分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 16

类型2022年高考英语一轮复习:节假日活动 分类阅读话题练习题4(含答案解析).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:417468
  • 上传时间:2025-12-01
  • 格式:DOCX
  • 页数:16
  • 大小:55.16KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2022年高考英语一轮复习:节假日活动 分类阅读话题练习题4含答案解析 2022 年高 英语 一轮 复习 节假日 活动 分类 阅读 话题 练习题 答案 解析
    资源描述:

    1、2022年高考英语一轮复习:节假日活动 分类阅读话题练习题4节假日活动(Festivals, holidays and celebrations) 一、阅读理解-阅读选择(共38小题;共76分)阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出最佳选项。After her husband had gone to work, Mrs. Richards send her children to school and went upstairs to her bedroom. She was too excited to do any housework that morning as

    2、she would go to a fancy dress party with her husband.She wanted to dress up as a ghost and as she had made her costume the night before, she was impatient to try it on. Though the costume consisted only of a sheet, it was really splendid. After putting it on, She went downstairs to find out whether

    3、it would be comfortable to wear.Just as Mrs. Richards was entering the dining-room, there was a knock on the front door. She knew it must be the baker. She had told him to come straight in if ever she failed to open the door and to leave the bread on the table. Not wanting to frighten the poor man,

    4、she quickly hid in the small store-room under the stair. She heard the front door opened and heavy footsteps in the hall. Suddenly the door of the store-room was opened and in came a man who had come to read the meter. Ms. Richards realized it must be the man from the Electricity Board. She tried to

    5、 explain the situation, saying Its only me. but it was too late, the man let out a cry and jumped back several steps. When Mrs. Richards walked towards him, he fled, losing the door heavily behind him.1. The reason for Mrs.Richards excitement that day was that _.A.she was to attend an evening partyB

    6、.she had sent her children to schoolC.she wouldnt do any housework that morningD.she had made a special costume the night before2. Mrs. Richards went downstairs with the costume on so as to _.A.frighten the person who was knocking on the doorB.find out if she had finished the costumeC.made sure that

    7、 the costume fitted her wellD.receive the bread and do some cooking3. The man who was knocking at the door was _.A.a bakerB.an electricity manC.a thiefD.her husband4. What did the man do after he knocked on the front door?A.He entered just as Mrs. Richards had told him to.B.He did not do anything as

    8、 Mrs. Richards had expected him to.C.He went straight in so as to find Mrs. Richards.D.He stepped directly towards the meter. People in the United States honor their parents with two special days: Mothers Day, on the second Sunday in May, and Fathers Day, on the third Sunday in June.Mothers Day was

    9、proclaimed (公告) a day for national observance by President Woodrow Wilson in 1915. Ann Jarvis from Grafton, West Virginia, had started the idea to have a day to honor mothers. She was the one who chose the second Sunday in May and also began the custom of wearing a carnation.In 1909, Mrs. Dodd from

    10、Spokane, Washington, thought of the idea of a day to honor fathers. She wanted to honor her own father, William Smart. After her mother died, he had the responsibility of raising a family of five sons and a daughter. In 1910, the first Fathers Day was observed in Spokane. Senator Margaret Chase Smit

    11、h helped to established Fathers Day as a national commemorative (纪念) day, in 1972.These days are set aside to show love and respect for parents. They raise their children and educate them to be responsible citizens. They give love and care.These two special days are celebrated in many different ways

    12、. On Mothers Day people wear carnations. A red one symbolizes (象征) a living mother. A white one shows that the mother is dead. Many people attend religious services to honor parents. It is also a day when people whose parents are dead visit the cemetery. On these days families get together at home,

    13、as well as in restaurants. They often have outdoor barbecuesfor Fathers Day. These are days of fun and good feelings and memories.5. According to the passage, which of the following about the second Sunday in May is not true?A.It is a day to show love to mothers.B.It is a day to wear carnations.C.It

