2020-2021学年高中英语人教版选修6习题:模块综合测评 含解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年高中英语人教版选修6习题:模块综合测评 含解析 2020 2021 学年 高中英语 人教版 选修 习题 模块 综合 测评 解析
- 资源描述:
-
1、模块综合测评(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。M:Miss,is there still time for a cup of coffee on this flight?W:Yes,but you have to drink it fast because well be landing in a second.1.Where
2、 does the conversation take place?A.On a ship.B.In a cafe.C.On a plane.答案CM:Are you free now?What about going shopping together?W:I am afraid I cant make it.I am not feeling myself today.2.Why cant the woman go shopping today?A.Because she has no money now.B.Because she is not feeling well.C.Because
3、 she has another plan.答案BW:Theres the door bell ringing.Would you mind opening the door?M:Why me?Cant you see I am busy washing my hair?3.What does the man mean?A.He will wash his hair.B.He wont open the door.C.He is too busy to hear the bell ringing.答案BW:This is a great overcoat,but look at the pri
4、ce.Its too expensive,eight hundred dollars.M:No way.It is pretty reasonable.You are thinking it is US dollars,not Hong Kong dollars.It is only about one hundred US dollars.W:You are right.4.How much is the jacket?A.800 US dollars.B.100 Hong Kong dollars.C.800 Hong Kong dollars.答案CW:Excuse me,how can
5、 I get to the Science Museum?M:You can take No.8 bus.It runs every thirty minutes.W:Thirty minutes?M:Well,if youre in a hurry,you can take a taxi.W:Im afraid I have no choice now.5.What will the woman probably do?A.Wait for No.8 bus.B.Go to the museum by taxi.C.Take a taxi to go home.答案B第二节(共15小题;每小
6、题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至8题。M:Hi,Im sorry Im late.There was a traffic jam near the bridge.Cars were backed up for miles.W:Thats OK.I tried to call your mobile phone,but you must hav
7、e turned it off.Our fight has been delayed by 3 hours.M:Oh,it must be because of the thunderstorm.Its pouring outside.W:Yes,but the weather should clear up by this evening,and at least now well have time to get something to eat.Im hungry.Lets go get some lunch.6.Why is the man late?A.The weather is
8、too bad.B.There was a terrible traffic jam.C.He went back to fetch his mobile phone.答案B7.What does the woman suggest doing?A.Having a meal.B.Making a call.C.Boarding the plane.答案A8.When does the conversation probably take place?A.In the morning.B.At noon.C.In the evening.答案B听第7段材料,回答第9至11题。W:Jack,Iv
9、e got the photos of New York here.Would you like to see them?M:Yes,I would.W:Do you remember the first day?Heres Tony getting off the train and waving.M:Ah yes.And this one must be outside the hotel.Theres Anna with her suitcase.W:Thats right.This is in the restaurant on the first night.Thats Sara a
10、t the head of the table.M:Did you take any photos of the museum we visited?W:Yes.Look,heres Kelly talking to a museum guide.M:The museum was very good,wasnt it?So was the art gallery we went to.W:Yes,it was.Heres a picture of Mike at the art gallery.He liked it so much that he didnt want to leave!9.
11、How did Tony go to New York?A.By air. B.By train. C.By coach.答案B10.What is Sara probably doing in the picture?A.Visiting a museum.B.Waving hands.C.Having dinner.答案C11.How did the speakers feel about the art gallery?A.Satisfied.B.Excited.C.Bored.答案A听第8段材料,回答第12至14题。W:Hello,is that Mr.Lee,please?M:Yes
12、,speaking.May I help you?W:Yes.This is Jane Black.My son Bill is ill.M:Is it serious?W:No,he has just got a fever.He went swimming yesterday afternoon.It was a little cold.M:Why not take him to the hospital?W:He is afraid of doctors.He doesnt want to go to see a doctor.Could you come over,Mr.Lee?M:I
13、m very sorry,but I have a very important meeting to attend this afternoon.W:So what shall I do?M:I suggest you bring him over.Ill be in the office between 4 and 5 pm.W:In that case,Ill try my best to take him to your office around 4 pm.M:Ill be here for you then.12.Whats wrong with the womans son?A.
