2019-2020学年译林版英语选修六新素养同步学案:UNIT 4 HELPING PEOPLE AROUND THE WORLD SECTION Ⅰ WELCOME TO THE UNIT .doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019-2020学年译林版英语选修六新素养同步学案:UNIT HELPING PEOPLE AROUND THE WORLD SECTION WELCOM
- 资源描述:
-
1、你知道世界上还有很多人在挨饿, 还有很多孩子流落街头、 无家可归吗? 作为普通人应该怎样帮助他们呢? 点击以下网站试试吧! Our world and our future will finally be the same when we join together to assist each other.Please visit these sites to see how you can benefit by helping people in our families and throughout the world.One person really does make a diff
2、erence! National Center for Missing & Exploited ChildrenHelp locate or report a missing child.Click here to find information about a missing child from a specific state or region.Fighting Poverty with Literacy and Physical FitnessThe dividing line between rich and poor in America today is education,
3、 and when one in six children in the United States lives in poverty, literacy becomes a critical link in a chain that can either shackle(束缚) children to a life of poverty or be used to pull them out of it.Learn more about Save the Childrens unique approach.The Internet Toy DriveEach year, we are pro
4、ud to be a partner with the official US.Marines Toys for Tots program in The Internet Toy Drive.Its a sad fact that millions of children in the United States will NOT have a single gift to open on Christmas Day! We aim to change that and make sure EVERY child has at least one present “from Santa” un
5、der their tree.Help a child now! The Hunger ProjectThe Hunger Project is more than an organization.Its a worldwide movement of women and men committed to a future free from hunger.Achieving the sustainable(合理利用的)end of hunger means nothing less than creating a new future for all humanity.You can pla
6、y a vital role in this global effort.Click to learn more.The Literacy SiteYour click on the red “Give Free Books” button at The Literacy Site generates books for children in need, funded by site sponsors and provided through our award winning charity partner, First Book.In the last three years, Firs
7、t Book has distributed over 20 million books to children in hundreds of communities.Visit the Literacy Site.Section Welcome to the unit & ReadingWarming Up1. victim n受害者2. acquire vt.购得; 获得, 得到3. expand vi.&vt.扩展, 发展(业务); 扩大, 增强4. worthwhile adj.重要的; 令人愉快的; 值得花时间(或花钱、 努力等)5. fetch vt.售得, 卖得(某价); 取来,
8、 去拿来6. export n.出口产品, 输出品; 出口, 输出vt.&vi.出口, 输出7lack n&vt.缺乏 lacking adj.缺少的;没有的8description n描写(文字), 形容, 说明describe vt.描述;说成;形容9political adj.政治的; 政府的politics n政治;政治学politician n政治家;政客10addition n增加; 添加 additional adj.附加的;额外的add v加;增加;补充11equal adj.平等的; 同等的 n同等的人; 相等物vt.与相同或相等equality n同等;平等equally
9、adv.相等地;平等地12voluntary adj.志愿的;自愿的,主动的volunteer n志愿者v.(自愿)做13contribute vt.&vi.捐献, 捐赠,捐助;贡献;促成,导致contribution n贡献;捐款(赠);投稿14urgent adj.紧急的, 紧迫的 urge vt.鼓励;催促15starvation n饥饿; 挨饿; 饿死starve vi.挨饿vt.使挨饿;使饿死1. refer_to谈及, 提到; 与相关,涉及; 查阅, 参考2. in_addition除以外(还), 此外3. draw_someones_attention_to使(某人)察觉到4.
