2020-2021学年译林版英语选修10单元综合检测 UNIT 3 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年译林版英语选修10单元综合检测 UNIT WORD版含解析 2020 2021 学年 译林版 英语 选修 10 单元 综合 检测 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家单元综合检测(三).阅读理解(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)AFood serves as a form of communication in two fundamental ways.Sharing bread or other foods is a common human tradition that can promote unity and trust.Food can also have a specific meaning,and play a significant role in a family or cultures cel
2、ebrations or traditions.The foods we eatand when and how we eat themare often unique to a particular culture or may even differ between rural(农村的)and urban areas within one country.Sharing bread,whether during a special occasion(时刻)or at the family dinner table,is a common symbol of togetherness.Man
3、y cultures also celebrate birthdays and marriages with cakes that are cut and shared among the guests.Early forms of cake were simply a kind of bread,so this tradition has its roots in the custom of sharing bread.Food also plays an important role in many New Year celebrations.In the southern United
4、States,pieces of corn bread represent blocks of gold for prosperity(兴旺)in the New Year.In Greece,people share a special cake called vasilopita.A coin is put into the cake,which signifies(预示)success in the New Year for the person who receives it.Many cultures have ceremonies to celebrate the birth of
5、 a child,and food can play a significant role.In China,when a baby is one month old,families name and welcome their child in a celebration that includes giving redcolored eggs to guests.In many cultures,round foods such as grapes,bread,and moon cakes are eaten at welcome celebrations to represent fa
6、mily unity.Nutrition is necessary for life,so it is not surprising that food is such an important part of different cultures around the world.【语篇解读】本文是一篇议论文。文章讲述了食物在交际方面起着重要的作用,共享食物可增强人们彼此间的团结与信任,某些特殊食物也是节日的象征。1According to the passage,sharing bread .Aindicates a lack of foodBcan help to develop uni
7、tyCis a custom unique to rural areasDhas its roots in birthday celebrations【解析】细节理解题。由第一段第二句Sharing bread or other foods is a common human tradition that can promote unity and trust.可知,共享食物可增强人们彼此间的团结与信任。故B项正确。A项在文章中没有提到;C项(是农村地区特有的习俗)与第一段末句The foods.are often unique to a particular culture or may e
8、ven differ between rural and urban areas.表述不一致,故排除;D项(起源于生日庆祝)与第二段中的.so this tradition has its roots in the custom of sharing bread.相矛盾,可排除。【答案】B2What does the coin in vasilopita signify for its receiver in the New Year?ATrust.BSuccess.CHealth.DTogetherness.【解析】细节理解题。由第三段的A coin is put into the cake
9、,which signifies success in the New Year for the person who receives it.可知,硬币代表着成功。故选B。其他选项都不是vasilopita所代表的。【答案】B3The author explains the role of food in celebrations by .Ausing examplesBmaking comparisonsCanalyzing causesDdescribing processes【解析】推理判断题。在解释食物在庆祝活动中的作用时,作者通过举例介绍了在美国和希腊某些食品代表的意义,故A项正确
10、。作者没有进行对比、分析原因或者描述过程,因此可以排除其他选项。【答案】A4What is the passage mainly about?AThe custom of sharing food.BThe specific meaning of food.CThe role of food in ceremonies.DThe importance of food in culture.【解析】主旨大意题。全文讲述了分享食物可增强人与人之间的团结与信任及食物在交际方面和节日中的重大意义,故选D。其他选项只是文章的细节,不是主旨。【答案】DBI am a good mother to thre
11、e children.I have tried never to let my passion stand in the way of being a good parent. I no longer consider myself the center of the universe.I show up.I listen.I try to laugh.I am a good friend to my husband.I have tried to make marriage vows (誓言) mean what they say.I am a good friend to my frien
12、ds, and they to me.Without them, there would be nothing to say to you today.So heres what I want to tell you today: Get a life. A real life, not a desire of the next promotion, the bigger paycheck, the larger house. Get a life in which you are not alone. Find people you love, and who love you. And r
13、emember that love is not leisure;it is work. Pick up the phone.Send an email. Write a letter. And realize that life is the best thing and that you have no business taking it for granted.Its so easy to waste our lives, our days, our hours, and our minutes.Its so easy to exist instead of to live.I lea
14、rnt to live many years ago.Something really, really bad happened to me, something that changed my life in ways that, if I had my choice, it would never have been changed at all. And what I learned from it is what, today, seems to be the hardest lesson of all.I learned to love the journey, not the de
15、stination. I learned to look at all the good in the world and try to give some of it back because I believed in it, completely and totally. And I tried to do that, in part, by telling others what I had learned.By telling them this: Read in the backyard with the sun on your face.Learn to be happy. An
16、d think of life as a deadly illness, because if you do, you will live it with joy and passion as it ought to be lived. 【语篇解读】文章主要讲述了什么是真正的生活。真正的生活就是按照自己的内心去生活,不受到任何东西的影响,爱自己该爱的人,过自己想过的生活。5It can be inferred from the passage that .Athe author didnt try her best to work wellBthe author is a success in
17、 personal lifeCthe author spent all her time caring for her childrenDthe author likes traveling very much【解析】推理判断题。从全文中可看出,作者生活得很成功。【答案】B6How did the author form her view of life?AThrough social experience. CFrom her children and husband. BBy learning from her friends. DThrough an unfortunate experi
