2022高三英语外研版一轮总复习课后练习:选择性必修第四册 UNIT 5 INTO THE UNKNOWN WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022高三英语外研版一轮总复习课后练习:选择性必修第四册 UNIT 5INTO THE UNKNOWN WORD版含解析 2022 英
- 资源描述:
-
1、课后培优微积累战高考,训练提分点简化与合并(1)概要写作要求用60词左右概括一篇350词左右的文章,因此需要对冗杂的信息进行简化和合并,以达到概括的目的。简化和合并信息可以采用下列几种技巧:1删除细节:剔除细节信息,只保留主干内容。In addition, if the school buys automatic hand dryers, we can save money.There is a terrible waste of paper towels in the restrooms.Additionally, it can help the school save money.2简化描
2、述:把长段的描述变成短小、简单的句子。如果材料中描述某人或某事用了好几个句子,那么你只要把它们变成一两句即可。 There were 30 cows on the farm that his grandmother had to milk every day.It was hard work for his grandmother.His grandmother worked hard milking 30 cows daily.3避免重复:在原文中,为了强调某个主题,可能会重复,应该删除或者合并这些重复信息。 They were waiting for the meeting to begi
3、n.They talked with each other.They talked about the womens football team.The team had won victories in Guangzhou.While waiting for the meeting to begin, they talked about the victories won by the womens football team in Guangzhou.4压缩长句:有些句子比较冗长,可以进行压缩和简化,使之简洁。His courage in battle might without exag
4、geration be called lionlike.He was very brave in battle.小试牛刀1Motionsensing hand dryers are a practical alternative to paper towels(纸巾).I believe that our school would benefit from investing in automatic hand dryers in all the restrooms.Compared_with_paper_towels,_hand_dryers_have_more_advantages,_wh
5、ich_will_benefit_our_school_in_four_ways.2First of all, the automatic hand dryer is very sanitary(卫生的).No bacteria can get on them because there is nothing to touch.First,_they_are_clean_and_healthy_because_bacteria_cant_touch_kids.3When people dry their hands for at least 30 seconds, automatic drye
6、rs actually dry much better than paper towels.It is difficult to get every part of your hand dry using paper towels, but the air can if you take a few extra seconds.Besides,_it_can_dry_our_hands_more_effectively_if_we_take_longer_time.4As you see there are some good points, lets install automatic ha
7、nd dryers as soon as possible.Therefore,_the_school_is_advised_to_fix_the_equipment_at_once.5You can obtain a large amount of information on the Internet nowadays.Abundant_information_is_available_on_the_Internet.阅读理解语篇类型夹叙夹议文主题语境人与自然医学研究已知的和未知的事物(2020江苏高考D)I was in the middle of the Amazon (亚马逊) wi
8、th my wife, who was there as a medical researcher.We flew on a small plane to a faraway village.We did not speak the local language,did not know the customs,and more often than not,did not entirely recognize the fooDWe could not have felt more foreign.We were raised on books and computers,highways a
9、nd cell phones,but now we were living in a village without running water or electricity.It was easy for us to go to sleep at the end of the day feeling a little misunderstooDThen one perfect Amazonian evening,with monkeys calling from beyond the village green,we played soccer.I am not good at soccer
10、,but that evening it was wonderful.Everyone knew the rules.We all spoke the same language of passes and shots.We understood one another perfectly.As darkness came over the field and the match ended,the goal keeper,Juan,walked over to me and said in a matteroffact way,“In your home,do you have a moon
11、 too?” I was surpriseDAfter I explained to Juan that yes,we did have a moon and yes,it was very similar to his,I felt a sort of awe (敬畏) at the possibilities that existed in his worlDIn Juans world,each village could have its own moon.In Juans world,the unknown and undiscovered was vast and marvelou
12、s.Anything was possible.In our society,we know that Earth has only one moon.We have looked at our planet from every angle and found all of the wildest things left to finDI can,from my computer at home,pull up satellite images of Juans village.There are no more continents and no more moons to search
