分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 18

类型2022年高考英语一轮复习:节假日活动 分类阅读话题练习题1(含答案解析).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:417463
  • 上传时间:2025-12-01
  • 格式:DOCX
  • 页数:18
  • 大小:57.80KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2022年高考英语一轮复习:节假日活动 分类阅读话题练习题1含答案解析 2022 年高 英语 一轮 复习 节假日 活动 分类 阅读 话题 练习题 答案 解析
    资源描述:

    1、2022年高考英语一轮复习:节假日活动 分类阅读话题练习题1节假日活动(Festivals, holidays and celebrations) 一、阅读理解-阅读选择(共41小题;共82分)阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出最佳选项。When I was 12, all I wanted was a signet (图章) ring. They were the in thing and it seemed every girl except me had one. On my 13th birthday, my Mum gave me a signet ring

    2、 with my initials (姓名首字母) carved into it. I was in heaven.What made it even more special was that it was about the only thing that wasnt being replaced. Wed been burnt out in fires that swept through our area earlier that year and had lost everythingso most of the new stuff (东西) we got was really ju

    3、st to replace what wed lost. But not my ring. My ring was new.Then, only one month later, I lost it. I took it off before bed and it was missing in the morning. I was sad and searched everywhere for it. But it seemed to have disappeared. Eventually, I gave up and stopped looking for it. And two year

    4、s later, we sold the house and moved away.Years passed, and a couple of moves later, I was visiting my parents when Mum told me that she had something for me. It wasnt my birthday, nor was it Easter or Christmas or any other gift-giving occasion. Mum noticed my questioning look. Youll recognize this

    5、 one, she said, smiling.Then she handed me a small ring box. I took it from her and opened it to find my beautiful signet ring inside.The family who had bought our house 13 years earlier had recently decided to do some redecorations, which included replacing the carpets. When they pulled the carpet

    6、up in my old bedroom, they found the ring. As it had my initials carved into it, they realized who owned the ring. Theyd had it professionally cleaned up by a jeweler before sending it to my mother.And it still fits me.1. The underlined word in in the first paragraph probably means _.A.fashionableB.

    7、availableC.practicalD.renewable2. When she got the ring back, the writer was about _.A.13 years oldB.15 years oldC.26 years oldD.28 years old3. Which of the following is TRUE according to the passage?A.The writers family moved several times. B.The writer never stopped looking for her ring.C.The writ

    8、ers ring was cleaned up by the new house owner.D.The writer lost her ring in the morning when she took it off.4. What would be the best title for the passage?A.My New Ring B.Lost and Found C.Lost and Replaced D.An Expensive Ring Food festivals around the worldStilton Cheese RollingMay Day is a tradi

    9、tional day for celebrations, but the 2,000 English villagers of Stilton must be the only people in the world who include cheese rolling in their annual plans. Teams of four, dressed in a variety of strange and funny clothes, roll a complete cheese along a 50-metre course. On the way, they must not k

    10、ick or throw their cheese, or go into their competitors lane (赛道). Competition is fierce and the chief prize is a complete Stilton cheese weighing about four kilos (disappointingly, but understandably the cheeses used in the race are wooden ones). All the competitors are served with beer or port win

    11、e, the traditional accompaniment for Stilton cheese.Fiery Foods FestivalThe Hottest Festival on EarthEvery year more than 10,000 people head for the city of Albuquerque, New Mexico. They come from as far away as Australia, the Caribbean and China, but they all share a common addictionfood that is no

    12、t just spicy (辛辣), but hot enough to make your mouth burn, your head spin and your eyes water. Their destination is the Fiery Food and BBQ Festival which is held over a period of three days every March. You might like to try a chocolate-covered habanero pepperofficially the hottest pepper in the wor

    13、ldor any one of the thousands of products that are on show. But one things for sureif you dont like the feeling of a burning tongue, this festival isnt for you!La TomatinaThe Worlds Biggest Food FightOn the last Wednesday of every August, the Spanish town of Bunol hosts La Tomatinathe worlds largest

