2019-2020学年高中英语 Unit 5 The power of nature Section Ⅲ Learning about Language .doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019-2020学年高中英语 Unit The power of nature Section Learning about Language 2019 2020 学年 高中英语
- 资源描述:
-
1、 Section Learning about Language & Using Language课时作业.单句语法填空1Diana always feels slightly uncomfortable (comfort) with a hat on because she has a big head.2The key to success as a romantic novelist (novel) is absolute belief in your story.3Maggie was hit on the head by a stone and knocked unconscious
2、 (conscious)4The soldier was_shot(shoot) in the leg while attempting to break through.5I panicked(panic) when I saw smoke coming out of the engine.6Basic human rights, including freedom of speech, are now guaranteed (guarantee)7The mother was filled with anxiety(anxious) about her daughters health.8
3、The leaves trembled (tremble) in the breeze.9The little boy showed his appreciation(appreciate)of good music when the singer asked him the question.10It is believed (believe) that health is above wealth.单句改错1Tom as well as his brother guarantee to return the car in six hours.guaranteeguarantees2Its
4、dangerous to go bath in the sea.bathbathing3Go straight down the road, you will find the department store.GoGoing或you前加and4Three robbers were shoot dead.shootshot5We were anxious that he listened to our advice.listenedlisten.阅读理解ACheck out our tsunami facts and learn some interesting information rel
5、ated to these great walls of water that can cause so much destruction.Find out what causes tsunamis and read about some recent examples of tsunamis that have occurred around the globe.The Japanese word for tsunami means harbor wave.Tsunamis are sometimes referred to as tidal (受潮汐影响的)waves but this t
6、erm has fallen out of favour because tsunamis are not related to tides.Tsunamis are huge waves of water that are usually caused by earthquakes or volcanic eruptions.As a tsunami approaches the shore (海岸), water may move back from the coast.If it is shallow (浅的) enough the water may be pulled back hu
7、ndreds of metres.If you are in the area, you can know that a tsunami is on the way when you see this phenomenon.Regions in tsunami danger zones often have warning systems in place to give people as much time as possible to move to a safe place.When tsunamis hit shallow water (often near the coast) t
8、hey slow down but increase in height.An earthquake in the Indian Ocean off Indonesia in December 2004 caused a tsunami that killed over 200,000 people in 12 countries.In March 2011,the Tohoku earthquake off the eastern coast of Japan caused a tsunami that was a major factor in the death of over 15,0
9、00 people.The tsunami waves created by the Tohoku earthquake reached heights of over 40 metres in some areas, wiping out coastal towns and causing a number of nuclear accidents.【解题导语】本文是一篇说明文, 简要介绍了有关海啸的一些基本常识。1How many causes of tsunamis are mentioned in the text?AOne.BTwo.CThree. DFour.解析:选B细节理解题。
10、 由第四段可知,海啸通常是由地震或火山爆发引起的。2In the Tohoku earthquake over 15,000 people died mainly because of _.Athe earthquake itselfBthe lack of warning systemsCthe tsunami caused by the earthquakeDthe nuclear accidents caused by the tsunami解析:选C细节理解题。根据倒数第二段“.a tsunami that was a major factor in the death of over
11、 15,000 people.”可知,在2011年日本大地震中,海啸是造成超过15,000人死亡的主要原因。故C项正确。3Which of the following is TRUE according to the passage?AOver 200,000 people were killed in 12 countries because of the earthquake in Dec.2004.BSometimes tsunamis are said as tidal waves,because they are related to tides.CThe warning syste
12、ms in some regions help people move to a safe place.DIf you see water move to the coast, there will be a tsunami on the way.解析:选C细节理解题。从文章第六段可以看出C项正确。由倒数第三段可以看出是由于地震引起的海啸使20多万人丧生,而非地震本身,A项错误。B项与第三段意思相反,故为错误选项。文章第五段提到,海啸来时海水会从海岸向后退,而非向前进,故D项错误。4The text is developed mainly by _.Alisting some factsBgi
13、ving some examplesCproviding some numbersDmaking some comparisons解析:选A写作手法题。本文主要列举了一些关于海啸的基本常识和事实。故A项正确。BAnn Daniel and Helen Findlay faced the dangers of polar bears,thin ice and frostbite(冻伤)when they became members of an expedition(探险队) to the Arctic in 2010.The expedition team consisted of six s
14、cientists and a separate group of three explorers.While Helen and the other scientists were setting up a laboratory site on the ice in northern Canada,Ann and two other explorers set off on a 500 kilometre journey on foot across floating sea ice from Greenland to the North Pole.Both groups planned t
15、o measure how thick the ice was at various sites in the Arctic.They would also collect water samples(样本) for testing, in order to discover how the chemistry of sea water was changing, and what effect this was having on plantlife and animals in the ocean.The research was important for understanding w
16、hat might happen in other oceans around the world in the future, as a result of climate change.Ann Daniel became one of the worlds leading professional polar explorers in 1996.Despite(尽管) her previous experience,however,Ann suffered in the freezing conditions.“It gets into your bones and never leave
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-417878.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
