2019版高考英语二轮专题复习练习:专题二十四 生态环保类阅读 社会文化类阅读 完形填空 书面表达 WORD版含解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019版高考英语二轮专题复习练习:专题二十四生态环保类阅读 社会文化类阅读 完形填空 书面表达 WORD版含
- 资源描述:
-
1、专题二十四生态环保类阅读+社会文化类阅读+完形填空+书面表达高考题型强化练第63页.阅读理解A(2018辽宁沈阳质检)Encouraging life to bloom(兴旺) in the middle of a desert is no easy task.But one company in the United Arab Emirates has come up with a plan to provide drinking water for the states citizens.The company intends to drag icebergs from Antarctic
2、a to the Gulf Coast in order to harvest its freshwater.The company plans to source the massive blocks of ice from Heard Island,around 600 miles off the coast of mainland Antarctica.It will then transport them around 5,500 miles to Fujarirah,one part of the UAE.One iceberg could provide enough water
3、for one million people over five years,according to the company.The companys director says they have already travelled the transportation route and checked the possibility of the scheme,according to reports in Gulf News.Speaking to the site about what he is calling the UAE Iceberg Project,Abdullah M
4、ohammad Sulaiman Al Shehi said,“We have made the technical and financial plan.We started the project at the beginning of 2018.We want it mainly for the water.It could also be good for tourism and the weather.”The UAE is one of the driest countries in the world,due to its extremely arid climate,which
5、 receives less than four inches of rainfall per year.Despite that,it consumes more water than double the global national average,putting the country at severe risk of droughts over the next 25 years.An average iceberg contains more than 20 billion gallons of water,according to the company.The iceber
6、g takes a long time to melt as 80 percent of it is underwater,while the white ice above reflects sunlight and deflects(使转向)its heat.Blocks of ice will be placed in giant tanks,before being processed.“This is the purest water in the world,” Mr.Al Shehi added.【语篇解读】本文是生态环保类阅读。文章主要介绍了UAE 冰川项目,即从南极运送冰川去
7、沙漠地区,解决缺水问题。1.What can we learn about the UAE project?A.It will help the UAE harvest freshwater.B.It will encourage life to boom in Antarctica.C.It will put the UAE at severe risk of droughts.D.It will completely change the climate in the UAE.答案A解析细节理解题。根据文章第一段中的“The company intends to drag icebergs
8、 from Antarctica to the Gulf Coast in order to harvest its freshwater.”及第二段中的“It will then transport them around 5,500 miles to Fujarirah,one part of the UAE.One iceberg could provide enough water for one million people over five years,according to the company.”可知,这家公司是计划把南极的冰川运到UAE,帮他们解决缺水问题。2.Wher
9、e could the block of ice come from?A.The Atlantic Ocean.B.Fujariah.C.The Gulf.D.Heard Island.答案D解析细节理解题。根据文章第二段中的“The company plans to source the massive blocks of ice from Heard Island,around 600 miles off the coast of mainland Antarctica.”可知,冰川是从南极的Heard Island运来的。答案为D项。3.Which of the following ma
10、y NOT benefit from the project?A.The local people.B.Antarctica.C.The weather.D.Tourism.答案B解析细节理解题。根据文章第二段中的“One iceberg could provide enough water for one million people over five years,according to the company.”以及第三段中的“We started the project at the beginning of 2018.We want it mainly for the water.
11、It could also be good for tourism and the weather.”可知,这一项目有利于当地人,有利于旅游业和当地的天气。答案为B项。4.What does the author want to show by mentioning the nature of ice in the last paragraph?A.The process of the project.B.The possibility of the plan.C.The purpose of the company.D.The comments on the scheme.答案B解析推理判断
12、题。根据文章最后一段的内容可知文章主要分析了冰川的含水量大,怎么从冰川中提取水,分析了可能性,所以答案为B项。B(2018辽宁辽南一模)Michelin inspectors,the super secret spies of the restaurant industry,are the anonymous (匿名的) keepers of the famous Michelin star rating.Theyve been writing anonymous reports of restaurants for over 100 years.“We say its a little li
13、ke the CIA,” said inspector “M” with a laugh.She asked that her identity should not be revealed.“My whole life is staying under the radar,staying away from cameras,using fake names,trying to sneak in and out of restaurants quietly.”Along with their boss,Jean Luc Naret,the director of the Michelin Gu
14、ide,about 90 inspectors around the world decide which restaurants will win the cooking equivalent (等价物) of an Oscar,the Nobel Prize and Megamillions jackpot (百万彩票) all at once.The Michelin Guide covers 23 countries,and out of the 45,000 rated restaurants,less than 100 have the top rating only nine A
15、merican restaurants carry three stars.If the name “Michelin” brings the tires on your car to mind,youre not too far off.The Michelin rating began in France in 1900 as a marketing trick.The Michelin brothers thought their customers would burn more rubber if given a list of hotels and restaurants to e
16、xplore.Inspector “M” admitted being an inspector leads to a lonely dining life.“Most of the time we dine alone,” she said.“It gives us the ability to really focus on the food and the atmosphere and capture the entire experience.” To cover their tracks,“M” said sometimes two inspectors will dine toge
17、ther and write two separate papers.Its better than saying “table for one”,right?“When youre really,really into food and very crazy about food,everything else thats going on around you isnt so important,” she said.【语篇解读】本文是社会文化类阅读。米其林指南在全球美食界具有相当的权威性。这得益于有一群为之服务的“美食侦探”,他们行踪隐秘,竭力避开公众的目光,游走于世界各地的餐厅酒店,为
18、米其林指南搜罗一切美食情报。5.What does the underlined words “under the radar”mean in Paragraph 2?A.Living in danger.B.Being the focus of the media.C.Trying to be unnoticed.D.Making programs on the radio.答案C解析词义猜测题。根据其后的“staying away from cameras,using fake names,trying to sneak in and out of restaurants quietly”
19、可知,美食侦探使用假名字、避开摄像机、悄悄进入和离开饭店,都是为了尽量不引人注意。答案为C项。6.What was the purpose of first carrying out the Michelin rating?A.To open more hotels and restaurants.B.To bring more convenience to drivers.C.To make people familiar with “Michelin”.D.To make a profit by selling more tires of a certain brand.答案D解析意图态度
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-417051.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2020秋九年级英语上册 Module 8 Sports life检测卷习题课件 (新版)外研版.pptx
