2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮课时提升作业 二十八 选修6 UNIT 3 A HEALTHY LIFE WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022版高中英语人教版浙江专用一轮课时提升作业 二十八 选修6 UNIT 3A HEALTHY LIFE WORD版含解析 2022 高中英语 人教版 浙江 专用 一轮 课时 提升 作业 十八
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。二十八选修6 Unit 3A healthy life(限时35分钟). 阅读理解A(2021杭州模拟)Katie always knew she wanted to be a performer. She was crazy about musicals and Disney movies from an early age and would often watch them singing along with her mom, Ka
2、ren. When Katie was nine years old, her happy childhood took a turn when her mother was diagnosed with cancer. Then they made a decision. Disney World had been a longtime dream vacation for Karen. So in November 1997, the family packed up and headed to Disney World. They spent their days in the park
3、s, seeing the sights, greeting characters, and watching Karens face light up with joy. They all shared the joy of experiencing the park for the first time with Karen. Katie says shell never forget the moment that changed her life on that trip. After a long day, the Whetsells decided to see one of Di
4、sney Worlds nightly light shows. While watching, a Disney cast member performing in the parade came up to her mom and rested her hand on Karens shoulder. This was the day Katie decided she wanted to work for Disney. Sadly, Katies mom Karen lost her battle with cancer on June 2, 2003. Katie went on t
5、o pursue her dream. After Katie received her degree in musical theatre, Katie struggled for years, trying to make it as an actor. Her hard work and passion finally paid off when she was hired to work on Disney Cruise Lines in 2009 and later as a performer in Disney on Classic. Since then, Katie has
6、had many opportunities to play with some of her favorite Disney characters, but Katies favorite friend is Dory in Finding Nemo at Disney Worlds Animal Kingdom. Several times a week, Katie can be found voicing lovable, forgetful Dory. She says that Dory has taught her the value of living in the prese
7、nt moment and to “just keep swimming”. 【文章大意】本文是记叙文。文章讲述了从小对音乐剧和迪士尼电影着迷的Katie, 后来因为母亲重病一家人去迪士尼度过了梦想的假期, 这使Katie有了为迪士尼工作的新梦想。1. Why did the family decide to visit Disney World? A. To spend Katies dream vacation. B. To help Katie be a performer. C. To make Karens dream come true. D. To enjoy the last
8、family trip. 【解析】选C。 细节理解题。根据第一段“When Katie was nine years old, her happy childhood took a turn when her mother was diagnosed with cancer. Then they made a decision. Disney World had been a longtime dream vacation for Karen. So in November 1997, the family packed up and headed to Disney World. ”当Kat
9、ie九岁时, 她快乐的童年发生了变化, 因为她的母亲诊断出了癌症, 他们做了一个决定, 迪士尼乐园一直是Karen的梦想假期, 所以在1997年11月, 这家人收拾行装去了迪士尼。由此可知这家人决定去迪士尼是为了实现Karen的梦想。2. What really urges Katie to work for Disney? A. Karen was diagnosed with cancer. B. The family shared the joy together in the park. C. They saw a Disney Worlds nightly light show. D
10、. A Disney performer had some interaction with Karen. 【解析】选D。细节理解题。根据第二段“While watching, a Disney cast member performing in the parade came up to her mom and rested her hand on Karens shoulder. This was the day Katie decided she wanted to work for Disney. ” 在观看过程中, 一名在游行队伍中表演的迪士尼演员走到她妈妈跟前, 把她的手放在Kar
11、en的肩上。就是在这一天, Katie决定要为迪士尼工作。可知, Katie想为迪士尼工作的原因是一个迪士尼演员和母亲的互动。3. Why was Katie fond of Dory in Finding Nemo? A. Because Dory taught her some life lessons. B. Because Katie enjoyed voicing lovable Dory. C. Because Dory played with a Disney character. D. Because Katie had opportunities to swim with D
12、ory. 【解析】选A。推理判断题。根据最后一段“She says that Dory has taught her the value of living in the present moment and to just keep swimming. ” 她说Dory教会了她活在当下的价值, “只要继续游泳就好”。可知这里Katie喜欢Dory的原因是Dory教会了她一些人生道理。4. Which of the following can best describe Katie? A. Humorous and honest. B. Hardworking and determined.