    14、 is a day for people to visit the cemetery.D.It is a day for many people to attend religious services.6. Who plays the most important role in Fathers Day becoming a national commemorative day?A.Mrs. DoddB.Margaret Chase SmithC.Ann JarvisD.Woodrow Wilson7. From the passage, we know in the U.S _.A.one

    15、 should wear a red carnation if ones mother pass awayB.on Mothers Day, families often go out to have barbecuesC.on Fathers Day, people often stay at home to celebrate the special dayD.The purpose to have these two special days is to show love to parents8. The authors purpose of writing this passage

    16、is to _A.call on people to love and respect their parents.B.introduce Mothers Day and Fathers Day.C.tell the difference between Mothers Day and Fathers Day.D.show how important fathers and mothers are Better China Trip aims to be a bridge for you in China. Whether you are here on business or simply

    17、for sightseeing, we offer you a city-to-city transportation, tour guide, and interpreter service. We can also try to assist you in answering any questions you might have with your business in China. For sightseers, we aim to ensure you see the highlights of any particular city or location you want t

    18、o visit. You can either research your trip by yourself and bring us a preferred itinerary, or make use of our expert local knowledge to suggest one to you. Youd better discuss it with us before you start out; simply email or ring us up. You can also register your personal information, and book any s

    19、ervice you need. The following are our services that you can order.We have Beijing car rental, Beijing van (货车) rental, and Beijing driver services. Better China Trip provides car rental services in Beijing, Shanghai, Guangzhou, Shenzhen, Xian, Guilin, etc.Services available:1. Car, van and bus rent

    20、al for business/ shopping/ sightseeing.2. Translators and interpreters from Chinese to English, Spanish, Portuguese, French, German, Italian, Russian, etc.3. Beijing airport transfers (pick-up and drop-off).4. Hotel and air or train tickets booking.5. Tour guidesservices for the Great Wall, Tiananme

    21、n Square, the Forbidden City, the Summer Palace, the Temple of Heaven, the Ming Tombs, etc.6. Tickets booking for Kungfu shows, magic, Peking Opera, etc.7. Health care: traditional Chinese massage (按摩), foot massage, body massage.8. Experiencing local Beijing Hutong life by tricycle.Contact us:You c

    22、an visit our website at: .Tel: 010 84026538 (within China); 008610 84026538 (outside China);Email: bctrip01MSN (Microsoft service Network): bctrip019. Whom will Better China Trip serve mainly?A.The citizens who live or work in Beijing.B.Whoever has language difficulty in China.C.Whoever travels or d

    23、oes business in China.D.The athletes coming to Beijing for big games.10. What does the underlined word itinerary probably mean?A.Living condition.B.A plan for a journey.C.A perfect working plan.D.A shopping arrangement.11. When is the best time for you to contact the service company?A.Before you set

    24、 out.B.When you arrive in Beijing.C.When you have any trouble.D.After you start your travel.12. With the help of the company you can get the service of _.A.getting a passport to go abroadB.tour guides who speak many languagesC.driving you to any place at any timeD.getting the tickets to a Kungfu sho

    25、w13. We can learn from this passage that _.A.this passage probably comes from a car magazineB.you can visit places of interest with expert tour guidesC.you can ride a tricycle to any tourist attraction in BeijingD.Better China Trip only provides car rental services in Beijing In the coming months,we

    26、 are bringing together artists from all over the globe,to enjoy speaking Shakespeares plays in their own language,in our Globe,within the architecture Shakespeare wrote for. Please come and join usNational Theatre Of China Beijing|ChineseThis great occasion(盛会)will be the National Theatre of Chinas

    27、first visit to the UK. The companys productions show the new face of 21st century Chinese theatre. This production of Shakespeares Richard will be directed by the Nationals Associate Director, Wang Xiaoying.Date Time:Saturday 28 April,2:30 pm Sunday 29 April,1:30 pm 6:30 pmMarjanishvili Theatre Tbil

    28、isi|GeorgianOne of the most famous theatres in Georgia,the Marjanishvili,founded in 1928,appears regularly at theatre festivals all over the worldThis new production of As You Like It is helmed(指导)by the companys Artistic Director Levan TsuladzeDate Time:Friday 18 May,2:30 pm Saturday 19 May,7:30 pm

