分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 12

类型2023年新教材高考英语一轮复习 Unit 1 阅读理解题组——练速度(含解析)外研版必修第一册.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:410089
  • 上传时间:2025-11-30
  • 格式:DOCX
  • 页数:12
  • 大小:38.77KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2023年新教材高考英语一轮复习 Unit 阅读理解题组练速度含解析外研版必修第一册 2023 新教材 高考 英语 一轮 复习 阅读 理解 速度 解析 外研版 必修 一册
    资源描述:

    1、Unit1阅读理解题组练速度.阅读理解AAre you ready for the English assignments:graduationprojects,presentations,reports,and summaries continuing throughout the semester?Dont worry if you find yourself struggling with piles of writing work to be done.Please notice that English Writing Tutoring Program is available no

    2、w!You can find the detailed information on our official website.IntroductiontotheProgramEnglish Writing Tutoring Program has made its comeback!Thissemester,we have hired assistants with rich experience to offer help in papers,essays and literature by one-to-one consulting.If you have any question co

    3、ncerning academic writing in English,including topic choosing,framework and composing,you can get lots of advice from our tutors.With their rich writing experience in essays,daily journals and international communications,student volunteers majoring in literature,science and engineering are willing

    4、to give you a helping hand whenever you need advice or tutoring.AbouttheTeamProfessional teachers as writing coachesAssistants on duty every dayVast majoring fieldsOutstanding command of language skillsExtraordinary experience in international exchangesWith piles of articles and papers already publi

    5、shedServices1.Revision and tutoring on English academic writing.2.Refinements of English diaries and homework.3.Revision and tutoring on graduation projects.4.Advice on English daily uses.Time&LocationWeeks 2-16,Mon.to Sun.7:20 p.m.-9:45 p.m.Please make individual appointments if necessary.Location:

    6、6A013,CASS BuildingOnlineApproachAfter completing the questionnaire on our website and submitting it,project members will contact you and invite you to join the writing assistants online Q&A group and arrange one-to-one consultation.ContactIf you have any other needs or questions,please contact us t

    7、hrough e-mail.1.What can we learn about the program?A.It is a first-year program.B.There are no teachers involved in this program.C.You can ask questions about writing on the website.D.Help in papers and essays will be offered in the program.2.What service does the program offer to students?A.Spoken

    8、 English practice.B.How to use English in daily life.C.How to publish academic papers.D.Refinements of Chinese homework.3.How can a student have the one-to-one consulting?A.Through e-mail.B.By making an appointment at the office.C.By filling up the questionnaire on the website.D.By going to 6A013,CA

    9、SS Building during the working hours.BMany graduation ceremonies look different.But for Melody,it looked different because of the classmate who graduated alongside herher grandmother,75-year-old Pat Ormond.They both went to the University of Tennessee at Chattanooga (UTC) and graduated together.Pat

    10、took her first college class 42 years ago.After one semester,she dropped out to move to Chattanooga,where she spent the next several decades working as an accountant and raising a family.While she did take an occasional class at UTC,she said her family continued to encourage her to go back to finish

    11、 her degree,especially after she retired.She agreed when her granddaughter decided to move to study psychology at UTC after a year at Berea College.They both entered UTC with enough college credits to make graduating together a possibility.Pat and Melody graduated on November 20 as part of UTCs 2020

    12、 class.The achievement has also made Pat somewhat of a celebrity.“We are so proud to have graduates like Melody and her grandmother,PatOrmond,in the UTC class of 2020,” said Steven,UTC Chancellor.“Together,theypersonify the determination,commitment and love for lifelong learning we encourage in ever

    13、y UTC graduate.”Pat hopes that she can be an example to other non-traditional college students who want to get their degrees.“Learning never stops,” Pat said.“Thats something that my father taught me when I was young.No matter what you do,learning never stops.” Pat isnt planning to stop anytime soon

    14、.Shes already working on another degreea bachelors degree in history.Meanwhile,hergranddaughter,who is hunting for jobs,is interested in getting a masters degree in clinical psychology so she can become a lawyer.But she says shes in no rush.Her grandmother has taught her that she has plenty of time.

    15、4.What was special for Melodys graduation ceremony?A.It looked different from others.B.Her grandmother was 75 years old.C.She celebrated it with all her classmates.D.Her grandmother graduated alongside her.5.What does the underlined word “personify” in Paragraph 4 mean?A.Represent.B.Follow.C.Repeat.

