2022版高中英语 Unit 2 English around the world Warming Up & Reading练习(含解析)新人教版必修1.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022版高中英语 Unit English around the world Warming Up Reading练习含解析新人教版必修1 2022 高中英语 Reading 练习 解析 新人 必修
- 资源描述:
-
1、Unit 2Warming Up & Reading. 根据汉语或首字母提示, 写出下列单词1. I have been learning English for many years and I can speak it fluently. 2. The voyage(航行) from England to India used to take six months. 3. The countrys official(官方的) language is Spanish. 4. The police asked him to show his identity(身份) card before h
2、e entered the room. 5. Actually(事实上), I put the book in my schoolbag after we met at school yesterday. 6. It was when I got back to my apartment(公寓) that I first came across my new neighbours. 7. He likes reading novels that are based on historical facts. 8. It is a good idea to read English novels
3、to enlarge your vocabulary(词汇). 9. My wife is a native New Yorker, but Im from Japan. 10. There has been a gradual(逐渐的) change in climate, so its getting colder and colder. . 选择适当的短语填空make a voyage, come up, make use of, be different from, communicate with, because of, at present, more than1. Becaus
4、e of the discovery of new energy, the environmental pollution will be under control. 2. I think you need to communicate with your classmates as much as possible. 3. At present, some of senior one students have problems with English study. 4. We all expect that a novel idea can come up. 5. There are
5、about 3, 000 students and 350 teachers in our school which was built more than 80 years ago. 6. You should make use of English as much as possible in daily life. 7. “I dont think I am different from anyone else. I am just the son of a farmer. ” Mo Yan said. 8. These years, he likes travelling abroad
6、, and makes a voyage to foreign countries every year. . 完成句子1. The novel is more than a book, and it is also an instructor of my life. 这本小说不仅仅是一本书, 它也是我生活的导师。2. Even though he tried, he still fell behind other runners. 尽管他努力了, 仍落后于其他赛跑者。3. There are many animals such as horses, cattle and deer in th
7、at country. 在那个国家有很多像马、牛和鹿这样的动物。4. Is this the book introduced in class by the teacher? 这是老师课堂上介绍的那本书吗? 5. We should base our happiness on good health. 我们应该把幸福建立在良好的健康之上。. 阅读理解A (2021济宁高一检测)Learning a second language is tough at any age. Now, in a new study, scientists have found out the exact age a
8、fter which your chances of reaching fluency(流利)in a second language seem to plummet: 10. The study published in the journal Cognition, found that its “nearly impossible” for language learners to reach native-level(母语水平)fluency if they start learning a second language after age 10. “It turns out your
9、e still learning fast, ” says study co-author Joshua Hartshorne. “Its just that you run out of time, because your ability to learn starts dropping at around 17 or 18 years old, ” People who start a few years after age 10 may still become quite good at a language, the authors say, but they are unlike
10、ly to become fluent. Kids may be better than adults at learning new languages for many reasons. Childrens brains are more plastic than those of adults, meaning theyre better able to adapt and respond to new information. Kids may also be more willing to try new things than adults are. Their comparati
11、vely new understanding of their native language may also be advantageous. These findings may seem discouraging, but it was inspiring for scientists to learn that the key period for fluent language learning might be longer than previously thought. Some scientists believed that the window begins to cl
12、ose shortly after birth, while others made it longer to very early childhood. Compared with those judgmentsage 17 or 18 when language learning ability starts to drop offseems relatively old. For this study, the researchers created an online test promising to guess peoples native language and home co
13、untry based on their responses to English grammar questions. Almost 670, 000 people took it, giving the researchers huge amounts of data from English speakers of many ages and backgrounds. Examining the responses and grammar mistakes allowed them to make unusually exact judgments about language lear
