2020-2021学年外研版英语必修3模块评价 MODULE 4 SANDSTORMS IN ASIA WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年外研版英语必修3模块评价 MODULE 4SANDSTORMS IN ASIA WORD版含解析 2020 2021 学年 外研版 英语 必修 模块 评价 SANDSTORMS
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。模块素养评价(四)(Module 4) (120分钟150分)第一部分听力(共两节, 满分30分)第一节(共5小题; 每小题1. 5分, 满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1W: Do you walk to work every day? M: No, its too far
2、to walk. Luckily the bus goes right by my house. But when the bus is crowded and when it rains, I often wish I had a car. 1. How does the man get to work every day? A. By car. B. By bus. C. On foot. 答案: BText 2W: Mark is watching a movie on TV. M: Should he be doing that now, with exams coming up ne
3、xt week? 2. What does the man think Mark should do now? A. Study for exams. B. Enjoy a movie. C. Watch a TV. 答案: AText 3M: This new software is driving me crazy. I really need a break. W: I know what you mean. Ive had nothing but trouble with it. They say its supposed to be easy. M: Thats what Ive h
4、eard. But as far as Im concerned, it takes a genius to figure it out. 3. What problem did they come across? A. They werent able to take a break. B. They had trouble with some software. C. They needed to update some software. 答案: BText 4M: Id go on a boat trip around the world. W: Oh, I wouldnt. Id g
5、et so bored. Id rather fly or drive. M: No, Id like to relax on the boat, sunbathe all day long, and have a waiter bring me a cold drink just when I want one. 4. What are the speakers talking about in general? A. Their best memories of a relaxing holiday. B. Their travelling plans for the summer hol
6、iday. C. Their favourite ways of travelling around the world. 答案: CText 5W: Thanks for all youve done for me. Hey, listen, would you like to go to see a film sometime? M: Yeah, thatd be great. Id love it. 5. What does the woman want to do? A. See a film with the man. B. Offer the man some help. C. L
7、isten to some great music. 答案: A第二节(共15小题; 每小题1. 5分, 满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6、7题。Text 6M: The manager just emailed to say that the meeting would be put off till the next Sunday. Will you have
8、 everything ready by then? Anna, whats wrong? Are you hearing me? W: Sorry, I was thinking about my brother. I havent heard from him for two weeks. M: How often do you call each other? W: Usually at least once a week, but hes now a volunteer teacher at a mountain village. I can only write to him. M:
9、 The mail can be really slow sometimes. Im sure youll hear from him soon. W: I hope so. 6. What is the probable relationship between the speakers? A. Neighbours. B. Colleagues. C. A couple. 答案: B7. How can Anna reach her brother now? A. By phone. B. By email. C. By letter. 答案: C听第7段材料, 回答第8、9题。Text
10、7M: So, Macy, how was your holiday? W: Oh, we loved it. Tom liked Germany best, but France was my favourite. M: So did Rachael finally go with you? W: No, she wasnt able to. She was called a way for a business trip to China. M: Thats a pity. So where exactly did you go and visit? W: Well, we travell
11、ed all over, Italy, Spain and Holland; we even bathed in the Swiss lake. M: You did, really? 8. What are the speakers talking about? A. A family holiday. B. A business trip. C. A travel plan. 答案: A9. Where did Rachael go? A. Spain. B. Italy. C. China. 答案: C听第8段材料, 回答第1012题。Text 8M: Hello, Mrs White.
12、 Do you feel better today? W: Oh, much better. Thank you. M: Can I ask you some questions now? W: Certainly. M: First, do you remember what the driver looks like? W: Yes. He looked quite old and not very tall. Oh, and he had thick lips. M: OK. When the accident happened, where were you going? W: I w
13、as walking fast to a bank and pay a bill for my son. M: I see. After the driver knocked you down, he got out of his car and looked at you, didnt he? W: Yes, he did. I was bleeding, so he looked scared and then hurried back to the car. M: Do you remember his clothes? W: Yes. He wore a blue T-shirt, g
14、ray trousers. M: OK. I think I have enough information now. Thank you. W: Youre welcome. 10. Who is the man? A. A policeman. B. A researcher. C. A witness. 答案: A11. What was the woman doing when the accident happened? A. Driving a car. B. Walking fast to her son. C. Hurrying to pay a bill. 答案: C12.
