2020-2021学年外研版英语必修3模块评价 MODULE 5 GREAT PEOPLE AND GREAT INVENTIONS OF ANCIENT CHINA WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年外研版英语必修3模块评价 MODULE 5GREAT PEOPLE AND GREAT INVENTIONS OF ANCIENT CHINA WO
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。模块素养评价(五)(Module 5)(120分钟150分)第一部分听力(共两节, 满分30分)第一节(共5小题; 每小题1. 5分, 满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1M: Let me see your ticket. Umm . . . This ticket is fo
2、r Oxford. W: Yes, thats right. M: But this train doesnt go to Oxford. It goes to Liverpool. W: Oh no! Then Ill have to get off and change at London. 1. Where does the woman want to go? A. To Oxford. B. To Liverpool. C. To London. 答案: AText 2W: Hi, Luke. Pad and I are going to watch the tennis game t
3、his evening. Do you want to come? M: Great! I know Thomas really enjoys watching tennis. Can he join us? W: Well, Im afraid I dont have an extra ticket for him. 2. How many people will go to the tennis game? A. 2. B. 3. C. 4. 答案: BText 3M: Its my first time here. Can you tell me how to use the lab?
4、W: You should either go to any computer or come to the help desk to reserve a computer. If you want to print something, you can go to the next room. 3. Where are the speakers? A. At a library. B. At a computer lab. C. At a print shop. 答案: BText 4W: Look John, would you mind leaving the room for a mi
5、nute? Theres something I need to discuss with Pete here. M: Of course not. Im feeling a bit hungry anyway. I just want to go out for something to eat. 4. What does the woman ask John to do? A. Leave the room for a moment. B. Have a discussion with Pete. C. Get something to eat. 答案: AText 5W: What ar
6、e you going to do during the holidays? M: Im not sure. Ill probably visit my parents in Florida. How about you? W: Im going to spend two weeks in China. I want to visit some places of interest there. M: Oh. That sounds interesting! 5. What are the speakers mainly talking about? A. Their parents. B.
7、Some famous places. C. Their vacation plans. 答案: C第二节(共15小题; 每小题1. 5分, 满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6、7题。Text 6M: Hey, neighbour. Im going out of town this weekend, and I was wondering if you could
8、 take care of my dog while Im gone. You know my dog, Jaws, dont you? W: Yeah. M: Just feed him a can of dog food a day, and make sure he has plenty of water. Oh, and he needs someone to take him for a walk every afternoon. W: Well, how about if I just throw a ball over the fence to give him some exe
9、rcise? M: No, he really needs a walk. Ah, and he likes to watch the 3: 00 soap opera on Channel 4 and then youll need to brush his teeth after you give him doggie treats at 4: 00. W: You must be out of your mind if you think Im going to watch your dog. I wouldnt watch that dog even if you paid me. 6
10、. What does the man tell the woman to do at 3: 00 pm? A. Feed the dog. B. Give the dog some exercise. C. Let the dog watch a program. 答案: C7. What does the woman do in the end? A. She asks for a pay. B. She refuses to watch the dog. C. She throws a ball over the fence. 答案: B听第7段材料, 回答第8、9题。Text 7M:
11、Hi, Maggie, I saw your painting in the end-of-year school art exhibition that all the parents went to. It was great. W: Well, our art teacher seemed really pleased with it, but Im not sure what the parents thought about. M: Dont worry. I only heard them saying good things about it. W: Hm, they proba
12、bly didnt notice that I hadnt used the right colours. M: I dont think anyone noticed. . . W: No, but I did. But it was too late to do anything about it. Well, next time Ill do something better, hopefully. 8. What are the speakers discussing? A. A school activity. B. An art teacher. C. A painting. 答案