    16、D.Identify.6.What can we know about Pats family?A.They are anxious to be celebrities.B.They support and encourage each other.C.They never stop creating opportunities.D.They prefer attending non-traditional colleges.7.Which of the following can best describe Pat Ormonds story?A.Passion gives life pow

    17、er.B.A good beginning is half done.C.Its never too late to learn.D.Love can change everything.CFew people realize that it takes the army of volunteers for one young child to have a half-hour riding lesson.I volunteer at Valley Therapeutic Equestrian Association (VTEA) in Alder grove.B.C.,close to th

    18、e Washington State border.It takes a few paid staff and an army of volunteersapproximately eightyto take care of a dozen horses and help with eighty or more children during the week.There is a large barn to clean,and hay nets and water buckets to brush and fill.Specific feeds for each horse must be

    19、prepared twice daily.The list is endless.To prepare a horse for a ride,someone has to bring it in from outside,at times sinking into inches of black,sticky mud during the winter months.Usually,two volunteers groom (刷洗梳毛) the horse and put on the special saddle.Then they lead the horse to where the l

    20、esson takes place.There,one volunteer leads the horse,and usually two walk alongside for safety,one on each side.Then the horse must be returned to the barn,unsaddled,cleaned and fed.Yet so many people willingly give their time because the children need us.Ranging in age from two upwards,the childre

    21、n have varying degrees of mental disabilities.Some have severe physical handicaps (残疾).Riding strengthens their muscles and bones,enabling them to enjoy a more fruitful life.Throughout my past life as an accountant,business author and speaker,I volunteered on many levels and in many organizations.Ho

    22、wever,a terrible motor-vehicle accident changed my life in a split second when my car was hitas was my headcausing severe brain injury.It was hard to accept a new “me” and her often-frustrating limitations,until I discovered that I needed to do something that I have a passion for.Id loved horses fro

    23、m childhood,and working with them and with the children has helped turn my life around,making me warm from the inside out.The journey back has been painful but worthwhile.Now,fourteen years later,I am a different,more simplified person.8.What is the main idea of Paragraph 2?A.Horses for riding lesso

    24、ns are cared for carefully.B.Horse-riding lessons bring children many benefits.C.Volunteers have much to do for a horse-riding lesson.D.Disabled children are taught horse-riding in a different way.9.What does the author think of her voluntary work in VTEA?A.Risky and thrilling.B.Tiring but worthwhil

    25、e.C.Funny and enjoyable.D.Demanding but fruitless.10.What can be inferred about the author from the last paragraph?A.The accident transformed her thoroughly.B.Volunteering has brought her a win-win result.C.Shes never recovered from the injury.D.She wasnt interested in voluntary work before.11.What

    26、could be the best title for the passage?A.Helping Children in NeedB.Surviving the Brain InjuryC.Volunteering:A Journey BackD.Horse-riding:Toughest LessonsDSingapore researchers say they have developed a form of electronic skin that can create a sense of touch.They hope their invention will give peop

    27、le with prosthetic hands(假肢) the ability to identify different objects.The skin device measures 1 square centimeter.The system contains 100 small sensors that attempt to recreate things like texture(质地),temperature and even pain.The researchers call the device Asynchronous Coded Electronic Skin(ACES

    28、),which can process information faster than the humans nervous system.Machine learning methods trained the device to recognize 20 to 30 different textures.It can even correctly read Braille letters(布莱叶盲文) most of the time.The system does not require the users movement to work.They just need to slide

    29、 to feel texture.But in this case the skin,with just a single touch,is able to detect textures of different roughness.A demonstration showed that the device could identify the difference between a soft ball and a solid plastic one.“When you lose your sense of touch,you essentially become numb and pr

    30、osthetic users face that problem,” said Benjamin Tee,leader of the research team.“So by recreating an artificial version of the skin for their prosthetic devices,they can hold a hand and feel the warmth and feel that it is soft.”Tee said his idea for the device came from the movie StarWars,where cha

    31、racter Luke Skywalker loses his right hand and it is replaced with a robotic one.In the film,the new hand is able to experience touch sense just like the real one.The artificial skin technology is still going through experiments and development.But Tee said there had already been a lot of interest i

    32、n the system,especially from the medical community.Tee said similar inventions that his team has developed include see-through skin that can repair itself when torn and a material for wearable electronic devices that gives off light.12.What can we learn about the artificial skin in Paragraph 2?A.It

    33、is sensitive to high temperature.B.It reacts faster than our nervous system.C.It can recognize different objects.D.It helps the users memorize Braille letters.13.What can be inferred from Benjamin Tees words?A.The artificial skin feels like a real thing.B.People with the artificial skin feel warm.C.

