2020-2021学年新教材高中英语 Unit 1 Science Fiction单元测评课后习题(含解析)新人教版选择性必修第四册.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年新教材高中英语 Unit Science Fiction单元测评课后习题含解析新人教版选择性必修第四册 2020 2021 学年 新教材 高中英语 Fiction 单元 测评
- 资源描述:
-
1、Unit1单元测评(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。M:You look pretty busy.Whats up?W:Were putting together an office party this Friday evening.Therell be about 30 people,and Im the organiser.M:Nice!Bu
2、t its probably best not to overwork yourself.1.What is the woman busy doing?A.Working on a paper.B.Tidying up the office.C.Organising a party.答案CW:I heard you went to the hospital yesterday.Are you sick?M:No,Im fine.I just go there a few times a year to have a health examination.You know I had an op
3、eration two years ago.2.Why did the man go to the hospital yesterday?A.He was sick.B.He had a health examination.C.He had an operation.答案BW:Do you work near here?M:Yes,I do.I work at a bank.What about you?W:I teach at the school next to No.1 Hospital.3.What does the woman do?A.She is a teacher.B.She
4、 is a doctor.C.She is a bank clerk.答案AM:Hi,Maggie.Im coming,but its snowing and the traffic is moving slowly.W:OK,David.Take your time.Well wait for you,so we can have dinner together.4.Where is the man now?A.On his way.B.In a restaurant.C.At home.答案AM:Donna,have you booked the flight to London for
5、me?W:Sure,Bill.Do you need a ride to the airport?I can do it.M:No,thanks.I will park my car at the airport.5.What does Donna offer to do for Bill?A.Book a flight for him.B.Drive him to the airport.C.Help him park the car.答案B第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每
6、段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。W:Hey,Peter,Im sorry!M:Hi,Diana,whats wrong?W:We were going to Hong Kong this weekend,but Im afraid I cant go.M:How come?W:I have a really big geography test and I have to study for it.M:We can go next week instead.W:No,I dont w
7、ant to ruin your weekend.You go ahead and please take the book I bought to my friend Sally.Tell her I have to study all weekend,because I cant afford to fail the test.M:OK,then Ill go with Dan.But its a pity you cant come.6.Why does Diana say sorry to Peter?A.She has to give up her travel plan.B.She
8、 wants to visit another city.C.She needs to put off her test.答案A7.What does Diana want Peter to do?A.Help her with her study.B.Take a book to her friend.C.Teach a geography lesson.答案B听第7段材料,回答第8至10题。W:Hi,Mark.Ive decided to leave the company.I had an amazing time here,but it is time for me to move o
9、n.M:May I ask why,Cathy?I do hope that you stay with us here.W:Well,you know,Ive got a new job in a big engineering firm.Its a management position.M:In that case,I think that I understand your decision,and you have my support.W:Thanks for understanding.But,I can work here two more weeks.M:Thats grea
10、t.Will you be able to finish your present project?W:Sure.And if you hire someone within ten days,Id be happy to provide training in my areas.8.Why does Cathy want to quit her job?A.Shell join another firm.B.Shell run her own business.C.Shes fed up with it.答案A9.What is Marks attitude towards Cathys d
11、ecision?A.Forgiving.B.Sympathetic.C.Supportive.答案C10.What might Cathy do for the present company?A.Apply for a project.B.Train a new person.C.Recommend an engineer.答案B听第8段材料,回答第11至13题。M:Hey,Lucy.Do you have some time to talk about next weeks trip with me?W:Sure,Dave.M:OK.So,were leaving on Monday fr
12、om Hartsfield International Airport,and returning on Friday.Do we take ourselves to the airport?Maybe we need to book a taxi,or just go by bus.W:No,we dont have to.The company car will pick us up and take us there.M:Oh,thats good.When?W:Our flight leaves at 11:00 am,so they should pick us up between
13、 8:00 and 9:00 am.Besides,the company pays for our trip,including hotel and food.M:How much will that be?W:Well,New York is a pretty expensive city.So,each of us will get $200 a day.M:Oh,OK.Thanks for telling me that.W:Youre welcome.11.How will the speakers go to New York?A.By air.B.By taxi.C.By bus