13、: C9. How does the woman feel about her work? A. Dissatisfied. B. Pleased. C. Bored. 答案: A听第8段材料, 回答第1012题。Text 8W: Jeremy, your mom just called. Her flight was cancelled. Theyre putting her on another plane, but not until the morning. It looks like youre stuck with us for one more night. M: No prob
14、lem at all! I love hanging out with my cousins. We make up a super fun game. Its kind of like basketball, but you have to make jokes before you take a shot! W: Well, that sounds very creative! Wheres your sister? M: Shes still doing her homework. I think shes almost done, though. Where is Uncle Buck
15、? W: Oh, he went out to pick up some Chinese takeout for dinner. I hope thats OK with you. M: OK with me? Its my favourite! Listen, you guys have been so good to me this weekend. Im having so much fun. Id love to do this again as soon as possible. 10. What happened to Jeremys mother? A. She missed h
16、er flight. B. Her flight got changed. C. She was stuck in traffic. 答案: B11. What is Jeremys sister doing? A. Doing her homework. B. Getting food for the family. C. Playing a basketball game. 答案: A12. Who is Jeremy probably talking with? A. His mother. B. His cousin. C. His aunt. 答案: C听第9段材料, 回答第1316
17、题。Text 9W: Hows your school going, Tom? M: Just fine. I was finally admitted to graduate. W: Great! Are you going to do a doctors degree? M: Yes. Im going to do a doctors degree in chemistry. W: That sounds like a difficult field. M: It is interesting to me. W: Youve got a degree in nuclear physics,
18、 havent you? M: Just a masters degree, actually. I think chemistry is a better field for me. Ive always preferred chemistry to physics. W: What do you plan to do after you finish? M: I havent decided yet. I am thinking of going into medical research. W: Well, youve got some years of hard study ahead
19、 of you. M: Thats right. What about you, Linda? I heard you will soon finish your bachelors degree in literature. W: Thats right. Ive always dreamed of being an excellent writer. 13. What does the woman think of chemistry? A. Difficult. B. Interesting. C. Popular. 答案: A14. In which field does the ma
20、n have a masters degree? A. Chemistry. B. Nuclear physics. C. Literature. 答案: B15. What can we learn about the man? A. He prefers physics to chemistry. B. He is going to attend a high school. C. He has years of hard study ahead of him. 答案: C16. What does the woman want to be? A. A doctor. B. A write
21、r. C. A teacher. 答案: B听第10段材料, 回答第1720题。Text 10Have you heard of Bali, a place south of Indonesia? Its a small island, but its becoming more famous through its fascinating tourist attractions, which have been enjoyed by hundreds of thousands of people from all around the world. Bali is so picturesqu
22、e that you could be fooled into thinking it was a painted backdrop: rice fields sit upon hillsides like giant stairs, volcanoes soar through the clouds, the forests are lush and tropical, and the beaches are surrounded by the warm waters of the Indian Ocean. In terms of weather, the cooler dry seaso
23、n from April to October is the best time to visit Bali. The rest of the year is more humid, cloudier and has more rainstorms. There are also distinct tourist seasons. The European summer holidays bring the biggest crowdsJuly, August and early September are busy. Accommodation can be tight in these m
24、onths and prices are higher. Balinese festivals, holidays and special celebrations take place all the time, so dont worry about timing your visit according to local events. You will surely enjoy the local culture and traditional food there. 17. Who is the target audience for this text? A. Tourists.
