分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 16

类型2020-2021学年高中英语 综合测评课后巩固(含解析)牛津译林版选修8.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:408843
  • 上传时间:2025-11-30
  • 格式:DOCX
  • 页数:16
  • 大小:34.48KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2020-2021学年高中英语 综合测评课后巩固含解析牛津译林版选修8 2020 2021 学年 高中英语 综合 测评 课后 巩固 解析 牛津 译林版 选修
    资源描述:

    1、综合测评(时间:120分钟分值:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。W:When will the plane arrive?M:At 7:30,but it may be late for 15 minutes because of the foggy weather.1.When will the plane arrive probably?A.A

    2、t 7:30.B.At 7:15.C.At 7:45.答案CW:Its a fine day,isnt it?M:But the radio says its going to snow this evening.2.What are they talking about?A.The radio.B.The weather.C.The temperature.答案BW:Excuse me,but how do I get to Brand Theatre?M:Go one block,and then turn right.3.Whats the probable relationship b

    3、etween the two speakers?A.Friends.B.Strangers.C.Waiter and customer.答案BM:I heard Anna won first prize of the ecology contest.W:You are kidding! She was not interested in it at all.4.What can you learn from the dialogue?A.Anna was interested in ecology.B.Anna is kidding.C.Anna didnt win the prize.答案C

    4、W:David,are you coming with us to the park?M:No,Im sorry,but I have to catch up with my homework.5.What is David going to do?A.Catch a train home.B.Do his homework.C.Go to a park.答案B第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,

    5、各小题给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第67题。W:You know,John,Im getting quite worried about Maria.M:Why? Whats happened,honey?W:Well,I talked to her teacher today after school.She told me that Maria doesnt often finish her homework.When she does,well,the quality is often very poor.M:Maybe I should have a

    6、word with her then.6.Whom are the speakers talking about?A.Their daughter.B.Their student.C.Their friend.答案A7.What is the man going to do?A.Check Marias homework.B.Have a talk with Maria.C.Call Marias teacher.答案B听第7段材料,回答第810题。W:Excuse me,sir.Im a stranger here and have lost my way.M:Where do you wa

    7、nt to go?W:I want to return to my hotel,the People Hotel.M:Oh,just walk down this road;take the first turning on the left.Then walk four blocks and youll find your hotel.W:Thank you,sir.M:No problem.Actually,you can take the subway and get off at 64th street.W:I see,but Id rather walk.By the way,wha

    8、t time is it by your watch now?M:7:30,but its 3 minutes slow.W:Thank you very much.M:You are welcome.8.Where is the People Hotel?A.Four blocks away from 64th street.B.At 64th street.C.At the first turning on the left.答案B9.How will the woman go to her hotel?A.By bus.B.By subway.C.On foot.答案C10.What i

    9、s the correct time?A.7:30.B.7:33.C.7:27.答案B听第8段材料,回答第1113题。M:Hello,Mary.Is it true you are going to leave us for Boswell?W:Yes,you know,Tom has got a new job there.M:You are going to miss Highland Park,arent you?W:Oh,indeed.But it is a much greater opportunity for Tom.His salary will be higher.He wi

    10、ll manage the whole sales department.Also,there are better schools for the children.The town itself is not half as nice as Highland Park,of course.M:Yes,there are so many factories.Theres probably a lot of air pollution,isnt there?W:Yeah,and not much green area.But that is life,I guess.M:Are you goi

    11、ng to stop working?W:I believe I will have to at first,but I may get a job of teaching.There is a new high school there and they are looking for teachers.11.Why will the woman move to Boswell?A.Because Boswell is a nicer town.B.Because her husband has found a better job there.C.Because they will sta

    12、rt a new company there.答案B12.What will the woman probably work as when they have settled in Boswell?A.A teacher.B.A housewife.C.A clerk.答案A13.What is the relationship between the two speakers?A.Father and daughter.B.Teacher and student.C.Friends.答案C听第9段材料,回答第1416题。W:I had to sit up all night in line

    13、 at Theatre Hall,but I did it.I got two good tickets to the Terry James concert.M:I wouldnt spend that much time to see someone like Terry James.I dont like his music.Now,if you were after tickets for an opera like TheMagicFlute,I might have joined you.W:Ive never seen an opera.Ive always thought th

    14、ey were difficult to understand because theyre not usually presented in English.For that matter,I dont much like Broadway musicals,either.M:Opera isnt hard to follow.The stories are usually simple,so you dont need to know the language.Besides,you can read a summary of the story before hand.And its t

