2022版高考英语Unit17Laughter夯练含解析北师大版选修6.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022 高考 英语 Unit17Laughter 夯练含 解析 北师大 选修
- 资源描述:
-
1、Unit 17 Laughter李仕才一、阅读理解。I love to read before I go to sleep.It usually makes me feel calm.But a big part of this depends on what I read.I love to read Oor Wullie and The Broons.Very often Im smiling before I go to sleep.I decide to write about this in a blog because I find that so many of us go to
2、 sleep with stress.Before we go to sleep,we may run over the day in our minds,and worry about tomorrow.We also may watch the news on TV,read the news on our smart phones or tablets,or even answer work emails.But the news is rarely proclaiming(宣告)all the good thats happening in the world and work ema
3、ils make us feel that were still at work.All these things may leave us a stressful sleep.Oor Wullie and The Broons are not the only things I ever read at night.I sometimes read novels but,with the odd exception,I mostly avoid anything that is too mentally taxing or stimulating late at night unless i
4、ts something that inspires me or is clearly helpful in my life.And even if I do read something mentally stimulating,when I feel myself getting tired I lay that book down and pick up a trusty old Oor Wullie or The Broons for the last 10 or 15 minutes.Doing this makes my mind quiet and helps ensure I
5、get a peaceful nights sleep.Reading about Wullie or Maw and Paw Broon is like a comfort blanket for me.Id suggest you find lighthearted reading as a comfort blanket at bedtime,especially if you find yourself stressed or depressed a lot of the time,or if you find difficulty winding at the end of a da
6、y.It is the thing that can gently turn your attention towards lightness and ease.If your material makes you laugh,then you may feel even better.Several studies show that laughter boosts happy chemicals in the brain,it strengthens the immune system,its good for the heart,and it is most definitely goo
7、d for mental health.It even helps us improve our relationships.And if you do happen to pick up a copy of Oor Wullie or The Broons,I hope you find it just as entertaining as I do.1What can we learn about Oor Wullie and The Broons?AThey make people run over the past days.BThey are the best books to be
8、 read before people sleep.CThey are extremely popular with young people.DThey make people feel relaxed and happy.2What can we know from the text?AOor Wullie and The Broons are the authors favorite books.BA comfortable blanket makes people go to sleep easily.CThe author sometimes reads something abou
9、t inspirations.DReading something stimulating at night helps get a peaceful sleep.3What is Paragraph 6 mainly about?AWhat material brings us laughter.BHow laughter affects our health.CWhat benefits laughter brings to us.DWhy laughter is good for us.4Whats the main purpose of the text?ATo show the im
10、portance of reading before sleeping.BTo prove the importance of a good mood before sleeping.CTo tell us how to make ourselves stay relaxed before sleeping.DTo explain how to choose a book worthy to be read before sleeping.【解题导语】本文是一篇夹叙夹议文。作者通过叙述自己睡前的一些阅读习惯,告诉人们如何减少睡前的压力以及睡前保持好心情的重要性。【难句分析】I love to
11、read Oor Wullie and The Broons.Very often Im smiling before I go to sleep.分析:第二个句子中包含before引导的时间状语从句。译文:我喜欢阅读Oor Wullie和The Broons。睡前(读这两本书时)我常常会(带着)微笑入睡。1D考查细节理解。根据第一段中的“I love to read Oor Wullie and The Broons.Very often Im smiling before I go to sleep”可知Oor Wullie和The Broons这两本书会使人们感到放松和快乐。2C考查推理
12、判断。根据第三段最后一句中的“I mostly avoid anything that is too mentally taxing or stimulating late at night unless its something that inspires me or is clearly helpful in my life”可推知,作者有时候会阅读一些鼓舞人心的书。A项内容文章未涉及,故排除;根据第四段最后一句“Reading about Wullie or Maw and Paw Broon is like a comfort blanket for me”可知,作者只是打比方,故排
13、除B;根据第四段第一至二句可排除D。3C考查段落大意。根据第六段第一句“If your material makes you laugh,then you may feel even better”及该段的描述可知,该段的主题是笑带给我们的好处。4B考查写作意图。根据第一段中的“I love to read before I go to sleep.It usually makes me feel calm”及第四段第二句“Doing this makes my mind quiet and helps ensure I get a peaceful nights sleep”可知,作者写这篇
14、文章的目的是证明睡前有一个好心情的重要性。二、阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。(2022成都高三第一次诊断)Is“sorry ”the hardest word?Not for the British Education Secretary Michael Gove, 61._has apologized to his former French teacher 62._ his bad behavior in class.It took him 30 years to express regret.In a letter 63._(publish) i
15、n a magazine, Mr.Gove says,“It may be too late to say Im sorry.But, as my mom told me, its never too late to set the record straight.”Researchers argue that people have too high expectations of the power of saying sorry.Some psychologists say in a study that 64._ (receive) an apology isnt as 65._ (h
16、elp) as people think.Nevertheless, apologies might be an important social tool as they reaffirm (再次确定) the 66._(exist) of rules that need to be observed.The Education Secretarys apology might have been acceptedby his old teacher but he might get 67._(he) into trouble.According to Daily Mail, Mr.Gove
17、s mother didnt know her son was causing trouble at school and she 68._ (say),“ He would have been punished 69._I had known he was being so naughty.” Later,Gove said,“I can never express my apology to him face to face these daysit just goes through to his answering machine.But when I do 70._(eventual
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