14、.答案A12.Why are the speakers making the trip?A.For business.B.For shopping.C.For holiday.答案A13.What is the probable relationship between the speakers?A.Driver and passenger.B.Husband and wife.C.Fellow workers.答案C听第9段材料,回答第14至17题。M:Hello.W:Oh,hello.You must be a new student.Did you find it OK?M:Well,I
15、 got a bit lost because I asked a stranger.But I got it eventually.W:Oh.Dear!Have you come far today?M:Only from Brighton.I was staying with my brother.W:Oh.Good.How did you get here?M:My brother took me to the railway station.And I got on a bus at this end.W:Aha.Well,youd better tell me your name s
16、o I can find your form.M:Its Mark Bum.W:Ah,yes.Here is the key to your room.Its 501.M:Thanks.How do I get there?W:Go upstairs and its on the third floor.M:Thank you.Oh,heres a meeting for new students.What time is that?W:Its 9:10 now.The meeting is to begin in 20 minutes.Youd better hurry.M:Thanks a
17、 lot.Goodbye.14.What is Mark?A.A new teacher.B.A new student.C.A tourist.答案B15.How did Mark get there?A.By train and by car.B.By plane and by car.C.By train and by bus.答案C16.Which one is Marks room?A.Room 501 on the third floor.B.Room 551 on the first floor.C.Room 501 on the first floor.答案A17.When i
18、s the meeting to be held?A.9:10.B.9:30.C.9:20.答案B听第10段材料,回答第18至20题。Hello,Im Jeff Anderson from Coventry,England.And in todays program,Id like to share with you a special kind of English culturethe football.A lot of people in England are crazy about football.During the football season whenever there
19、is a big match,all the flags for local football teams,such as Liverpool and Newcastle,are hung outside every window,or even spread proudly on T-shirts or scarves.There is an atmosphere of excitement in the air.Groups of young men crowd into dark,packed pubs staring at television screens.Of course th
20、ey are covered head to toe in the colours of their team.They shout and scream in sadness when their team loses a goal,or with joy when there is a moment of success.You do not have to be a fan of football to get caught up in the excitement.As far as victories are concerned,England had its big moment
21、in 1966 in Wembley Stadium.The World Cup victory is in the hearts and minds of all football fans.Now,whenever England is playing a big match,red and white covers every inch of every pub,a symbol of hope the English flag.While football has never been something I am particularly interested in,for year
22、s,Ive had to pretend excitement and pick a team to support.You cannot say you dont like or do not follow football in England,as often this would lead to a long dialogue in which someone would begin telling you why you should support their team.18.Where do young men go to watch big games according to
23、 Jeff?A.Pubs.B.Stadiums.C.Friends homes.答案A19.Why does Jeff have to pick a team to support?A.To avoid being bothered.B.To open a conversation.C.To earn respect from others.答案A20.What does Jeff mainly talk about?A.Englands moment of success.B.English flag as a symbol of hope.C.Englands all-time favou
24、rite sport.答案C第二部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AYour first big-screen experience is likely to have been Disney productionswhether we are talking about SnowWhiteandtheSevenDwarfs or Frozenthat have long been considered safe,healthy choices for kids,and pictur
25、es that parents can feel they dont need to screen in advance.When you are a big person,a movie seen in a theatre is much larger than life;when youre a little person,it can be like a new entry opening in the universe.Those experiences matter,and Disney knows the powerand the profit potentialof whats
26、in its values,which helps explain the studios ongoing strategy of remaking its most popular animated films,often in live-action versions.How do you feel about directors interpretation of these movies,a combination of live-action filmmaking techniques,virtual-reality methods and computer-generated im
27、aginary,depends largely on how you feel about the original.The stories,even with a gently updated script,are roughly the same.If youve seen the original,you know how the rest of them go.In the following years,well also watch other Disneys remakes such as Mulan.Any children raised by Disney films wou