18、ence. 【解析】细节理解题。根据第五段第四句Something really, really bad happened to me, something that changed my life in ways that可知多年前发生的不幸的事改变了作者对待生活的态度。【答案】D7By the underlined sentence“Its so easy to exist instead of to live” in the fifth paragraph, the author really means that people tend to .Awork rather than en
19、joy lifeBmake a living rather than live a real lifeCwaste a lot in lifeDforget the most important lessons in life【解析】句意理解题。结合第五段前两句可知,人们很容易虚度时光,生存比生活更容易。也就是说:活着比过真正的生活容易。【答案】B8Whats the authors attitude toward work?ADo it well to serve others. BEarn enough money to make life better. CDont let it aff
20、ect your real life. DTry your best to get a higher position and a pay raise. 【解析】推理判断题。根据第三段内容So heres what I want to tell you today: Get a life. A real life, not a desire of the next promotion, the bigger paycheck, the larger house. 可推测出作者的工作态度是:不要渴望升职,不要渴望涨工资、支票和大房子,而要过真正的生活。不要让工作影响我们的生活。【答案】CCPil
21、ling a cat can be a “terrible” experience. Cats dont want something pushed down their throats, and theyll fight with all their strength to prevent it. In fact, its amazing how powerful their small bodies can be.The easiest way of pilling a cat is to press the pill into powder. Then mix the powder wi
22、th a small amount of wet food. If your cat usually eats dry food, she will probably view the wet food as a treat and eat it up.If your cat wont eat the wet food that contains the pill or if she is too ill to eat, you can get a “pill gun”. There are some basic instructions. Getting your cats mouth to
23、 open is going to be the most difficult part. First, be sure the pill is in a handy place. Then you can put your cat on a bookshelf with her bottom in a corner or you can put her on your lap firmly tied. Have your cat facing to the right if youre righthanded. With your left hand, hold your cat at th
24、e cheekbones, putting your palm at the top of her head. Keeping your finger off the trigger (扳机), with your right hand, insert the pill gun until the pill is positioned over the tongue and open throat. Be sure to give your cat a treat directly after giving the pill.If you dont feel comfortable using
25、 a pill gun, you can try giving the pill by hand. Push your cats head backwards just far enough so that her nose is pointing towards the ceiling. At this point, most cats will slightly open their mouths. With the little finger or ring finger of the hand holding the pill, open the bottom jaw a little
26、 more. You may need to hold her top jaw with your other hand while doing this. Aim straight and lightly throw the pill or drop it. Most cats will then swallow the pill.【语篇解读】文章主要介绍了给猫喂药丸的几种方法。9Pilling a cat can be a terrible experience because cats .Aare amazingly powerful and dangerousBmay fight wi
27、th all their strength against pillsCrefuse something pressed down their throatsDare difficult to treat once theyve got ill【解析】细节理解题。根据第一段第二句Cats dont want something pushed down their throats, and theyll fight with all their strength to prevent it.可知猫一般不会压低喉咙,这样会很难喂药丸。【答案】C10What can be inferred acco
28、rding to the second paragraph?AWet food with medicine is usually a treat to cats.BCats used to dry food must reject wet food.CThe easiest pilling is to press the pill into powder.DCats are probably interested in something new.【解析】推理判断题。根据第二段最后一句If your cat usually eats dry food, she will probably vi
29、ew the wet food as a treat and eat it up.可知猫有可能会对新的事情产生兴趣。【答案】D11Using a “pill gun”, you had better hold your cat if youre lefthanded.Afacing to the rightBwith your right handCat the headDon your lap firmly【解析】推理判断题。根据第三段中的Have your cat facing to the right if youre righthanded. With your left hand,
30、hold your cat at the cheekbones, putting your palm at the top of her head.可知惯用右手的人用左手控制住猫,所以左撇子要用右手。【答案】B12A cat probably opens its mouth naturally when .Aits nose is straight upwardsBit is touched by fingersCits head is turning aroundDit is served with its favorite pills【解析】细节理解题。根据最后一段中的Push your
31、cats head backwards just far enough so that her nose is pointing towards the ceiling. At this point, most cats will slightly open their mouths.可知猫的鼻孔朝天的时候嘴会张开。【答案】ADResearchers in Hungary have confirmed something many dog owners have long suspected: that canines understand our feelings.Using a Magne
32、tic Resonance Scanner, or MRI, scientists found that when it comes to emotions, dogs brains are similar to those of humans. Dogs are usually not relaxed in a lab environment, but with a little petting and lots of treats they can be trained to sit still even in an MRI scanner. Thats how researchers i
33、n Hungarys ELTE University were able to get images of their brains at work.Research fellow Attila Andics says it helped them better understand the dogs relationship with humans. “We have known for a long time that dogs and humans share similar social environment, but now our results show that dogs a
34、nd humans also have similar brain mechanisms(大脑机制)to process social information,”said Andics.After training 11 dogs to stay motionless while their brains were scanned, the researchers checked their neurological(神经系统的)responses to about 200 emotionally significant sounds, from whining and crying to p
35、layful barking and laughing. They then compared the responses from human subjects. They found striking similarities. Andics says it opens new possibilities for research. “It establishes a foundation of a new branch of comparative neuroscience, because until now it was not possible to measure the bra
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-421728.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
六年级上册语文课件-第七课《明珠回归》第一课时_ 教科版 (共21张PPT).ppt
