2020-2021学年外研版英语必修3模块提升 MODULE 5 GREAT PEOPLE AND GREAT INVENTIONS OF ANCIENT CHINA WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年外研版英语必修3模块提升 MODULE 5GREAT PEOPLE AND GREAT INVENTIONS OF ANCIENT CHINA WO
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。模块素养提升(五)Module 5. 单句语法填空1. If she thought he was right, she would agree with him. 2. They had been at war for five years, and there was still no sign of victory. 3. Her ideas are quite similar to mine. 4. Not all bamboo g
2、rows tall. The shortest grows no higher than your ankles. 5. People in this village will remember his contributions to defending the village. 6. Keep your car in good condition and itll drive long. 7. I dont like stories which have unhappy endings. 8. The days are gone when physical strength was all
3、 you needed to make a living. 9. There was a time when I hated to go to school. 10. In the future, more stress should be placed on the education of the young. . 短语填空 in order that, in conclusion, if so, on the condition that, for the first time, as a result, the first time, bring up, have an influen
4、ce on, be similar to1. I thought her nice and honest the first time I met her. 2. In conclusion, I would like to wish you continued success in the future. 3. Once the poison is brought up, there is no further danger. 4. I agree to his suggestion on the condition that he drops all charges. 5. John sa
5、ved his money in order that he can buy a bicycle. 6. We helped each other in studies, and as a result , we became good friends. 7. As one of the five lucky winners, he felt truly happy for the first time in his life. 8. Some of you may have finished Unit One. If so , you can go on to Unit Two. 9. Yo
6、ur accent is similar to that of your deskmate. Are you from the same area? 10. His ideas about social responsibility and moral character still have an influence on people around the world. . 翻译句子1. He is the student of whom we are proud. 他就是我们引以为傲的学生。2. Nobody wants a house whose roof has fallen in.
7、 没有人愿意要一座屋顶塌了的房子。3. The reason why he was injured is clear now. 他受伤的原因现在已经清楚了。4. Do you still remember the day when we met for the first time? 你仍然记得我们第一次相遇的那一天吗? 5. The birds in this cage are no more than those in that one. 这个笼子里的鸟不比那个笼子里的多。. 阅读理解A(2020洛阳高一检测)The well-known adventurer (冒险家)and explo
8、rer Steve Fossett, born in 1944 in America, was famous for extraordinary efforts setting world records in flying, ballooning and sailing. He set or broke over 100 records in five different sports, many of which are still held. Many of his most extraordinary adventures were as a pilot. He once said t
9、hat he did not like risks. This might sound strange considering his activities. But he said what he tried to do was to reduce risk with careful planning, technological development and the help of the best scientists and other experts. In 2007, during a short-distance flight, his plane disappeared an
10、d he died at the age of 63. In 1903 Benjamin Spock was born in America. After he attended Yale University he joined a sports team that competed in rolling boats, which in 1924 won the gold medal at the Olympic Games in Paris. He used to work at a camp for disabled children for three summers during h
11、is years at Yale. And the experience probably led to his decision to enter Yale Medical School, and finally completed his medical degree at Columbia in New York. From 1933 he worked as a baby doctor, trying to fit the theories (理论)about how children develop with what mothers told him about their chi
12、ldren. During the 1950s, Dr Spock became famous. He wrote articles for magazines, appeared on TV programs, taught at universities and gave speeches to talk to parents about their concerns (担心). Benjamin died in 1998 at 94. Yet his advice continues to affect the lives of millions of children and thei
13、r parents. An 80-year-old Japanese mountain climber who has had four heart surgeries (手术) reached the top of Mount on Thursday, becoming the oldest to climb up the worlds highest mountain on May 23, 2013. It was Yuichiro Miura. As a famous adventurer, he skied down Everest from the South Col in 1970
14、, a deed that became the subject of a documentary. He has since skied down the highest mountains on each of the seven continents, following the tradition of his late father, who skied down Europes Mont Blanc at 99. “If you wish strongly, have courage and endurance, then you can get to the summit (顶峰
15、)of your dream. ” Miura said. 【文章大意】本文是一篇说明文。分别介绍了美国著名的冒险家和探险家Steve Fossett, 著名的美国儿科医师Benjamin Spock和做过四次心脏手术的日本登山者Yuichiro Miura, 他们都通过自己坚强的意志而取得了辉煌的成就。1. From Steve Fossetts story we can infer that _. A. no amount of planning can prevent the possibility of risk in lifeB. careful planning and high
16、technology can help reduce risk to zeroC. the scientists and other experts contribute to Steve Fossetts deathD. the risk in short-distance flights can hardly be avoided completely【解析】选A。推理判断题。根据第一段中的But he said what he tried to do was to reduce risk with careful planning, technological development a
17、nd the help of the best scientists and other experts. In 2007, during a short-distance flight, his plane disappeared and he died at the age of 63. 可知, 再多的计划也无法避免生活中的风险。2. What is the main achievement of Benjamin Spock according to the author? A. His courage to challenge medical field. B. His contrib
18、ution to children and their parents. C. His active social activities to help the poor family. D. His winning the Olympic gold medal in rolling boats. 【解析】选B。细节理解题。根据第二段最后一句Yet his advice continues to affect the lives of millions of children and their parents. 可知, 对孩子和他们的父母的贡献是Benjamin Spock的主要成就。故选B
19、。3. What can we learn from Yuichiro Miuras experience? A. Luck and misfortune come in turn. B. It is never too late to learn. C. He who makes no mistakes makes nothing. D. Nothing is impossible for a willing heart. 【解析】选D。推理判断题。根据第三段中If you wish strongly, have courage and endurance, then you can get
20、 to the summit of your dream. 可知, 我们可以从Yuichiro Miura的经历中学到心之所愿, 无事不成。4. Which of the following can best describe the common personality of the three people? A. Honest. B. Dangerous. C. Strong will. D. Stressed. 【解析】选C。推理判断题。纵观全文可知, 三位名人都是依靠坚强的意志和不懈的努力而取得辉煌成就的, 故三个人的共同性格是坚强的意志。【方法技巧】隐含意义推理判断题这类题的题干中
21、常含有: infer, suggest, imply, conclude, intend, purpose, be likely to等标志性词语。解决这类问题时要理解文章潜在的含义和作者所给的提示。同时, 要对文章的含义和作者的暗示作出合理的猜测和推断。如第1小题, 根据第一段中But he said what he tried to do was to reduce risk with careful planning, technological development and the help of the best scientists and other experts. In 2
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-413855.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