    14、 food fight. A week-long celebration leads up to an exciting tomato battle as the highlight of the weeks events. The early morning sees the arrival of large trucks with tomatoesofficial fight-starters get things going by casting tomatoes at the crowd.The battle lasts little more than half an hour, i

    15、n which time around 50,000 kilograms of tomatoes have been thrown at anyone or anything that moves, runs, or fights back. Then everyone heads down to the river to make friends againand for a much-needed wash!5. In the Stilton cheese rolling competition, competitors on each team must _.A.wear various

    16、 formal clothesB.roll a wooden cheese in their own laneC.kick or throw their cheeseD.use a real cheese weighing about four kilos6. Where is the Fiery Food and BBQ Festival held?A.In New Mexico.B.In the Caribbean.C.In Australia.D.In China.7. The celebration of La Tomatina lasts _.A.three daysB.seven

    17、daysC.less than three daysD.more than seven days8. Which of the following is TRUE according to the passage?A.The chief prize for the Stilton cheese rolling competition is beer or port wine.B.More than 10,000 Chinese take part in the Fiery Food and BBQ Festival.C.Thousands of spicy foods are on show

    18、in the Fiery Food and BBQ Festival.D.An exciting tomato battle takes place at the beginning of La Tomatina. If you are looking for a day trip with the family, heres a list of festivals and fairs for you.Hopscotch Music FestivalWhere:Downtown Raleigh When:TodaySaturdayHighlights:This music festival f

    19、eatures performances by more than 175 national and international bands playing in 15different places, all within walking distance. Music genres will include rock, hiphop, heavy metal, dance, classical, folk and soon.Admission:$10$30 Details:Flatwoods FestivalWhere:451 Peach Tree Road, Bennett When:1

    20、0 am Saturday5 pm SundayHighlights:This annual festival, which is in its 15th year, features family fun, food and horse rides.There will also be musicalentertainment and a grand parade with cars, trucks, tractors, horsedrawn vehicles, floats, farm equipment and many otherthings.Admission:On Saturday

    21、, free;on Sunday, $10;$5 for children aged 13 and under.Details:Telephone number:9195485192;NC Mountain State FairWhere:1301 Fanning Bridge Road, Fletcher When:TodaySept.16Highlights:In celebration of the people,agriculture, art and traditions that make our region great, the fair offersperformances

    22、and even a man who carves artwork with a saw.Admission:$7;$3 for kids aged 612Details:Telephone number:8286871414;www.mountainfair.org9. What does the underlined word genres refer to?A.Types.B.Activities.C.Lessons.D.Programs.10. How can you know the details about the Flatwoods Festival?A.By surfing

    23、the website:www.mountainfair.org.B.By dialing the telephone number:8286871414.C.By dialing the telephone number:9195485192.D.By surfing the website:.11. Where can visitors see a special kind of artwork?A.Flatwoods.B.Downtown Raleigh.C.Bennett.D.Fletcher. Live MusicLate Night JazzEnjoy real American

    24、jazz from Herbie Davis, the famous trumpet player. He is known to play well into the early hours. So dont want to get much sleep.PLACE: The Jazz Club. DATES: 1523, JunePRICE: ¥100150 TIME: 10 p.m. till late!TEL: 4668736Scottish DancingScottish dancing is nice and easy to learn. The wonderful dance f

    25、rom England will be given.PLACE: Jack Steins DATES: 1020, MayPRICE: ¥150 TIME: 710 p.m.TEL: 4021877Shows-Anhui MuseumThere are 12,000 pieces on show here. You can see the whole of Chinese history.PLACE: Anhui Museum DATES: 1 Mar.30 Jun.PRICE: ¥60 (¥30 for students) TIME: MondayFriday 9 a.m.5 p.m., W

