2022届高考统考英语译林版一轮复习课时提能练 必修4 UNIT 1 ADVERTISING WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022届高考统考英语译林版一轮复习课时提能练 必修4UNIT 1ADVERTISING WORD版含解析 2022 高考 统考 英
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家课时提能练(十九)必修4Unit 1Advertising (A)A:知识层面.单句语法填空1The household robots are specially designed to_take(take)care of the old.2Then a discussion will be held,aiming to_improve (improve) mutual understanding.3Please explain it to us again because your meaning didnt really get across.4Keepin
2、g your body in shape is beneficial (benefit) to mental health.5Now that you have expressed your determination(determine) to succeed,you should act.单句改错1The boy is too young to know what to deal with the trouble.whathow2It is amazed to see such a gentleman should be so rude to an old lady.amazedamazi
3、ng3These small businesses have been benefited greatly from the fall in interest rates.去掉been4It is strongly recommended that the machines must be checked every year.去掉must或mustshould5It is the first time after graduation that I celebrated the Midautumn Festival with my family.celebrated前加have.语境语法填空
4、Advertisements,which often use words and pictures 1.to_persuade (persuade) people to buy a product or service,or to believe 2.in an idea,play an important part in our lives.There are two main 3.types (type) of advertisements.One type 4.is_called (call) commercial advertisements,5.which are meant to
5、promote products or service.6.But they dont tell customers the complete truth.The other type is called PSAs.They use attractive pictures and clever language,but they 7.are_made(make) to serve the public.They aim 8.to teach us and help us lead 9.better (good) lives.Our government 10.has_been_using (u
6、se) them to educate people for many years.完成句子1我决心要弄清楚谁该对此事负责。Im_determined_to_find_out who is responsible for this.2假期快到了,我很想外出旅行。The vacation is coming and I have_an_urge_to_travel.3他很忙。即使他想陪他的儿子也没有足够的时间。He is so busy.He cannot afford enough time with his son even_if/though_he_ wants_to.4他告诉我下一步做什
7、么还没有讨论。He told me what_to_do_next hadnt been discussed.5毫无疑问,一提到减肥药,市面上就有各种各样的选择足以让你眼花缭乱。There is no doubt that there are kinds of choices on the market when_it_comes_ to diet pills.B:能力层面.阅读理解(2020湖南省六校联考)When you think of batteries,youll likely think about them powering up remote controls,cell pho
8、nes,flashlights and toys.But some people carry a battery around in their body to power a pacemaker (起搏器)It isnt really pleasant and easy to carry batteries because they need to be replaced so often and they can leak poisonous chemicals.A batterypowered pacemaker may become a thing of the past,thanks
9、 to a new technology developed by UCLA researchers: A biological super capacitor (超级电容器),which is thinner than several hairs.Teams of researchers at UCLA and the University of Connecticut published a paper in a journal explaining their new invention.The super capacitor is made from a carbon material
10、,and coated with humanlike proteins that act as electrodes (电极)But what makes the device different is that it is powered by an energy harvester that changes body heat and movement in the blood into energy.Those traditional pacemakers are six to eight millimeters thick.They are much bigger.The new su
11、per capacitor,which,due to its lack of battery,is only one micrometer thick.This “little” feature could benefit the new pacemakers energy efficiency,researchers stated.Furthermore,unlike other batteries used in medical treatments,the super capacitor can bend and twist in the body without suffering d