28、ld think that this is a great time to be alive.Right?But judging by critics ratings of some live-action movies,it seems that the powerful studio has been unable to wow audiences.So why more live actions?ThemoneyLets face it:Walt Disney Pictures is all about generating more revenue(收入).Even though it
29、 did not manage to capture critics,it still managed to catch the audiences hearts.And that is more than enough.After all,films are not made to entertain critics;its all about creating an ultimate cinematic experience for casual moviegoers.And as long as theyre entertained with new interpretations of
30、 beloved stories,why stop making live-action films?InclusionWhen you spend your entire childhood dancing and singing along to these characters,its beyond magical to see them again when youre an adult and are the same age as them.Thats one of the few magical effects of movies.Not to mention,Aladdins
31、South Asian cast is also a strong statement for the world.Perhaps this is also the reason why Disney wants Mulan to have an all Asian cast.Lets hope theyre not the only ones and Disney is bringing more diverse stories to be told.Nostalgia(怀旧)All of these Disney remakes are designed to fuel the nosta
32、lgia of boomers,Gen X-ers and millennials,and many of the moviegoers who grew up with these movies,in particular,now have young kids of their own.Little wonder the studio is seeing big dollar signs in them.【语篇解读】本文是说明文。文章主要介绍了迪士尼的电影。21.Disneyproductionsareparentsfirstchoiceforkidsbecausethey.A.promo
33、techildrensoverallhealthB.dontneedbookinginadvanceC.dontneedascreentoenjoythemD.havebeenenjoyingagoodreputation答案D解析推理判断题。根据第一段中的“.whetherwearetalkingaboutSnowWhiteandtheSevenDwarfsorFrozenthathavelongbeenconsideredsafe,healthychoicesforkids,.”可知,迪士尼电影对孩子们来说是安全健康的选择。由此推测,迪士尼享有很高的声誉。22.Your feeling a
34、bout the live-action films remade mainly relies on .A.the filmmaking technologyB.the popularity of the filmsC.the familiarity with the storylineD.the computer-generated imaginary答案C解析细节理解题。根据第三段的第一句“Howdoyoufeelaboutdirectorsinterpretationofthesemovies,acombinationoflive-actionfilmmakingtechniques,v
35、irtual-realitymethodsandcomputer-generatedimaginary,dependslargelyonhowyoufeelabouttheoriginal.”可知,你对导演对电影呈现方式的感觉,很大程度上取决于你对原作的感觉。由此可知,C项正确。23.In the authors opinion,what could be the main reason for Disneys more live actions?A.Its trying its best to satisfy both critics and audience.B.Its sparing n
36、o efforts to earn as much revenue as possible.C.Its seeking and adding global elements to make diverse stories.D.Its bringing back those sweet memories to its loyal aging fans.答案B解析细节理解题。根据Themoney部分的第一句“Letsfaceit:WaltDisneyPicturesisallaboutgeneratingmorerevenue.”可知,迪士尼影业旨在创造更多的收入,所以选B项。B(2020辽宁协作
37、校质检)Fancy your own satellite?Arizona State University is working towards making this a reality with its SunCube FemtoSat project.Smaller than a standard CubeSat,the low-cost student-designed spacecraft is aimed at providing greater access to space for scientists and hobbyists alike.Assistant profess
38、or Jekan Thanga and a team of students have been developing the SunCube FemtoSat for the past two years.The small 333 cm cube weighs in at just 35 g and a longer (339 cm,100 g) model has also been designed,which includes storage space.Each SunCube FemtoSat has its own communication,data collection a
39、nd propulsion(推进)systems and is powered by solar panels.It is made of off-the-shelf parts that are available in shops,and the energy-efficient solar panels are cut from scrap(碎片),which makes it save energy,sold at a discount by manufacturers.“With a spacecraft of this size,any university can do it,”
40、 says Thanga.“Thats part of our major goalspace discovery for everybody.”The team says that while launching your own satellite would usually cost between US $60,000-70,000 per kilo,it would only cost $1,000 to send a SunCube FemtoSat to the International Space Station,and $3,000 to send it into low
