2020-2021学年北师大版英语选修7模块综合检测 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年北师大版英语选修7模块综合检测 WORD版含解析 2020 2021 学年 北师大 英语 选修 模块 综合 检测 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家模块综合检测.阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)AWELCOMEWelcome to Windsor Castle,the oldest and largest occupied castle in the world. Windsor is one of the official residences (住所) of the Queen,who sometimes stays here.Audio toursFree audio tours are available on leaving the Admission Centre at the s
2、tart of your visit.There is a descriptive audio tour for blind and poorsighted visitors.Guided toursVisitors can explore the history of the Castle through a tour of the Precincts with an expert guide.Tours depart at regular intervals throughout the day from the Courtyard and finish at the entrance t
3、o the State Apartments.Visitors with childrenFor those visiting with children,a special family tour and various activities are offered during school holidays and at weekends. Please note that,for safety reasons,pushchairs are not permitted in the State Apartments.However,baby carriers are available
4、to borrow.St Georges ChapelVisitors arriving at the Castle after 15:00 from March to October are advised to visit St Georges Chapel first before it closes.ShoppingShops offer a wide range of souvenirs designed for the Royal Collection, including books,postcards,china,jewellery, and childrens toys.Pl
5、ease ask at the Middle Ward shop about our home delivery service.RefreshmentsBottled water can be purchased from the Courtyard and Middle Ward shops.From April to September ice cream is also available.Visitors wishing to leave the Castle for refreshments in the town may obtain reentry permits from t
6、he castle shops. Eating and drinking are not permitted in the State Apartments or St Georges Chapel.Photography and mobile phonesNoncommercial photography and filming are welcomed in the Castle.Photography,video recording and filming are not permitted inside the State Apartments or St Georges Chapel
7、. Mobile phone must be switched off inside the State Apartments and St Georges Chapel in consideration of other visitors.SecurityAs Windsor Castle is a working royal palace,visitors and their belongings should get through airport style security checks.For safety and security reasons a oneway system
8、operates along the visitor route.【语篇解读】本文是关于几个旅游景点的广告。1A visitor can apply for a free audio tour Ain the CourtyardBin the State ApartmentsCat the Admission CentreDat St Georges ChapelC细节理解题。从第一个小标题下面的“Free audio tours are available on leaving the Admission Centre.”可知答案。2What is specially offered to
9、visitors with kids?AA security guard.BA pushchair.CA free toy.DA baby carrier.D细节理解题。从第三个小标题下面的最后一句“However,baby carriers are available to borrow.”可知答案。3Who can get reentry permits?AVisitors wishing to eat outside the Castle.BVisitors buying gifts in the castle shops.CVisitors buying water from the
10、Courtyard.DVisitors eating outside St Georges Chapel.A细节理解题。从第六个小标题下面的第三句“Visitors wishing to leave the Castle for refreshments in the town may obtain reentry permits from the castle shops.”可知答案。4Why are visitors required to turn off their mobile phones?ATo ensure the safety of others.BTo ensure the
11、 security of the Castle.CTo prevent them from disturbing others.DTo prevent the use of the builtin cameras.C细节理解题。从倒数第二个小标题下面的最后一句“Mobile phone must be switched off inside the State Apartments and St Georges Chapel in consideration of other visitors.”可知答案。BThere are around 6,000 living languages in
12、the worldand at least half of these are in danger.In every part of the world, languages are disappearing.In fact, one scientist has said that languages are in more danger of extinction than birds or mammals.Professor Steve Sutherland of the University of East Anglia says that in the past 500 years 4
13、.5 percent of languages have died outcompared with 1.3 percent of birds,and 1.9 percent of mammals.Languages come and go,and thousands have done exactly that without leaving any trace (痕迹). Only a very fewBasque,Greek and Latin among themhave lasted more than 2,000 years.But it seems that the pace o
14、f their disappearance is becoming quicker.The Ethnologue,a database of all the languages spoken in the world,states that 417 languages are spoken by so few people that they are in the final stages of becoming extinct.If very few people speak a language,it will probably die out.Languages may be lost
15、through migration (迁移),as people move from small towns to city centers,or when environments are destroyed by the search for oil or wood. Natural disasters can also devastate populations,and along with them,their language.Governments also play a role in the extinction of languages. The need to establ
16、ish “official languages”,for a country to educate its children and carry out its business, had a disastrous effect on many small languages.What is lost if a language is lost? Some people argue that languages die as the human race develops.Obviously there could be great benefits if everyone in the wo
17、rld spoke the same languagesome industries already reflect(反映) this,with English essential for pilots and air traffic controllers. But there are more important things than convenience. As languages are lost,whole ways of life and knowledge may be lost along with them.To put it simply,language expres
18、ses something about identity, about our place in the world. Ani Rauhihi, a Maori teacher in New Zealands North Island,sums it up: “If you grow up speaking our language, you wont know who you are.”【语篇解读】本文是说明文。文章主要介绍了语言不断消失的现象以及导致语言消失的原因。5The figures mentioned in the first paragraph suggest that Amos