15、What did the man do first after knocking the woman down? A. He took the woman to the hospital. B. He got out of his car to have a look. C. He drove his car away at once. 答案: B听第9段材料, 回答第1316题。Text 9W: Welcome back everyone. Now Im talking to Nick Parker, the singer with the band Krispy. Hello, Nick,
16、 welcome to our show. M: Hello. W: Nick, I have one question. Your sister, Mel, is in the band too, isnt she? M: Yeah. Weve been playing and singing together since we were young. Dad took us to hear the great bands playing live. Mel and I put on shows at school. But Mum didnt want us to get too seri
17、ous about our music. She thought we should concentrate on our study. However, we were still enthusiastic about our music. W: Then how was your band formed? M: Two musicians from music schools saw us playing in a concert. They asked if wed like to form a band with them. We agreed to try it out. W: Ho
18、w about the band in the first year? M: To our surprise, the audience enjoyed our performance in the local concert. Then we recorded two songs and sent them to a music company. They asked us to join them, but our parents said we had to finish college first. W: Have you had any disappointments? M: Eve
19、rything weve recorded has done well. Three singles have gone to number one, and our first album has sold over a million copies. We have got thousands of fans. However, Ive been ill recently so weve started recording our second album late, which is a pity. 13. What did Nick and Mel do when they were
20、young? A. They learned to act at school. B. They went to live concerts with their father. C. They were encouraged to play music by their mother. 答案: B14. When was the band Krispy started? A. After Nick and Mel played together. B. After Nick began studying at a music school. C. After two musicians sa
21、w Nick and Mel playing. 答案: C15. What do we know about the band in the first year? A. They recorded two albums. B. They joined a music company. C. They were welcome in the concert. 答案: C16. What has disappointed the man? A. Parents forbade them to join a company. B. His illness delayed a new album r
22、ecording. C. The first album has sold under a million copies. 答案: B听第10段材料, 回答第1720题。Text 10W: Welcome everybody to this Cititours bus. I hope youre having a good time here in the West of England. Our tours usually last about one hour. The bus is now turning into Queens Road. From this road we can s
23、ee a very modern building. This is the towns new sports stadium. All the big matches happen there but at the moment,an international company is using it for a conference. Now look to your left. Were now passing the City Theatre. This building is one hundred years old. Its very pretty, as you see, bu
24、t it doesnt have enough seats for big shows. Weve got a new entertainment centre in Victoria Park. We dont pass it on the bus, but you may be interested to know its got a cinema and a concert hall. Most people prefer it because its got air conditioning. Now, on your right, is the High Street. The Ci
25、titours bus normally goes along the High Street into the Market Place. But at the moment some musicians are practicing for an outdoor concert there. Were driving round a different route because the roads in the Market Place are closed. The market was an important local trade centre until about 1970.