13、for,little left to discover.At least it seems that way.Yet,as I thought about Juans question,I was not sure how much more we could really rule out.I am,in part,an ant biologist,so my thoughts turned to what we know about insect life and I knew that much in the world of insects remains unknown.How mu
14、ch,though? How ignorant(无知的) are we? The question of what we know and do not know constantly bothered me.I began collecting newspaper articles about new species,new monkey,new spider.,and on and on they appear.My drawer quickly filleDI began a second drawer for more general discoveries: new cave sys
15、tem discovered with dozens of nameless species,four hundred species of bacteria found in the human stomach.The second drawer began to fill and as it did,I wondered whether there were bigger discoveries out there,not just species,but life that depends on things thought to be useless,life even without
16、 DNAI started a third drawer for these big discoveries.It fills more slowly,but all the same,it fills.In looking into the stories of biological discovery,I also began to find something else,a collection of scientists,usually brilliant,occasionally halfmad,who made the discoveries.Those scientists ve
17、ry often see the same things that other scientists see,but they pay more attention to them,and they focus on them to the point of exhaustion (穷尽),and at the risk of the ridicule of their peers.In looking for the stories of discovery,I found the stories of these people and how their lives changed our
18、 view of the worlDWe are repeatedly willing to imagine we have found most of what is left to discover.We used to think that insects were the smallest organisms (生物),and that nothing lived deeper than six hundred meters.Yet,when something new turns up,more often than not,we do not even know its name.
19、文章大意:本文是一篇夹叙夹议文。作者介绍了自己通过与在亚马逊雨林中生活的当地人的接触中,发现一些人对外部的世界并不了解。作者意识到,很多东西是人类已知的,还有很多是人类未知的。1How did the author feel on his arrival in the Amazon?AOut of place. BFull of joy.CSleepy. DRegretful.解析:A推理判断题。根据文章第一段We did not speak the local language,did not know the customs,.did not entirely recognize the
20、fooDWe could not have felt more foreign.可知作者不会说当地语言,不知道当地的风俗,甚至不知道当地的食物,因此作者感觉自己格格不入。A项out of place“格格不入,不相称,不适当”,符合作者的感受。故选A。2What made that Amazonian evening wonderful?AHe learned more about the local language.BThey had a nice conversation with each other.CThey understood each other while playing.
21、DHe won the soccer game with the goal keeper.解析:C细节理解题。根据文章第三段I am not good at soccer,but that evening it was wonderful.Everyone knew the rules.We all spoke the same language of passes and shots.We understood one another perfectly.可知踢球时他们的彼此理解使得那个亚马逊夜晚很美好。故选C。3Why was the author surprised at Juans q
22、uestion about the moon?AThe question was too straightforwarDBJuan knew so little about the worlDCThe author didnt know how to answer.DThe author didnt think Juan was sincere.解析:B推理判断题。根据文章第四段In Juans world,the unknown and undiscovered was vast and marvelous.可知在Juan的世界里,未知的东西和未被发现的东西是浩瀚而神奇的。可推断出Juan对
23、世界知之甚少。故选B。4What was the authors initial purpose of collecting newspaper articles?ATo sort out what we have known.BTo deepen his research into Amazonians.CTo improve his reputation as a biologist.DTo learn more about local cultures.解析:A推理判断题。根据文章第七段“a second drawer for more general discoveries”“a th
24、ird drawer for these big discoveries”可推知作者把所知道的、所发现的进行了归类整理。故选A。5How did those brilliant scientists make great discoveries?AThey shifted their viewpoints frequently.BThey followed other scientists closely.CThey often criticized their fellow scientists.DThey conducted indepth and close studies.解析:D细节
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-424732.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
广东省汕尾市海丰县2019-2020学年高二地理”线上教育“教学质量监测试题(PDF)答案.pdf
