2019版译林版英语选修八配套检测:UNIT 3 THE WORLD OF COLOURS AND LIGHT 过关检测3 WORD版含答案.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019版译林版英语选修八配套检测:UNIT THE WORLD OF COLOURS AND LIGHT 过关检测3 WORD版含答案 2019 版译
- 资源描述:
-
1、第三单元过关检测.单项选择1. This project requires close teamwork. will be achieved unless we work well together.A.NothingB.AnythingC.SomethingD.Everything解析:句意:这个项目要求同心协力。除非共同合作,否则什么也不会取得。nothing“没有什么”,符合句意。答案:A2. My uncle hasnt been able to quit smoking,but at least he has .A.cut outB.cut downC.cut upD.cut off
2、解析:句意:我的叔叔没能够戒烟,但至少他已经减少了(吸烟)。cut out“停止,裁剪,剪下,取代”;cut down“减少,把砍倒”;cut up“切碎,砍伤,使悲痛”;cut off“切断”。由句意可知选B项。答案:B3. People develop preference for a particular style of learning at early age and these preferences affect learning.A.a;anB.a;不填C.不填;theD.the;an解析:第一个空表示泛指,a preference for“对的一种偏爱”;第二个空为固定形式
3、,at an early age“在早年,在很小的时候”。故只有A项正确。答案:A4. If we a table earlier,we wouldnt be standing here in a queue.A.have bookedB.bookedC.bookD.had booked解析:句意:如果我们早点儿预订一张桌子,我们就不用站在这儿排队了。if条件句描述的情况与过去事实相反,所以用过去完成时。答案:D5. Lionel Messi, the record for the most goals in a calendar year,is considered the most tal
4、ented football player in Europe.A.setB.settingC.to setD.having set解析:分析句子结构可知,该句的主句结构是非常完整的,缺少的成分只能是非谓语形式,主语Lionel Messi与set the record是主动关系,而且“创纪录”已经完成,所以用现在分词的完成式。答案:D6. My grandmother still has very hearing although she is already eighty years old.A.allergicB.acuteC.sensitiveD.sensible解析:allergic
5、 “对过敏的”;acute “急性的,敏锐的,尖锐的”;sensitive “敏感的”;sensible “明智的,有感觉的”。句意:我奶奶虽然已经80岁了,但仍听觉敏锐。答案:B7.My first of him was that he was a kind and thoughtful young man.A.expressionB.attentionC.satisfactionD.impression解析:句意:他给我的第一印象是他是个善良而有思想的年轻人。first impression意为“第一印象”。attention“注意”;expression“表达,表情”;satisfact
6、ion“满意”。答案:D8.Bicycling is good exercise;,it does not pollute the air.A.neverthelessB.besidesC.otherwiseD.therefore解析:句意:骑自行车是一种良好的锻炼,此外,它也不会污染空气。nevertheless“然而,不过”;besides“此外,而且”;otherwise“否则,不然”;therefore“因此”。根据句意,B项正确。答案:B9.I had hardly got to the office my wife phoned me to go back home at once
7、.A.whenB.thanC.untilD.after解析:hardly常与when连用,表示“一就”;hardly.when.=no sooner.than.,主句常用过去完成时,从句则用一般过去时。句意:我刚到办公室,我妻子就给我打电话要我马上回家。故选A项。答案:A10.Grace doesnt want to move to New York because she thinks if she there,she wouldnt be able to see her parents very often.A.livesB.would liveC.having askedD.were t
8、o live解析:由句意可知,这是对将来事情的虚拟。故主句要用“would+动词原形”,条件句中可以用were to do,一般过去时态或“should+动词原形”,故选D项。答案:D11.Sandy could do nothing but to his teacher that he was wrong.A.admitB.admittedC.admittingD.to admit解析:but是介词,后接动词不定式。当谓语动词是do,does或did时,后接不带to的不定式;是其他动词时,后接带to的不定式。谓语是could do nothing,要填动词原形admit。答案:A12.New
9、s came from the school office Wang Lin had been admitted to Beijing University.A.whichB.whatC.thatD.where解析:在该题中that引导了一个同位语从句来解释说明news的内容,由于该题把同位语从句后置了,所以很多考生由于不能正确分析句子结构而错误选择了D项。答案:C13.As your instructor advised,you ought to spend your time on something researching into.A.preciousB.worthC.worthyD.