    15、he singing that I like.You cant understand everything Terry James sings,either.There are also dramatic settings and,sometimes,good acting operas.All there at rock concerts are flashing lights and noise.W:But rock concerts are exciting.The opera seems slow and even boring.M:Sure,maybe it can be.You s

    16、hould see one sometime.W:OK.Ill make you a deal.Come to see Terry James with me and then Ill go to an opera with you.M:Thats a deal.14.Why would the woman stay in line all night?A.For tickets for a rock concert.B.For tickets for a Broadway musical.C.For tickets for an opera.答案A15.What does the man t

    17、hink of opera?A.It is hard to understand.B.It has good singing.C.It isnt as interesting as a Broadway musical.答案B16.What do the speakers plan to do after they see the Terry James concert?A.Have dinner.B.Meet at the theatre.C.Go to an opera.答案C听第10段材料,回答第1720题。My name is Isaac Evans.Its a very ordina

    18、ry name and you wouldnt think it had a story to it,but I believe every name has a story to it.“Evans” is a very common Welsh name and Im not sure exactly what it means.There are many “Evans” in Wales and all around Britain.“Isaac” is a fairly common boys name.My parents are doctors and they named me

    19、 after a famous violinist called Itzhak Perlman.Itzhak Perlman was born in Israel in 1945.Itzhak is an Israeli name.The spelling is I-T-Z-H-A-K.Its pronunciation is similar to Isaac.My parents admired Itzhak Perlman because he was a great musician and he wasnt afraid to try out new ideas in his musi

    20、c.I dont play a musical instrument,but Im a painter and I often listen to Itzhak Perlmans music when I paint.His music inspires me.I love my name Isaac Evans,for it sounds musical and friendly.17.What is the man talking about?A.The story of his name.B.His parents names.C.His grandfathers name.答案A18.

    21、What does the man know about the name “Evans”?A.It has a lot of meanings.B.Its common in Wales and all around Britain.C.Its very popular among farmers.答案B19.Who was Itzhak Perlman?A.A famous musician.B.The mans father.C.The mans grandfather.答案A20.What does Isaac Evans do?A.A violinist.B.A doctor.C.A

    22、 painter.答案C第二部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AShellharbour City Library provides a range of Library Special Needs Services for people who are unable to access our library service in the usual way.As long as you live in Shellharbour City,well provide a full r

    23、ange of library services and resources including:Large printed and ordinary printed booksTalking books on tape and CDDVDs and music CDsMagazinesReference and information requestsYou will be asked to complete a “Statement of Need” application form which must be signed by a medical professional.Home d

    24、elivery servicesLet us know what you like to read and we will choose the resources for you.Our staff will deliver the resources to your home for free.We also provide a service where we can choose the resources for you or someone instead of you choose the things from the library.You can also choose t

    25、he resources you need personally.Talking books and captioned videosThe library can provide talking books for people who are unable to use printed books because of eye diseases.You dont have to miss out on reading any more when you can borrow talking books from the library.If you have limited hearing

    26、 which prevents you from enjoying movies,we can provide captioned videos for you at no charge.Languages besides EnglishWe can provide books in a range of languages besides English.If possible,we will request these items from the State Library of NSW,Australia.How to join?Contact the Library Special

    27、Needs Coordinator to register or discuss if you are eligible(合适的) for any of the services we provideTuesday,Wednesday and Thursday 9 am5 pm on 4297 2522 for more information.21.Library Special Needs Services are meant for.A.those who are fond of readingB.only those who have walking disabilitiesC.peo

    28、ple living in Shellharbour City with an illness or disabilityD.those who cant get medical help in Shellharbour City答案C解析细节理解题。根据ShellharbourCityLibraryprovidesarangeofLibrarySpecialNeedsServicesforpeoplewhoareunabletoaccessourlibraryserviceintheusualway.可知LibrarySpecialNeedsServices意图是为那些生活在Shellhar

    29、bourCity有疾病或残疾的人,选C项。22.Ifpeoplewitheyediseaseswanttolearnabouthistory,theycanchoose.A.talkingbooksB.captionedvideosC.magazinesD.largeprintedbooks答案A解析细节理解题。根据Thelibrarycanprovidetalkingbooksforpeoplewhoareunabletouseprintedbooksbecauseofeyediseases.可知如果有眼疾的人想看书,应该选择会说话的书,选A项。23.Whatcanwelearnfromth