14、He has got a fever.B.He is seriously ill.C.He has drunk too much water.答案A13.Why doesnt the womans son want to go to the hospital?A.Because he is too weak to walk.B.Because he is afraid of doctors.C.Because he doesnt think he is ill.答案B14.When will the woman go to the mans office?A.Around 4 pm.B.Aro
15、und 5 pm.C.Around 6 pm.答案A听第9段材料,回答第15至17题。W:Hey,Tom,what are you doing here?M:I came to put an ad in the newspaper.But what are you doing here,Susan?W:I work here now.M:Really?Why did you give up your teaching job in the English training center?Didnt you get a high salary?W:My husband changed his j
16、ob,and it took him a long time to get to the new office,so we moved.But it was a long distance from where I worked,so I decided to find a new job.M:Oh,thats why.W:What kind of advertisement do you want to put in the newspaper?M:I want to sell my house as Im moving.W:Why are you moving?M:My wife want
17、s me to move to England.She doesnt want to live in America.You know,its not easy to get used to life in New York.W:In that case,it might be hard to see you again.M:I guess so.15.Why did the woman change her job?A.Because she wasnt paid enough.B.Because she wanted to move to live with her husband.C.B
18、ecause her workplace was too far from her new apartment.答案C16.What does the man want to put in the newspaper?A.A house selling advertisement.B.A house seeking advertisement.C.A flat renting advertisement.答案A17.Where is the man moving to?A.England.B.New York.C.Finland.答案A听第10段材料,回答第18至20题。Good mornin
19、g,everyone,and thank you for coming to our presentation.Today,Im going to tell you about the result of the research weve been doing for the last two years.As you know,our project was about peoples ideas about the best age to get married.During our research,we gave surveys to 4,100 people across the
20、country in 12 cities.We found that there were big differences in the answers given by men and women.The average woman said that the best age for marriage was 28,while the average man said the best age was 23.We were very surprised by these results.In our future research,were going to interview some
21、of these people to find out the reasons for their answers.18.What does the speaker talk about?A.A presentation.B.A research result.C.A future research.答案B19.What did the average man think was the best age for marriage?A.21.B.23.C.28.答案B20.What is the speaker going to do in the future research?A.Inte
22、rview some people.B.Answer some peoples questions.C.Find the differences in the answers.答案A第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AVarious cultural activities always take place on campus in springy March.This year,the Office of Student Affairs is going to organize
23、the South and Southeast Asian Cultural Festival to present cultures of these two regions across the boardthe opening ceremony,food and cultural booths,talks and workshops,and many others.Dont be spoilt for choice!Local South and Southeast Asian MarketThe Cultural Square will be transformed into a lo
24、cal market where diverse South and Southeast Asian cultures meet.Visitors can taste local food,meet the locals and experience some local ways of life,so remember to drop into this wonderful marketplace!Date:6 & 7 March (Wednesday & Thursday)Time:12:00-14:30Venue:Cultural Square,Main CampusTofu Makin
25、g WorkshopSoft or firm,salty or sweet,steamed or fried,tofu is well-known for its nice taste and good nutrition.It plays an important role in East Asian and Southeast Asian food culture,so we may well have eaten it,but do you know how it is made?Here comes a chance for you to try your hand at making
26、 this widely enjoyed food!Date:10 March (Sunday)Time:15:00-16:30Venue:Room 201B,2/F WS CentreFee:$ 100An Introduction to Dandiya RaasDandiya Raas,a traditional folk dance of India,is associated with scenes of Holi,which is a famous spring festival known as the festival of colors.At this workshop,our
27、 Indian students will introduce the dance to the participants by dancing together and feel the soul of their unique music culture.Date:13 March (Wednesday)Time:18:30-20:30Venue:Room 502,WFY BuildingQuota:20 ( First come,first served )Thai Loy Krathong FestivalLoy Krathong,or Water Lantern Festival,i
28、s a widely celebrated occasion in Thailand where people pray for good things for the year ahead.In this workshop,participants can try their hand at making their own krathong under the guidance of Thai students!Date:14 March (Thursday)Time:18:30-20:30Venue:I-LOUNGE,3/F YIAQuota:20(First come,first se