    34、People dont want to lose the sense of touch.D.He is sympathetic towards the prosthetic users.14.What inspired Benjamin Tee to create the artificial skin?A.The desire to help those in need.B.The life of the disabled.C.A dream of earning more money.D.A scene from a famous movie.15.Which word can best

    35、describe the artificial skin technology?A.Profitable.B.Stable.C.Promising.D.Challenging.阅读七选五Decideonyouridealpenpal.Consider where you want your pen pal to be from,how old you want them to be,and whether you want a male or female pen pal.Its best to be flexible on terms of locations and stick to so

    36、meone only two years older or younger than you if you are a kid,maybe even a difference of five or so if you are an adult.1Connectwithotherswhoshareyourhobby.When looking through profiles pay attention to what the users enjoy doing.2 Or choose someone with a completely different set of hobbies so bo

    37、th of you can teach each other something new.3 There are often elderly users who are interested in developing friendships in their old age.Communicating with these pen pals can not only allow you to make a friend across generations,but help somebody who needs a friend.Checkthewebsiteguidelinestofind

    38、outhowtomakecontact.4 Dont get attached to them before they write back to avoid letdowns.Paid websites will typically only let you send one initial message or a smiley,so make sure you have a premium membership if youre trying to maintain contact.5 Write a bit about yourself and why you are writing.

    39、Forexample,you could say “I am a high school student in Allentown,Pennsylvania looking to find friends abroad who are interested in botany.” Dont give too much information upfront so you can decide if this is the right pen pal for you before disclosing a physical address.A.Make your initial contact

    40、short,light,and friendly.B.Consider using pen pals as a form of community service.C.By doing this,you can find someone who shares your particular interest.D.Look for ways to learn more about a country and improve your language skills.E.When you find a pen pal,websites will allow you to add them as f

    41、riends or send them a message.F.Having a pen pal can be a wonderful educational experience,so put some thought into what you want to learn.G.Developing a friendship is a game of give and take where you each reveal more personal information as time goes on.答案:.【语篇导读】这是一篇应用文。文章主要介绍了一个英语写作辅导项目的情况,包括服务项

    42、目、时间、位置和联系方式等信息。1.D解析细节理解题。根据IntroductiontotheProgram部分中“Thissemester,wehavehiredassistantswithrichexperiencetoofferhelpinpapers,essaysandliteraturebyone-to-oneconsulting.”可知,该项目通过一对一咨询的方式提供论文、散文、文学作品写作方面的帮助。故选D项。2.B解析细节理解题。根据Services部分中“4.AdviceonEnglishdailyuses.”可知,该项目可以帮助学生学习怎样在日常生活中使用英语。故选B项。3.

    43、C解析细节理解题。根据OnlineApproach部分中“Aftercompletingthequestionnaireonourwebsiteandsubmittingit,projectmemberswillcontactyouandinviteyoutojointhewritingassistantsonlineQ&Agroupandarrangeone-to-oneconsultation.”可知,如果一名学生想要进行一对一的咨询,那就需要填写网站上的问卷。故选C项。【语篇导读】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了田纳西大学毕业生Melody和自己75岁的祖母PatOrmond一起从大学毕

    44、业的故事。4.D解析细节理解题。根据第一段中的“ButforMelody,itlookeddifferentbecauseoftheclassmatewhograduatedalongsideherhergrandmother,75-year-oldPatOrmond.TheybothwenttotheUniversityofTennesseeatChattanooga(UTC)andgraduatedtogether.”可知,Melody的毕业典礼的特别之处是她的祖母和她一起毕业。5.A解析词义猜测题。根据画线词后文“thedetermination,commitmentandlovefor

    45、lifelonglearningweencourageineveryUTCgraduate”可知,UTC负责人说Melody和祖母代表了决心、承诺和对终身学习的热爱,这是他们鼓励每一位毕业生所具有的品质,故画线词意思是“代表”,故选A项。6.B解析推理判断题。根据第二段中的“WhileshedidtakeanoccasionalclassatUTC,shesaidherfamilycontinuedtoencouragehertogobacktofinishherdegree,especiallyaftersheretired.”可知,Pat的家庭互相支持和鼓励。7.C解析推理判断题。文章主要

    46、讲述了田纳西大学毕业生Melody和自己75岁的祖母PatOrmond一起从大学毕业及Pat的求学之路。由此推知,PatOrmond的故事告诉我们“活到老,学到老”的道理。【长难句分析】Meanwhile,hergranddaughter,who is hunting for jobs,is interested in getting a masters degree in clinical psychology so she can become a lawyer.【分析】hergranddaughter,.isinterestedin.和shecanbecomealawyer是由so引导的

