2022高三英语外研版一轮总复习课后练习:选择性必修第一册 UNIT 3 FASTER HIGHER STRONGER WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022高三英语外研版一轮总复习课后练习:选择性必修第一册 UNIT 3FASTER HIGHER STRONGER WORD版含解析 2
- 资源描述:
-
1、课后培优微积累战高考,训练提分点写人物的个性与品格(1)一、多样表达1talented adj. 有才能的;有天赋的2virtue n. 品德;美德3perfect adj. 完美的;极好的;理想的4responsibility n. 责任5promising adj. 有前途的;有希望的;有出息的6goodhumored adj. 快乐的;愉快的7be downtoearth 务实的8a goodhumored/goodnatured person 脾气好的人9a talented person 天资高的人10lack of responsibility 缺乏责任感11with the vi
2、rtue of 具有的美德12a sense of responsibility 责任感13a scientist bent on making a discovery 一个专心致志进行探索的科学家14highly qualified, wellexperienced teachers 高素质、有经验的老师二、佳句观摩1He was selfimportant, vain and ignorant.他傲慢自负,虚荣无知。2I like your downtoearth and hardworking spirit.我就喜欢你们这股扎扎实实埋头苦干的劲儿。3Each man had, to be
3、gin with, the great virtue of utter tenacity and fidelity.每个人从一开始就有坚忍不拔与忠诚的优秀品质。4Our staff is highly qualified and well trained in their fields.我们的员工素质高,受过良好训练,是各自领域的专家。5There are many of us who deplore this lack of responsibility.我们中有许多人谴责这种不负责任的做法。6She planted the seeds of virtue in her children w
4、hen they were young.孩子们小的时候,她就在他们心田里播下了道德的种子。三、佳句仿写1Some of these young musicians are_hugely_talented这些年轻的音乐家中有些极有天赋。2Hes a_very_goodnatured_person他是个非常善良的人。3He would never be improper; he is always a_perfect_gentleman他总是举止得体,一直是个完美的绅士。4Since the death of his parents, he has_a_strong_sense_of_respon
5、sibility自从父母去世后,他有了强烈的责任感。.阅读理解A语篇类型说明文主题语境人与社会社会活动女性在争取女子长跑马拉松资格中的努力(2020陕西西安中学高三适应考试)By the 1970s, the Olympic Marathon had come a long way from the dusty roads of Athens.Yet women were still not allowed to compete and the struggle to establish a womens Olympic Marathon was itself something of a l
6、ongdistance race.Women had been excluded from longdistance running until 1928, when the typical long race was the 800 meters.The women competitors hadnt properly prepared for the race and several fell down and became temporarily unconscious due to extreme tiredness.This led Olympic organizers in 192
7、8 to consider the marathon too violent for women.This is not to say there was no tradition of womens longdistance running.Women had been prohibited from participating in the ancient Olympics by the cruel law.But women in ancient Greece held their own festival to honor the goddess Hera every five yea
8、rs.Only one athletic event was held a running race.When the Olympics were revived in 1896, women were again excludeDHowever, in 1967, womens ability in running attracted great attention.Number 261 in the Boston Marathon was given to K VSwitzer.Not until two miles into the race did officials realize
9、that Switzer was a woman.Race officials tried to catch Switzer and remove her from the race but her teammates fended them off with body blocks.And Switzer wasnt scared by officials aggressive actions.She kept running.Although the running was demanding, Switzer didnt give up and eventually finished t
10、he race.Switzers story made the quest for equality in longdistance running for women a political issue.Slowly, the rules did begin to change.The first womens marathon officially agreed by the IAAF was the Tokyo International, held in 1979.IAAF president Adriaan Paulen watched the race.He was so impr
11、essed by the level of the competition that he announced he would fully support the effort to establish a womens marathon in the Olympics.Soon the IAAF recommended to the IOC that a womens marathon be included in the 1984 Los Angeles Olympics.And the advice was adopteD文章大意:这是一篇说明文。文章主要说明了女性在争取女子长跑马拉松
12、资格中的努力。一个名为K VSwitzer的女性因为勇敢和比赛官方斗争,并完成了比赛使追求女性长跑平等成为一个政治问题。后来在Adriaan Paulen的建议下女性获得参加奥运会马拉松的资格。1What was the reason for womens failing to attend the Olympic Marathon in 1928?AThey generally werent enthusiastic about it.BThey were thought not strong enough for it.CThey werent supported by the publi
13、c to attend it.DThey were too tired to make full preparations for it.解析:B细节理解题。根据第二段中 “The women competitors hadnt properly prepared for the race and several fell down and became temporarily unconscious due to extreme tiredness.This led Olympic organizers in 1928 to consider the marathon too violent
14、 for women.”由此可知,女子未能参加1928年奥运会马拉松比赛的原因是她们被认为不够强壮,故选B。2Which of the following can best replace the underlined word in Paragraph 3?Aseparated BbannedCfreed Dprotected解析:B词义猜测题。根据后文 “from participating in the ancient Olympics by the cruel law.Only one athletic event was helda running race.”可知,划线单词意思为“
15、禁止”。Aseparated分开;Bbanned禁止;Cfreed解放;Dprotected保护。故选B。3Which of the following best describe Switzer?ABrave and determineDBTalented and kinDCHonest and easygoing.DOptimistic and clever.解析:A推理判断题。根据第四段中“And Switzer wasnt scared by officials aggressive actions.She kept running.Although the running was d
16、emanding, Switzer didnt give up and eventually finished the race.”可知,Switzer是个勇敢挑战权威,且坚定完成了比赛的女性,故选A。4Whats Adriaan Paulens contribution to womens running?ALetting women have the right to compete against men in running.BMaking a series of rules for womens running.CHaving trained many outstanding wom
17、en runners.DHelping women be qualified for the Olympic Marathon解析:D细节理解题。根据最后一段中“He was so impressed by the level of the competition that he announced he would fully support the effort to establish a womens marathon in the Olympics.Soon the IAAF recommended to the IOC that a womens marathon be inclu
18、ded in the 1984 Los Angeles Olympics.And the advice was adopteD”可知,Adriaan Paulen对女子跑步的贡献是帮助女性获得参加奥运会马拉松的资格,故选D。B语篇类型议论文主题语境人与自我自我提升乐趣永远代替不了快乐(2021河南九校联盟高三第一次联考)I live in HollywooDYou may think people in such an attractive, funfilled place are happier than others.If so, you have some mistaken ideas
19、about the nature of happiness.Many intelligent people still equate happiness with fun.The truth is that fun and happiness have little or nothing in common.Fun is what we experience during an act.Happiness is what we experience after an act.It is a deeper, more longlasting emotion.Going to an amuseme
20、nt park or ball game, watching a movie or television, are fun activities that help us relax, temporarily forget our problems and maybe even laugh.But they do not bring happiness, because their positive effects end when the fun ends.I have often thought that if Hollywood stars have a role to play, it
21、 is to teach us that happiness has nothing to do with fun.These rich, beautiful individuals have constant access to exciting parties, fancy cars, expensive homes, everything that spells “happiness”But in memoir(回忆录)after memoir, celebrities reveal the unhappiness hidden beneath all their fun: depres
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-424723.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