    29、Deafinitely Theater London|British Sign Language (BSL)By translating the rich and humourous text of Loves Labours Lost into the physical language of BSL,Deafinitely Theatre aims to build a bridge between deaf and hearing worlds by performing Shakespeares comedy to both groups as one audienceDate Tim

    30、e:Tuesday 22 May,2:30 pm Wednesday 23 May,7:30 pmHabima National Theatre Tel Aviv|HebrewThe Habima is the centre of Hebrewlanguage theatre worldwideFounded in Moscow after the 1905 revolution,the company eventually settled in Tel Aviv in the late 1920sSince 1958,they have been recognised as the nati

    31、onal theatre of IsraelThis production of Shakespeares The Merchant of Venice marks their first visit to the UKDate Time:Monday 28 May,7:30 pm Tuesday 29 May,7:30 pm14. Which play will be performed by the National Theatre of China?A.Richard.B.Loves Labours Lost.C.As You Like It.D.The Merchant of Veni

    32、ce.15. What is special about Deafinitely Theatre?A.It has two groups of actors.B.It is the leading theatre in London.C.It performs plays in BSL.D.It is good at producing comedies.16. When can you see a play in Hebrew?A.On Saturday 28 April.B.On Sunday 29 April.C.On Tuesday 22 May.D.On Tuesday 29 May

    33、. Coming of Age Day is a Japanese holiday held on the second Monday of January. It is held in order to help all those who are 20 or over realize that they have become independent members of society. Coming of age ceremonies have been held since the ancient times in Japan. In the past, boys marked th

    34、eir change to adulthood when they were around 15, and girls celebrated their coming of age when they turned 13 or so. It wasnt until 1876 that 20 became the legal age of adulthood. These days, many women choose to wear traditional clothing-a kind of kimono (和服) with special designs. For unmarried wo

    35、men, this type of kimono is the most formal (正式的) thing they can wear. However, such a full set of formal clothing is expensive, so it is usually either passed down or rented rather than being bought specially for the occasion. Men may also wear traditional clothing. Local city governments host spec

    36、ial coming of age ceremonies for 20-year-olds. They gain the right to vote on their twentieth birthday and have new responsibilities as well. So the age of 20 is a big turning point for the Japanese. All young adults who turned or will turn 20 between April 1 of the former year and March 31 of the p

    37、resent one are invited to attend. Government officials give speeches, and small presents are handed out to the new adults during the ceremonies.17. The ceremonies of Coming of Age Day for 20 dated back to _.A.the 19th centuryB.the 18th centuryC.the 17th centuryD.the 16th century18. Which of the foll

    38、owing statements is NOT true about the traditional clothing?A.It is of great value.B.It has special designs.C.It is usually passed on from the elder or rented.D.It is a kind of less formal clothing.19. When a Japanese reaches 20, it means that he/ she has the right to_.A.drinkB.driveC.voteD.marry 阅读

    39、下列短文,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出最佳选项。Jacobs Pillow Dance FestivalWhere: Becket, MassachusettsWhen: June 15-Aug 24Each summer, this influential dance center presents a number of classes and performances by more than 50 companies from around the world. Highlights (最精彩的部分) this season include the Dance The

    40、ater of Harlems production of Alvin Aileys The Lark Ascending, which opens the festival.Many events are free. Ticketed performances start at $22. jacobspillow.org.Moab Music FestivalWhere: Moab, UtahWhen: Aug 29-Sept 9This area is better known for mountain biking than for music. But since 1992, it h

    41、as hosted a private festival that brings classical, jazz, Latin and other types of music to the land. This year there will be 16 concerts, including three Grotto Concerts, where guests take a 45-minute boat ride down the Colorado River to performances.Events start at $25. moabmusicfest.org.Cheyenne

