高考英语大二轮复习专题强化练十八.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 高考 英语 二轮 复习 专题 强化 十八
- 资源描述:
-
1、专题强化练十八组合练(五).阅读理解AA few years ago,Darla Hoff painted a pumpkin face onto a round straw bale (捆) at Al and Karen Goldmans farm in Idaho Falls to advertize her Upick pumpkin field. While Darla has stopped growing pumpkins,the annual tradition of straw bale art lives on at the farm and has drawn frien
2、ds and neighbours to participate in it.Past creations have included an owl,minions,tractors and a teddy bear.To make the tractors,Al baled round straw bales in two different sizessmaller ones for the tractors front tires and larger ones for the rear (尾部)Large square bales made up the bodies.Jerry Ki
3、enlen used his farming equipment to arrange the bales in the shape of two tractors.Then it was time to bring the tractors to life.Karen and her daughter,Lana Hedrick,secured some green paint,and Al got some red paint.Darlas husband,James,sprayed the_creation with a paint gun.For the finishing touche
4、s Steven donated two shiny exhaust stacks (排气管),and Al and Karen donated two steering wheels from their farm parts.The farms annual straw bale art projects have now become a way for everyone to celebrate the end of another growing season.Its just something fun to do together after harvest.This neigh
5、bourhood has always been close.Generations of these families have grown crops in this soil.Raised on the farms where they live now,they grew up together as their elders did before.Al and Karen are truly super neighbours.Every year they also grow about two acres of corn to give away.Anyone can pick s
6、ome,or Al and Karen will even deliver.And during long Idaho winters,everyone gathers at the farm to enjoy fresh coffee and cookies.This years straw bale creation theme is Straw Wars.And all eyes will be on Al and Karens farm as their creation takes shape.【语篇解读】原本作为广告的南瓜脸稻草捆,后来演变成了一年一度的稻草捆艺术展。为了庆祝收获季
7、节,每年的稻草捆艺术展都有不同的主题。今年的稻草捆艺术展就要开始了,所有人都期待着。1Why did Darla paint a pumpkin face onto a straw bale?ATo recycle straw bales.BTo please her neighbours.CTo create a new tradition.DTo make an advertizement.解析:细节理解题。根据第一段第一句“A few years ago,Darla Hoff painted a pumpkin face onto a round straw bale at Al and
8、 Karen Goldmans farm in Idaho Falls to advertize her Upick pumpkin field.”可知,达拉在圆稻草捆上画一个南瓜脸是为了做广告,故选D项。 答案:D2What does the underlined phrase“the creation”in Paragraph 2 refer to?AThe straw bale tires.BThe square straw bales.CThe straw bale tractors.DThe farming equipment.解析:词义猜测题。根据文章第二段第四、五、六句“Then
9、 it was time to bring the tractors to life.Karen and her daughter,Lana Hedrick,secured some green paint,and Al got some red paint.Darlas husband,James,sprayed the creation with a paint gun.”可知,大家齐心协力让稻草拖拉机焕发生机,给它们上色,达拉的丈夫用喷漆枪给the creation上漆,故结合语境可知,这里的the creation就是指上文提到的稻草拖拉机。答案:C3What do local peo
10、ple think of the straw bale art show?AIt needs something fun.BIts a good way to celebrate harvest.CIt makes Al and Karen famous in the town.DIt stands for the beginning of a new season.解析:细节理解题。根据第三段第一、二句“The farms annual straw bale art projects have now become a way for everyone to celebrate the en
11、d of another growing season.Its just something fun to do together after harvest.”可知,农场上的稻草捆艺术展是人们庆祝收获的很好的方式,是一件很有趣的事情。答案:B4What kind of neighbours are Al and Karen according to Paragraph 3?AGenerous.BCreative.CFunny. DDetermined.解析:推理判断题。根据第三段最后四句“Al and Karen are truly super neighbours.Every year t
12、hey also grow about two acres of corn to give away.Anyone can pick some,or Al and Karen will even deliver.And during long Idaho winters,everyone gathers at the farm to enjoy fresh coffee and cookies.”可知,阿尔和卡伦真的是很棒的邻居,他们每年会种两英亩左右的玉米,赠送给他人;任何人都可以去摘,甚至他们会邮寄给别人;冬天时,人们会聚集到农场享受新鲜的咖啡和曲奇饼。这些都体现了他们的慷慨大方。crea
13、tive意为“有创造力的;独创的”;funny意为“有趣的;可笑的”;determined意为“坚决的”。答案:ABBritish childrens writer Roald Dahl ate chocolates and sweets“pretty much every mealtime”,remembers his daughter Ophelia Dahl.After dinner,whether dining alone or entertaining guests,Dahl would pass around a little red plastic box full of Mar
14、s bars, Milky Ways,Maltesers,KitKats and much more.He knew the history of all the sweets and could tell you exactly when they were invented.1937 was a big year when KitKats (his favourite),Rolos,and Smarties (his dog,Choppers favourite) were invented.He wrote a history of chocolate, lecturing school
15、children to commit such dates to memory,such as 1928 when“Cadburys Fruit and Nut Bar popped up on the scene”,saying“Dont bother with the Kings and Queens of England.All of you should learn these dates instead.Perhaps the Headmistress will see from now on that it becomes part of the major teaching in
16、 this school.”According to Dahl,the Golden Years of Chocolate were 19301937.In 1930,Roald Dahl was 14 years old.He was a student at Repton,a famous boys boarding school in England.It was a tough environment: Those in authority were more interested in controlling than educating the students.Ironicall
17、y,it was at this difficult period that chocolate became Dahls passion.Near Repton was a Cadbury chocolate factory.Every so often,Cadbury would send each schoolboy a sampler box of new chocolates to taste and grade.They were using the students“the greatest chocolate bar experts in the world”to test o
18、ut their new inventions.This was when Dahls imagination took flight.He pictured factories with inventing rooms with pots of chocolate and fudge (软糖) and“all sorts of other delicious fillings bubbling away on the stoves”“It was lovely dreaming those dreams.When I was looking for a plot for my second
19、book for children,I remembered those little cardboard boxes and the newlyinvented chocolates inside them,and I began to write a book called Charlie and the Chocolate Factory.”For the record,Roald Dahl did not like chocolate cake or chocolate ice cream.He said,“I prefer my chocolate straight.”【语篇解读】本
20、文主要介绍了儿童书作家达尔爱吃巧克力,几乎每顿饭后都吃巧克力,并介绍了达尔与巧克力密不可分的人生经历和他写的与巧克力有关的书。5What is the purpose of the first paragraph?ATo introduce the main topicRoald Dahl.BTo introduce Dahls love for chocolates.CTo introduce main characters daily life.DTo introduce some important characters.解析:推理判断题。根据第一段内容可知,本段主要介绍达尔几乎每顿饭后
21、都吃巧克力,表示他对巧克力的喜爱并引出本篇文章的话题。答案:B6What can we infer from the passage about Roald Dahl?AHe treated himself with various chocolates after dinner secretly.BHe has a good knowledge of chocolate,especially its history.CHe used to lecture schoolchildren of a boys boarding school.DHe only wrote some books re
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