    26、eekends 9 a.m.9 p.m.TEL: 4886888Your pen-friend is coming from Australia to your city for a holiday. You send him this E-mail to tell him something about the hotel.SUN HOTEL ROSE HOTEL Date Prices (a night) Prices (a night)1 Oct.31 Dcc. 168 1982 Jan.31 Mar. 148 Y1781 Apr.30 Apr. (closed) .1 May31 Ma

    27、y 188 218l Jun.30 Sep. 208 248Tel: 4686788E-mail: lihong12. If you want to go and enjoy dancing, just call _.A.4021877 B.4668736 C.4886888 D.468678813. You can see the whole of Chinese history at _ in April in Anhui Museum.A.3 p.m. every day B.9 p.m. from Monday to FridayC.7 a.m. at weekends D.7 p.m

    28、. every day14. If you have 148, you can _ in May.A.listen to Jazz B.go to Anhui MuseumC.watch Scottish dancing D.stay in Sun Hotel for a night If you are a fruit groweror would like to become onetake advantage of Apple Day to see whats around. Its called Apple Day but in practice its more like Apple

    29、 Month.The day itself is on October 21, but since it has caught on, events now spread out over most of October around Britain.Visiting an apple event is a good chance to see, and often taste, a wide variety of apples.To people who are used to the limited choice of apples such as Golden Delicious and

    30、 Royal Gala in supermarkets, it can be quite an eye opener to see the range of classical apples still in existence, such as Decio which was grown by the Romans. Although it doesnt taste of anything special, its still worth a try, as is the knobbly (多疙瘩的). Cats Head which is more of a curiosity than

    31、anything else.There are also varieties developed to suit specific local conditions. One of the very best varieties for eating quality is Orleans Reinette, but youll need a warm, sheltered place with perfect soil to grow it, so its a pipe dream for most apple lovers who fall for it.At the events, you

    32、 can meet expert growers and discuss which ones will best suit your conditions, and because these are family affairs, children are well catered for with apple-themed fun and games.Apple Days are being held at all sorts of places with an interest in fruit, including stately gardens and commercial orc

    33、hards (果园). If you want to have a real orchard experience, try visiting the National Fruit Collection at Brogdale, near Faversham in Kent.15. What can people do at the apple events?A.Attend experts lectures.B.Visit fruit-loving families.C.Plant fruit trees in an orchard.D.Taste many kinds of apples.

    34、16. What can we learn about Decio?A.It is a new variety.B.It has a strange look.C.It is rarely seen now.D.It has a special taste.17. What does the underlined phrase a pipe dream in Paragraph 3 mean?A.A practical idea.B.A vain hope.C.A brilliant plan.D.A selfish desire.18. What is the authors purpose

    35、 in writing the text?A.To show how to grow apples.B.To introduce an apple festival.C.To help people select apples.D.To promote apple research. A Look at the Festivals This SummerThe Firegathering18-20 MayThe Firegathering festival returns to an unidentified place somewhere in the Sussex countryside

    36、this May. The ticket price is a very agreeable 40, an amount that the organizers promise covers only the costs of staging (筹办) the event. As well as the night-club singers and dancers and circus performers, you can expect live performances from local stars. If this looks like it might be right for y

    37、ou, youd be well advised to book your ticket soon; the event has sold out every year since its beginning four years ago.Sheep Music20-22 JulySheep Music started life as a garden party and has developed into a full-scale (全面的) community event. Even though the advertising has always been limited to wo

    38、rd of mouth, the huge number of people two years ago left organizers worried that the large crowds could ruin the festivals family feel. Luckily July sees the return of this brilliant party. The climax (高潮) comes in the shape of Saturday nights full-scale parade (游行) that you just would not expect t

    39、o happen in the otherwise sleepy Welsh borders.The Big Chill3-5 AugustTen years on and The Big Chill could very well be close to becoming a big pop festival like Glastonbury. That said, the many thousands in attendance are still able to relax in the beautiful Eastnor deer park and listen to plenty o