    42、Frontier DaysWhere: Cheyenne, WyomingWhen: July 19-28Theres something for everyone at this 117-year-old festival, from an Indian village and Old West museum to country concerts. But the competition is still the main attraction, with cowboys and cowgirls competing for major money in the worlds larges

    43、t outdoor stage. Competition tickets start at $18, and concert tickets at $23. .The Glimmerglass FestivalWhere: Cooperstown, New YorkWhen: July 6-Aug 24Each summer, opera lovers from around the country (and the world) travel to upstate New York to watch productions that include stars like Nathan Gun

    44、n and Ginger Costa-Jackson. This years performances include Wagners The Flying Dutchman and Verdis King for a Day, in honor of the 200th birthdays of both composers (作曲家).Tickets start at $26. glimmerglass.org.20. If you want to enjoy a Grotto Concert, which date suits you best?A.September 4.B.July

    45、19.C.August 24.D.June 15.21. If you go to Cheyenne to watch a competition and enjoy a concert, how much will you pay at least?A.$18.B.$22.C.$36.D.$41.22. If you are a big fan of Wagner, youre advised to go to _.A.Jacobs Pillow Dance FestivalB.the Glimmerglass FestivalC.Cheyenne Frontier DaysD.Moab M

    46、usic Festival When I told my father that I was moving to Des Moines, Iowa, he told me about the only time he had been there. It was in the 1930s, when he was an editor of the literary magazine of Southern Methodist University(SMU)in Dallas, Texas. He also worked as a professor at SMU, and there was

    47、a girl student in his class who suffered from a serious back disease. She couldnt afford the operation because her family was poor.Her mother ran a boardinghouse in Galveston, a seaside town near Houston, Texas. She was cleaning out the attic(阁楼)one day when she came across an old dusty manuscript (

    48、手稿). On its top page were the words, By O.Henry. It was a nice story, and she sent it to her daughter at SMU, who showed it to my father. My father had never read the story before, but it sounded like O.Henry, and he knew that O.Henry had once lived in Houston. So it was possible that the famous aut

    49、hor had gone to the beach and stayed in the Galveston boardinghouse, and had written the story there and left the manuscript behind by accident. My father visited an O.Henry expert at Columbia University in New York, who authenticated the story as O.Henrys.My father then set out to sell it. Eventual

    50、ly, he found himself in Des Moines, meeting with Gardner Cowles, a top editor at the Des Moines Register. Cowles loved the story and bought it on the spot. My father took the money to the girl. It was just enough for her to have the operation she so desperately needed.My father never told me what th

    51、e O.Henry story was about. But I doubt that it could have been better than his own story.23. Who found the O.Henrys manuscript?A.The girls mother.B.The authors father.C.The girl.D.The author.24. Which of the following might explain the fact that the manuscript was found in the attic?A.O.Henry once w

    52、orked in Houston.B.O.Henry once stayed in Galveston.C.O.Henry once moved to Des Moines.D.O.Henry once taught at SMU.25. The underlined word authenticated in Paragraph 2 probably means _.A.namedB.treatedC.provedD.described26. According to the text, why did the authors father go to Des Moines?A.To sel

    53、l the O.Henry story.B.To meet the author himself.C.To talk with the O.Henry expert.D.To give money to the girl. After a terrible electrical accident, which caused him to become both blind and deaf, the whole world became completely dark and quiet for Robert Edwards for almost ten years. The loss of

    54、sight and hearing threw him into such sorrow that he tried a few times to put an end to his life. His family, especially his wife, did their best to tend and comfort him and finally he regained the will to live.One hot summer afternoon, he was taking a walk with a stick near his house when a thunder

    55、storm started all at once. He stood under a large tree to avoid getting wet, but he was struck by the lightning. Witnesses thought he was dead but he woke up some 20 minutes later lying face down in muddy water at the base of the tree. He was trembling badly, but when he opened his eyes, he could ha

    56、rdly believe what he saw: a plough and a wall. When Mrs Edwards came running up to him, shouting to their neighbors to call for help, he could see her and hear her voice for the first time in nearly ten years.The news of Robert regaining his sight and hearing quickly spread, and many doctors came to