41、earth orbit.Leaving the earths gravity would cost an estimated $27,000.The FemtoSat would be packed with a “jack in the box” style system that matches standard CubeSat sizes (around 10 cubic cm),simplifying the process of getting the tiny satellite into orbit.NASA has sent 30 CubeSats into space ove
42、r the last few years,with another 50 awaiting launch.Thanga and his staff view the FemtoSat as a starting point for scientists and students,and even hope the device could be bought on the website like Amazon one day.Thanga imagines developing four main applications for the device,including hands-on
43、testing experiences for students,and artificial gravity experiments.In addition,groups of SunCube FemtoSats could eventually be able to do the job of larger spacecraft at a vastly discounted cost.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章介绍了一种微型卫星的成功研制以及将帮助大众探索太空的可能性。24.WhatisthemajorgoaloftheSunCubeFemtoSatproject?A.Toacto
44、nteachinginouterspace.B.Toprovideaccesstospacecraftdesign.C.Tohelpcarryoutaclassroomexperiment.D.Tohelpaverageindividualsexplorespace.答案D解析推理判断题。根据第一段的最后一句中的“thelow-coststudent-designedspacecraftisaimedatprovidinggreateraccesstospaceforscientistsandhobbyistsalike.”可知,研制这种卫星的主要目的是帮助大众探索太空。25.What is
45、special about SunCube FemtoSats?A.They are of the same size.B.They are energy-efficient.C.They are mainly designed for lab use.D.They are mainly used to collect information.答案B解析细节理解题。根据第三段的第一、二句中的“.ispoweredbysolarpanels.Itismadeofoff-the-shelfpartsthatareavailableinshops,andtheenergy-efficientsola
46、rpanelsarecutfromscrap,whichmakesitsaveenergy”可知,这种卫星使用太阳能板供电,所用的材料都是节能环保的。26.What does Thanga expect of SunCube FemtoSats?A.Theyll be available online.B.Theyll be provided for free.C.Theyll match the size of CubeSats.D.Theyll be sent into space with CubeSats.答案A解析细节理解题。根据最后一段的第一句中的“evenhopethedevic
47、ecouldbeboughtonthewebsitelikeAmazononeday.”可知,他希望人们在网上能买到SunCubeFemtoSats。27.What can be the best title for the text?A.FemtoSats Will Rule SpaceB.Your Own Satellite Is ComingC.Going into Space Has Been AffordableD.You Can Design Your Own Spacecraft答案B解析标题归纳题。根据第一段中的“Fancyyourownsatellite?”和第三段中的“Th
48、atspartofourmajorgoalspacediscoveryforeverybody.”可知,B项“你自己的卫星就要来了”可概括文章的主要内容。CChina is developing a system that recognises individuals by their body shape and walking movements.Systems that recognise human faces are already being used to identify people in crowds or as a secure way to unlock persona
49、l devices.The new system,known as “gait recognition”,is already on trial by police on the streets of Beijing and Shanghai.The Chinese technology company Watrix developed the system.The company announced last month that it had raised $14.5 million to speed up the development and sale of the technolog
50、y.The system works in a similar way to face recognition.Cameras capture video of people in public places.Then,machines powered by artificial intelligence (AI) examine and study the video.Facial recognition systems identify the shapes and expressions on a persons face to identify them.Gait recognitio
51、n uses a persons body shape and their way of walking to identify them.The system records a persons shape and movements and then creates a model of the way they walk.Huang Yongzhen is a former researcher who co-founded Watrix in 2016.He told the Associated Press his system can identify people from up
52、 to 50 metres away.It is designed to work even when a persons face is covered or hidden.Huang says his gait recognition system is correct 94 percent of the time.This is below the success rate of many face recognition systems.But he says the system can still be helpful to police and for other commerc
53、ial purposes.He also believes the system can be effective when used together with face recognition.Gait recognition is not new.The technology has been researched by scientists in Japan and Britain and by U.S. defense officials for about 10 years.But attempts to sell the technology have been slow.One
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-425100.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
平陆县部官乡引导党员干部担当作为.pdf