    40、f music that would otherwise pass them by. Families have always been given a warm welcome and its fair to say that The Big Chill is probably the most child-friendly of all the medium-sized festivals. If youve never been, you should certainly go.Summer Sundae10-12 AugustAlthough only a year old this

    41、summer, Summer Sundae has quickly inspired the imaginations of Leicesteks music lovers. Last years event was a success, noted by more than a few mentions at the UK Festival Awards. It is set in the impressive grounds of De Montfort Hall. Although the performers are still to be confirmed, the cabins

    42、(小屋) are sure to be there. These small buildings are made from wood and carpets, storage space, and can fit a family for the night.19. What can we learn about The Firegathering?A.The festival will take place in a park.B.No profits will be made from the festival.C.The audience will be more than expec

    43、ted.D.A lot of national stars will perform at the festival.20. What is the most exciting part of Sheep Music?A.The garden party.B.The advertisement.C.The family feel.D.The parade.21. The Big Chill is the best choice for those who _.A.like a completely free showB.want to experience the family feelC.w

    44、ant to take their children to a festivalD.tend to enjoy the light music and relax themselves22. What do we know about Summer Sundae?A.Its a community event.B.Its performers are fixed.C.It will provide the audience with places for the night.D.It is set in several halls and cabins.23. What is the simi

    45、larity of these festivals?A.They entertain audience with music.B.They have a long history.C.They need advance booking.D.They can be compared with Glastonbury. One of my wonderful memories is about a Christmas gift. Unlike other gifts, it came without wrap (包装).On September 11th, 1958, Mum gave birth

    46、 to Richard. After she brought him home from hospital, she put him in my lap, saying, I promised you a gift, and here it is. What an honour! I turned four a month earlier and none of my friends had such a baby doll of their own. I played with it day and night. I sang to it. I told it stories. I told

    47、 it over and over how much I loved it!One morning, however, I found its bed empty. My doll was gone! I cried for it. Mum wept and told me that the poor little thing had been sent to a hospital. It had a fever. For several days, I heard Mum and Dad whispering such words as hopeless, pitiful, and dyin

    48、g, which sounded ominous.Christmas was coming. Dont expect any presents this year, Dad said, pointing at the socks I hung in the living room. If your baby brother lives, thatll be Christmas enough. As he spoke, his eyes filled with tears. Id never seen him cry before.The phone rang early on Christma

    49、s morning. Dad jumped out of bed to answer it. From my bedroom I heard him say, What? Hes all right? He hung up and shouted upstairs. The hospital said we can bring Richard home!Thank God! I heard Mum cry.From the upstairs window, I watched my parents rush out to the car. I had never seen them so ha

    50、ppy. And I was also full of joy. What a wonderful day! My baby doll would be home. I ran downstairs. My socks still hung there flat. But I knew they were not empty; they were filled with love!24. What happened to the author on September 11th, 1958?A.He got a baby brother.B.He got a Christmas gift.C.

    51、He became four years old.D.He received a doll.25. What does the underlined word ominous in Paragraph 3 probably mean?A.Impossible.B.Boring.C.Difficult.D.Fearful.26. Which word can best describe the feeling of the father when Christmas was coming?A.Excitement.B.Happiness.C.Sadness.D.Disappointment.27

    52、. What is the passage mainly about?A.A sad Christmas day.B.Life with a lovely baby.C.A special Christmas gift.D.Memories of a happy family. In the tenth grade, I began working for free at a vets that was run by a friend. I wanted to get experience for what I thought would be my future job. However,

    53、on one particular Saturday morning I learned something perhaps more important.The hospital was in the middle of one of the poorer sections of the city and some people could only pay for the most basic treatments. On this Saturday, a man and his young son, who was probably about 7 years old, walked i