    30、epassage?A.Fewentertainingresourcesareofferedhere.B.Bookswithdifferentlanguagesareavailable.C.Peoplewithlimitedhearinghavetopayforcaptionedvideos.D.Peoplehavetochoosewhattheyneedbythemselves.答案B解析细节理解题。根据WecanprovidebooksinarangeoflanguagesbesidesEnglish.可知可以获得不同语言的书,选B项。24.Togethomedeliveryservices

    31、,youmust.A.onlychooseprintedbooksB.registeraheadoftimeC.paythelibraryaheadoftimeD.haveotherschoosetheresourcesforyou答案B解析细节理解题。根据ContacttheLibrarySpecialNeedsCoordinatortoregisterordiscussifyouareeligibleforanyoftheservicesweprovide可知为了得到送货服务,你应该提前登记,选B项。BAn incredible dog has mastered more than jus

    32、t the doggy paddle (狗刨式游泳)the golden brown pet helps disabled children learn how to surf.Ricochets owner Judy Fridono said,“I was working with her at balance and coordination (协作).Her balance is so good that she can help to stabilize the board for the kids.And it makes them feel good to know that Ri

    33、cochet is there with them,keeping them company.”After becoming an expert,two-year-old Ricochet helps the disabled children build up the confidence to get on the board themselves.Dressed in a yellow jacket,Ricochet helps to counterbalance the board and acts as a reassuring presence.Ms.Fridono knows w

    34、hat an impact her beloved dog can have.She herself was severely disabled since her teens.Having Ricochet around lifts her spirits,and inspires her to conquer her pain to get on the board.“Ricochet has taught me to focus on what I can do,rather than what I cant,” she said.One of those who have benefi

    35、ted from Ricochets skills is six-year-old Ian McFarland.In 2008 a car crash left him with brain damage.Although he had loved surfing before the accident,he was too nervous to go back into the water.His fear turned to excitement,when he was told he could try a tandem (双人) surf session with Ricochet.T

    36、heir session was a success and by the end of it,Ian was smiling from ear to ear.As well as helping with treatments,Ricochet also raised 5,000 to help continue Ians recovery.Over the last 10 months,Ricochets excellent performances on the sea have raised more than 30,000 for a number of charity causes

    37、.25.According to the passage,Ricochet is .A.a doctorB.a dogC.a dog ownerD.a disabled boy答案B解析细节理解题。根据第一段Anincredibledoghasmasteredmorethanjustthedoggypaddle(狗刨式游泳)thegoldenbrownpethelpsdisabledchildrenlearnhowtosurf.RicochetsownerJudyFridonosaid.,可知B项正确。26.IanMcFarlandconsidersRicochetsworktobe.A.ch

    38、allengingB.doubtfulC.attractiveD.satisfying答案D解析判断推理题。根据第四段Hisfearturnedtoexcitement,whenhewastoldhecouldtryatandem(双人)surfsessionwithRicochet.Theirsessionwasasuccessandbytheendofit,Ianwassmilingfromeartoear.可推出IanMcFarland对Ricochet的工作是满意的。27.WhichstatementcanbestdescribeRicochet?A.Thetwo-year-olddo

    39、gisseverelydisabled.B.Ricochethelpsyoungstersbuilduptheirconfidence.C.Ricochethelpsyoungstersintheirdailylife.D.Ricochetisalifesaveronthesea.答案B解析细节理解题。根据第二段Afterbecominganexpert,two-year-oldRicochethelpsthedisabledchildrenbuilduptheconfidencetogetontheboardthemselves.可知,B项正确。CEverywhere I look outs

    40、ide my home I see people busy on their high-tech devices,while driving,walking,shopping,even sitting in toilets.When connected electronically,they are away from physical reality.People have been influenced to become technology addicted.One survey reported that “addicted” was the word most commonly u

    41、sed by people to describe their relationship to iPads and similar devices.One study found that people had a harder time resisting the allure of social media than they did for sleep,cigarettes and alcohol.The main goal of technology companies is to get people to spend more money and time on their pro

    42、ducts,not to actually improve our quality of life.They have successfully created a cultural disease.Consumers willingly give up their freedom,money and time to catch up on the latest information,to keep pace with their peers or to appear modern.I see people trapped in a pathological (病态的) relationsh