12、amage.Though theyve not been widely used in the medical world,super capacitors have the ability to serve as a safer and more efficient medical device than the traditional batteryoperated devices,the researchers believe.“In order to be effective,batteryfree pacemakers must have super capacitors that
13、can get,store and transport energy.However,commercial super capacitors are too slow to make them work”,said Maher ElKady,a UCLA researcher and coauthor of the study.“ Our research focused on the customdesigned super capacitor to capture energy effectively,and finding a way to make it exist together
14、successfully with the human body.”【语篇解读】文章介绍了一项新的发明超级电容器。它不需要电池,而且尺寸更小、更安全,能更好地为起搏器供能。1What do we know about traditional pacemakers?AThey are very popular with users.BThey are thinner than several hairs.CThey can do harm to the users bodies.DThey are really convenient to carry around.C细节理解题。根据第一段第三句
15、可知,传统的起搏器需要经常更换电池,而且电池会泄漏有毒的化学物质,因此它们对人身体有害。故选C。2What is special about the new super capacitor?AIt has electrodes on the outside.BIt is made from a kind of protein material.CIt helps save the carriers money and energy.DIt can transform the energy from the body.D细节理解题。根据第二段可知,超级电容器是由一个能量采集器驱动的,该能量采集器
16、将身体热量和血液中的运动转化为能量,即转化来自身体的能量,故选D。3Which of the following makes the new pacemaker energyefficient?AThe small size.BThe small battery.CThe energy harvester.DThe bending and twisting characters.A细节理解题。根据第三段的内容,尤其是“Thislittle feature could benefit the new pacemakers energy efficiency”可知,这种“小”的特征有利于新起搏器的
17、能效,即使它节能,故选A。【干扰项分析】此题易误选C项。由第2题的解析可知,能量采集器转化来自身体的能量从而驱动超级电容器,未提到其帮助新起搏器节能。4What is the best title for the text?AA Batterypowered Pacemaker Is HarmingPeoples BodyBA New Pacemaker That Doesnt Need toUse BatteriesCPeople Today Arent Willing to Use theTraditional PacemakerDUCLA Researchers Are Committe
18、d to theMedical EquipmentB标题判断题。通读全文可知,本文介绍了一项新的发明,即用于起搏器的超级电容器,这种电容器不需要电池,故选B项。.完形填空(2020兰州市高三诊断考试)I was standing in a class of wild 14yearold girls as they threw paper and howled (大声叫喊) with laughter.They wouldnt _1_ me.I was 23 and I didnt know what I was doing.I never wanted to _2_.I wanted to b
19、e a writer.But when I arrived in London,they were short of teachers,not writers.My efforts to teach were_3_.When the bell finally rang,I rushed to the staff room,red with anger.The other teachers werent _4_ .“Thats 4B,the worst class in school,” one said.I dreaded (害怕) our next _5_ ,but I couldnt gi
20、ve up.I needed the job.So,I _6_ formal lessons.Instead,I brought _7_for class discussions.One of the liveliest talks was about the arguments they had with their parents.They paid attention and shared about their lives.I was _8_.So I had them write about themselves.Most wrote about families with litt
21、le money and big problems.As time went on,their essays became a_9_between us.I admired their humor,toughness and insight,and I thought they_10_my interest in their lives.The musical My Fair Lady was playing in the West End,but they had never seen a _11_stage performance.They lived just a few subway
22、stops from the West End,but none had ever been there.I asked if theyd like to see the musical.They thought I was _12_.No teacher had ever _13_ taking them out.A few weeks later,4B and I were sitting in a_14_.They loved the music,the costumes and the characters.It was the_15_of their year,and they ta
23、lked about it for days.Near the end of the semester,someone knocked on the door of the staff room.The two most rebellious (叛逆的) girls in 4B were there with flowers.I was proud to know I had _16_ their lives.I enjoyed teaching and getting along with _17_.When I returned to Australia several years lat
