of other species,such as tigers,tortoises,sea turtles,and the worlds most
33、 trafficked mammal (哺乳动物)pangolins.Pangolins are the only mammals that are entirely covered in tough scales(鳞),which makes them look very strong.But actually they are endangered mammals.There are eight different species of pangolins,four in Asia and four in Africa,and all are threatened with extinct
34、ion.Although pangolins are protected throughout most of the countries where they live,high demand in East Asia,where the delicious pangolin meat is considered a delicacy and where their scales are used in traditional medicines,is driving an illegal trade in both live animals and pangolin parts.The n
35、umber of pangolin trafficking is shocking.Experts believe that over the last 10 years more than 1 million pangolins were taken from the wild.It is estimated that between 40,000 and 81,250 pangolins were killed for the illegal trade in 2013 alone.In February,the United States released a plan to deal
36、with wildlife trafficking,which lays out the steps we will take to fight the illegal trade in wildlife,including pangolins.We are strengthening the carrying out of the plan,building international cooperation and contribution to protect wildlife and raising awareness to drive down the demand that is
37、fuelling the illegal trade.Get involved and remember World Wildlife Day (March 3) by spreading the plan.Use social media and tell everyone that now it is time to get serious about wildlife crime and end the demand that threatens species,big and small,from the huge elephant to the shy pangolin.24.How
38、 many endangered creatures are mentioned in the passage?A.4.B.5.C.6.D.7答案C解析细节理解题。根据第一、二段可知,文章提到了大象、犀牛、老虎、陆龟、海龟、穿山甲六种濒临灭绝的动物。25.Which of the following is TRUE according to Paragraph 3?A.Eight species of pangolins live on the same continent.B.Pangolins are not protected in most of their natural habit
39、ats.C.The scales of pangolins can be used as an ingredient for cooking.D.High demand contributes to the illegal trade of pangolins in East Asia.答案D解析细节理解题。根据第三段中的“highdemandinEastAsia.isdrivinganillegaltradeinbothliveanimalsandpangolinparts”可知,高需求导致了东亚穿山甲非法交易的发生。26.What can we know about the plan re
40、leased by the US?A.Social media will be used to spread World Wildlife Day.B.Whether the plan will be worked out remains to be seen.C.The US will work together with other countries to protect wildlife.D.More and more people are advised to increase their needs of pangolins.答案C解析推理判断题。根据文章倒数第二段中的“Weare
41、strengtheningthecarrying.isfuellingtheillegaltrade.”可知,美国将联合其他国家保护野生动物。27.What is the authors intention of writing the passage?A.To inform us something about World Wildlife Day.B.To raise awareness of protecting endangered wildlife.C.To explain why pangolins are illegally traded in East Asia.D.To sh
42、ow how the United States is to fight the illegal trade in wildlife.答案B解析写作意图题。根据文章最后一段的内容可知,作者写这篇文章的目的是增强人们保护濒危物种的意识。CEvery time at the supermarket,the vegetables and fruits look so attractive that you wish to buy all of them.Some people are lucky to be able to grow the fruit and vegetables in their
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-408777.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