    43、ip with time-sucking technology,where they serve technology more than technology serves them.I call this technology servitude.I am referring to a loss of personal freedom and independence because of uncontrolled consumption of many kinds of devices that eat up time and money.What is a healthy use of

    44、 technology devices?That is the vital question.Who is really in charge of my life?That is what people need to ask themselves if we are to have any chance of breaking up false beliefs about their use of technology.When we can live happily without using so much technology for a day or a week,then we c

    45、an regain control and personal freedom,become the master of technology and discover what there is to enjoy in life free of technology.Mae West is famous for the wisdom that “too much of a good thing is wonderful.” But its time to discover that it does not work for technology.Richard Fernandez acknow

    46、ledged that “we can be swept away by our technologies.” To break the grand digital connection people must consider how life long ago could be fantastic without todays overused technology.28.The underlined word “allure” in Paragraph 2 probably means “”.A.advantageB.attractionC.adaptionD.attempt答案B解析猜

    47、测词义题。根据Onestudyfoundthatpeoplehadahardertimeresistingtheallureofsocialmediathantheydidforsleep,cigarettesandalcohol可知,一个研究表明,人们不能抵抗现代媒体的吸引,所以选B项。29.Fromthepassage,technologycompaniesaimto.A.attractpeopletobuytheirproductsB.providethelatestinformationC.improvepeoplesqualityoflifeD.dealwithculturaldis

    48、eases答案A解析细节理解题。根据第三段Themaingoaloftechnologycompaniesistogetpeopletospendmoremoneyandtimeontheirproducts,nottoactuallyimproveourqualityoflife.可知科技公司的目的是让人们来买他的产品,故选A项。30.Itcanbeinferredfromthispassagethatpeople.A.considertoomuchtechnologywonderfulB.haverealizedtheharmofhigh-techdevicesC.canregainfre

    49、edomwithouthigh-techdevicesD.mayenjoylifebetterwithoutoverusedtechnology答案D解析细节推断题。根据最后一段提到Tobreakthegranddigitalconnectionpeoplemustconsiderhowlifelongagocouldbefantasticwithouttodaysoverusedtechnology.可推断出人们如果不过度地依赖科技,就可以更好地享受生活,故选D项。31.Whatstheauthorsattitudetowardstheoverusingofhigh-techdevices?

    50、A.Neutral.B.Skeptical.C.Disapproving.D.Sympathetic.答案C解析推理判断题。根据倒数第二段提到Whenwecanlivehappilywithoutusingsomuchtechnologyforadayoraweek,thenwecanregaincontrolandpersonalfreedom,becomethemasteroftechnologyanddiscoverwhatthereistoenjoyinlifefreeoftechnology.作者对于高科技的过度依赖持反对的态度,故选C项。DThough the Web is bec

    51、oming increasingly popular,the TV never fails to attract people.Do you know which television network is the largest in America?It is not ABC,CBS,or Fox.Nor is it one of the cable networks such as CNN,which carries only news and news stories.It is not ESPN,the all-sports cable network,or even MTV,whi

    52、ch is famous for its music videos.Rather it is PBS,Public Broadcasting System,a non-profit public broadcasting TV service.PBS has 349 member television stations in the US and some member stations by cable in Canada.PBS only attracts a minority of all TV viewers,about 2 percent.The industry leader,NB

    53、C,however,attracts 11 percent of viewers.But the growth of public television in the past two decades has been dramatic.This is especially noteworthy (值得关注的) when one considers that public television stations must often survive on very limited budgets,on viewers donations,and on private foundations a

    54、nd some governmental funding.The level of quality of PBS programs,whether in national and international news,entertainment,or education,is excellent.Almost a whole generation of children throughout the world is familiar with Sesame Street and the characters of The Muppet Show.PBS is especially well

    55、known for the quality of its many educational TV programs.Over 95 percent of all public television stations have tele-courses.These courses are accepted and supported by more than 1,800 colleges and universities throughout the US.Each year,over a quarter of a million students take courses this way.3

    56、2.According to this article,PBS received part of its funding from.A.the audienceB.public schoolsC.advertising agenciesD.other television stations答案A解析细节理解题。根据第二段最后一句.publictelevisionstationsmustoftensurviveonverylimitedbudgets,onviewersdonations,andonprivatefoundationsandsomegovernmentalfunding.故选A项