24、er,I still wanted to be a_18_ .For the first time in my life,I stopped_19_and started writing.My first story was titled My Fair Ladies.Teaching wasnt the _20_of my writing career;it was the beginning.【语篇解读】“我”想做一名作家,但是伦敦缺的是教师,于是“我”做了一名教师。由于带了全校最差的班级,开始时“我”不知所措。后来“我”改变了常规的授课方式,鼓励学生们写自己经历的故事,带她们去欣赏音乐剧
25、。“我”的行为触动了她们的内心1A.listen toBhear aboutCcatch up withDtake care ofA根据上文可知,这些女生扔纸并大声谈笑;根据下文可知,23岁的“我”不知所措;据此可以判断,这些女生不听我讲话;A项意为“听”,故A项正确。2A.communicateBteachCdiscussDworkB根据下文可知,“我”想要当一名作家;上文提到,对这群在教室里高声谈笑的女生“我”一筹莫展,据此可以推知,“我”不打算教学,B项意为“教学”,故B项正确。3A.successfulBpersistentCunforgettableDhopelessD根据下文可知,
26、我气得脸都红了,同事告诉我说这个班是最差的班;据此可以推知,我感到努力毫无希望;D项意为“绝望的”,故D项正确。4A.embarrassedBhappyCsurprisedDworriedC根据后句可知,其中一个老师告诉我说,4B班是全校最差的班级;据此可以推知,对于这种情况,其他老师并不感到奇怪;C项意为“觉得奇怪的”,故C项正确。5A.appointmentBmeetingCtaskDperformanceB根据上文可知,班里的女生高声谈笑不听“我”讲话,据此可以推知,“我”害怕和她们再次见面,B项意为“见面”,故B项正确。6A.abandonedBdesignedCtookDhatedA
27、根据后句中的“for class discussions”可知,“我”放弃了常规教学,以班级讨论的方式取代;A项意为“放弃”,故A项正确。7A.papersBrewardsCtopicsDassistantsC根据该句中的“brought”,并结合语境可知,“我”准备了班级讨论的话题;C项意为“话题”,故C项正确。8A.fascinatedBdisappointedCpuzzledDrelaxedA根据后句可知,“我”让她们写下她们的故事;据此可以推知,“我”对她们的讨论很入迷;A项意为“入迷的”,故A项正确。9A.dealBbridgeCguideDsecretB根据该句中的“between
28、 us”并结合语境可知,这些文章成了“我”和她们之间联系的桥梁;B项意为“桥梁”,故B项正确。10A.praisedBunderstoodCignoredDappreciatedD根据上文可知,“我”欣赏她们的幽默、坚强和洞察力;结合该句中的“my interest in their lives”可以推知,“我”认为她们也会感谢“我”对她们生活的关注;D项意为“感谢,感激”,故D项正确。11A.goodBfamiliarCfamousDliveD根据该句中的“but”及后一句“They lived just a few subway stops from the West End.there”
29、可知,尽管她们的住处离伦敦西区很近,但是她们没有看到过现场表演;D项意为“现场演出的”,故D项正确。12A.lyingBguessingCjokingDpromisingC根据后句中的“No teacher had ever”可知,没有老师带她们出去过;据此可以推知,当“我”问她们是否要去看现场表演时,她们认为“我”在开玩笑,故C项正确。13A.admittedBdislikedCmindedDsuggestedD根据上文中的“I asked if theyd like to see the musical”可知,“我”提议她们出去看音乐剧;结合该句中的“taking them out”可知,
30、之前没有老师提议带她们出去,D项意为“提议”,故D项正确。14A.bookstoreBtheaterClibraryDclassroomB根据上文中的“I asked if.the musical”可知,“我”提议她们出去欣赏音乐剧;结合该句中的“4B and I were sitting in”可以推知,数周后的一天,“我”和她们坐在了一家剧院里;B项意为“剧院”,故B项正确。15A.highlightBgoalCstoryDachievementA根据该句中的“and they talked about it for days”可知,她们谈论了几天时间;据此可以推知,这是她们一年中最精彩的
31、一天;A项意为“最精彩的部分”,故A项正确。16A.foundBtouchedCcreatedDsavedB根据前句可知,有两位最叛逆的女生拿着花来到教员的办公室,结合上文叙述的“我”和她们欣赏音乐剧可以推知,“我”触及了她们的生活,B项意为“触及”。17A.colleaguesBparentsCteenagersDplayersC根据该句中的“and getting along with”,并结合上文叙述的“我”骄傲地得知“我”触及了她们的生活可以推知,“我”喜欢上了教学,和青少年们相处融洽;C项意为“青少年”,故C项正确。18A.teacherBwriterCperformerDliste
32、nerB根据第一段倒数第二句“I wanted to be a writer”可知,我想要当一名作家;结合后句中的“started writing”可知,“我”开始写作;据此可以推知,“我”仍然想要做一名作家,故B项正确。19A.dreamingBhesitatingCtravellingDlearningA根据该句中的“started writing”,并结合语境可知,第一次“我”不再幻想,而是真正开始写作;A项意为“想象,梦想”,故A项正确。20A.ideaBpartCendDplanC根据该句中的“it was the beginning”可知,教学是“我”写作的开始,据此可知,空处与句
33、中的“beginning”对应,表示“终结”,故C项正确。课时提能练(二十)必修4Unit 1Advertising (B)A:知识层面.语境语法填空AWith the development of 1.advertising(advertise),people benefit more from it,especially the youth.In some 2.aspects(aspect),some advertisements are full of 3.intelligence(intelligent),with which people are pleased.Even thoug
34、h they appeal 4.to you,not all the contents are true.You should be careful not to 5.be_persuaded (persuade) to purchase some outofdate 6.bargains(bargain)This is because these advertisements will use some tricks,aimed at 7.urging (urge) you to deal with corporations.8.Personally(personal),we should
35、keep a clear head,or we will fall for them.BAdvertisements,which often use words and pictures to persuade people into 1.buying (buy) a product or service,or believing in an idea,2.play (play) an important part in our lives.There are two main types of advertisements.One is called commercial advertise
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-412317.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2017年初级会计职称考试《初级会计实务》真题((含答案及详细解析).pdf
