2022高考英语一轮复习 选修⑦ Unit 4单元主题语篇训练(含解析)新人教版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022高考英语一轮复习 选修 Unit 4单元主题语篇训练含解析新人教版 2022 高考 英语 一轮 复习 选修 单元 主题 训练 解析 新人
- 资源描述:
-
1、选修 Unit 4 单元主题语篇训练.阅读理解AIve been a volunteer in the MacmillanGlasgow Libraries programme for just over a year. I got involved because I was looking for something to volunteer for after I retired from work. I thought being a Macmillan Cancer Information and Support Volunteer might be a good way to do
2、 that by using some of the skills I learned at work.At one time, I felt I made a real difference when a lady came in to use the service. She was very upset, but she was not the person with cancer. It was her partner. She had lots of things on her mind. We, together with a counselor, had a chat about
3、 her to help deal with all the emotions (情感) she felt. We knew we could arrange something, so we discussed with her what could be done for her family. She was relieved that we could get something arranged for her and liked the fact that we managed to get the ball rolling during her visit.The good th
4、ing about having the services in the library is that the environment is nonclinical and therefore more relaxing than the hospital or doctors surgery. The team in the library are not medically trained. That means we do not use big words or medical terms very often.Its great that the people who volunt
5、eer all work well together, helping each other to get a resolution (解决) for people who come in. Its good to have the team at the other end of the phone whenever we get something unusual. It is a pleasure to be able to help as a volunteer.语篇解读:本文是一篇夹叙夹议文。作者在文章中讲述了自己退休后作为一名志愿者的经历和感悟。1What can we infer
6、 about the author?AHe is a retired doctor.BHe is volunteering in a hospital.CHe is a counselor in cancer.DHe has fought against cancer before.解析:选A推理判断题。根据第一段的内容可知,作者现在已经退休,而且有医学方面的技能;结合第三段的内容可推知,作者是一名退休医生。2Why did the lady feel upset?ABecause she was affected by cancer.BBecause her husband suffered
7、 from cancer.CBecause she didnt know how to treat cancer.DBecause she had a poor relation with her husband.解析:选B细节理解题。根据第二段中的“She was very upset, but she was not the person with cancer. It was her partner.”和“we discussed with her what could be done for her family”可知,这位女士的丈夫得了癌症。注意:此处的“partner”表示“配偶”
8、。3What do we know about the volunteers?AThey do well in teamwork.BThey receive medical training.CThey all used to be helped.DThey often meet unusual things.解析:选A推理判断题。根据最后一段的首句“Its great that the people who volunteer all work well together, helping each other to get a resolution (解决) for people who
9、come in.”可知,所有的志愿者都能很好地共同工作,彼此帮助,为来求助的人提供好的解决方案,由此推知,他们具有很强的团队意识,善于团队合作。4Why does the author write this text?ATo call on readers to do voluntary work.BTo show us how to help those in trouble.CTo share his experiences as a volunteer.DTo teach us how to take care of cancer patients.解析:选C写作意图题。综合全文的内容可
10、以看出,本文主要讲述的是作者的志愿者经历。因此,作者写作的目的也就是要分享他作为志愿者的经历。BA team of scientists found a new planet in space by accident. It was a discovery that could change science. “We hit the jackpot here,” said scientist Guillem AngladaEscude about the discovery of the planet more or less like Earth that is orbiting Proxi
11、ma Centauri (半人马座比邻星), the star nearest to our solar system.What do we know about this exciting new Earth? Well, Proxima b, or “Earth ” as you could call it, is a little bigger than our Earth, and its revolution only takes 11 days. Also, since it is so much closer to its red dwarf star than Earth to
12、 the sun, the sky there is orange without any blue at all, creating a forever sunset effect. But there are a lot of questions about life forms that could live on this new planet.The discovery of the planet made the Chicago Tribune newspaper wonder if anyone had seen or heard of the USs space postcar
13、ds from its Pioneer 10 and Pioneer 11 spaceship, which were pictures of a man and a woman, along with diagrams of the solar system. If there are aliens (外星人) on Proxima b, they would have found images showing the incredible diversity of Earth.Aliens might also have heard the message from former US P
14、resident Jimmy Carter:“This is a present from a small distant world . We are attempting to survive our time so we may live into yours. We hope someday, having solved the problems we face, to join a community of galactic (银河的) civilizations. This record represents our hope and our determination, and
15、our good will in a vast and awesome universe.”It might not be time to plan a visit to Proxima b just yet even if it has an atmosphere at first, we would need to invent a way to get there in less than 78,000 years it would take at 36,000 mph (about 57,900 km/h)语篇解读:本文是一篇科普说明文。科学家在太空中发现一颗大小与地球有几分相似的行星
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-427761.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