    57、。33.WhatisPBSmostfamousfor?A.Cableservices.B.Generousdonations.C.Tele-courses.D.Livenewsbroadcasts.答案C解析细节理解题。根据最后一段三、四句PBSisespeciallywellknownforthequalityofitsmanyeducationalTVprograms.Over95percentofallpublictelevisionstationshavetele-courses.关键词tele-courses,故选C项。34.WhichofthefollowingisTRUEabou

    58、tpublictelevisionstations?A.Themajorityoftheirviewersareminoritypeople.B.Ninety-fivepercentoftheirprogramsaretele-courses.C.Theyareshrinkinginnumberbecausetheymakenoprofits.D.TheircoursesareacceptedbymanyuniversitiesinAmerica.答案D解析细节理解题。根据最后一段倒数第二句Thesecoursesareacceptedandsupportedbymorethan1,800co

    59、llegesanduniversitiesthroughouttheUS.故选D项。35.Whichofthefollowinghasthehighestpercentageofviewers?A.ABCB.PBSC.NBCD.Fox答案C解析细节理解题。根据第二段PBSonlyattractsaminorityofallTVviewers,about2percent.Theindustryleader,NBC,however,attracts11percentofviewers.故选C项。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)根据下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳

    60、选项。选项中有两项为多余选项。Training for a marathon requires careful preparation and steady,gradual increases in the length of the runs.36,buy the best-fitting,best-built running shoes you can find.No one can say which brand will work best for you or feel best on your feet,so you have to rely on your experience

    61、and on the feel of each pair as you shop.When you have found shoes that seem right,walk in them for a few days to double-check the fit.37.As always,you should stretch(伸展) at least ten minutes before each run to prevent injuries.During the first week,do not think about distance,but run five minutes l

    62、onger each day.38,it is wise to take a day off to rest.But during the next week,set a goal of at least a mile and a half per run.39.After two weeks,start timing yourself.40.Depending on the kind of race you plan to enter,you can set up a timetable for the remaining weeks before the race.A.After six

    63、daysB.For a good marathon runnerC.Before you begin your trainingD.With each day,increase the distance by a half mileE.If they still feel good,you can begin running in themF.Time spent for preparation raises the quality of trainingG.Now you are ready to figure out a goal of improving distance and tim

    64、e答案3640 CEADG第三部分语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。I was once a dropout.I know how powerfully a41 can influence the life of a person who does not 42 herself.I quit school at sixteen to work.Years later,I had a(n) 43 and couldnt work for months.I felt depres

    65、sed.With an unemployable father and a mentally ill mother to support,I couldnt 44 to give up.Searching the ads,I found a notice that our local community college offered free work45.One requirement was a high-school diploma or GED certificate.Years ago,I got my GED certificate,but with 46 scores.I fe

    66、lt certain that I had little to 47 other than a willingness to 48.After my physical injury healed,I went to meet Ruby Martin,the advisor who would 49 me.I sat50 waiting while Mrs.Martin looked over my score sheet.I was 51 to hear her blame me for wasting her valuable time.She looked at me for a long

    67、 moment 52 she spoke.“Why did you apply for this53?” she asked.“Why arent you applying to college?”With my face burning with54,I could only whisper,“Because I am stupid.”She explained how the GED scores are based on,and that my numbers were very high indeed.I would make an excellent candidate for th

    68、e training program. I regained my55.Later,I got a bachelors degree and became a teacher just like her.【语篇解读】本文是一篇记叙文,作者在读高中时就辍学了。后来作者在一位素不相识的老师帮助下重新点燃了自信,并且最终成为一名老师。41.A.clerkB.teacherC.interpreterD.tailor答案B解析考查名词。clerk“店员,职员”;teacher“教师”;interpreter“翻译”;tailor“裁缝”。根据下文“Later,Igotabachelorsdegreean

    69、dbecameateacherjustlikeher.”可知作者是在一位老师的鼓励下改变了人生道路,故选B项。42.A.hearfromB.reflectonC.believeinD.dryout答案C解析考查动词短语。hearfrom“收到的来信”;reflecton“思考”;believein“信任”;dryout“干涸”。根据下文作者认为自己的GED分数低,所以没有自信申请大学,因此她不相信自己的能力,故选C项。43.A.accidentB.patientC.trunkD.giant答案A解析考查名词。accident“事故”;patient“病人”;trunk“树干,躯干”;giant