    54、n with a small cat in a cardboard box. There was something wrong with the cats left eye. But the man could not afford to pay for the cost of the medicine. He kept quiet for a while, and then he asked where the nearest animal shelter was. Hearing this, his son cried and started to argue with him. All

    55、 of a sudden, an older woman who was sitting in the waiting room stood up, walked up to the counter, and told the man that she would pay for the cost. The man thanked her and the son got to keep a healthy cat.I always thought it was the right thing to help out a needy person,but I only saw people do

    56、 acts of kindness on TV or in films. What the woman did made me believe that these things do happen in real life, and quite often.Now when I cant decide whether to help someone who is in need, I remember this woman, and then I have the courage to step up to the plate. Sometimes other people follow.2

    57、8. From the passage we infer that when someone was in trouble, the author would _.A.be willing to help themB.let others do firstC.not want to help themD.help them following others29. For what purpose did the author work at the vets?A.To help out his friend.B.To make some pocket money.C.To gain some

    58、work experience.D.To learn more about society.30. What would the man probably do with the cat if the woman didnt help him?A.Take it home without treatment.B.Give it to someone on the street.C.Give it to the woman.D.Give it to animal shelter.31. We can learn from this passage that _.A.the man didnt l

    59、ike keeping a catB.the older woman often helped people outC.the mans son didnt agree to the mans first decisionD.the hospital often asked for too much money The World Water Day has been celebrated annually on 22 March since 1992. Each year has a different theme, looking at things like the role of cl

    60、ean water in the world of work, ways to stop wasting water, finding ways to supply water to underprivileged groups and so on. _32_ But it is also vital for sanitation (卫生). It is estimated that more than 700 children under the age of seven die every day from illnesses linked to unsafe water and poor

    61、 sanitation. The right to water and sanitation was recognized as a human right. _33_ These include rural communities, people who have been displaced due to war and local conflicts and areas where climate change is making water more and more scarcer. Apart from the obvious health issues, a lack of ac

    62、cessible clean water means that peopleoften women and childrenspend hours every day walking to and from distant water supplies. This means they dont have time to dedicate to work, studies and other domestic duties. _34_ And people who are not able to walk to get their own water are particularly vuln

    63、erable. There are many charities working on creating sustainable supplies of clean water for different communities around the world. _35_ But the fundamental problem of increasing demand for a limited resource can only be addressed by more efficient use of water, especially in industry and agricultu

    64、re. Waste-water recycling, capturing rainwater, more efficient irrigation techniques and reforestation are all examples of how water can be used more efficiently. _36_ We should support charities, raise awareness, take part in the World Water Day events that are happening all around the world and, o

    65、f course, be careful with how we use water in our own lives. Visit the UN World Water Day website to find out about an event near us. Follow world water day on social media and help spread the word about this incredibly important issue.32. A.Clean drinking water is fundamental.B.As individuals, what

    66、 can we do to help the issue?C.The search for water becomes their main occupation.D.This important work needs to continue and to expand.E.Every living cell in the body needs water to keep functioning.F.In normal conditions, the human body can only survive three or four days without water.G.However,

    67、there are still at least 2.1 billion people around the world living without safe water.33. A.Clean drinking water is fundamental.B.As individuals, what can we do to help the issue?C.The search for water becomes their main occupation.D.This important work needs to continue and to expand.E.Every livin

    68、g cell in the body needs water to keep functioning.F.In normal conditions, the human body can only survive three or four days without water.G.However, there are still at least 2.1 billion people around the world living without safe water.34. A.Clean drinking water is fundamental.B.As individuals, wh

    69、at can we do to help the issue?C.The search for water becomes their main occupation.D.This important work needs to continue and to expand.E.Every living cell in the body needs water to keep functioning.F.In normal conditions, the human body can only survive three or four days without water.G.However

    70、, there are still at least 2.1 billion people around the world living without safe water.35. A.Clean drinking water is fundamental.B.As individuals, what can we do to help the issue?C.The search for water becomes their main occupation.D.This important work needs to continue and to expand.E.Every liv