19、t languages have died out completelyBlanguages are in great danger of extinctionCanimals are disappearing faster than languagesDlanguages are disappearing slower than beforeB推理判断题。第一段列的数字就是为了说明科学家Steve Sutherland的观点:“.languages are in more danger of extinction than birds or mammals.”即语言比鸟类和哺乳动物消失的速度
20、快。6The underlined word “devastate” can best be replaced by“ ”AincreaseBcontrolCdestroyDimproveC词义猜测题。由第四段中的“Languages may be lost through migration”和“Governments also play a role in the extinction of languages.”可知,本段主要讲述了导致语言消失的原因,故由此推断,devastate意为“毁坏”。7If a language is lost, Athere will be great tr
21、oubleBthere is no need to worry about itCits culture and knowledge will also be lostDpeople will be able to communicate with others convenientlyC细节理解题。由倒数第二段中的“As languages are lost,whole ways of life and knowledge may be lost along with them.”可知,随着语言的消失,与之相应的生活方式和知识也会消失。8What can we infer from the
22、last paragraph?ALanguages reflect our identity.BPeople will speak the same language one day.CFewer people will remember their own languages.DAni Rauhihi cares less about languages dying out.A推理判断题。由最后一段中的“language expresses something about identity,about our place in the world”以及Ani Rauhihi说的话可知,我们的
23、语言反映了我们的身份和在世界上的位置。COur mother earth is going through a very tough situation and we, the entire human race, are destroying our environment or unconsciously without even realizing its consequences.Now we have to act very smartly and plan something to sustain what we still have, getting all necessary
24、support from nature to lead healthy lives.Gardening is always an excellent and environmentally friendly idea.If you can go for sustainable gardening, then it will be even more useful for all.Gardening is a favorite hobby for many.It is time to channelize your hobby towards a more meaningful motivati
25、on.When we do gardening we need to use different ingredients to grow plants.Some of them are natural resources like water, soil, sunshine, and many things like this.Using these resources smartly is a part of sustainable gardening.Some simple techniques include: use less water and organic things to g
26、row plants; try to store rainwater so that you can use them for gardening; try using less energy to drive devices; avoid using plastics in any form while gardening; reuse the leaves from your garden to fertilize them.These are the basic sustainable measures.To do so we need to have proper knowledge
27、about gardening and its requirements so that we can use proper resources without wasting any of them.In todays busy life we dont get much time to spend on our environment.Gardening gives us a chance to do so.We can also have some pesticidefree and fresh food if we grow them in our garden.This is the
28、 right time to do some good to protect our own environment and gardening is one of the easiest ways.Do you want to start gardening, but youre not sure how? Click here:http:/.【语篇解读】本文属于说明文。为了保护地球,我们需要发展可持续性事业,本文重点介绍怎样合理利用资源发展园艺,不浪费资源,不产生对环境有害的物质。9What does the underlined word “channelize” in Paragrap
29、h 2 refer to?ACause.BTransform.CDirect.DAssociate.C词义猜测题。本句中channelize来源于channel渠道,频道,根据已有的意思与选项相结合可知,channelize为指导,导向的意思,故选C。10Which of the following belongs to a sustainable measure?AUsing advanced electrical machines.BAvoiding fertilizers.CWatering plants with collected rainwater.DClearing away t
30、he leaves.C细节理解题。根据第三段“try to store rainwater so that you can use them for gardening”可知,使用存储的雨水来浇灌植物,是属于可持续发展的措施,故选C。11What is the benefit of sustainable gardening?AIt requires little water.BIt needs no fertilizer.CIt breaks up plastics.DIt doesnt waste any resource.D细节理解题。根据第三段“To do so we need to
31、have proper knowledge about gardening and its requirements so that we can use proper resources without wasting any of them.”可知,用这样的方法,可以合理利用资源,不浪费资源,故选D。12Where is the passage probably taken from?AA newspaper.BThe Internet.CA guidebook.DA science report.B推理判断题。根据最后一段“Click here:http:/.”可知,本文来源于网站,故选
32、B。DFor environmental reasons, Britain will ban all new petrol and diesel powered vehicles from its roads beginning in 23 years, a government report says.The plan, expected Wednesday, aims to start removing petrol and diesel engines in 2040.It follows a similar official statement in France and some a
33、fter the British government was ordered by the High Court to develop new plans to reduce NO2 in the air.Judges ruled that previous cleanair plans were not enough to meet European Union pollution limits in the coming years.Britains government has said the poor air quality has an unnecessary and avoid
34、able negative effect on citizens health, and costs up to $3.5 billion in annual lost productivity.Part of the new plan involves an offer of $260 million to local governments to change rules where vehicle emissions(排放) are over EU standards.Ideas so far include changing road layouts, reprogramming tr
35、affic lights and charging a fee for the oldest and most polluting cars on the road.The plan also includes $1.3 billion for government purchase of extremelowemission vehicles, nearly $130 million to improve infrastructure for electric vehicle charging stations and $378 million for remodeling existing
36、 vehicles.Climate change is also a reason for the plan to get these vehicles off the road.“We cant carry on with petrol and diesel cars,” Environment Secretary Michael Gove said.“Its important we all prepare for a significant change which deals not just with the problems of health caused by emission
37、s, but the broader problems caused in terms of accelerating climate change.”Gove added that local communities are partly responsible for coming up with ways to limit emissions, including possible limitations on commuters(上下班往返者) and the addition of cleaner mass transportation options.Local leaders a
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