    57、 examine him. Most of them said that he regained his sight and hearing from the shock he got from the lightning. However, none of them could give a convincing answer as to why this should have happened. The only reasonable explanation given by one doctor was that, since Robert lost his sight and hea

    58、ring as a result of a sudden shock, perhaps, the only way for him to regain them was by another sudden shock.27. The reason for Roberts attempts to kill himself was that _.A.he had to live in a dark and silent worldB.a terrible traffic accident happened to himC.he was struck by the lightning once mo

    59、reD.nobody in the world cared about him28. What was Robert doing when he was struck by the lightning?A.Taking a walk with a stick.B.Driving a car.C.Sheltering from the rain under a tree.D.Lying on the ground.29. What did Robert see first when he regained his sight after the shock?A.A plough and a wa

    60、ll.B.His neighbors.C.His wife who called for help to save him.D.Many doctors surrounding him.30. Which of the following statements is NOT true according to the passage?A.Robert had been deaf and blind for nearly ten years.B.Robert hid himself under the tree for 20 minutes.C.Robert could hear his wif

    61、es shouting for help when he woke up.D.The familys love helped Robert regain confidence to live.31. We can infer from the text that _.A.many doctors came because Robert was badly injuredB.a sudden injury in the head led to Roberts recoveryC.Roberts wife sent for doctors immediately after the shockD.

    62、there was no accurate explanation for Roberts recovery March, April and May are months full of festivals and events all over the world. Here are four wonderful festivals around the world that happen in spring. SongKranThailand Dates: 13th-15th, April In Thailand, its time to celebrate the coming mon

    63、soon season, which will bring the rain many people have been looking forward to. They celebrate it with a festival called Songkran, when people head out to the streets with water guns to spray (喷洒) everyone who walks past. NagholVanuatu Dates: Every Saturday from April to May Every year, villagers c

    64、ome together to celebrate the harvest of yams, a kind of root vegetable popular in Vanuatu. The festival is most famous for its land diving ceremony. During the ceremony men and boys dive to the ground from high wooden towers with only two thin vines (葡萄藤) attached to their ankles. Cherry Blossom Vi

    65、ewingJapan Dates: The cherry blossom season is different from year to year depending on the weather forecast. The cherry blossom season has huge importance to the people of Japan, who celebrate the days when the flowers finally blossom. In Japan, almost everyone has picnics in the parks to view the

    66、flowers. Sinhalese New YearSri Lanka Dates: 13th or 14th, April Just like in many other countries in South or South East Asia, this is the time when the Sinhalese celebrate the traditional New Year, an ancient celebration which marks the end of the harvest season and is one of two times of the year

    67、when the sun is straight above Sri Lanka. There are a lot of delicious foods during the celebration.32. What does the underlined phrase monsoon season probably refer to?A.Windy season.B.Rainy season.C.Dry season.D.Foggy season.33. Who may be most interested in Naghol?A.A gardener.B.A sports lover.C.

    68、A woodcutter.D.A music fan.34. What can people enjoy during Sinhalese New Year?A.Summertime sunshine.B.Ancient Architecture.C.Traditional dances.D.Excellent foods. The Spring Festival is the biggest festival for Chinese people all around the world. The celebration usually lasts for 15 days. There is

    69、 a lot to do. On the eve of the Spring Festival, family members get together and have big meals. Their favorite dish on this day is dumplings. Days before the Spring Festival, families will clean their homes. People think cleaning sweeps away bad luck. It makes the house ready for good luck. The col

    70、or red is everywhere during the Spring Festival. People think red is a happy color and will bring them a bright future. People wear red, too. They decorate their homes with pieces of red paper. Kids get a lot of hong bao. It is a red paper bag with money in it. Usually, older people give younger one

    71、s hong bao. They think it brings good luck. The Spring Festival is the time to make everybody happy. So dont say any bad words or do anything that will bring unhappiness to other people. For example, youd better not say any bad words like death. Dont break anything. People think that it means your l

    72、uck is running out. Also, dont borrow or lend money on these days. If you have borrowed money, return it before the Spring Festival.35. What do most people do on the eve of the Spring Festival?A.Family members gather for a big meal.B.Friends eat dumplings together.C.They borrow money from friends.D.

