2019-2020学年高中英语 Unit 1 Festivals around the world 学业质量标准检测 新人教版必修3.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019-2020学年高中英语 Unit Festivals around the world 学业质量标准检测 新人教版必修3 2019 2020 学年 高中英语 学业 质量标准 检测 新人 必修
- 资源描述:
-
1、Unit 1Festivals around the world学业质量标准检测第一部分:听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题; 每小题1.5分, 满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1What will the man do?CATake some pictures.BWatch a movie.CStudy at home.2How will the speakers probably get to the park?AABy underg
2、round.BBy bike.CBy car.3Whats the weather like now?BASnowy.BCloudy.CRainy.4What are the speakers mainly talking about?AAA lecture. BA course. CA hall.5What time is it now?CAAbout 3:30 pm.BAbout 4:00 pm.CAbout 4:30 pm.第二节:(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应
3、位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6Which sport does the man play most often?CAFootball. BBasketball. CTennis.7What books does the woman like reading now?BAAdventure novels.BHistorical novels.CChildrens novels.听第7段材料,回答第8、9题。8How much did the woman pay for t
4、he dress?AA$60. B$90. C$120.9Why did the woman buy the dress?CATo attend a party.BTo wear it to work.CTo give it to Lisa.听第8段材料,回答第10至12题。10What is the woman going to do?CAFind a new roommate.BMove to her new house.CSell some old things.11Which of the following cant the man take?BAThe chairs. BThe t
5、able. CThe books.12When will the man go to the womans place?CAThis afternoon.BTomorrow morning.CTomorrow afternoon.听第9段材料,回答第13至16题。13What does the man think is important?AAThe air conditioner.BThe iron.CThe TV.14. Whats the probable relationship between the speakers?BAHouse agent and customer.BHote
6、l clerk and guest.CHusband and wife.15Where is the snack store?BABeside the gift shop.BNext to the cafCOpposite a restaurant.16On which floor is the fitness center?CAThe top floor.BThe third floor.CThe second floor.听第10段材料,回答第17至20题。17What did the speakers brother help do when he was little?AAChop v
7、egetables.BSet the table.CDo the washingup.18Which of the following was the speakers least favorite thing?B APork. BBeef. CMutton.19Where did the speakers father probably come from?B AEngland. BItaly. CBrazil.20What dish did the speakers sister like to have?AASpaghetti.BPizzas.CRice and beans.听力原文Te
8、xt 1W:Lets go to the pictures.M:I dont think there are any good movies on now. I think Ill just stay at home and prepare for my English exam.Text 2M:How will we get to the park, by underground or by car?W:Neither. Why dont we just cycle there?Text 3M:Do I need gloves?W:Well,its not very cold. I dont
9、 think you need gloves. Just bring an umbrella. Look at how cloudy it is. It looks like its going to rain.Text 4M:There is a lecture in the hall this evening on French history. I thought you might be interested.W:Oh, that sounds great! Ive been lookin forward to a lecture like that.M:Dont forget to
10、get there early, or there wont be any seats left.Text 5W:Can I sit here and wait for the doctor,please? M:Sure,but you may have to wait for a while. W:When will the doctor return? M:He said hed be back around 4:30 pm, so an hour from now.Text 6W:David, what do you usually do in your spare time?M:I l
11、ike outdoor activities. I often play football with my friends. We play every Wednesday and Saturday.W:Do you play basketball?M:No, hardly ever. I dont really like basketball, but I do play tennis sometimes, about twice a month. What about you?W: Well ,I dont like sports. I spend most of my free time
12、 reading.M:What kind of books do you like to read? W:I usually read novels. In the past, I often read adventure or historical novels, but now I prefer reading childrens novels.Text 7M:Your dress is beautiful. It must have cost you an arm and a leg.W:Actually it was a bargain. The price tag said 120
13、dollars, but I only paid half that.M:Wow. How did you get it at such a low price?W: My sister works in that store. She gave me a fifty percent discount.M:So why did you buy the dress? Are you going to a party? W:Yes. Its Lisas birthday this Friday. Shes going to throw a party.M:Really? I havent rece
14、ived an invitation.W:Oh, right. She just invited some girls this year. Text 8M:I heard youre moving into your new house.Do you need any help with moving in?W:Thanks very much for offering, but my brother is going to help me. By the way, do you need any chairs? Im planning to give away my old ones an
15、d get some new ones. M:No, thanks. I just bought some new chairs last week. But I do like your table. W:SorryIm planning to keep that. How about books? Do you like reading? M:Yes. I read almost every day.W:Thats great. My roommate Alice left all these books here. She didnt want them anymore. You can