26、 Farmers bought and sold their cows and sheep there. However, we dont see animals in the city centre these days. The market areas got some good shops. Why dont you have a walk round there later on? 17. What is being held in the new sports stadium? A. A match. B. A concert. C. A meeting. 答案: C18. Wha
27、t is the disadvantage of the City Theatre? A. It has limited space. B. Its too old to look good. C. Its air conditioning doesnt work. 答案: A19. Which place is normally out of the route of the Cititours bus? A. Victoria Park. B. The City Theatre. C. The Market Place. 答案: A20. What does the speaker rec
28、ommend visitors to do in the end? A. See animals in the city centre. B. Go to the High Street. C. Visit some shops. 答案: C第二部分阅读理解(共两节, 满分40分)第一节(共15小题; 每小题2分, 满分30分)AThe city of San Francisco is a wonderful tourist attraction that offers many different things to see and do. The best way for a travel
29、er to get a good look at the city is to take one of the many different tours there. Walk to Tour the CityWhen touring the city by walking, you arent going to walk much. Whats more, there are far more benefits. This kind of tour allows you to see as many buildings of the city as possible. A tour of t
30、he city on foot usually focuses on a more localized neighborhood level, which can be very interesting in a number of different ways. Hit the Waters of San Francisco BayThe waters of San Francisco Bay have played an important role in the citys development over the last century. Touring San Francisco
31、from the water is a completely unique way for you to see this wonderful city. Take a Bus TourIf you want to see a wide variety of attractions from all over the city, one of the best things you could do is to book a tour through our company that offers services here. A bus tour of San Francisco is on
32、e of the most complete ways to experience the city. Tour San Francisco from the AirWhile it is one of the most expensive ways to see San Francisco, touring the city from the air is one of the most unique and exciting ways to see the city. Seeing the city from high above allows you to get a full view
33、 of the city as tour guides point out attractions from high above. If you do decide to tour San Francisco by air, youll be creating memories that you wont forget forever. We are a travel agency providing high-quality services and discounts. For more information, please click here. 【文章大意】旧金山市是一个很好的旅游
34、景点, 本文介绍了那里许多不同的旅游路线。21. How should you tour San Francisco in order to appreciate its buildings? A. By air. B. By bus. C. On foot. D. By boat. 【解析】选C。细节理解题。根据Walk to Tour the City中的This kind of tour allows you to see as many buildings of the city as possible. 可知, 这种旅游方式可以让你看到尽可能多的城市建筑, 故选C。22. What
35、can we learn about the waters of San Francisco Bay? A. They have high-quality sea water. B. They are explored on a localized level. C. They were not in use until the last century. D. They have helped the city to develop. 【解析】选D。推理判断题。根据Hit the Waters of San Francisco Bay中的The waters of San Francisco
36、 Bay have played an important role in the citys development over the last century. 可知, 在过去的一个世纪里, 旧金山湾的水域在城市的发展中扮演了重要的角色 , 故选D。23. Where can we most probably read this text? A. In a magazine. B. In a newspaper. C. On a website. D. On TV. 【解析】选C。推理判断题。根据最后一段中For more information, please click here. (
37、有关更多信息, 请点击这里)可推知文章源于网络, 故选C。BTo prevent the deserts coming near, China has planted billions of trees to replace destroyed forests and as barriers(屏障) against the sand. This isnt a cure, though, say experts, as thirsty trees can make the problem worse by taking in groundwater. Villagers in Zhengxin
38、have taken on this challenge, with limited success. When the irrigation (灌溉 ) channels began to run dry, Lu Xianglin switched from wheat to cotton on his land. He also planted trees to protect his fields from sandstorms. He says he still gets good yields(产量)using flood irrigation and earns a good in
39、come for his family. Other farmers havent stuck it out(坚持到底): about one in three have left Zhengxin in the past 10 years after their wheat crops died. Young people who can find jobs in the towns rarely return. Last week, Mr Lu joined the other men in his village on a government-arranged trip to see
40、the land that has been set aside for their relocation, nearly 40 miles to the south. The next day, he was back, shaking his head at the plan. The idea of moving his family troubles him, as does the idea of giving up the land that fed his forefathers. He prefers to stay and keep up the fight. “With e
41、nough water, this problem can be solved, ” Lu says, “We can plant trees and grass, and they will grow bigger. That will stop the desert. ”Experts say that farmers could use drip irrigation to reduce their water intake for growing crops. Elsewhere in the region, farmers have built brick greenhouses a
42、s part of a plan to grow vegetables using less water. Roadside signs call on farmers to “Save Water, Protect the Environment”. 【文章大意】在沙漠里种树不是好办法, 因为树会吸取本来就少的地下水。24. The bad effect of planting trees in deserts is that _. A. it can make groundwater become lessB. it can prevent the sand moving freelyC.