    73、They give each other hong bao.36. Which of the following things is Not supposed (应该) to happen during the Spring Festival?A.Returning money before the Spring Festival.B.Saying words that have to do with death.C.Wearing red clothes.D.Decorating houses with red paper.37. The underlined phrase running

    74、out probably means _.A.进来B.打碎C.耗尽D.离开38. We can tell from the story that the Spring Festival is _.A.a time of harvest and funB.celebrated for one whole monthC.only celebrated in ChinaD.a time for families to get together答案第一部分1. A【解析】正确答案是A。此题是细节理解题。根据文章第一段第二句“ She was too excited to do any housewor

    75、k that morning as she would go to a fancy dress party with her husband.”可知, Mrs. Richards 要参加一个化装舞会,故选项A正确。2. C【解析】正确答案是C。此题是细节理解题。根据文章第二段第三句“ After putting it on, She went downstairs to find out whether it would be comfortable to wear.”可知,Richards 太太下楼想看看这件服装是否舒适。故选项C正确。3. B【解析】正确答案是B。此题是细节理解题。第三段第

    76、六句和第七句“Suddenly the door of the store-room was opened and in came a man who had come to read the meter. Ms. Richards realized it must be the man from the Electricity Board” 可知,这名男子一进门便走过来读电表, Ms. Richards 心想一定是供电局的人。故选项B正确。4. D【解析】正确答案是D。此题是细节理解题。 根据文章第六句“ Suddenly the door of the store-room was ope

    77、ned and in came a man who had come to read the meter”可知,储藏室的门打开后,这名男子径直走来读电表。故选项D正确。5. C【解析】正确答案是C。此题是细节理解题。根据倒数第三段的“These days are set aside to show love and respect for parents.”可知A正确;根据倒数第二段的“On Mothers Day people wear carnations.”可知B正确;根据倒数第二段的“Many people attend religious services to honor pare

    78、nts.”可知D正确;根据根据倒数第二段的“It is also a day when people whose parents are dead visit the cemetery. ”可知C选项的说法不够准确,五月的第二个周日是母亲节,在这一天有些父母逝世的人会去墓地看父母。6. B【解析】正确答案是B。此题是细节理解题。从第三段最后一句“Senator Margaret Chase Smith helped to established Fathers Day as a national commemorative (纪念) day, in 1972.”可知。7. D【解析】正确答案是

    79、D。此题是细节理解题。第一段的“People in the United States honor their parents with two special days: Mothers Days, on the second Sunday in May, and Fathers Day, on the third Sunday in June.”表明美国人民以两个特殊的日子向父母表示敬意。8. B【解析】正确答案是B。此题是推理判断题。根据首段以及全文可知写这篇文章的目的是介绍母亲节和父亲节。9. C【解析】正确答案是C。此题是细节理解题。根据首段的“Better China Trip a

    80、ims to be a bridge for you in China. Whether you are here on business or simply for sightseeing, we offer you a city-to-city transportation, tour guide, and interpreter service.”可知。10. B【解析】正确答案是B。此题是词义猜测题。根据首段的“ For sightseersYou can either research your trip by yourselfor make use of our expert lo

    81、cal knowledge to suggest one to you.”可知,该词与游览计划相关。11. A【解析】正确答案是A。此题是细节理解题。根据首段的“Youd better discuss it with us before you start out; simply email or ring us up.”可知。12. D【解析】正确答案是D。此题是细节理解题。根据“Services available”下面的“Tickets booking for Kungfu shows, magic, Peking Opera, etc.”可知。13. B【解析】正确答案是B。此题是推理