10、contribute_to捐赠; 作贡献; 是的原因; 投稿5. under_the_umbrella_of在的保护下, 在的管理下6. be_made_up_of由组成7. be_available_to可获得的; 可利用的8. for_lack_of因缺乏; 因没有9. take_on承担; 呈现10. provide_for供养, 抚养; 防备1动词不定式作原因状语I feel very honoured to_have_been_able_to_take_on_this_role能够担任这个角色, 我感到很荣幸。 2as引导非限制性定语从句 As_you_know,_the UN to
11、uches the lives of people everywhere.正如你们所知, 联合国触及世界各地人们的生活。 3动词不定式短语作表语One of the goals is to_ensure_that_clean_water_is_available_to_everyone,_as in many places water is not safe to drink unless it is boiled.目标之一是保证每个人都能够喝到干净的水, 因为在很多地方得把水煮沸后才能放心饮用。 Read the text carefully and choose the best answ
12、er.1What does the author mean by saying “the UN touches the lives of people everywhere”? AThe UN has programs to help people.BThe UN is involved in causing problems.CThe UN helps protect the people of the developed countries.DThe UN will act in the poor nations.2Why does the author refer to some wom
13、en and their work in South Africa in Paragraph 5? ATo help them collect money to beautify their homeland.BTo explain one of the programs and funds set up by the UN.CTo introduce the habits and customs in South Africa to us.DTo praise the hardworking African women.3The UN helps to solve all the follo
14、wing EXCEPT _Ato protect human rights and work to improve international lawsBto deal with the urgent problems caused by wars and conflictsCto develop friendly relationships among nationsDto raise money for the women in South Africa to buy weaving materials4What does the author do as a Goodwill Ambas
15、sador? AShe helps develop the worlds education.BShe helps deal with such problems as poverty and disasters.CShe visits countries where the UN has programmes to help people.DShe visits the poorest areas in the world.答案: 14.ABDC Analyze the following difficult sentences in the text.1My job with the UN
16、 is not paid but voluntary, and as I said before, I visit countries where the UN has programmes to help people.本句是一个由并列连词and连接的并列句; 第一个分句My job with the UN is not paid but voluntary是一个_句; 在第二个分句中as I said before是_从句; where the UN has programmes to help people是where引导的定语从句。 尝试翻译我参与做的联合国的工作_, 而是志愿的。正如
17、我前面所说的那样, 我要访问联合国实施扶助项目的国家。答案:简单;定语;不是有偿的2Recently, I was fortunate enough to travel to South Africa, where I met some women who have organized themselves into a group.Recently, I was fortunate enough to travel to South Africa是_句, where I met some women是_从句; who have organized themselves into a grou
18、p是who引导的定语从句。 尝试翻译最近我够幸运, 去了一次南非, _, 她们自发结成了一个团体。 答案:主;非限制性定语;在那里我见到了一些妇女The UNbringing everyone closer togetherI am pleased tohave this chance today to talkto you about the United Nations, or the UN,as it is more often referred to.The UN is an international organization made up of countries that wa
19、nt to promote world peaceI am very happy to have been chosen to be a Goodwill Ambassadorfor them.Being a Goodwill Ambassadormeans that I visit countries where the UN operatesprogrammes to help people.I feel very honoured tohave been able to take on this role.Later I shall tell you about some of the
20、work I have done.First I should give you a short descriptionof the UN.So, when was the United Nations set up? It was set up just after the Second World War, in October 1945 by 51 countries.Today, nearly every nation in the world belongs tothe UN192 countries altogether.The UN has four main functions
21、: to keep international peace; to develop friendly relationships among nations; to work together in solving international political conflictsand in promoting respect forhuman rights; and to bea centre for organizing the actions or work of different nations.be pleased to do sth.很高兴做某事have a chance to
22、 do sth.有机会做某事referrI(r)to谈及,提到;与相关,涉及;查阅,参考made up.peace为过去分词短语作后置定语,其中又含有 that 引导的定语从句。Goodwill Ambassador亲善大使ambassadormbsd(r)n.大使being a Goodwill Ambassador 为动名词短语作主语。operate v(使)运转;经营;操作;动手术that 引导宾语从句;where 引导定语从句。I feel very honoured to do sth.我感到非常荣幸做某事。take on 担任(某一角色)I have done 是 work 的定语
23、。descriptiondIskrIpnn.描写(文字),形容,说明give a description of 给出描述, 做出的描述set up 建立,成立the Second World War 第二次世界大战the First World War第一次世界大战belong to 属于,无被动语态,无进行时态。altogether adv.总共,一共function n功能political plItIkladj.政治的;政府的international political conflicts国际间的政治冲突promote respect for 促进对的尊重human rights 人权
