2022版高考英语大二轮复习第五部分书面表达专题十九应用广告类阅读+社会文化类阅读+优选习题.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022 高考 英语 二轮 复习 第五 部分 书面 表达 专题 十九 应用 广告 阅读 社会 文化 优选 习题
- 资源描述:
-
1、专题十九应用广告类阅读+社会文化类阅读+完形填空+语篇填空+短文改错.阅读理解A(2022河北衡水模拟)The best bikes for the beginnersWhen it comes to purchasing your first bike,the choice is endless,making it tough to know what to go for.Here are the best bikes on the market right now.Boardman CX CompThis is a cross-country bike,and its so versati
2、le(多用途的) that you can handle any terrain(地势) on it,making it a great choice for those wanting to try various cycling subjects.If you leave on the thick tires it comes with,it can ride on various paths and can even handle some less demanding mountain bike routes.Alternatively,put on thin,slick tires
3、and treat it as a road bike.It has basket and comes with Shimano Sora gears,which are outstanding for its price.&650.Halfords.Planet X RT-58 v2Planet X is based in Yorkshire,which means youd probably have to buy this bike without seeing it.But it is worth it,because this is an excellent machine at a
4、 lower price.Planet X is a highly rated manufacture and this model comes with Shimano Sora gears.&439.Planet XSpecialized Allez ESSpecialized is one of the biggest and most popular brands in cycling,and this is its hugely popular primary road bike.It comes with solid components from front to back an
5、d youll look great out on the road.&575.Evans CyclesBoardman Road Team CarbonIf you can push your budget further still,this bike is worth the extra investment.The frame is made entirely from carbon,which is lighter,faster and more comfortable than the composition metal models above and gives you an
6、all-round more enjoyable ride.It also means that if you get really serious about cycling,you dont have to upgrade as quickly as you would with a cheaper bike.&800,Halfords【语篇解读】本文是广告类应用文。本文主要向初学者介绍了四种自行车:Boardman CX Comp、Planet X RT-58 v2、Specialized Allez ES和Boardman Road Team Carbon。1.Compared wit
7、h other bikes,what is the strength of the Boardman CX Comp?A.Its outstanding price.B.Its Shimano Sora gears.C.Dealing with any terrain.D.Putting on very firm tires.答案C解析细节理解题。根据Boardman CX Comp中的“This is a cross-country bike,and its so versatile (多用途的) that you can handle any terrain (地势) on it,”可知,
8、这是一辆越野自行车,它的用途如此之多,你可以应付任何地形。答案为C项。2.Which is suitable for you if you want to buy at an economical price but with Shimano Sora gears?A.Planet X RT-58 v2.B.Specialized Allez ES.C.Boardman CX Comp.D.Boardman Road Team Carbon.答案A解析细节理解题。根据Planet X RT-58 v2中的“Planet X.But it is worth it,because this is
9、an excellent machine at a lower price.Planet X is a highly rated manufacture and this model comes with Shimano Sora gears.”可知,Planet X RT-58 v2价廉而又配备禧玛诺Sora系列部件。答案为A项。3.What can we know about the bikes mentioned in the text?A.The second has sold out so fast.B.You should be careful when riding the th
10、ird.C.The forth is very expensive but with special material.D.You can only ride the first on the mountainous road.答案C解析推理判断题。根据Boardman Road Team Carbon中的“If you can push your budget further still,this bike is worth the extra investment.The frame is made entirely from carbon,which is lighter,faster
11、and more comfortable than the composition metal models above and gives you an all-round more enjoyable ride.”可知,如果你能进一步增加预算,这辆自行车值得额外投资。车架完全由碳制成,比上面的金属模型更轻、更快、更舒适。分析句意可知,第四种车价格高,但所用的材料特殊,所以答案为C项。4.In which column does the text probably appear in the newspaper?A.Travel and culture.B.Fashion and lifes
12、tyle.C.Health and medicine.D.Production and marketing.答案D解析推理判断题。本文主要向初学者介绍了四种自行车,因此可以判断出本文有可能出现在报纸的“产品和销售“版面,所以答案为D项。B(2022山东德州一模)A parent might place his daughters drawing on the fridge out of a love for his child rather than for the wonderful image,but for many people,that children art is actuall
13、y quite amazing.In fact,adult artists were often inspired by childrens drawing.For the museum-goers out there who tend to point to a piece of modern art and say,“My kid could have made that!”Its worth remembering that often,thats actually just what the artist had in mind.For many kids,drawing is exc
14、iting not because of the final product it leads to,but because they can live completely in the world of their drawing for a few minutes.Even children are scribbling(涂鸦).Theyre representing through action,not through pictures.Liane Alves,a prekindergarten teacher,recalled a student who presented her
15、with a drawing featuring a single straight line across the page.Alves assumed the child hadnt given too much thought to the drawing until he explained that the line was one of the stems(茎) from The Princess And The Pea,one of the fairy tales they read in class.Maureen Ingram,whos a preschool teacher
16、 at the same school,said her students often tell different stories about a given piece of art depending on the day,perhaps because they werent sure what they intended to draw when they started the picture.“We as adults will often say,Im going to draw a horse,and we set out .and get frustrated when w
17、e cant do it,”Ingram said.“Children seem to take a different approach,where they just draw,and then they realize,it is a horse.”And what about those odd or scary-looking drawings?Does that mean kids are telling themselves stories that are odd or scary?Its hard to say,but its rarely a good idea to ov
18、er-interpret it.Ellen Winner,a psychology professor,pointed to parents who worry when their kid draws a child bigger than the adults.Whats most important to remember is that“childrens art has its own logic,” Winner said.“Children are not being crazy.”【语篇解读】本文是社会文化类阅读。孩子们画画有自己的逻辑和意义,父母应该正确对待孩子的作品。5.W
19、hat may the author agree most according to the first paragraph?A.Children are more skilled and creative than adults in art.B.There might be similar patterns in artistsand kidsdrawings.C.No one knows what the drawing experience means to children.D.Parents should become drawing teachers of their child
20、ren.答案B解析推理判断题。根据第一段“In fact,adult artists were often inspired by childrens drawing.”可知,成人艺术家常常受到儿童绘画的启发,所以儿童绘画和艺术家绘画的模式可能有类似的地方。答案为B项。6.What does the author want to prove with the example of Lianes student?A.Simple scribbles from children are meaningful.B.Not all the children like drawing in the cl
21、assroom.C.Childrens drawing is too complicated to understand.D.Teachers often find it hard to teach children drawing.答案A解析推理判断题。根据第二段“.he explained that the line was one of the stems(茎) from The Princess And The Pea,one of the fairy tales they read in class.”的例子可知,孩子画的直线是童话豌豆公主中的一条茎,作者举这个例子是为了说明孩子们简
22、单的画对他们来说是有意义的。答案为A项。7.What is most important for children while they are drawing?A.The best image.B.Drawing process.C.A copy of real things.D.The ending of stories.答案B解析推理判断题。根据第二段“For many kids,drawing is exciting not because of the final product it leads to,but because they can live completely in
23、the world of their drawing for a few minutes.”可知,绘画之所以令孩子们兴奋,不是因为它带来的最后结果,而是因为有几分钟,他们能完全生活在绘画的世界里。由此可见对孩子们来说最重要的是过程而非结果,所以答案为B项。8.What should parents do if their children draw things odd or scary?A.Ask teachers to show the children how to draw.B.Help the children to draw the picture again.C.Invite o
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-423499.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