    82、判断题。根据“5.Tour guides services for the Great Wall, Tiananmen Square, the Forbidden City, the Summer Palace, the Temple of Heaven, the Ming Tombs, etc”可知,可以和专业的旅游向导一起参观名胜古迹。14. A15. C16. D17. A18. D19. C20. A21. D22. B23. A【解析】正确答案是A。此题是细节理解题。根据文章第二段中的“She was cleaning out the attic one day when she c

    83、ame across an old dusty manuscript.”可判断出是那位生病女孩的母亲在打扫阁楼时发现的这本手稿。故答案为A。24. B【解析】正确答案是B。此题是推理判断题。根据文章第二段中的“stayed in the Galveston boardinghouse”可推断出B项正确。25. C【解析】正确答案是C。此题是词义猜测题。根据前后的语境,“我”的父亲去拜访了一位研究O. Henry的专家,从下文的“My father then set out to sell it.”以及后面的事实可判断出,那位专家证明这本手稿是O. Henry的作品。authenticate意思

    84、是“证明(某物)为真”。故答案为C。26. A【解析】正确答案是A。此题是细节理解题。根据文章第三段中的“My father then sent out to sell it.”以及“he found himself in Des Moines”可知,“我”的父亲是去这个地方出售O. Henry的手稿的。故答案为A。27. A【解析】正确答案是A。此题是细节理解题。根据第一段中“The loss of sight and hearing threw him into such sorrow that he tried a few times to put an end to his life.

    85、”可知Robert想要自杀就是因为视力和听力的丧失,导致他活在一个黑暗和宁静的世界中。28. C【解析】正确答案是C。此题是细节理解题。根据第二段中“He stood under a large tree to avoid getting wet, but he was struck by the lightning.”可知他是在树下躲雨的时候被击中的。29. A【解析】正确答案是A。此题是细节理解题。根据第二段中“He was trembling badly, but when he opened his eyes, he could hardly believe what he saw:

    86、a plough and a wall. ”可知Robert恢复视力后看到的第一个东西是“a plough and a wall”。30. B【解析】正确答案是B。此题是细节理解题。根据第二段中“Witnesses thought he was dead but he woke up some 20 minutes later lying face down in muddy water at the base of the tree.”可知B选项错误。31. D【解析】正确答案是D。此题是细节理解题。根据第三段中“However, none of them could give a conv

    87、incing answer as to why this should have happened.”可知对于Robert的康复没有明确的解释。32. B【解析】本文是一篇说明文。3 月、4 月和 5 月是世界各地充满节日和活动的月份。文章介绍了泰国、瓦努阿图、日本和斯里兰卡这四个国家发生在春天里的节日。词义猜测题。根据划线词组后面的非限制性定语从句 which will bring the rain many people have been looking forward to 可知,这将带来许多人期待已久的降雨。which 引导的非限制性定语从句修饰限定先行词 the monsoon s

    88、eason,结合此句和常识可知,降雨的季节被称之为雨季。故选:B。33. B【解析】细节理解题。根据 NagholVanuatu 段的 During the ceremony men and boyshigh wooden towers with only two thin vines (葡萄藤) attached to their ankles 可知,在仪式上,男人和男孩们从高高的木塔上俯冲下来,脚踝上只有两根细细的藤蔓。因此一个体育爱好者可能对这种陆地蹦极最感兴趣。故选:B。34. D【解析】细节理解题。根据文章最后一段的 There are a lot of delicious food

    89、s during the celebration. 可知,在庆祝活动中有很多美味的食物。因此在锡兰人的新年里,人们可以享受饕餮盛宴。故选:D。35. A【解析】细节理解题。从第二段第一句 On the eve of the Spring Festival, family members get together and have big meals 可知。36. B【解析】细节理解题。从倒数第二段第一句可知。37. D【解析】词义猜测题。从第四段最后一句 They think it brings good luck 可知 run out 与 bring 含义相反。38. D【解析】推理判断题。从第一段第一、二句可知 B、C 项不正确;从第五段第一句可知 A 项不正确。第 16 页 共 16 页

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2022年高考英语一轮复习:节假日活动 分类阅读话题练习题4(含答案解析).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-417468.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1