24、四个并列的不定式短语作 functions 的同位语,解释说明 functions 的具体内容。联合国让每个人靠得更近我很高兴今天有机会跟大家谈谈联合国,联合国也叫UN这个名称更常用。联合国是一个国际组织,由愿意促进世界和平的国家组成。我很高兴被选为联合国亲善大使。作为一名亲善大使意味着我要访问联合国实施扶助项目的国家。能够担任这个角色,我感到很荣幸。我会在后面告诉你们我所做的一些工作。首先我向你们简单介绍一下联合国的情况。那么,联合国是什么时候成立的呢?联合国是在第二次世界大战之后于1945年10月由51个国家联合组建而成。今天,世界上几乎每一个国家都是联合国的成员共有192个国家。联合国有
25、四大功能:维护国际和平;发展各国之间的友好关系;协作以解决国际间的政治冲突和促进对人权的尊重; 充当一个组织各国行动或工作的中心。As you know, the UN touchesthe lives of people everywhere.The organization is helping end some of the worlds most horrible conflicts.The UN does not have its own army.Instead, it borrows soldiers from different countries that belong to
26、 the UN.With the help ofthese armies and other worthyorganizations, the UN assiststhe victimsof wars and disasters.In addition,the UN helps protect touch vt.影响,与有关with the help of.在的帮助下worthywIadj.令人敬重的;值得的,相称的;有价值的assist vt.帮助assist sb.in /with sth.帮助某人(做)某事assist sb.in doing sth.帮助某人做某事human right
27、s and works to improve international laws, for example, those on child labour and on equalrights for minorities and women.That is a little about the UN.Now let me tell you about the work I have been doing with them.My job with the UN is not paid but voluntary, and as I said before, I visit countries
28、 where the UN has programmes to help people.So, how do I help by visiting these countries? Well, if I visit these countries, the television and presswill follow and record my visits.This will increase peoples knowledge of the work of the UN.In addition, my visits will encourage people working onthe
29、projectsand draw local peoples attention tothe situation.victimvIktImn.受害者in addition除以外(还),此外additiondInn.增加;添加equalikwladj.平等的;同等的n.同等的人;相等物 vt.与相同或相等I have been doing with them 是省略了关系代词 that 或 which 的定语从句,修饰 work。voluntaryvlntrIadj.志愿的;自愿的,主动的press n(常作the press )报刊,平面媒体;新闻界work on 从事,致力于working
30、on the projects 为现在分词短语作定语。draw someones attention to 使(某人)察觉到正如你们所知,联合国触及世界各地人们的生活。该组织正在协助终止世界上一些最恐怖的冲突。联合国没有自己的军队,而是向所属各成员国借用士兵。在这些军队和其他一些可敬的组织的协助下,联合国为战争及灾难的受害者提供援助。此外,联合国维护人权,努力改进国际法律,例如那些关于童工以及少数民族和妇女的平等权利的法律。以上是对联合国的简单介绍。现在我要跟大家谈谈我一直在联合国所做的工作。我参与做的联合国的工作不是有偿的,而是志愿的。正如我前面所说的那样,我要访问联合国实施扶助项目的国家。
31、那么,我如何通过访问这些国家来达到帮助的目的呢?是这样的,如果我访问这些国家,电视和报刊等媒体就会跟随我,并记录我的访问过程。这会增加人们对联合国工作的认识。此外,我的访问将鼓励正工作在这些项目上的人,并引起当地人对此种形势的关注。I have visited many countries in Africa.Recently,I was fortunate enough to travel to South Africa, where I met some women who have organized themselves into a group.They collect approx
32、imately1.35 yuan per day from each member and add it to some money contributedby the government.With this, the women have enough money to acquirematerials to make baskets.They then sell these at the market for a profit.With luck their group will be able to expand and maybe set up a shop.Such program
33、mes can transform peoples lives by giving them the ability toprovide forthemselves and their families.There are lots of worthwhileprogrammes like this under the umbrella ofthe UN that have helped millions of people across the world.Apart fromthe urgentproblems caused by wars and conflicts, the UN he
34、lps countries with other problems such as lack of education,starvation, disasters,AIDSand other diseases.At a UN meeting in 2000,all of its members agreed totry and meet eight development goals by the year 2015.One of the goals is to ensure that clean water is available to everyone, as in many place
35、s water is not safe to drink unless it is boiled.Another is to ensure all children complete primary education.For more information,you may like to look it upon the UN website.So you see, with the work of the UN the world has been brought closer together.to travel.group 为不定式短语作原因状语,其中又含有where 和 who 引
36、导的定语从句。approximately adv.大约add.to.把加到上contribute kntrIbjutvt.& vi.捐献,捐赠,捐助;贡献;促成,导致contribute.to /towards 向捐赠contribute to 促成,造成过去分词短语 contributed by.作后置定语。acquirekwaI(r)vt.购得;获得, 得到expandIkspndvi.& vt.扩展, 发展(业务);扩大, 增强the ability to do.做的能力provide for sb.为某人提供生活所需provide sb.with sth.向某人提供某物worthwhi