    71、ing cell in the body needs water to keep functioning.F.In normal conditions, the human body can only survive three or four days without water.G.However, there are still at least 2.1 billion people around the world living without safe water.36. A.Clean drinking water is fundamental.B.As individuals,

    72、what can we do to help the issue?C.The search for water becomes their main occupation.D.This important work needs to continue and to expand.E.Every living cell in the body needs water to keep functioning.F.In normal conditions, the human body can only survive three or four days without water.G.Howev

    73、er, there are still at least 2.1 billion people around the world living without safe water. The killdeer, a small bird known for its high-pitched (声调高的) call, could lead to the cancellation of one of Canada biggest music festivals. The first hint of trouble for Ottawas Bluesfest, an outdoor festival

    74、 that draws around 300,000 people each year, came last week after workers at the site found one of the birds. It had laid four eggs nearby, effectively claiming the main stage area as its nesting ground. This is one of the most challenging problems weve been presented with, but we feel we can work t

    75、hrough this, said Mark Monahan, executive director of the festival. Anything that changes the schedule has a major effect, so were taking it very seriously. The discovery meant that government officials rushed to protect the nest and the eggs, hiring a security guard to watch over them 24 hours a da

    76、y. Environmentalists were also brought in. We dont know when the eggs might hatch, said Monahan. What is known is that the young killdeer will likely leave the nest soon after they are hatched, leading many to hope that the eggs hatch in the next day or so. The festival is now seeking permission fro

    77、m Environment Canada to relocate the nest some 50 meters away or take it to a wildlife center. Moving the nest would also ensure the bird and its young would be protected during the festivals 11-day run, said Monahan. Its highly likely that the festivals thousands of attendees would cause huge probl

    78、ems for the bird and its eggs. Monahan was confident that the festival would go on as planned, however. Most of the people were working with are looking for a positive solution, Monahan said. There is no one saying that the festival cant go on. As news of the dilemma spread, it left residents divide

    79、d. Some supported the bird, saying that moving the nest might result in the eggs being abandoned. Others expressed annoyance that protecting the eggs of the small bird, which is widespread across North America, was risking an annual festival that contributes millions of dollars to the local economy.

    80、 The killdeers tendency to build its nest in open fields or flat areas has caused issues in other areas of the US: earlier this year, construction on a health center in Wisconsin was temporarily stopped after a killdeer and its four eggs were discovered.37. What can we learn about Bluesfest?A.It is

    81、the first music festival in Canada.B.It is an important event for music lovers.C.It is a music festival held every two years.D.It is a challenging outdoor activity in Ottawa.38. What was especially challenging for Bluesfest this year?A.Pressure from the government.B.Disagreements with the public.C.T

    82、he need to protect the birds eggs.D.The lack of experience in hosting the event.39. How did the festival plan to deal with the problem?A.Move the nest to another place.B.Ask government officials for help.C.Seek advice from environmentalists.D.Hire security guards to protect the eggs.40. What was Mon

    83、ahans attitude toward hosting the festival? A.Negative.B.Positive.C.Unsure.D.Indifferent.41. The underlined word dilemma is closest in meaning to _.A.a difficult situationB.an extreme situationC.a dangerous situationD.an encouraging situation答案第一部分1. A【解析】正确答案是A。此题是词义猜测题。根据第一段第二句中的“it seemed every g

    84、irl except me had one”可知,除了“我”以外,几乎每个女孩都有一枚图章戒指。由此可推知,图章戒指在当时是一件很时髦(fashionable)的东西。故答案选A。2. D【解析】正确答案是D。此题是推理判断题。根据第一段可知,作者第一次收到戒指是13岁;根据第三段最后一句可知,两年后作者一家人卖掉房子搬走了;根据倒数第二段可知,买我们房子的家庭13年后在装修房子时发现了作者的戒指并将其归还。由此可推知,作者拿回戒指的时候是28岁。故答案选D。3. A【解析】正确答案是A。此题是推理判断题。根据第三段倒数第二句可知,B项错误;根据倒数第二段最后一句可知,C项错误;根据第三段第一