25、B. Students. C. Europeans. 答案: A18. What can you see in Bali? A. Corn fields. B. Forests. C. Skyscrapers. 答案: B19. What is the best time to go to Bali? A. From March to August. B. From April to October. C. From July to December. 答案: B20. What is the weather like in Bali in November? A. Humid and clo
26、udy. B. Cool and dry. C. Sunny and windy. 答案: A第二部分阅读理解(共两节, 满分40分)第一节(共15小题; 每小题2分, 满分30分)A(2020黄山高一检测)You probably know who Marie Curie was, but you may not have heard of Rachel Carson. Of the outstanding ladies listed below, who do you think was the most important woman of the past 100 years? Jan
27、e Addams (1860-1935)Anyone who has ever been helped by a social worker has Jane Addams to thank. Addams helped the poor and worked for peace. She encouraged a sense of community(社区)by creating shelters and promoting education and services for people in need. In 1931, Addams became the first American
28、 woman to win the Nobel Peace Prize. Rachel Carson (1907-1964)If it werent for Rachel Carson, the environmental movement might not exist today. Her popular 1962 book Silent Spring raised awareness(意识) of the dangers of pollution and the harmful effects of chemicals on humans and on the worlds lakes
29、and oceans. Sandra Day OConnor (1930-present)When Sandra Day OConnor finished third in her class at Stanford Law School, in 1952, she could not find work at a law firm because she was a woman. She became an Arizona state senator(参议员) and in 1981, the first woman to join the U. S. Supreme Court(最高法院)
30、. OConnor gave the deciding vote in many important cases during her 24 years on the top court. Rosa Parks(1913-2005)On December 1, 1955, in Montgomery, Alabama, Rosa Parks would not give up her seat on a bus to a white passenger. Her simple act landed Parks in prison. But it also set off the Montgom
31、ery bus boycott(抵制). It lasted for more than a year, and kicked off the civil-rights movement. “The only tired I was, was tired of giving in, ” said Parks. 【文章大意】本文是一篇说明文。主要介绍了几位著名的女性。21. What is Jane Addams famous for in history? A. Her social work. B. Her teaching skills. C. Her efforts to win a p
32、rize. D. Her community background. 【解析】选A。细节理解题。根据第二段Jane Addams (1860-1935)中的Anyone who has ever been helped by a social worker has Jane Addams to thank. 可知, Jane Addams在历史上以她的社会工作而闻名。22. Who made a great contribution to the civil-rights movement in the U. S. ? A. Jane Addams. B. Rachel Carson. C.
33、Sandra Day OConnor. D. Rosa Parks. 【解析】选D。细节理解题。根据第五段中的“. . . kicked off the civil-rights movement” 可知, Rosa Parks推动了民权运动。23. What can we infer about the women mentioned in the text? A. They are highly educated. B. They are truly creative. C. They are pioneers. D. They are peace-lovers. 【解析】选C。推理判断题
34、。根据第二段最后一句“Addams became the first American woman to win the Nobel Peace Prize”; 第三段第一句 “If it werent for Rachel Carson, the environmental movement might not exist today”; 第四段第二句 “. . . the first woman to join the U. S. Supreme Court”; 最后一段中“. . . kicked off the civil-rights movement”, 可知, 四位女性都是历史上
35、的先锋。BIf we have a close look at the pages of history, we will realize that there were numerous ancient Chinese inventions that ranged from mathematics and engineering to agriculture and industry. All these inventions, including well-known paper, gun powder, printing and compass, have contributed to
36、the improvement of the human race. China has had a very active part to play in technology reaching where it is today. For over a thousand years, we have been using the things the ancient Chinese invented. Mathematics, warfare(军事), and transportation are but a few of the fields where the Chinese did
37、well in. Many of these treasured inventions were taken by the Europeans back to their homeland and made famous. The chain pump(水车) was invented by the Chinese in the 1st century BC; this device allows water to be pumped from lower to higher places. This is also used for irrigation (灌溉)that is needed
38、 in farming. In Europe, the first chain pump appeared in the 16th century. Mechanical clocks were invented in China in the 8th century AD. The Chinese people invented this device connected with astrology(占星术)because Chinese Emperors were regarded as cosmic(宇宙的) figures. Matches were another inventio
39、n of the Chinese. Poor court ladies invented the first version of matches around 577 AD, which were sulfur-made. There was no evidence that matches appeared in Europe before 1530. Hence, its possible that the first matches that appeared in Europe were brought over by travelers that visited the East.
