2022版高三英语人教版一轮总复习培优练:必修第二册 UNIT 5 MUSIC WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022版高三英语人教版一轮总复习培优练:必修第二册 UNIT 5MUSIC WORD版含解析 2022 版高三 英语 人教版 一轮 复习 培优练 必修 第二 MUSIC WORD 解析
- 资源描述:
-
1、课后培优微积累战高考,训练提分点增分添彩的高级副词(1)1quietly悄悄地2slightly/ softly 轻轻地3mildly/ gently 温和地4modestly 谦虚地5mercifully 仁慈地6gratefully 感激地7swiftly 迅速地8firmly/determinedly 坚定地 9bravely 勇敢地10desperately 绝望地;拼命地11eagerly 渴望地;热切地12shyly 害羞地;内向地13closely 仔细地14attentively 专心地15comfortably 舒服地16considerately 考虑周到地;体谅地17de
2、liberately 故意地18generously 慷慨地19fiercely 凶猛地;凶狠地;愤怒地20hopefully 满怀希望地一、佳句观摩1He quietly slipped away and left me to my tears.他悄悄溜走了,独剩我一人落泪。2He had been, he said modestly, swimming champ at high school.他谦逊地说,中学时他曾经是游泳冠军。3The play was very bad, but mercifully it was also short!那剧糟透了, 幸好还不算长!4She shook
3、 her head determinedly.她很坚决地摇了摇头。5It takes a great deal of courage to face the situation bravely.勇敢地正视这一局面需要很大的勇气。6“So what do you think will happen?” he asked eagerly.“那么你觉得会发生什么?”他急切地问道。二、佳句仿写1“Thats kind of you, Sally,” Claire said_gratefully“你真是太好心了,萨莉,”克莱尔感激地说道。2Hopefully,_well arrive before da
4、rk.我们有望在天黑前到达。3It looks as if the_fire_was_started_deliberately看起来似乎是有人蓄意纵火。4He questioned Chrissie, and listened_attentively_to_what_she_told_him他询问了克里茜,并仔细聆听她所说的话。5The man in the river desperately_tried_to_reach_the_side那个落水的人拼命想游到河岸边。.阅读理解语篇类型说明文主题语境人与社会科学研究用机器人创作音乐(2021福建省高三毕业班质检)At Englands Uni
5、versity of Plymouth,Professor Eduardo Miranda has been programming pairs of robots to compose music. Mirandas robots have simple “vocal cords” (声带) and are programmed to sing and listen to each other. The robots unique warbling sounds (颤音) do not perfectly match the human voice,but each machine is e
6、xactly sharing music with the other in a new and unique way.Each robot is equipped with speakers,software that mimics the human voice,a mouth that opens as it “sings”,a microphone for ears,and a camera for eyes.The robots also move. Miranda hopes that by studying his robot vocalists,he can discover
7、something about how and why humans create,perform,and listen to music.When the robots sing,the first robot makes six random sounds. Its partner responds with more sounds. The first robot analyzes the sounds to see if their sequences (顺序) are similar.If they are,it nods its head and commits the sound
8、s to memory,and the second robot notices and “memorizes” the musical sequence,too. If the first robot thinks the sounds are too different,it shakes its head and both robots ignore the sounds.Then the process continues.Miranda set up an experiment in which he left the two robots alone in his study fo
9、r two weeks. When he returned,his little warblers had,by imitating each other,not only shared notes but combined them. The product of their cooperation was far from symphonic,but the robots had begun to combine the notes into their own selfdeveloped “songs”With the help of his warbling robots,one of
10、 Mirandas goals is to create music that no human would ever compose. Miranda believes the robots are ideal for this purpose because they would not be influenced by any existing musical styles or rules.文章大意:普利茅斯大学的教授Eduardo Miranda通过编写程序让一对机器人创作音乐。本文介绍了Miranda的实验过程以及他的目标等。1Which is closest in meaning
11、 to the underlined word “mimics” in Paragraph 2?ASubstitutes.BInterrupts.CControls.DCopies.解析:D考查词义猜测。根据画线词所在句中的“a mouth that opens as it sings,a microphone for ears,and a camera for eyes”可知,“唱歌”时嘴张开、麦克风用作耳朵、摄像头用作眼睛。由此可推知,此处表示用来模仿人声的软件,故D项正确。A项意为“代替,取代”。2What did the two robots do during Mirandas ex
12、periment?AThey interacted with each other.BThey ignored the unique sound.CThey learned to sing better than humans.DThey committed random sounds to memory.解析:A考查细节理解。根据第三段第一、二句“When the robots sing,the first robot makes six random sounds.Its partner responds with more sounds.”可知,当机器人唱歌时,第一个机器人发出六个随机的
13、声音;它的同伴会发出更多的声音来回应。并结合该段其他内容可知,在唱歌时,机器人之间会互动,故A项正确。3What does Miranda want his robots to do?ASing as well as humans do.BCreate new styles of music.CMemorize a variety of music.DPromote traditional musical forms.解析:B考查细节理解。根据尾段第一句“With the help of his warbling robots,one of Mirandas goals is to creat
14、e music that no human would ever compose.”可知,Miranda的目标之一就是凭借机器人的帮助创作出人类永远无法创作出的音乐,即创造出新风格的音乐,故B项正确。4What is the text mainly about?AFuture robots.BSpecial songs.CMusic by robots.DExperiments by Miranda.解析:C考查主旨大意。通读全文可知,文章第一段第一句“At Englands University of Plymouth,Professor Eduardo Miranda has been p
15、rogramming pairs of robots to compose music.”为全文的主题句,结合下文内容可知,本文主要介绍了Eduardo Miranda教授用机器人创作音乐的实验过程。故C项正确。.完形填空语篇类型记叙文主题语境人与自我人生价值用爱和奉献滋养你的梦想(2021山东省济南市历城第二中学学情检测)An 11yearold boy from Nigeria impressed the world with an online video of his ballet(芭蕾) dancing in the rain.Then something _1_ followed.
16、Madu is one of 12 students of a dance school.Daniel, the school founder, is teaching children for free and hopes to“change some commonly held _2_ about ballet.”Gracefully spinning(旋转) among a group of girl dancers, Madu _3_While his mom wanted him to become a priest (牧师), the boy pushes himself hard
17、 to be what he _4_ to be.“I love dancing and it gives me a great feeling.People think ballet is only for girls, but I want people to _5_ that a boy could do the same,”Madu said.The video of Madu _6_ his ballet skills in the downpour got _7_ from millions, including Mrs.Harvey, director from a top US
18、 dance school, who decided to _8_She _9_ Madu with a full scholarship to her school and offered Daniel an online course for free to _10_ his teaching.Both Madu and his teacher went _11_ at the surprise!“Sorry for disappointing mom.I love the _12_ but not the prayer and Ill never give it up,”the boy
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-422118.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