16、 take all of them if you like.M:Thats great. Can I come back this afternoon and take them then? W: Sorry, I wont be in this afternoon. How about tomorrow morning? Ill be in then. M:Oh, Im a little busy in the morning. How about tomorrow afternoon? W:OK. See you tomorrow.Text 9M:Oh, this is a really
17、nice room. The bed is huge. The air conditioner is really good, too. Thats important in hot weather. And the TV has lots of programs.W:Yes, the room is fine. There is a nice balcony. Oh,look ! An iron. Thats very usefula lot of my clothes need ironing.M:Well,I like it. It has both a bath and a showe
18、r, which is great. You know, I always like to have a bath in the evening.and theres a nice view over the park. Im sure our little Jim will like to play in that park.W:Oh, and there is a caf next to the gift shop, according to the map of the hotel. The gift shop is on the second floor.M:Anything else
19、?W:There is an Italian restaurant on the third floor, and theres a snack store opposite it which is open until 2 am. There is a fitness center on the top floor and a swimming pool up there, too.M:Sounds good!Text 10There were five of us at home when I was growing upmy parents, my brother, my sister
20、and me. My mother did most of the cooking, but we all helped herwell, sort of helped her. We each had a special job:I used to chop vegetables, my brother helped with the washingup, and my sister set the table. I used to love everything my mother cooked, except for one thing. I really didnt like meat
21、, such as pork and beef. I especially couldnt stand mutton. So my mother had to cook a vegetarian meal for me.Teatime was really important in my house, because my mother is half English. Wed have tea and cakes at about 4 pm. My father would come home from work at about 7 pm and then we would have ou
22、r dinner. The weekends were a bit different. Every Saturday, we used to go to a restaurant for dinner,and on Sundays wed have spaghetti as a treat. My father has an Italian background, so he loves spaghetti. My sister liked pizza. My favorite dish when I was a child was rice and beansits a popular d
23、ish in Brazil, but nobody makes it like my mom.第二部分:阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。(2019全国卷,A篇)ANeed a Job This Summer?The provincial government and its partners offer many programs to help students find summer jobs.The deadlines and what you need to apply de
24、pend on the program.Not a student?Go to the government website to learn about programs and online tools available to help people under 30 build skills,find a job or start businesses all year round.Jobs for YouthIf you are a teenager living in certain parts of the province,you could be eligible (符合条件
25、) for this program,which provides eight weeks of paid employment along with training.Who is eligible:Youth 1518 years old in select communities(社区)Summer CompanySummer Company provides students with handson business training and awards of up to $3,000 to start and run their own summer businesses.Who
26、 is eligible:Students aged 1529,returning to school in the fall.Stewardship Youth Ranger ProgramYou could apply to be a Stewardship Youth Ranger and work on local natural resource management projects for eight weeks this summer.Who is eligible:Students aged 16 or 17 at time of hire,but not turning 1
27、8 before December 31 this year.Summer Employment Opportunities (机会)Through the Summer Employment Opportunities program,students are hired each year in a variety of summer positions across the Provincial Public Service,its related agencies and community groups.Who is eligible:Students aged 15 or olde
28、r.Some positions require students to be 15 to 24 or up to 29 for persons with a disability.文章大意:本文是一篇应用文。文章介绍了省政府及其合作者提供的面向学生的四则暑期工作公告。21What is special about Summer Company?BAIt requires no training before employment.BIt provides awards for running new businesses.CIt allows one to work in the natur
29、al environment.DIt offers more summer job opportunities.解析:细节理解题。根据题干中的关键词Summer Company可直接定位到第二则暑期工作公告,而且浏览四则暑期工作公告可以发现,只有Summer Company的介绍里提到了awards(奖励)以及$3,000这样的字眼,由此可知Summer Company的特别之处在于B项“它为经营新业务提供奖励。”22What is the age range required by Stewardship Youth Ranger Program?DA1518.B1524.C1529. D1
30、617.解析:细节理解题。根据题干中的关键词Stewardship Youth Ranger Program可直接定位到第三则暑期工作公告。根据本部分中的关键信息句“Students aged 16 or 17 at time of hire,but not turning 18 before December 31 this year.”可知,这个项目的年龄要求是16岁或17岁,且在今年12月31日前不能满18岁,故选D项 “16至17岁。”23Which program favors the disabled?DAJobs for Youth.BSummer Company.CStewar