29、rved)21.These activities above are aimed to .A.introduce several traditional festivalsB.pray for good things for the coming yearC.spread cultures of some Asian countriesD.promote exchanges of some local dances答案C解析细节理解题。根据第一段第二句中的“This year,the Office of Student Affairs.to present cultures of these
30、two regions across the board”可知,这些活动旨在传播一些亚洲国家的文化。22.If you are free after 3 pm every Wednesday,you can go to .A.Tofu Making WorkshopB.Thai Loy Krathong FestivalC.An Introduction to Dandiya RaasD.Local South and Southeast Asian Market答案C解析细节理解题。根据An Introduction to Dandiya Raas部分中的“Date:13 March (We
31、dnesday) Time:18:30-20:30”可知,如果你每周三下午三点以后有空,你可以去参加An Introduction to Dandiya Raas这个活动。23.What can we know from the text?A.All the cultural activities are accessible free of charge.B.All the activities dont limit the number of participants.C.Loy Krathong is held to express thanks to the ancestors.D.D
32、andiya Raas is linked with scenes of the well-known festival Holi.答案D解析细节理解题。根据An Introduction to Dandiya Raas部分中的“Dandiya Raas,a traditional folk dance of India,is associated with scenes of Holi”可知,D项正确。BI am a taxi driver.One Monday morning,I had stopped at New York Hospital when I spied a well-dr
33、essed man dashing down the steps.He was hailing(招手) me.I waited until he jumped into the cab.“LaGuardia Airport,please,”he said.As always,I wondered about my passenger.“What do you do?”“Im in the neurology department(神经内科) at this hospital.”For some unknown reason,I decided to ask for his help.“Coul
34、d I ask a favour of you?”He didnt answer.“I have a son,16.Hes doing well in school.He wants a job this summer.Is there any possibility that you might get him a summer job?”After a pause,he said,“The medical students have a research project.Maybe he could fit in(适应).Have him send me his school record
35、s.”He searched his pocket and handed me a card.That evening,I pulled the card from my pocket.“Robbie,”I announced proudly,“this could be a summer job for you.Send him your school records.”He read it out loud,“Fred Plum,New York Hospital.”“Is this a joke?”he said in disbelief.After I yelled and threa
36、tened to cut off his allowance(零用钱),Robbie promised to send off his grades the next morning.Two weeks later,when I arrived home,my son handed me a letter from Plum.He was to phone Plums secretary for an interview.Robbie got the job.The white coat he wore made him feel more important than he really w
37、as.As high school graduation neared,Plum was kind enough to write letters of recommendation for universities.To our delight,Robbie was admitted to New York Medical College.It never occurred to me that a stranger should transform my sons future.24.Who does the underlined phrase “a well-dressed man” i
38、n the first paragraph refer to?A.The author.B.Plum.C.Robbie.D.A patient.答案B解析推理判断题。由第一、二段可知,星期一早晨这位身着体面的人上了作者的出租车,作者想请他帮个忙;由第三、四段可知,该乘客同意帮忙并留下了自己的名片,名片上的名字为Fred Plum。由此推知,这个穿着体面的人就是Plum。25.The author threatened to cut off Robbies allowance probably because .A.he was tired after a days workB.he didnt
39、 earn enough moneyC.Robbie was unwilling to workD.Robbie doubted what he said答案D解析细节理解题。由第四段“Is this a joke?he said in disbelief.After I yelled and threatened to cut off his allowance,Robbie promised to send off his grades the next morning.”可知,作者威胁儿子说要断了他的零花钱,是因为儿子Robbie不相信作者说的话。26.It can be inferre
40、d from the passage that Plum is .A.patient and selflessB.generous and respectfulC.kind and helpfulD.wealthy and handsome答案C解析推理判断题。Plum愿意帮助一个陌生人,给Robbie 提供了一份暑期工作,又为Robbie写了推荐信,由此可推知,Plum心地善良且乐于助人,应选择C项。27.What message does the passage convey?A.A stranger may change your life.B.One must be friendly
41、to strangers.C.A father should be responsible for his son.D.Doctors may have a great influence over people.答案A解析主旨大意题。本文主要讲述了一个陌生人提供的帮忙改变了出租车司机的儿子Robbie的未来,因此选择A项。CWilliam Lindesay has been interested in the Great Wall of China since seeing it in a school atlas (地图册) as a child in England.He can cle
42、arly recall seeing in the “Oxford School Atlas” the Great Wall with its battlement symbol.From that moment on,he had in his mind that when he grew up hed go to China and walk along the Great Wall from end to end.Lindesays about 3,000-km solo run along the Great Wall began in 1987.Running the length
43、of the wall was a brave expedition(探险),risking into sparsely populated regions where there was little chance of help if the runner had an accident.During another trip,Lindesay and his team went bravely deep into the Gobi Desert.The explorers almost died from dehydration (脱水).In total,Lindesay estima
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2023-2024部编版语文三年级上册要素课件5铺满金色巴掌的水泥道PPT.pptx