    85、句可知,D项错误。第二段提到作者家着火了,失去了一切东西,很多新东西代替了失去的东西,由此可知,作者一家肯定搬家了,第三段提到两年后作者一家又搬家了。由此可推知,作者一家人搬了好几次家。故答案选A。4. B【解析】正确答案是B。此题是文章标题题。通读全文可知,本文主要讲述了作者13岁生日时收到了一枚梦寐以求的图章戒指,但不小心弄丢了,15年后,这枚戒指又重新回到了作者手里。B项最适合做文章的标题,故答案选B。5. B【解析】正确答案是B。此题是细节理解题,答案出处:Teams of four, dressed in a variety of strange and funny clothes,

    86、 roll a complete cheese along a 50-metre course. 四个人的队伍,穿着不同的奇怪、搞笑的服装,沿着50米的赛道滚动一个完整的奶酪。6. A【解析】正确答案是A。此题是细节理解题,答案出处:Every year more than 10,000 people head for the city of Albuquerque, New Mexico. 每年,超过10,000的人前往新墨西哥的阿尔伯克基。7. B【解析】正确答案是B。此题是细节理解题,答案出处:A week-long celebration leads up to an exciting

    87、 tomato battle as the highlight of the weeks events. 可以知道,庆祝活动是一周的时间。8. C【解析】正确答案是C。此题是细节理解题,答案出处:or any one of the thousands of products that are on show.可以知道,你可以品尝展出的上千种的食物。9. A【解析】词义猜测题。根据Hopscotch Music Festival部分中的“Music genres will include.”的宾语部分“rock, hiphop, heavy metal, dance, classical, fo

    88、lk and so on”可知,“genres”指的是类型,故选A。10. C【解析】细节理解题。根据Flatwoods Festival部分中的“Details:Telephone number:9195485192;”可 知,我们可以拨打电话9195485192或访问网站 了解详细信息。11. D【解析】细节理解题。根据NC Mountain State Fair部分中的“the fair offers performances and even a man who carves artwork with a saw”可知,文中对应的地点是:Where:1301 Fanning Bridg

    89、e Road, Fletcher。12. A【解析】正确答案是A。此题是细节理解题。根据第二则广告,即Scottish Dancing最下面公布的电话号码。13. A【解析】正确答案是A。此题是细节理解题。一周中的哪一天博物馆上午九点都开门,但是周一到周五晚上开到五点,周末两天晚上开到九点,故选A。14. B【解析】正确答案是B。此题是细节理解题。题干中限定了五月份这个时间,且只有148元用来消费,故选B。15. D16. C17. B18. B19. B【解析】正确答案是B。此题是细节理解题。根据“The ticket price is a very agreeable 40, an amo

    90、unt that the organizers promise covers only the costs of staging the event”可知,节日活动的票价收入除去筹办费用,没有剩余。20. D【解析】正确答案是D。此题是细节理解题。根据“The climax (高潮) comes in the shape of Saturday nights full-scale parade (游行) that you just would not expect to happen in the otherwise sleepy Welsh borders”可知,Sheep Music中最令

    91、人兴奋的部分是游行。21. C【解析】正确答案是C。此题是细节理解题。根据“Families have always been given a warm welcome and its fair to say that The Big Chill is probably the most child-friendly of all the medium-sized festivals”可知,The Big Chill最适合带孩子参加活动的人。22. C【解析】正确答案是C。此题是细节理解题。根据“Although the performers are still to be confirmed

    92、, the cabins (小屋) are sure to be there. These small buildings are made from wood and carpets, storage space, and can fit a family for the night”可知,活动举办方会为观众提供住处。23. A【解析】正确答案是A。此题是细节理解题。根据第一段中的“As well as the night-club singers and dancers and circus performers”,第二段的标题,第三段中的“the many thousands in at

