2022高三英语外研版一轮总复习课后练习:选择性必修第二册 UNIT 5 A DELICATE WORLD WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022高三英语外研版一轮总复习课后练习:选择性必修第二册 UNIT 5A DELICATE WORLD WORD版含解析 2022 英
- 资源描述:
-
1、课后培优微积累战高考,训练提分点拟人修辞法拟人也是一种比喻,就是把无生命的事物当作有生命的事物来描写,赋予无生命之物以感情和动作或是把动物人格化,使语言生动、形象、更有感染力。一、好句欣赏1The stars danced playfully in the moonlit sky.星星在月色皎洁的天空中欢快地跳舞。2My alarm clock yells at me every morning.我的闹钟每天早上对我大喊大叫。3The wildfire ran through the forest at an amazing speeD野火以惊人的速度穿过森林。4My stomach was
2、punishing me for not eating on time.我的胃因我没有按时吃饭而在惩罚我。5His car suffered a severe stroke in the middle of the road, and refused to move forwarD他的车在路中间遭到严重的一撞,不愿再向前开了。6Seeing such extraordinary beauty, I think every cell in my body woke up.看到如此非凡的美,我想我身体里的每个细胞都醒了。二、小试牛刀1She did not realize that opportu
3、nity was_knocking_at_her_door她没有意识到机会正在敲她的门。2Slowly, the city began_to_breathe_again慢慢地,这座城市又开始呼吸了(开始出现了生机)。3Time_flew and before we knew it, it was time for me to go home.时间飞逝,不知不觉中,我就该回家了。4The flowers were blooming, and the bees kissed_them_now_and_then花儿正在盛开,蜜蜂不时地亲吻它们。5New York is the city that n
4、ever_sleeps纽约是一个不夜城。6I could hear Hawaii calling_my_name我能听到夏威夷在呼唤我的名字。.阅读理解A语篇类型记叙文主题语境人与自我个人经历作者在沙尘暴中勇敢地救出了父亲(2021沈阳市高三质量监测) Mama and I spend mornings cleaning up the dirt that blows into our house.Mama says all the dust is due to the drought.The dirt covers everything.It covers our clothes.We hav
5、e to wash the dishes before each meal.We rarely drive the truck because Papa fears the dust from the road will ruin the motor.When my sister,Faye,and I walk to school we wear kerchiefs over our mouths so we dont breathe in the dirt.On days when the air is so bad that they close the school,we stay at
6、 home and help Mama put wet sheets over the windows.But the dirt always finds a way in.Last Sunday,there was no dirt in the air,only bright spring sunshine and a clear blue sky.After lunch,Papa headed out to the field to check on the cattle while I played with Faye in the yarDThe temperature suddenl
7、y droppeDI looked to the west and saw a huge black cloud of dust.All the birds flew away.“I must warn Papa,”I thought to myself.To avoid her panicking,I gently told Faye to go back inside where she would be safe,and then headed off to the fielDThe storm hit so fast,and in an instant the day turned i
8、nto night.By the time I entered the cow field the fine sand was whipping across my face.I screamed for Papa,hoping my voice would lead him back.The dirt and sand stung my skin like a thousand bees.Although I was terrified,I refused to turn back.My dad was stranded and needed my help.Covering my face
9、 with one hand,I groped my way toward the truck and opened the door.First I tried turning the trucks lights on and off,hoping that Papa would see them flashing,but the sandstorm let no light escape.Then I pushed the horn again and again,so Papa would hear it.I pushed until I had no more strength in
10、my arms.Suddenly,Papas face appeared at the window.My heart leaped with surprise and relief.He opened the door and climbed onto the seat next to me.He then pulled me into his arms and said,“Oh,Iris,you saved me!”Finally,the wind subsided and the dust began to settle.Dirt was piled up to the window o
11、n one side of the truck and halfway up the door on the other.Papa kicked the door,opening it far enough to let us out.Sand and soil drifts were everywhere,but we were safe.文章大意:该文讲述了在一个风沙蔽日的周日午后,作者勇敢地闯入沙尘暴通过闪车灯和按喇叭的方式提醒父亲到车里躲避并最终救出了父亲。1What is the main function of the first two paragraphs?AIt descri
12、bes a problem the characters must solve.BIt establishes the setting where the story takes place.CIt introduces the characters that are related to the story.DIt explains the motivations for the characters later actions.解析:B考查写作意图。下文讲述了作者的英勇事迹,而第一、二段讲述的是该故事发生之前的天气状况,旨在给故事提供背景,故选B。2Why did Papa go to t
13、he field that Sunday?AHe was trying to get to his truck.BHe needed to prepare the field for harvest.CHe wanted to make sure the cattle were fine.DHe planned to bring the cattle in before the storm.解析:C考查细节理解。根据第三段第二句“After lunch,Papa headed out to the field to check on the cattle”可知,父亲那个周日去牧场是为了核实牛的
14、情况是否正常,故C项正确。3How did Iris save her father?ABy warning him to run away.BBy turning on the trucks lights.CBy guiding him towards the shelter.DBy screaming his name at the top of her voice.解析:C考查细节理解。根据第五段中的“First I tried turning the trucks lights on and off,hoping that Papa would see them flashing,bu
15、t the sandstorm let no light escape.Then I pushed the horn again and again,so Papa would hear it.”可知,作者通过不断地闪车灯和按喇叭的方式引导父亲来卡车这个临时庇护处躲避沙尘暴,故选C。4Which of the following words best describe Iris?ABrave and calm.BExperienced and confident.CAdventurous and careful.DFearless and sympathetiC解析:A考查推理判断。根据第四段
16、尾句以及第五段描述的作者尝试各种方式将父亲引到车里躲避可知,作者是冷静的;根据第五段第二、三句可知,尽管作者很害怕,但她还是冲进沙尘暴去帮助父亲,由此可知作者是勇敢的,故A项正确。.完形填空语篇类型记叙文主题语境人与自我家庭生活地震中母亲带着孩子逃命的经过(2021山东省临沂市联考)You just cant imagine what a brave mother is like.She was a mother of three, who just _1_ an earthquake, couldnt tell if her children were _2_ for help.Or wha
17、t if you knew you couldnt yell at her for help because she couldnt _3_ you? That was what happened to Connie and her three children _4_ the 6.1magnitude earthquake rocked Napa, CaliforniAConnie is _5_ and communicates with her children using sign language.At midnight, Connie and her three children w
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-424731.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