    47、并列句,who引导的是非限制性定语从句。【译文】与此同时,正在找工作的孙女对获得临床心理学硕士学位很感兴趣,这样她就可以成为一名律师。【语篇导读】本文是一篇记叙文。文章主要讲述作者经历严重车祸后造成脑部损伤,通过做志愿者工作,作者感受到了温暖,并找回了自己。8.C解析主旨大意题。第二段提道:为了让马做好骑行的准备,必须有人从外面把它带进来,然后他们把马牵到上课的地方。在那里,一个志愿者牵着马,为了安全,通常两个人并排走,两边各一个。然后必须把马放回马厩,脱去马鞍,清洗干净并喂饱。由此可知,为了骑马课程,志愿者有很多工作要做。9.B解析推理判断题。根据第一段中的“Ittakesafewpaids

    48、taffandanarmyofvolunteers.Thelistisendless.”可知,志愿者工作是很辛苦、很累的。再根据第三段中的“Ridingstrengthenstheirmusclesandbones,enablingthemtoenjoyamorefruitfullife.”可知,骑马给这些身体有残疾的孩子带来了积极的影响,她的志愿者工作是值得的,故选B项。10.B解析推理判断题。根据最后一段中的“Idlovedhorsesfromchildhood,andworkingwiththemandwiththechildrenhashelpedturnmylifearound,ma

    49、kingmewarmfromtheinsideout.”可知,这份志愿者的工作不仅能帮助到孩子们,而且让作者车祸后无论是心态还是生活上都有了积极的改变,所以志愿者工作带来了“双赢”的结果。11.C解析主旨大意题。通读全文可知,文章前面的段落都是围绕着车祸后作者的志愿者工作展开,介绍了具体的工作以及意义,所以C项“志愿者工作:回归之旅”,符合文章主旨,是最合适的标题。【长难句分析】It was hard to accept a new “me” and her often-frustrating limitations,until I discovered that I needed to do

    50、 something that I have a passion for.【分析】Itwashardtoaccept.是主句,until引导的是时间状语从句,第一个that引导的是宾语从句,第二个that引导的是限制性定语从句。【译文】我很难接受一个新的“我”和经常令人沮丧的局限性,直到我发现我需要做一些我有激情的事情。【语篇导读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了新加坡研究人员开发出的一种可以产生触觉的电子皮肤,这种人造皮肤就像真的皮肤一样。12.B解析细节理解题。由第二段中的“.whichcanprocessinformationfasterthanthehumansnervoussyste

    51、m.”可知,人造皮肤的反应速度比我们的神经系统快,故答案为B项。13.A解析推理判断题。由第四段中的“Sobyrecreatinganartificialversionoftheskinfortheirprostheticdevices,theycanholdahandandfeelthewarmthandfeelthatitissoft.”可知,这种人造皮肤就像真皮肤一样,故答案为A项。14.D解析细节理解题。由第五段中的“TeesaidhisideaforthedevicecamefromthemovieStarWars,wherecharacterLukeSkywalkerloseshi

    52、srighthandanditisreplacedwitharoboticone.”可知,这个装置的想法来自电影星球大战中的场景,故答案为D项。15.C解析推理判断题。由最后一段中的“.therehadalreadybeenalotofinterestinthesystem,especiallyfromthemedicalcommunity.”这一信息可知,有很多人对该系统感兴趣,尤其是医学界,由此推知“人造皮肤技术很有前途”,故答案为C项。.【语篇导读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了寻找适合自己的笔友的一些做法。如:决定你理想的笔友;和与你有相同爱好的人联系等。1.F解析本部分的小标题是“

    53、决定你理想的笔友”,所填的句子是最后一句,应该讲述笔友的好处,F项中提到“很好的教育经历”,与此语境相符。2.C解析上文提到“.payattentiontowhattheusersenjoydoing”,C项中的“Bydoingthis.”与上文衔接自然。3.B解析本题填的是小标题。根据本部分最后一句中的“.buthelpsomebodywhoneedsafriend.”可知,交笔友的同时也可以帮助他们,B项中的“communityservice”与此相符。4.E解析小标题中有“howtomakecontact”,E项中的“websiteswillallowyoutoaddthemasfriendsorsendthemamessage”符合语境。5.A解析根据“Writeabitaboutyourselfandwhyyouarewriting.”可知,本部分讲述的是第一次和笔友交流的问题,所以选A项。12

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2023年新教材高考英语一轮复习 Unit 1 阅读理解题组——练速度(含解析)外研版必修第一册.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-410089.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1