14、ning. 【文章大意】文章主要介绍了孩子比成年人更容易学习语言的原因。孩子最好在10岁之前学习一门新语言。1. What does the underlined word “plummet” in Paragraph 1 mean? A. Drop sharply. B. Increase greatly. C. Appear gradually. D. Double suddenly. 【解析】选A。词义猜测题。根据文章第一段中“在一项新的研究中, 科学家发现了你流利掌握第二语言的确切年龄是10岁前, 之后掌握语言的能力似乎会急剧下降。”可知, 画线词的意思是“急剧下降”, A项符合题意。
15、故选A 。2. What can we learn from the study? A. Adults tend to perform badly in learning a second language. B. Children are at an advantage in acquiring a new language. C. All these new findings are quite discouraging for scientists. D. People have different key periods for mastering a language. 【解析】选B
16、。推理判断题。根据第三段Kids may be better than adults at learning new languages for many reasons可知, 由于许多原因, 孩子在学习新语言方面可能比成年人更好。由此判断出孩子在学习一门新语言方面具有优势。故选B。3. What does the last paragraph mainly focus on? A. The purpose of the study. B. The findings of the study. C. The subject of the study. D. The process of the
17、 study. 【解析】选D。段落大意题。根据文章最后一段可知, 最后一段主要是介绍研究的过程。故选D。4. Whats the best title of the text? A. Kids Are Better at Learning New LanguagesB. Adults Cant Learn a Second Language WellC. Never Say Die When Learning a New LanguageD. Better to Learn a New Language Before Age 10【解析】选D。主旨大意题。根据文章第一段第二句可知, 现在, 在
18、一项新的研究中, 科学家发现了你流利掌握第二语言的确切年龄是10岁前, 之后掌握语言的能力似乎会急剧下降。由此可知, 本文主要讲述了孩子比成年人更容易学习语言, “最好在10岁之前学习一门新语言”是合适的标题。故选D。BWhy does night fall but never break and day break but never fall? Why are people who ride motorcycles called bikers and people who ride bikes called cyclists? In what other language do peopl
19、e drive in a parkway and park in a driveway? In what other language do they call the third hand on the clock the second hand? Lets face it: English is a crazy language. There is no egg in an eggplant, neither pine nor apple in a pineapple and no ham in a hamburger. Sweetmeats are candy, while sweetb
20、reads, which arent sweet, are meat. We take English for granted. But when we explore its paradoxes(悖论), we find that quicksand can work slowly, boxing rings are square, public bathrooms have no baths in them. And why is it that a writer writes, but fingers dont fing, grocers dont groce, and hammers
21、dont ham? If the plural of tooth is teeth, shouldnt the plural of booth be beeth? One goose, two geeseso one moose, two meese? How can a slim chance and a fat chance be the same, while a wise man and a wise guy are opposites? How can overlook and oversee be opposites, while quite a lot and quite a f
22、ew are alike? How can the weather be hot as hell one day and cold as hell the next? English was invented by people, not computers, and it shows the creativity of human beings. Thats why, when stars are out, they are visible; but when the lights are out, they are invisible. And why, when I wind up my
23、 watch, I start it; but when I wind up this essay, I end it. 【文章大意】文章论述了为什么英语是一门疯狂的语言。5. Which of the following words or expressions have the similar meaning? A. Overlook and oversee. B. Quite a lot and quite a few. C. Hot as hell and cold as hell. D. A wise man and a wise guy. 【解析】选B。推理判断题。根据文章倒数第二
24、段中的How can overlook and oversee be opposites, while quite a lot and quite a few are alike? (overlook和oversee怎么会是反义词, 而quite a lot和quite a few却是很相似的呢? )可知, quite a lot和quite a few有相似的意思。故选B。6. What does the author probably think of English people? A. Clever. B. Crazy. C. Lazy. D. Determined. 【解析】选A。推
25、理判断题。根据文章最后一段中的English was invented by people, not computers, and it shows the creativity of human beings. (英语是由人而不是计算机发明的, 它反映了人类的创造力)及文章列举了英语中的许多悖论可推知, 作者想表明英国人是很聪明的。7. What can we learn from the text? A. Boxing rings should be round. B. There should be eggs in an eggplant. C. Pineapples are the a
26、pples on the pine tree. D. Sweetmeats and sweetbreads are different things. 【解析】选D。细节理解题。根据文章第二段中的Sweetmeats are candy, while sweetbreads, which arent sweet, are meat. (蜜饯是糖果, 杂碎是肉, 但不甜)可知, 蜜饯和杂碎是不同的东西。8. How does the author organize the text? A. In the order of time. B. In the order of place. C. By
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-422399.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2022-2023学年新教材高中英语 Unit 5 Into the wild Section Ⅱ Using language课件 外研版必修第一册.pptx