37、lewwaIladj.重要的;令人愉快的;值得花时间(或花钱、努力等)It is worthwhile doing/to do sth.做某事是值得的。under the umbrella of 在的保护下,在管理下apart from 除了外(还)urgent dntadj.紧急的,紧迫的caused by wars and conflicts 为过去分词短语作定语。starvationstveInn.饥饿;挨饿;饿死AIDSeIdzn.艾滋病agree to do sth.同意做某事boilbIlvt.& vi.沸腾,煮沸;烹煮to ensure.boiled为不定式作表语,其中含有tha
38、t 引导的宾语从句。look.up 查阅look up (形势)好转,改善我已访问了非洲的许多国家。最近我够幸运,去了一次南非,在那里我见到了一些妇女,她们自发结成了一个团体。她们每天从每个小组成员那里收取大约1.35元,将这些钱和政府资助的一部分钱加在一起。这样,这些妇女就凑够了钱去购买做篮子的材料。之后,她们就将编织好的篮子拿到市场上销售赚钱。运气好的话,她们的团体会进一步扩大,或许还能开一个店铺。这些项目可以通过使人们有能力为自己和家人提供生活所需来改变人们的生活。在联合国的管理体系中有很多此类的重要的项目,它们已经为全世界数以百万计的人提供了帮助。除了由战争和冲突所引起的各种紧急问题外
39、,联合国还帮助国家解决其他问题,如教育缺失、饥饿、灾难、艾滋病和其他疾病。在2000年召开的一次联合国会议上,所有的成员国都同意,到2015年争取实现8个发展目标。目标之一是保证每个人都能够喝到干净的水,因为在很多地方得把水煮沸后才能放心饮用。另外一个发展目标是保证所有的孩子都能够完成小学教育。如果你们想知道更多的情况,你们可以浏览联合国的相关网页。所以你看,由于联合国的工作,全世界的人被拉得更近了。A卷 阅读理解AYears ago, my wife and I volunteered at a homeless shelter in downtown Los Angeles, US, pr
40、eparing meals for thousands of people. I got to talk with one of them in line, Albert. He said he liked my socks. “Want to see mine?” he asked, lifting his leg. He was barefoot(赤脚的). He said he had been meaning to buy a pair but he hadnt got around to it. I felt a sinking feeling in my stomach.The n
41、ext day, after work I stopped at Ross and filled up my car with socks. That next morning, I drove over to Santa Monicas Palisades Park, which is a common place for homeless people.I took one of the bags from my car. It was still dark out. I headed for a group of three men, standing around a tree, pr
42、obably using it as a windbreaker. As I walked toward them, one of them watched me, perhaps questioning my motives. “I thought you all might need some fresh new socks,” I said, handing him a pair. He looked confused at first but took them and said, “Thank you.” I gave him two more pairs for his frien
43、ds.I moved on. An hour later, I had given out all the socks. Most people were sleeping, and I felt like Santa. I knew that when they woke up they would find a very meaningful present.That was nine years ago. Every week Ill hand out as many socks as I can. If Im on vacation or on a business trip for
44、more than a week, I will bring a bag of socks with me and hand them out to the homeless on the streets in other states and countries.Its extremely satisfying to do “under_the_radar” things to help make some peoples lives a little bit easier. Part of me hopes to see Albert out there one of these days
45、, but even if I dont, Id like to think one of the pairs will find him.【解题导语】本文是一篇记叙文。作者在收容所担任志愿者时碰到了一个流浪汉,并得知他羡慕自己的袜子,于是作者买了很多袜子赠给无家可归的人,并一直坚持着这一善举。1What caused the author to hand out socks to the homeless?AA homeless shelters request.BHis wifes volunteer work.CHis talk with Albert.DA festivals arri
46、val.C解析:细节理解题。根据第一段中的He said he liked my socks.和I felt a sinking feeling in my stomach.可知,在与Albert的对话中得知他很想有一双袜子,这使作者有了买袜子送给无家可归者的想法。2How did the homeless man in the park react to the authors help?AHe wondered about the reason behind it.BHe expected to get more socks.CHe refused to accept it.DHe was
47、 afraid of it.A解析:细节理解题。由第三段中的As I walked toward them, one of them watched me, perhaps questioning my motives.以及He looked confused at first可知,这个无家可归的人想知道作者这么做的动机。3What does the underlined phrase “under the radar” in the last paragraph probably mean?ACommon.BSurprising.CUndiscovered. DUnbelievable.C解
48、析:词义猜测题。根据倒数第三段中的Most people were sleeping可知,作者在那些无家可归的人睡觉时发放袜子,不想自己被注意到。4What could be the best title for the text?ASpreading Presents on TripsBLooking for Albert All over the WorldCGiving the Homeless a Lifetime SurpriseDHelping the Homeless in an Unexpected WayD解析:标题归纳题。通读全文可知,一次偶然的交谈使得作者开始给无家可归的
49、人分发袜子,作者至今仍然坚持着这一善举,以不寻常的方式帮助无家可归者。故D项作为文章标题最为恰当。BTrying to find a safe place after too many earthquakes and after shocks and the death of my dear husband, I sold my little farm in Canterbury, New Zealand, and moved north to Blenheim with my three elderly Labradors, three ancient cats and six doves.
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-411788.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
金版教程2014届高考数学理总复习课件:第3章 第5讲 两角和与差的正弦、余弦和正切.ppt
