高考英语大二轮复习专题强化练三.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 高考 英语 二轮 复习 专题 强化
- 资源描述:
-
1、专题强化练三AFikiri Kipondas path from account to marine (海洋的) conservationist was sparked by a chance encounter.After securing his dream job,Kiponda decided he wanted more.He wasnt quite sure what he was looking for until he ran across some turtle hatchlings.He didnt know it was turtle.Fortunate enough h
2、e got the right person to ask and he got motivated.That person was Nkindi,a staff member at the Watamu Conservation Project,who later invited him to volunteer on the project.He later left his accounting job and fully devoted himself into the world of sea turtles.Now,he runs and spends his time nursi
3、ng critically endangered sea turtles back to health.Sea turtles have been around for nearly 110 million years and are now considered highly endangered.Their preservation rests on activities of conservationists such as Kiponda as these turtles face numerous threats and signs of their extinction in th
4、e next 50 years.Local fishermen traditionally catch them to supplement their own low catch rates and sell them for their oil.As changes are made to accommodate more hotels for tourists,there is less available beach land for turtle nesting.Kipondas passion has now spread to his community,changing the
5、ir attitude toward sea life preservation with his“bycatch release programme”Through this programme,fishermen are now paid for returning turtles accidentally caught in their fishing nets.The healthy ones are tagged and released into the marine park while he takes care of sick and injured turtles back
6、 to health.Before the launch of pioneering spirit like this,turtles caught by fishermen were used for their meat and their oil extracted(提炼) for its medicinal properties.“Releasing the turtle back into the ocean is a very good feeling,like,you feel like youve done something concrete and I guess ever
7、ybody would love to do that.so I guess its unique work.”【语篇解读】身为会计师的Fikiri Kiponda,在一次偶然的机会中认识了一种濒临灭绝的海龟,决定投身于保护这种海洋生物的事业中,他的这种精神值得我们每一个人学习。1What may be the main threat to the turtles?AThe rising sea level.BBeing caught by tourists.COverdevelopment of the tourism.DThe reduction in their nesting plac
8、e.解析:细节理解题。根据文章第五段第二句“As changes are made to accommodate more hotels for tourists,there is less available beach land for turtle nesting.”可知,海龟受到的主要威胁是筑巢地的减少。答案:D2Which of the following words can best describe Fikiri Kiponda?AEnergetic but conservative.BEnthusiastic and caring.CArbitrary but consider
9、ate.DAmbitious and knowledgeable.解析:推理判断题。根据上下文可知,Fikiri Kiponda放弃自己原有的工作,热情投身于保护海龟的事业中,由此可推测,他是一个富有热情且有爱心的人。答案:B3Which of the following can be the best title for the text?AThe Man Saving Endangered Sea TurtlesBAn Unique Job of Protecting Sea TurtlesCA Pioneer Project Protecting Sea AnimalsDThe Curr
10、ent Situation Faced by Sea Turtles解析:主旨大意题。本文主要记叙了Fikiri Kiponda保护海洋濒危动物海龟的故事。故A项作为文章标题最为恰当。答案:ABComic Con,short for“comic convention”,is an event where fans gather to share and celebrate their love for comicrelated pop culture.The first comic book conventions were held in the USA in the 1960s and s
11、ince then they have become extremely popular all over the world,with some of the bigger events drawing crowds of over 100,000 people and lasting several days.Nowadays there is much more than just comic books on show at a comic con.The most popular events have expanded to include many other types of
12、media and art forms,for example cartoons,scifi,video games and TV series.One of the highlights of a comic con for many fans is the ability to interact(互动) with celebrities of the industry as many artists,writers,actors and directors will appear as special guests.These special guests sign autographs
13、(亲笔签名),pose for photos with fans and hold question and answer sessions.Sometimes the fans will queue for several hours to meet these special guests!Of course there is a lot of goods on sale at a comic con.From comic books to posters and Tshirts to toys,the options are endless but there is one thing
14、in particular that sets comic cons apart from ordinary trade fairs and that is cosplay.Cosplay is the name given to dressing up as your favourite characters from comics,TV and other types represented at comic cons and it has become common for many fans at comic cons to do this.Many people make their
15、 own costumes and some of them are very elegant.Cosplaying has become an important part of comic cons all over the world and there are even competitions for the best cosplay!Going to a comic con is like stepping into another world full of superheroes,time travellers,monsters and robotsyou can really
16、 find them all at a comiccon! It is a great place to be your favourite character for a day and share your love of all comicrelated things with other likeminded people.【语篇解读】本文是一篇说明文,介绍了国际动漫展的历史、现状和内容等。4What do we know about Comic Con?AIt has quite a long history.BIt is a popular American art festiva
17、l.CIt was designed to attract foreign travellers.DIt was a comic book show at the beginning.解析:推理判断题。根据第一段中的“The first comic book conventions were held in the USA in the 1960s”“Nowadays there is much more than just comic books on show at a comic con”可知,第一届漫画书展于20世纪60年代在美国举行,但是现在国际动漫展不止有漫画书展。由此可知,国际动
18、漫展是以漫画书展作为开始的,故选D项。答案:D【干扰项分析】根据文中的“The first comic book conventions were held in the USA in the 1960s”可知,漫画书展的历史并不悠久,故排除A;根据第一段第一句可知,国际动漫展是一项活动,而非节日,且向所有人开放,故B、C两项错误。5Which of the following is a way of interaction between fans and celebrities?AHolding a party.BDiscussing photography.CExchanging aut
19、ographs.DAsking and answering questions.解析:细节理解题。根据第二段中的“These special guests sign autographs(亲笔签名),pose for photos with fans and hold question and answer sessions”可知,这些特邀嘉宾会为粉丝签名、和粉丝合影、回答粉丝的问题。故D项正确。答案:D6Which of the fans activities makes a comic con so different?ABuying a lot of goods.BMeeting fam
20、ous people.CDressing themselves as characters.DMaking their own costumes.解析:推理判断题。根据第三段中的“but there is one thing.that is cosplay.Cosplay is the name given to dressing up as your favourite characters from comics”可知,cosplay使得国际动漫展不同于普通的交易会,因为人们可以把自己打扮成他们最喜欢的人物。故C项正确。答案:C7What does the text mainly talk
21、 about?ARecommending a trip to a comic con.BGiving an introduction of Comic Con.CExplaining why Comic Con is so popular.DDescribing the authors experience at a comic con.解析:主旨大意题。通读全文可知,本文向我们介绍了国际动漫展的发展历史、现状及活动内容等方面。故B项正确。答案:B【难句分析】From comic books to posters and Tshirts to toys,the options are endl
22、ess but there is one thing in particular that sets comic cons apart from ordinary trade fairs and that is cosplay.分析:本句为一个复合句。第一个that引导定语从句,先行词为one thing;第二个that为代词,在句中作主语。译文:从漫画书到海报,从T恤到玩具,(可供)选择(的范围)广泛。但尤其有一件事情使国际动漫展区别于普通的交易会,那就是cosplay。CAre you content with the shape of your nose? If not,the clim
23、ate may be to blame,not your parents.This is according to a recent study carried out by scientists from Pennsylvania State University,US.They found that climate played a key role in shaping our noses.The findings were based on an examination of the size and shape of noses of 476 people from four reg
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
七年级语文上册第一单元:1. 春 第2课时教学课件.ppt
