2020-2021学年高中英语 综合测评(二)课后习题(含解析)北师大版选择性必修第一册.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年高中英语 综合测评二课后习题含解析北师大版选择性必修第一册 2020 2021 学年 高中英语 综合 测评 课后 习题 解析 北师大 选择性 必修 一册
- 资源描述:
-
1、综合测评(二)(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。M:Hi,Laura.Could you translate this paper for me?The manager needs it by 4 pm,but I have to attend a meeting now.W:All right.Ill do it right away.1.Wha
2、t is the woman going to do next?A.Attend a meeting.B.See the manager.C.Do some translation.答案CW:For my California trip,Ive packed some lightweight clothes,sunglasses,and my camera.Anything else you can think of?M:Well,I think the only thing I didnt hear on your list is a bathing suit.Remember,Califo
3、rnia is one big beach.2.What does the man remind the woman to take?A.A bathing suit.B.A camera.C.Sunglasses.答案AM:Why dont we walk through the park and look at the different buildings?W:Maybe we can rent bikes.Wed be able to see more that way.M:No,lets walk.Then we wont have to worry about the bikes.
4、3.How does the man suggest going?A.By bus.B.On foot.C.By bike.答案BM:Are you free on the weekend?I was wondering if you want to go to a movie this Saturday.W:I promised some friends that Id go for a picnic in the mountains with them on Saturday.What about this Sunday?M:I have to work till six oclock o
5、n Sunday.What about going to the cinema next Sunday?W:Why not?4.What will the woman do this Saturday?A.Go to the cinema.B.Go for a picnic.C.Go to work.答案BW:Come and look at my bedroom.Ive just finished painting it.M:What colour this time,Kathy?Green?W:I decided to paint it blue.M:Oh well,thats nicer
6、 than before.I hated those pink walls.5.What colour was the womans bedroom before?A.Pink.B.Blue.C.Green.答案A第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,每小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。W:I wonder if Sam will be able to make it her
7、e by 6.I hope he wont be late.M:I dont think hell make it.I called him half an hour ago,and he had just left home.W:If he takes a taxi,he may get here within half an hour.M:But he wasnt taking a taxi.He wasnt even taking the subway.W:So how is he coming here?M:He said he was waiting for a bus.Can yo
8、u believe that?Itll take him at least an hour to get here.6.When will Sam probably arrive here?A.In half an hour.B.In an hour.C.In one and a half hours.答案A7.How will Sam come here?A.By subway.B.By bus.C.By taxi.答案B听第7段材料,回答第8、9题。W:Mike,I heard that you went to the hospital today.What happened?M:I bu
9、rnt my arm and hurt my head.W:What happened?M:This morning,I wanted to have some noodles so I boiled some water.I was pouring the hot water into the cup when my cat suddenly jumped onto the table and knocked it over.I burned my arm badly by the hot water.W:How did you hurt your head then?Did you hav
10、e a car accident?M:No.As I was hurrying out,I fell down the stairs and hit my head on the ground.W:You are so unlucky!8.Which is the main reason that the mans arm got burnt?A.The cup.B.The noodles.C.The cat.答案C9.How did the man hurt his head?A.He hit it against the table.B.He had a car accident.C.He
11、 fell down the stairs.答案C听第8段材料,回答第10至12题。M:Mom,you look like youre very busy.Is someone coming this afternoon?W:Yes.Some of my friends are coming over this afternoon.Theres still so much to get ready.M:Is there anything I can do to help you?W:Sure.I still need to get some drinks.Id like to have cof
12、fee,water,fruit juice and some cola.M:Ill go and buy some fruit juice and cola,and then Ill make some coffee.W:Do you know how to make coffee?M:Yes.Aunt Judy taught Lily and me when we visited her last week.So I can make very nice coffee now.W:Thats great.Mike,dont forget to buy some sugar.M:OK.By t
13、he way,when will your friends come?Its already 4:00 now.W:Theyll arrive in an hour.M:OK.Should I buy any fruit,perhaps some apples and bananas?W:Oh,yes.Let me see.We still have some bananas left,so just buy some apples.10.Who taught the man how to make coffee?A.Judy.B.Lily.C.Mike.答案A11.When will the