    70、“巨人”。根据下文中的“Aftermyphysicalinjuryhealed”可知作者因意外而受伤不能工作,故选A项。44.A.contradictB.participateC.declareD.afford答案D解析考查动词。contradict“反驳,驳斥,否认”;participate“参与”;declare“宣布”;afford“承担得起,买得起”。根据上文可知,作者要挣钱赡养父母,所以她不能放弃。故选D项。45.A.preparationB.certificateC.trainingD.qualification答案C解析考查名词。preparation“准备”;certifica

    71、te“证书”;training“训练”;qualification“资格”。根据下文“.anexcellentcandidateforthetrainingprogram”可知,作者是申请参加免费的工作培训项目,故选C项。46.A.numbB.lowC.parallelD.steep答案B解析考查形容词。numb“麻木的”;low“低的”;parallel“平行的”;steep“陡峭的”。根据but的转折以及下文的stupid可知,作者认为自己考的分数低,故选B项。47.A.distributeB.apologizeC.recommendD.offer答案D解析考查动词。distribute“

    72、分配,分布”;apologize“道歉”;recommend“推荐”;offer“提供”。根据上文和句意可知,作者认为对于申请这个培训项目,自己没有什么优势可以提供,故选D项。48.A.operateB.grillC.clickD.try答案D解析考查动词。operate“操作,做手术”;grill“拷问,烤”;click“点击”;try“努力,尝试”。根据上文可以判断作者要养家,所以她不能放弃工作,于是想试一试。故选D项。49.A.employB.assessC.drillD.comfort答案B解析考查动词。employ“雇用,使用”;assess“评估,估价”;drill“训练”;com

    73、fort“安慰”。根据下文可知,RubyMartin查看我的成绩册,是评估作者是否可以参加这个项目,故选B项。50.A.comfortablyB.curiouslyC.optionallyD.nervously答案D解析考查副词。comfortably“安慰地”;curiously“好奇地”;optionally“可选择地”;nervously“紧张地”。根据语境可知,作者因为认为自己分数低,不知道能不能被录取,所以很紧张,故选D项。51.A.desperateB.absurdC.preparedD.autonomous答案C解析考查形容词。desperate“绝望的”;absurd“荒唐的”

    74、;prepared“有准备的”;autonomous“自治的”。根据上文可知,作者只是抱着试一试的想法来参加面试,已经做好了不被接受的准备,故选C项。52.A.beforeB.untilC.sinceD.after答案A解析考查状语从句连接词。根据句意可知,老师看了她半天才说话。before用于肯定句中,表示“过了多久才”,故选A项。53.A.occupationB.enterpriseC.programD.degree答案C解析考查名词。occupation“职业”;enterprise“企业”;program“项目”;degree“程度,学位”。根据下文“forthetrainingpro

    75、gram”可知老师问作者为什么要参加这个培训项目,故选C项。54.A.angerB.shameC.envyD.affection答案B解析考查名词。anger“怒气”;shame“羞愧,耻辱”;envy“羡慕,嫉妒”;affection“感情”。作者羞愧得脸红了。故选B项。55.A.dignityB.confidenceC.privilegeD.profit答案B解析考查名词。dignity“尊严”;confidence“信心”;privilege“特权”;profit“利润”。作者以前认为自己笨,没有自信,后来得到学位而且成了老师。由此说明她恢复了自信。故选B项。第二节(共10小题;每小题1

    76、.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Do you have sleeping problems?Then these tips may help you fall asleep fast.Set aside the thought 56. you have to fall asleep.The more you think 57. it,the more you cant sleep.The foods you eat also play 58. important part.Avoid eating or drinking foods or t

    77、hings like chocolates,coffee,tea and energy drinks.If you have to,then have them in the morning and never in the afternoon,59.(especial) before going to bed.Dont eat too much at night,for full stomach will make you more difficult 60.(fall) asleep because your body is working to digest the food you a

    78、te.Make a 61.(fix) time when to go to bed.For example,by 9 oclock in the evening you should already be in bed.Do this even if youre not sleepy yet.Once 62.(follow) this routine,you will gradually see that you feel 63.(sleep) when its 9 oclock.Make your room comfortable for sleeping.You should also b

    79、e aware that the sleeping environment also affects your sleep.It must be in the room 64. its not noisy.Otherwise,you will find 65. difficult to fall asleep again after waking up.答案与解析56.that考查同位语从句。句意:把你不得不睡觉的想法放在一边。that引导thought的同位语从句。57.of/about句意:你想得越多你就越睡不着。thinkof/about想到;考虑。58.anplayanimportan