43、 it can stop crops growing wellD. it can get the soil to become poor【解析】选A。细节理解题。根据第一段的as thirsty trees can make the problem worse by taking in groundwater可知, 在沙漠里种植树, 树会渴, 需要吸取更多的地下水, 使得地下水变少。这对沙漠是不好的。25. Why did Mr Lu NOT accept the idea of relocation? A. Because the plan of relocation will cost h
44、im much money. B. Because his family had trouble moving away. C. Because he was unwilling to give up his land. D. Because he would rather stay than fight against the deserts. 【解析】选C。细节理解题。根据第四段的The next day, he was back, shaking his head at the plan. The idea of moving his family troubles him, as do
45、es the idea of giving up the land that fed his forefathers. 可知, 他不接受政府安排的重新安置是因为搬家麻烦以及不愿意放弃养活他祖祖辈辈的土地。26. What can we infer from the passage? A. The deserts drive more and more people to leave their homes for their lives. B. People have no means to fight against the land becoming desert. C. Water is
46、 important for people to stop the desert. D. Planting trees cannot solve the problem of desertification of farmland. 【解析】选C。推理判断题。根据第五段Lu的话可知, 如果有足够的水一切问题都迎刃而解, 所以对于人们来说要阻止沙漠, 水至关重要。27. What advice is given by experts to save water? A. To plant more trees. B. To build greenhouses. C. To change crops
47、. D. To use drip irrigation. 【解析】选D。细节理解题。根据最后一段的Experts say that farmers could use drip irrigation to reduce their water intake for growing crops. 可知选D。C(2020遂宁高一检测)The national movement to get rid of plastic bags is gaining steam with more than 240 cities and counties passing laws that ban or tax
48、them since 2007 in the US. But these bans may be hurting the environment more than helping it. University of Sydney economist Rebecca Taylor and colleagues compared bag use in cities with bans with those without them. For six months, they spent weekends in grocery stores recording the types of bags
49、people carried out. Taylor found these bag bans did what they were supposed to: People in the cities with the bans used fewer plastic bags, which led to about 40 million fewer pounds of plastic garbage per year. But people who used to reuse their shopping bags for other purposes, like picking up dog
50、 waste, still needed bags. “What I found was that sales of garbage bags actually grew sharply after plastic grocery bags were banned, ” she says. Garbage bags are thick and use more plastic than typical shopping bags. “So about 30 percent of the plastic that was reduced by the ban comes back in the
51、form of thicker garbage bags, ” Taylor says. On top of that, cities that banned plastic bags saw a surge in the use of paper bags, which she estimates(估计)resulted in about 80 million pounds of extra paper garbage per year. A bunch of studies find that paper bags are actually worse for the environmen
52、t. They require cutting down and processing trees, which involves lots of water, toxic chemicals and fuel. While paper is biodegradable(可生物降解的) and avoids some of the problems of plastic, Taylor says, the huge increase of paper means banning plastic shopping bags increases greenhouse gas emissions(排
53、放). The Danish government recently did a study that took into account environmental impacts(影响)beyond simply greenhouse gas emissions, including water use, damage to ecosystems and air pollution. These factors make cloth bags even worse. They estimate you would have to use an organic cotton bag 20,
54、000 times more than a plastic grocery bag to make using it better for the environment. 【文章大意】本文是一篇议论文。讲述全国性的清除塑料袋的运动正在升温, 美国已有240多个城市和县通过了禁止或征税塑料袋的法律, 然而这些禁令对环境的伤害可能大于对环境的帮助。28. What is main idea of the passage? A. Banning plastic bags is gaining popularity worldwide. B. Banning plastic has great in
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-413861.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