14、 womans friends arrive?A.At 4:00.B.At 5:00.C.At 6:00.答案B12.What doesnt the man need to buy?A.Sugar.B.Apples.C.Bananas.答案C听第9段材料,回答第13至16题。W:Hi,there.What are you looking for today?M:Uh,Im just looking.W:How about this ring for your wife?M:That doesnt look like anything special.W:Well,take a look at
15、this CD player.A great bargain today only.M:Nah.I already have one.W:Okay.Well,what about this jacket?It would look great on you.M:Hum.It looks worn.Ill pass.W:Well,wouldnt you like to walk home with some of these great cassettes?M:Yeah,lets see.Maybe my son would like them.Ah,these cassettes are us
16、ed.They look a bit damaged.W:But they still play well.Listen.Ill sell you these ten cassettes for fifty dollars.M:Whoa!Thats too expensive.Ill give you twenty-five for them.That guy over there is selling similar records for a much better price.W:Wait,wait.Twenty-eight dollars,and thats my final offe
17、r.M:Huh.Ill think about it.W:Listen.You can take that hat away for nothing.M:Oh,Ill take the cassettes.13.Why doesnt the man need the CD player?A.He already has one.B.Its too expensive.C.It looks a little damaged.答案A14.For whom does the man buy the cassettes?A.His wife.B.His son.C.Himself.答案B15.How
18、much does the man want to pay for the cassettes?A.Fifty dollars.B.Twenty-eight dollars.C.Twenty-five dollars.答案C16.Which of the following does the woman offer for free?A.A hat.B.A ring.C.A jacket.答案A听第10段材料,回答第17至20题。Good morning,boys and girls.The first fifteen minutes will be spent in reading.Ill
19、give you a short story for silent reading.You are supposed to read without the help of the dictionary.You should ignore the meaning of new words.Your main goal should be to try to get the main idea of the story,and then answer some questions about the story.Then youll spend another fifteen minutes o
20、n listening and speaking exercises.I will read the material three times.After that,you will retell the story,so be sure to listen to me carefully.You will be divided into eight groups and retell the story to the other students in your group.You should try to use your own words when you retell the st
21、ory.Finally,you must write a composition titled “Are Family Pets Good for People?”.You will have fifteen minutes to write no less than 100 words.You should base your composition on the requirements which I will write on the blackboard.If you have any difficulty,you may ask your partners for help.17.
22、How should the students deal with new words while reading?A.By using a dictionary.B.By having a discussion.C.By paying little attention.答案C18.What will the students do after listening to the material?A.Write down the main idea.B.Answer some questions.C.Retell the story.答案C19.What is the composition
23、mainly about?A.Pets.B.Health.C.Family.答案A20.How long will the listening and speaking exercises last?A.Half of the class.B.A third of the class.C.A quarter of the class.答案B第二部分阅读理解(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。ATheBestofAlaska主题语境:人与自然语篇类型:应用文Nothing evokes (唤起)
24、 Alaska like a whale exploding out of the water or an eagle pulling a silver fish from the river.Combine these images with high mountains,brilliant icebergs and wonderful meals and you really do have the best of Alaska!Join us for an unforgettable 7-day excursion (远足) to the last frontier!Highlights
25、:Juneau: Juneau,the state capital,is rich in culture and scenic beauty.It is here that we start and end our trip.Haines: Haines is a small community located along the fiords (海湾).The natural beauty and expansive wilderness found here have made Haines a premier centre for adventure in Alaska.Alaska I
26、ndian Arts: Alaska Indian Arts is a non-profit corporation dedicated to the preservation and continuation of traditional native craft and culture of the Northwest Native Tribes.We spend a few hours learning carving,native beading (串珠饰) and culture from these master artists.Skagway: Skagway is famous