    93、tendance are still able to relax in the beautiful Eastnor deer park and listen to plenty of music”以及第四段中的“Summer Sundae has quickly inspired the imaginations of Leicesteks music lovers”可知,共同之处在于都与音乐有关。24. A【解析】正确答案是A。此题是细节理解题。根据第二段第一句“On September 11th, 1958, Mum gave birth to Richard.”可知,A项正确。25. D

    94、【解析】正确答案是D。此题是词义猜测题。根据第三段最后一句中的“hopeless, pitiful, dying”可知,父母谈到弟弟的情况,用到这几个词,令人害怕。故D选项正确。26. C【解析】正确答案是C。此题是细节理解题。根据整个第四段,尤其是最后两句可知,父亲非常伤心。27. C【解析】正确答案是C。此题是主旨大意题。第一段和最后三段都点出了这样一个特殊的圣诞礼物,给我们全家带来了欢乐,带来了爱心。28. A【解析】正确答案是A。此题是推理判断题。由最后一段中的“ I remember this woman, and then I have the courage to step up

    95、 to the plate. Sometimes other people follow.”可知答案。29. C【解析】正确答案是C。此题是细节理解题。根据第一段中的“. I wanted to get experience for what I thought would be my future job.”可知,作者在那家兽医诊所工作是为了积累工作经验。30. D【解析】正确答案是D。此题是细节理解题。根据第二段中的“he asked where the nearest animal shelter was.”可知,那个男人想把猫送到动物收容所去,故选D。31. C【解析】正确答案是C。此

    96、题是细节理解题。根据第二段中的“Hearing this, his son cried and started to argue with him. ”可知,那个男人的儿子不同意他做的决定。32. A33. G34. C35. D36. B37. B【解析】细节理解题。结合文章第二段中的 The first hint of trouble for Ottawas Bluesfest, an outdoor festival that draws around 300,000 people each year, came last week after workers at the site f

    97、ound one of the birds. 可知,这个节日每年吸引大约 30 万人来参加。由此可知,对于音乐爱好者而言,这是一个很重要的节日。故选 B 项。38. C【解析】细节理解题。根据文章第三段中的 It had laid four eggs nearby, effectively claiming the main stage area as its nesting ground. This is one of the most challenging problems weve been presented with, but we feel we can work through

    98、 this, said Mark Monahan, executive director of the festival. 可知,这只鸟把四颗蛋产在了主舞台区,执行董事说的话可以看出,今年最具挑战的是需要保护鸟蛋。故选 C 项。39. A【解析】细节理解题。根据第六段中的 The festival is now seeking permission from Environment Canada to relocate the nest some 50 meters away or take it to a wildlife center. 可知,这个节日现在正在寻求加拿大环境部的许可,将鸟巢

    99、搬迁到 50 米以外的地方,或者把它带到野生动物中心。由此可知,节日打算把鸟巢移到另一个地方来解决这个问题。故选 A 项。40. B【解析】推理判断题。结合第八段中的 Monahan was confident that the festival would go on as planned, however. 可知,Monahan 对本次音乐节如期举行充满信心。故选 B 项。41. A【解析】词语猜测题。首先定位词汇所在的倒数第三段中的 it left residents divided. Some supported the bird, saying that moving the nest might result in the eggs being abandoned.(它使居民产生了分歧。一些人支持那只鸟,说移动巢可能会导致卵被抛弃)及倒数第二段中的 Others expressed annoyance that protecting the eggs of the small bird(其他人则对保护小鸟的蛋表示不满)可知,人们对于此举还是很难决定。由此推知,这一个“进退两难的消息”。 故选 A 项。第 18 页 共 18 页

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2022年高考英语一轮复习:节假日活动 分类阅读话题练习题1(含答案解析).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-417463.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1