40、 The ancient Chinese calculator is known as the Abacus(算盘). This is an early version of the calculator that Chinese folks invented around 5, 000 years ago. This invention was so successful that it soon spread to all other countries. Even though technology has left the abacus behind only as a memory,
41、 it is still used today by a few people around the globe. 【文章大意】本文主要介绍了几项中国古代的发明。24. What can we learn from the text? A. Ancient Chinese inventions have made great contributions to the whole world. B. Europeans introduced all the ancient Chinese inventions. C. Some ancient Chinese inventions are not
42、 practical. D. The Chinese are more creative than Europeans. 【解析】选A。推理判断题。根据第一段的最后一句可知, 中国古代的发明促进了人类的进步。25. Which of the following has the longest history? A. The chain pump. B. Mechanical clocks. C. Matches. D. The Abacus. 【解析】选D。推理判断题。A项发明于公元前一世纪, 迄今有2 000多年的历史, B、C两项都是发明于公元后; 算盘已有约5 000年的历史。26. W
43、hat can you conclude about matches? A. No one knows what the first matches were made from. B. The first matches invented in China were spread to Europe around 577 AD. C. Travelers that visited the East were likely to bring matches to Europe. D. Matches were not popular among the rich. 【解析】选C。细节理解题。根
44、据第五段的最后一句可知, 可能是访问东方的人士把火柴带到了欧洲。27. What can we infer from the last paragraph? A. Though the Abacus is out in China, some people in the world still use it. B. The Abacus will take the place of newly invented calculators. C. Some calculators were invented in Europe around 5, 000 years ago too. D. The
45、 Abacus is no longer used by any person. 【解析】选A。推理判断题。根据最后一段最后一句可知, 虽然算盘落后了, 在世界上, 还有一些人使用算盘。COscar Wrigley, a two-year-old child with the same IQ as Albert Einstein and Stephen Hawking, has become the youngest boy in Britain to be accepted into Mensa. A leader at the Gifted Childrens Information Ce
46、ntre said Oscar, with an IQ of at least 160, is one of the brightest children they have ever come across. Oscars father Joe, 29, an IT specialist, said, “He is always asking questions. Every parent likes to think their child is special but we knew there was something very unusual about Oscar. Im ful
47、ly expecting the day to come when he turns around and tells me Im an idiot(白痴). ”Mother Hannah, 26, told The Daily Mail, “He surprises everyone. We knew at 12 weeks he was quite bright. He was unusually quick in mind. The other day he said to me, Mummy, sausages are like a party in my mouth. His voc
48、abulary is surprising. Hes able to make complex sentences. ”Dr Peter Congdon, who tested Oscar, said he was a “child of very superior intelligence (超常智力)”. He showed outstanding ability. “Oscar shows great gift. Changing that gift to success is the challenge for his parents and we are pleased that t
49、hey have chosen to join the Mensa network for support”, he said. Exactly speaking, Oscar was accepted at the age of two years, five months and 11 days. The youngest British girl to join Mensa is Elise Tan Roberts, from Edmonton, North London, at two years, four months and 14 days, with an IQ of 156.
50、 【文章大意】这是一篇记叙文。文章主要介绍了一个和爱因斯坦智商一样高的男孩Oscar Wrigley。日前, 他成为英国Mensa俱乐部有史以来最年轻的男会员。28. Why was Oscar Wrigley accepted into Mensa? A. Because he is cleverer than Albert Einstein. B. Because he has very superior intelligence. C. Because he is the brightest child in Britain. D. Because his father is an IT
51、 specialist of Mensa. 【解析】选B。细节理解题。根据第一段Oscar Wrigley, a two-year-old child with the same IQ as Albert Einstein and Stephen Hawking, has become the youngest boy in Britain to be accepted into Mensa. 可知Oscar Wrigley被Mensa接纳, 因为他的智力超常。29. We can infer Mensa is probably the name of _. A. the cleverest
52、boy in the worldB. the brightest adult in BritainC. a club for people with superior intelligenceD. a family with superior intelligence【解析】选C。推理判断题。根据第一段Oscar Wrigley, a two-year-old child with the same IQ as Albert Einstein and Stephen Hawking, has become the youngest boy in Britain to be accepted i
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-413862.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