27、 for its role in the Klondike Gold stampede over 100 years ago.Today,it is a historic yet lively town,which still reflects its gold rush roots and contains colourful shops.In Skagway,we stop by the Klondike Gold Rush National Park Visitors Centre and ride the White Pass Yukon Route Railway.Gustavus:
28、 Gustavus is the gateway to the Glacier Bay National Park.Well stay at a comfortable lodge (旅馆) here for two nights.This will be the base for both the whale-watching excursion and a full day cruise (乘船游览) in Glacier Bay.Dates/Prices:May 16,June 20,July 18,and August 15.7 days$3,500,including lodging
29、,all meals,excursions,guides,park fees,sales taxes,and transportation between Juneau,Skagway,Haines,and Gustavus.Not included: alcohol,personal items,airfare to and from Juneau.Contact:Telephone: 800-766-3396Address: Alaska Mountain Guides & Climbing School,P.O.Box 1081,Haines AK 99827.【语篇解读】本文是一篇应用
30、文。该广告主要介绍了阿拉斯加州的自然景观及其历史文化。21.You can feel the history of the local place at .A.JuneauB.HainesC.SkagwayD.Gustavus答案C解析细节理解题。根据Highlights中对Skagway的介绍可知,斯卡格威是一个历史悠久、充满活力的小镇,仍然映射出早期的淘金热潮,这里还有丰富多彩的商店,因此选C项。22.Which of the following requires participants to pay additional fees (费用)?A.Flying from Juneau t
31、o his hometown.B.A full day cruise in Glacier Bay.C.Having the last supper at Juneau.D.Going from Gustavus to Juneau by train.答案A解析细节理解题。根据日期、价格介绍中最后一句“Notincluded:alcohol,personalitems,airfaretoandfromJuneau.”可知,旅游费用不包含从Juneau往返各地的机票钱,所以选A项。23.According to the advertisement,the tourists of the excu
32、rsion .A.will spend one day experiencing the local culture at Alaska Indian ArtsB.can get lots of traditional native artworks free of chargeC.are able to experience some adventurous activities in HainesD.can contact Alaska Mountain Guides & Climbing School by e-mail or fax答案C解析推理判断题。根据Highlights中对Ha
33、ines的介绍可知,这里的自然美景和广阔的荒野使海恩斯成为阿拉斯加首屈一指的探险中心,所以选C项。B主题语境:人与自我语篇类型:记叙文(2020安徽淮北高一下学期期中考试)In her 17 years on this earth,Shreyaa Venkat has done more to help the planet and the people living on it than many adults.The non-profit organization she founded,NEST4US,has helped tens of thousands of people in t
34、he United States.Through it,its served over 14,000 homeless people in Washington,D.C.area by providing food and other supplies.Venkats passion for helping others started as soon as she could walk,as her parents,active volunteers themselves,brought her along on their various projects,like some creati
35、ve ways to volunteer.By fifth grade,shed developed such enthusiasm for it that she started organizing her own service projects in her community.NEST4US was born when she realized how much food waste there is,how many hungry people there are,and how simple it would be to use the former to help the la
36、tter.“There was a homeless man standing on a corner in Washington,D.C.and he was holding a sign that said Hungry Need Food”, she recalls.“So I gave him my lunch and his whole face just lit up.It was so easy.It only took me 50 seconds,and it really helped him.”As NEST4US took off,with hundreds of vol
37、unteers helping to feed thousands of hungry people,Venkat decided to branch out with her volunteer efforts,starting three other branches of NEST4US.Serving others had become such a way of life for her that she even celebrated her 15th birthday at a homeless shelter,bringing the party to them instead
38、 of expecting gifts for herself.As much as she has helped others,theyve helped her too.Not only does she get a lot of joy and personal satisfaction from her volunteer work but running NEST4US has taught her important life skills like time management,public speaking,writing,and leadership.“What its r