    80、tpart起重要作用。59.especially副词做状语。60.tofall句意:吃得太多会让你入睡很困难。不定式做宾语补足语。61.fixedmakeafixedtime固定一个时间。62.following句子主语you与follow是主动关系,所以答案为following。63.sleepyfeel是系动词,后跟形容词做表语。feelsleepy感到困。64.where/inwhich考查定语从句。先行词是theroom,定语从句缺少状语,故用where来引导。65.itit做形式宾语,真正的宾语是后面的不定式。第四部分写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分)假定你是李华,你的外

    81、教老师Mr.Terry即将退休。请用英语给他写一封信,内容包括:1.向他表示祝贺;2.感谢他对你的帮助;3.建议他实现旅行和写书的计划。注意:1.词数80左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯;3.开头和结尾已给出,不计入总词数。Dear Mr.Terry,Congratulations on your retirement!Best wishes.We will miss you very much.Yours,Li Hua参考范文Dear Mr.Terry,Congratulations on your retirement!We are sad to see you leave.You

    82、 have been a precious possession to our school.We always knew that we students were in good hands when we were with you because you were patient and sensitive to our needs.I cant count the times I have come into your office this year alone to ask for advice.We all have appreciated what you did.Retir

    83、ement will be an adjustment but also an opportunity.I hope you will finally do the traveling you have been talking about,and that you will also write that planned book.Best wishes.We will miss you very much.Yours,Li Hua第二节(满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。A young man had bought an old hous

    84、e that was in bad shape,but he and his wife believed they could restore it.They immediately went to work.Their goal was to have the old building look best for the Christmas Eve get-together.Just two days before Christmas,however,a storm swept through the area,leaving a hole in the wall of the house.

    85、There was obviously no time to repair the damage before Christmas.The sad couple attended local auction (拍卖) that afternoon.One of the items put up for bids (竞标) was an old gold-and-ivory-coloured tablecloth.Seized by an inspiration,the young man was the highest bidder at $6.50.His idea was to hang

    86、the cloth to cover the ragged hole.On the day before Christmas,it was snowy.As the young man unlocked the house door,he noticed an old woman standing at the bus stop.He knew the bus wouldnt be there within at least half an hour,so he invited her inside to keep warm.When the woman walked in and saw t

    87、he tablecloth,she rushed at it and said excitedly,“Its mine.It is my tablecloth.” She told the surprised man its history and even showed him her name in one corner of the tablecloth.She and her husband had once lived in Vienna,Austria,and their village was hit by a deadly disease.So they decided to

    88、flee to Switzerland,but her husband told her to leave first,saying he had something urgent to deal with.A few days later,it was reported that the bus her husband took fell off the cliff and he was never to be found.Her husband was believed to have died.Touched by her story,the young man asked about

    89、her address,planning to send the tablecloth to her after Christmas.As the bus came,she left.When the Christmas Eve came,the man invited his friends to come to his house to enjoy the dinner together.In the candlelight of the Christmas Eve,the tablecloth looked even more beautiful.As the mans friends

    90、left the house,they thanked the man for his arrangement and mentioned how beautiful the house looked.注意:续写词数应为150左右。One old gentleman stayed,admiring the tablecloth.The young man drove the old man to that old womans home.参考范文Oneoldgentlemanstayed,admiringthetablecloth.Hesaidtotheyoungman,“Itsstrange

    91、.Manyyearsagomywifeusedsuchatableclothonlyonveryspecialoccasions.ButwelivedinViennathen.Wheredidyougetthisone?”sighedtheoldman,tearsstreamingdownhischeeks.Theyoungmantoldhimwhathappenedthatdaywhenhemetanoldlady.Withthetremblingoldmanathisside,hetelephonedthefamilyanddecidedtovisittheoldwoman.Theyoun

    92、gmandrovetheoldmantothatoldwomanshome.Togethertheyknockedonherapartmentdoor.Whensheopenedit,theyoungmanwitnessedthetearful,joyfulandthrillingreunionofhusbandandwife.Ifthechainofeventshadbeenbroken,thehusbandandwifemightneverhavefoundeachother.Itwasthetablecloththatmadeanextremelyluckyending.Loveislikeajourney,startingatforeverandendingatnever.

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2020-2021学年高中英语 综合测评课后巩固(含解析)牛津译林版选修8.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-408843.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1