2020-2021学年人教版英语必修3课时素养评价 UNIT 3 LEARNING ABOUT LANGUAGE WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年人教版英语必修3课时素养评价 UNIT 3LEARNING ABOUT LANGUAGE WORD版含解析 2020 2021 学年
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。课时素养评价八Unit 3Learning about Language. 选词填空1. He doesnt doubt that(if, that) his mother will give him a ride home for sure. 2. It depends on whether(if, whether) it is fine. 3. Did she say anything about how(how, what) we s
2、hould do the work? 4. My suggestion is that(that, what) you should practise reading English every day. 5. The city is no longer what(that, what) it used to be. 6. His first question was whether(if, whether) Tom had arrived yet. 7. The reason why (that, why) he was dismissed was that(that, because) h
3、e was careless and irresponsible. 8. That is why(what, why) he was late for an hour. 9. What I particularly dislike about this lesson is that(that, what) it is really boring. 10. The fact is that(that, what) he didnt even take the exam. . 单句改错1. What he said made me recognize how silly mistakes I ha
4、d made. (how改为what)2. Having checked the doors were closed, and all the lights were off, the boy went to his bedroom. (在and后加that)3. The last time we had great fun was that we were visiting the Jinan Baihua Park. (that改为when)4. Could I speak to who is in charge of international trade? (who改为whoever)
5、5. I want to be liked and loved for who I am inside. (who改为what)6. I make a list of that my kids will need for the coming season. (that改为what)7. The reason for her preference for city life is why its convenient for her to go shopping. (why改为that)8. A computer can only do that you instruct it to do.
6、(that改为what). 阅读理解A(2020阜阳高一检测)Mark Twain (18351910)weve all heard the name, but what makes him “the father of American literature” as classic US author William Faulkner once called him? Mark Twain is someone Americans are taught to love. Older relatives, English teachers and the media always praise
7、 him. But when you actually take the time to read The Adventures of Tom Sawyer, you find that his work is more wonderful than you could have ever imagined. The novel describes a young boy named Tom Sawyer growing up in a small town along the Mississippi River. He explores the countryside on a riverb
8、oat with his friends, falls in love with girls, starts secret clubs and searches for treasure. Twains idea of childhood is magicala time of imagination, wonder and, of course, adventure. More importantly, through the eyes of Tom Sawyer, Twain cleverly makes fun of US culture. For example, Tom hates
9、going to church, and Twain uses scenes of Tom there to mock religion and its old traditions. “Often, the less there is to justify a traditional custom, the harder it is to get rid of it, ” he writes in one chapter. Twains writing is full of these kinds of critical(批判的) points about culture and polit
10、ics. Thats why he is so loved in the UShe wasnt afraid to state his opinions, and he did so clearly. For instance, Twain didnt like US wars abroad. In 1900, after the US invaded(入侵) the Philippines, Twain wrote in a newspaper article: “We do not intend to free, but to subjugate(征服) the people of the
11、 Philippines. . . We have gone there to conquer. ” He also believed strongly in womens right to vote in elections and gave a famous speech on the subject, called “Votes for Women”, in 1901. “Tom was a glittering hero once morethe pet of the old, the envy of the young, ” Twain writes in Tom Sawyer. B
12、ut he could just as well be describing himself. 【文章大意】我们都听说过马克吐温这个名字, 但是是什么让他成为美国经典作家威廉福克纳所说的“美国文学之父”呢? 这篇文章给出了答案。1. After reading The Adventures of Tom Sawyer, you are likely to think _according to the author. A. its not worth all the praiseB. its even better than you expectedC. its as wonderful as
13、 you expectedD. its better to read it with teachers【解析】选B。细节理解题。根据第二段可知, 读完汤姆索亚历险记, 你会认为它比你想象得还要好。2. In the third paragraph, the author mainly _. A. indicates what makes Tom Sawyers adventures so wonderfulB. explains where Twains idea of childhood comes fromC. shows how naughty and adventurous Tom S
14、awyer isD. gives a brief description of the novel【解析】选D。段落大意题。根据第三段内容“他的小说描写了一个名叫汤姆索亚的小男孩在密西西比河沿岸的一个小镇上长大。他和他的朋友在江轮上探索乡村, 和女孩相爱, 开始秘密俱乐部和寻找宝藏。马克吐温对童年的理解充满了魔力充满了想象、奇迹, 当然还有冒险。”可知, 这段主要对这部小说作了简要的描述。3. What does the underlined word “mock” in the fourth paragraph mean? A. make fun ofB. show respect forC
15、. give examples ofD. give reasons for【解析】选A。词义猜测题。根据画线词所在的句子For example, Tom hates going to church, and Twain uses scenes of Tom there to mock religion and its old traditions. 例如, 汤姆讨厌去教堂, 吐温用汤姆在那里的场景来嘲笑宗教及其古老的传统。可知, mock的意思是“取笑”。4. Twain is so loved in the US because _. A. he showed readers a magic
16、al childhood that everyone would loveB. he criticized American culture and society clearly and cleverlyC. he wrote bad things about US wars abroadD. he supported womens right to vote【解析】选B。细节理解题。根据最后一段开头部分Twains writing is full of these kinds of critical points about culture and politics. Thats why
17、he is so loved in the US可知吐温在美国很受欢迎, 因为他对美国文化和社会进行了清晰而巧妙的批判。BElectronic book publishing has many of the same risks and opportunities as electronic music publishing. By delivering text direct to the readers computer screen, the e-book could cut down costs, and allow creators to deal directly with the
18、ir audience, bypassing (绕开) traditional publishers and traders. But it also raises the possibility of mass piracy (盗版). Phil Rance, founder and managing director of Online Originals, a London-based e-book publisher, sums it up, “No one wants Napster (在线音乐服务) to happen to books. ”Indeed, the most pop
19、ular MP3 may have put the frighteners on an industry that generally operates some way behind the “bleeding edge”. The Meta Group, a leading US-based market researcher, says publishers are far too concerned about protecting their rights, “We believe all the recent legal control over Napster is like p
20、utting a finger in a river that is already overflowing. Publishers need to deal with reality and come up with new ways to develop wide electronic distribution (分发), asking the question, How can we use the certainty of wide distribution to our advantage? ”At the moment, most publishers would like to
21、limit the use of e-books to the person who bought them, or to the computer used to download them. If that can be done, e-books become just an extra income stream in a publishing industry that would continue to operate the way it does today, according to Terry Robinson, business manager for Adobes e-
22、paper group. “If youve cracked the digital rights aspect, youve cracked the market, ”he says. Robert Nichols, Books Director at BOL agrees, “Rights management is absolutely important. Publishers just say that until copyright is secure, were not going to talk. ”【文章大意】本文简单介绍了电子图书出版所面临的挑战与机遇。5. Which o
23、f the following can be the best title for this text? A. The E-booka New and Big ChallengeB. The E-bookan Extra Income StreamC. An Economic Rise from E-booksD. Changes Brought by E-books【解析】选A。主旨大意题。根据第一段Electronic book publishing has many of the same risks and opportunities as electronic music publi
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-421467.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