10、valuable解析:选项中只有worth后接动词-ing作宾语。precious“珍贵的,贵重的”;worth“值得的”;worthy“值得的”;valuable“贵重的”。答案:B14.What a pleasant weather!?A.Why not go out for a walkB.Why not to go out for a walkC.Why not going out for a walkD.Why dont go out for a walk解析:本题考查固定句型why not后加动词原形的用法,故答案为A项。答案:A15. squeezing your own ora
11、nge,have you tried buying packs of orange juice?A.Or ratherB.More thanC.Rather thanD.Would rather解析:rather than “而不是”。句意:你是否试过买几盒橙汁,而不是自己挤?答案:C.完形填空16.Leonardo da Vinci began painting the Mona Lisa in 1503.He was working 16 a special painting for a church at that time,17 the church painting was not
12、18 well.An Italian businessman asked da Vinci to paint a picture of his second 19.This is the woman who 20 be seen in the Mona Lisa.All in all,the Mona Lisa is a very good example of da Vincis 21 and it satisfied the husband.Da Vinci used 22 and light in a clever 23 in the painting.Da Vinci loved sc
13、ience and 24.Right away a person can see that there is a lot of geometry (几何形状) in the Mona Lisa.The face of the Mona Lisa is made of many circles and 25 shapes like 26.Even her 27 can be seen as a small part of a large circle.The woman in the 28 is sitting on a balcony,and 29 can be seen behind her
14、.Da Vinci loved to study rocks,so these can be seen 30 in his other paintings.The woman is sitting with her knees 31 the side.Her head is turned to look out of the painting.Her hands are 32 together in front of her.This way of 33 is now used by many 34 when they are 35.The Mona Lisa is a remarkable
15、master.A.upB.inC.onD.about解析:work on指从事某一件事。in后面跟地点。答案:C17.A.butB.thusC.howeverD.so解析:上下文意义有转折关系,用but。however后面加逗号。答案:A18.A.doingB.goingC.makingD.working解析:go well表示进展顺利。答案:B19.A.servantB.daughterC.nurseD.wife解析:由第二段中的“the husband”可知答案为D项。答案:D20.A.mustB.shouldC.mightD.can解析:这一用法在本文中出现了多次。答案:D21.A.wo
16、rksB.jobsC.novelsD.photos解析:蒙娜丽莎应是达芬奇的“作品”之一。works意为“作品”。答案:A22.A.heavinessB.blackC.darknessD.oils解析:与light相对应的是darkness。答案:C23.A.wayB.pictureC.handD.eye解析:明暗对比是绘画技巧、方法之一。答案:A24.A.chemistryB.mathsC.geographyD.biology解析:在其画中大量使用几何形状,说明他喜爱数学。答案:B25.A.squareB.roundC.longD.egg解析:和circles相当的自然是round shap
17、es。答案:B26.A.ballsB.sticksC.vasesD.boxes解析:四个选项中只有balls是圆形的东西。答案:A27.A.smileB.shoutC.cryD.anger解析:根据常识可知选A项,B、C、D三项无法用几何图形来表达。答案:A28.A.churchB.paintingC.sofaD.house解析:the woman指的就是“画”中的蒙娜丽莎。答案:B29.A.treesB.buildingsC.mountainsD.flowers解析:由后面的rocks可以联想到mountains。答案:C30.A.by and byB.here and thereC.ove
18、r and overD.up and down解析:在其他的一些画中也能看到rocks,说明rocks“反复地、再三地”出现在他的画中。by and by “不久以后”;here and there “处处”;up and down “上下,来回”。答案:C31.A.onB.byC.toD.beyond解析:to the side指“侧向一边”,符合画的意境。答案:C32.A.caughtB.heldC.supportedD.hung解析:hold together “拢,把合在一起”。她的双手合在一起置于身体前方。答案:B33.A.paintingB.livingC.smilingD.sit
19、ting解析:前面谈的就是蒙娜丽莎的“坐”姿。答案:D34.A.womenB.actressesC.girlsD.models解析:仿效这种坐姿的应是模特。答案:D35.A.being paintedB.paintingC.paintsD.have painted解析:模特应该是在供人们作画时才摆出这种坐姿的。答案:A.阅读理解36.The National GalleryDescription:The National Gallery is the British national art museum built on the north side of Trafalgar Square
20、in London.It houses a diverse collection of more than 2,300 examples of European art ranging from 13th-century religious paintings to more modern ones by Renoir and Van Gogh.The older collections of the gallery are reached through the main entrance while the more modern works in the East Wing are mo
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-415249.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