39、eally given me is this opinion of putting other people first,” she says.【语篇解读】本文是一篇记叙文。从小受父母影响而乐于助人的ShreyaaVenkat,长大后建立了名为NEST4US的慈善组织,为华盛顿的流浪人士提供食物和生活用品。24.What can we infer about NEST4US from the first paragraph?A.Its main aim is to make money.B.It offers people cheap supplies.C.It takes in all ho
40、meless people.D.It is a charity organization.答案D解析推理判断题。根据第一段中的“Thenon-profitorganizationshefounded,NEST4US,hashelpedtensofthousandsofpeopleintheUnitedStates.Throughit,itsservedover14,000homelesspeopleintheWashington,D.C.areabyprovidingfoodandothersupplies.”可知,NEST4US这个组织是非营利的,主要给华盛顿的流浪人士提供食物和其他必需品,
41、显然是一个慈善组织。故选D项。25.WhatcausedVenkattosetupNEST4US?A.Herparentsconstantsuggestion.B.Thememoryofherhardchildhood.C.Herexperienceofhelpingahungryman.D.Volunteersgreatinfluenceonher.答案C解析细节理解题。根据第三段中Venkat讲述的内容可知,就是通过帮助一个流浪汉吃到饭的经历,让她意识到有很多饥饿的人需要接济,从而产生了建立自己的慈善组织的想法。故选C项。26.WhydidVenkatspendher15thbirthda
42、yatahomelessshelter?A.Sheheldagrandpartyformanypeople.B.Shecouldreceivemanynicegiftsthere.C.Shegotmuchpersonalsatisfactionfromit.D.Shesawhelpingothersaspartofherlife.答案D解析细节理解题。根据第四段最后一句“Servingothershadbecomesuchawayoflifeforherthatsheevencelebratedher15thbirthdayatahomelessshelter,bringingtheparty
43、totheminsteadofexpectinggiftsforherself.”可知,为他人服务已经成了Venkat的生活方式,因此她才会在15岁生日那天仍然奔忙在帮助别人的路上。故选D项。27.WhichofthefollowingbestdescribesShreyaaVenkat?A.Caring.B.Ambitious.C.Humorous.D.Demanding.答案A解析推理判断题。根据第四段最后一句以及全文内容可知,Venkat专注于慈善事业,热衷于帮助他人,她是一个善良、富有同情心的人,与A项最相符。故选A项。C主题语境:人与社会语篇类型:说明文(2020江西宜春高一下学期期
44、中)They say music is universal,and it seems to be true since wherever we go,we see people listening,playing or dancing to it.We tend to think that music is larger than our cultural differences and shows the deeper connections between us.But according to a recent study published in the journal Current
45、Biology,music doesnt speak to everyone.There is a condition,the researchers argue,called “musical anhedonia”.They say that those who have this condition lack the ability to experience pleasure from music.For the study,50 people listened to the same,mostly classical music pieces.They were then asked
46、to complete a questionnaire on how they felt about the music.At the same time,the researchers measured their heart rate and skin reaction,which are considered physiological measures of emotion.According to the researchers,most of the people in the study got pleasure from the music.They had a quicker
47、 heartbeat and sweated more.However,a small number had very little and even no pleasant feeling while they listened.These people had none or very few of the physical signs the others in the study experienced.The researchers say that this means people have different abilities to enjoy music and that
48、“there are people who specifically cant enjoy music at all”,study author Josep Marco-Pallres of the University of Barcelona in Spain told Live Science.To study the condition further,another group of scientists,at Columbia University,US,researched brain activities.They found that the key is the blood
49、 flow to the reward system in the brain.“People who got less pleasure from music had lower blood flow to areas involved in the reward system of the brain when listening to music,” reported the DailyMail.The lower blood flow makes it more likely that the brains “reward system” will not be active.Thus
50、,it will produce less of the “pleasure chemical” dopamine.As a result,people get less pleasure from music.If the research is correct,according to National Public Radio,there are simply people who just dont get music.They may get pleasure from many things,but a good song isnt one of them.【语篇解读】本文是一篇说
51、明文。一项研究显示,音乐快感缺失的人不能从音乐中体会到快感。28.What do we know about people with musical anhedonia?A.They usually avoid listening to music.B.They like to listen to certain types of music.C.They believe cultural differences are larger than music.D.They cant feel the pleasure that music brings to others.答案D解析细节理解题。
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-408847.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