31、dship Youth Ranger Program.DSummer Employment Opportunities.解析:细节理解题。根据题干中的关键词the disabled (残疾人)可直接定位到最后一则暑期工作公告中的“persons with a disability”,两者属于典型的同义词替换,故选D项。这个项目对残疾人在年龄方面给予了特别照顾。B(2019广东华南师大附中高一下期中卷)For many American university students, the weeklong spring break holiday means an endless party on
32、 a sunny beach in Florida or Mexico. In Panama City Beach, Florida, a city with a population of around 36,000, more than half a million university students arrive during the month of March to play and party, making it the number one spring break destination in the US.A weeklong drinking binge is not
33、 for everyone, however, and a growing number of American university students have found a way to travel locally or internationally and work for problems such as poverty, homelessness, or environmental damage, which makes spring break a unique learning experience that university students can feel goo
34、d about.During one spring break week, students at James Madison University in Virginia participated in 15 “alternative spring break” trips to nearby states, three others to more distant parts of the United States, and five international trips. One group of JMU students traveled to Bogalusa, Louisian
35、a, to help rebuild homes damaged by hurricane. Another group traveled to Mississippi to organize creative activities for children living in a homeless shelter.Students who participate in alternative spring break projects find them very rewarding. Students often sleep on the floor of a school or chur
36、ch, or spend the week camping in tents. But students only pay around $ 250 for meals and transportation, which is much less than some of their peers spend to travel to more traditional spring break destination.Alternative spring break trips appear to be growing in popularity at universities across t
37、he US. Students mention a number of reasons for participating. Some appreciate the opportunity to socialize and meet new friends. Others want to exercise their beliefs about peoples obligation to serve humanity and make the world a better place. Whatever their reasons, these students have discovered
38、 something that gives them rich rewards along with a break from school work.文章大意:本文是一篇说明文。文章主要介绍了美国春假期间,大学生的度假方式。并不是所有的美国大学生都在三月期间到海滩去玩、举办派对,有些大学的学生在此期间做一些有意义的事情,这渐渐成为一种趋势。24Which state in the US has the most famous spring break destination?CA. Mexico. B Virginia.C. Florida. D Louisiana.解析:细节理解题。根据第
39、一段的“In Panama City Beach, Florida.making it the number one spring break destination in the US.”可知,佛罗里达州是美国大学生春假度假的首选,故选C项。25Which of the following expresses what the third paragraph mainly talks about?DA. Some students worked to help the poor on spring break trips.B. Children living in homeless shel
40、ters enjoy creative activities.C. One group of JMU students worked on homes damaged by hurricane.D. University students do different types of work on alternative spring break trips.解析:主旨大意题。根据第三段的“.alternative spring break trips to nearby states.three others to.and five international trips. One grou
41、p.Another group.”可知,春假JMU的学生们去不同的地方旅行做不同的工作,故选D项。26Which of the following is mentioned as a reason for participating in alternative spring break trips?CA. A hope of earning more money.B. A desire to travel to distant places.C. An opinion that people must help others.D. A wish to get away from family
42、 and friends.解析:细节理解题。根据最后一段的“Others want to exercise their beliefs about peoples obligation to serve humanity and make the world a better place.”可知,有些学生认为,践行为人类服务的信念使这个世界更美好就是他们的职责,故选C项。27The text is mainly about A.Aalternative spring break tripsBspring break in Florida and MexicoCsleeping on the f
43、loor or camping in tentsDfamous tourist destinations around the US解析:主旨大意题。根据全文的介绍可知,全文主要说了美国大学生春假的不同旅行的选择,故选A项。CPeople in the United States honour their parents with two special days:Mothers Day,on the second Sunday in May,and Fathers Day,on the third Sunday in June.These days are set aside to show
44、 love and respect for parents.They raise their children and educate them to be responsible citizens.They give love and care to their children.These two days offer an opportunity to think about the changing roles of mothers and fathers.More mothers now work outside the home.More fathers must help wit
45、h childcare.These two special days are celebrated in many different ways.On Mothers Day people wear carnations(康乃馨)A red one symbolizes(象征)a living mother.A white one shows that the mother is dead.Many people attend religious services to honour their parents.It is also a day when people whose parent
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-417503.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
金版教程2014届高考数学理总复习课件:第10章 第9讲 离散型随机变量的均值、方差和正态分布.ppt