13、C. Optimistic and serious. D. Outgoing and patient. 【解析】选B。推理判断题。根据倒数第二段“After Katie received her degree in musical theatre, Katie struggled for years, trying to make it as an actor. ” 在Katie获得她的音乐戏剧学位后, Katie奋斗了多年, 试图成为一名演员, 可知Katie是一个努力并且有决心的人。【知识拓展】词汇积累1. take a turn情况有所变化take a turn for the bett
14、er/worse情况有所好转/恶化2. be diagnosed with. . . 被诊断为(疾病)3. have interaction with sb. 与互动, 交流4. pay off得到回报5. rest her hand on Karens shoulder 把她的手放在Karen肩上BSharon Okpoe has lived her entire 17 years in Makoko, known as the worlds largest “floating slum (贫民窟)”, built on a lake in Lagos, Nigeria. Okpoes fa
15、ther is a fisherman, and her mother sells smoked fish. As many as two-thirds of the citys 21 million residents live in slums. “Most girls are trapped in a terrible cycle of poverty. Many of them are not thinking of education, a plan for the future, ” Abisoye Ajayi-Akinfolarin, a computer programmer
16、in Lagos, recalls. But several times a week, girls like Okpoe get a glimpse of another world when they attend GirlsCoding, a free program run by the Pearls Africa Foundation that seeks to educate and excite girls about computer programming. Since 2012, the group has helped more than 400 disadvantage
17、d girls gain the technical skills and confidence they need to transform their lives. Its the vision of Ajayi-Akinfolarin, who left a successful career to devote herself to this work. Shed noticed how few women worked in this growing fielda 2013 government survey found that less than 8% of Nigerian w
18、omen were employed in technology jobs. She wanted to fix the gender gap. “Technology is a space thats dominated by men. Why should we leave that to guys? ” she said. “I believe girls need opportunities. ”Now, dozens of girls aged 10 to 17 get trained in computer programming technology. “I believe yo
19、u can still find diamonds in these places, ”Ajayi-Akinfolarin said. “They need to be shown another life. ” One way her program does this is by taking the students to visit tech companies not only showing them what technology can do, but also helping them visualize themselves joining the industry. Ok
20、poe, for one, has taken this to heart. She helped create an app called Makoko Fresh that went live this summer, enabling fishermen like her father to sell seafood directly to customers. She even wants to become a software engineer and hopes to study computer science at Harvard. “One thing I want my
21、girls to hold onto is, regardless of where they are coming from, that they can make it, ” Ajayi said. “They are coders. They are thinkers. Their future is bright. ”【文章大意】这是一篇记叙文。文章讲述了Ajayi-Akinfolarin在贫民窟中教女孩们计算机编程技术, 向她们展示另一种生活的故事。5. What can we learn about GirlsCoding? A. It encourages girls to la
22、nd a job in education. B. It offers Nigerian girls in need of part-time jobs. C. It helps girls working in Lagos to fight poverty. D. It teaches girls in Makoko computer programming. 【解析】选D。细节理解题。根据第二段中的But several times a week, girls like Okpoe get a glimpse of another world when they attend GirlsC
23、oding, a free program run by the Pearls Africa Foundation that seeks to educate and excite girls about computer programming. 可知, 但是每周都有好几次, 像奥克坡这样的女孩参加GirlsCoding, 这是一个由珍珠非洲基金会运营的免费项目, 旨在教育和激发女孩们对计算机编程的兴趣。由此可知, GirlsCoding在Makoko教女孩计算机编程。故选D项。6. What did Ajayi-Akinfolarin say about the growing field
24、 in Paragraph 3? A. Men could do far better in technology jobs. B. Girls should get equal work opportunities. C. Men normally got paid more than women. D. Girls tended to devote themselves to work. 【解析】选B。细节理解题。根据第三段, Ajayi-Akinfolarin注意到在这个不断发展的领域工作的女性很少, 她想要弥补性别差异, 尤其是I believe girls need opportun
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-422438.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
