2020-2021学年高三英语上学期期中测试卷03(新高考卷).docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020 2021 学年 英语 学期 期中 测试 03 新高 考卷
- 资源描述:
-
1、2020-2021学年高三英语上学期期中测试卷03(新高考卷)第一部分 阅读(共两节, 满分50分)第一节(共15小题:每小题2.5分, 满分37.5分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。ARailcardsWant to save on the price of your train tickets?Then youll need to buy a National Railcard.The first step is to pick the right Railcard,but dont worry!Well walk you through each ty
2、pe and help you find the one most suited to your needs.The Network RailcardSpend 30 on a Network Railcard for the year and look forward to 1/3 off your train tickets during off-peak(非高峰)times.Enjoy discounted travel across 16 counties(郡)in the South East,even including the whole of London!It is a gr
3、eat option for anyone who doesnt fall into any of the other Railcard categories,as people of any age can hold one.The Student RailcardAt the cost of just 30, this Railcard is excellent value for money.Whether you have an early morning lecture or youre rolling home in the early hours after a night ou
4、t, you can still get 1/3 off on all passenger rail services within the UK!The only requirement for this Railcard is that you need to be within the ages of 16 and 25.The Millennial RailcardThis Railcard is available for all who are between the ages of 26 and 30, regardless of peak or off-peak times.H
5、owever,it is currently only available digitally, with users being required to download the Railcard app and show ticket inspectors during train ticket checks.Costing just 30,the new Railcard can be used across the UK.The Disabled Persons RailcardAny passenger with a disability is eligible(符合条件的)to a
6、pply for one.It only costs 20,making your overall discount for the year even better!The most important thing is that any types of tickets can be purchased throughout the UK rail network. Besides,it can also get you discounts on London attractions.1.Which Railcard just applies to train services in pa
7、rt of the UK?A.The Network Railcard.B.The Student Railcard.C.The Millennial Railcard.D.The Disabled Persons Railcard.2.What is required for the Student Railcard?A.Riding hours.B.Railcard category.C.Age range.D.Service charge.3.What is special about the Millennial Railcard?A.It cannot be used during
8、peak times.B.It offers discounts on London attractions.C.It is the cheapest among the four Railcards.D.It requires its owners to download an app.【答案】1.A2.C3.D【解析】本文是一篇应用文。文章主要介绍几种铁路卡的价格,优惠情况,使用范围等。1.细节理解题。根据The Network Railcard小标题段Spend 30 on a Network Railcard for the year and look forward to 1/3 o
9、ff your train tickets during off-peak(非高峰)times. Enjoy discounted travel across 16 counties(郡)in the South East, even including the whole of London! 一年花30英镑买一张网络铁路卡,在非高峰期可以节省三分之一的火车票费用。享受横跨东南部16个郡的折扣旅行,甚至包括整个伦敦!可知The Network Railcard铁路卡只能用于英国的一部分的火车服务。故选A。2.细节理解题。根据The Student Railcard小标题段The only r
10、equirement for this Railcard is that you need to be within the ages of 16 and 25. 这张Railcard的唯一要求是你必须在16到25岁之间。因此可知对于学生铁路卡的要求就是年龄限制。故选C。3.细节理解题。根据The Millennial Railcard小标题段However, it is currently only available digitally, with users being required to download the Railcard app and show ticket inspe
11、ctors during train ticket checks. 不过,目前它只能通过数字方式使用,用户需要下载Railcard应用程序,并在检票时向检票员出示车票。由此可知对于Millennial Railcard比较特殊的地方就是要下载app。故选D。BI came to study in the United States a year ago .Yet I did not know the real American society until I was injured in a car accident because after the accident I had to se
12、e a doctor and go to court.After the accident .my roommate called a doctor for me. I was very grateful and determined to repay him one day. But the next day, he asked me to pay him $200 for what he had done. I was astonished. He had good reason to charge me, he said. And if I wanted to collect money
13、 from the person who was responsible for my injury, Id have to have a good lawyer. And only a good doctor can help me get a good lawyer .Now that he had helped me find a good doctor, it was only fair that I should pay him.But every day I went to see the doctor, I had to wait about 50 minutes. He wou
14、ld see two or three patients at the same time, and often stop treating one so as to see another. Yet he charged me $115 each time .The final examination report consisted of ten lines, and it cost me $215.My lawyer was all smiles the first time we met. But after that he avoided seeing me at all. He k
15、new very well the other party was responsible for the accident, yet he hardly did anything. He simply waited to collect his money. He was so irresponsible that I decided to dismiss him. And he made me pay him $770. Now I had to act as my own lawyer. Due to my inexperience, I told the insurance compa
16、ny the date I was leaving America. Knowing that, they played for timeand I left without getting a cent.4.The authors roommate offered to help him because_.A.he felt sorry for the authorB.he thought it was a chance to make some moneyC.he knew the doctor was a very good oneD.he wanted the author to ha
17、ve a good lawyer5.A good doctor is essential (对是必不可少的)for the author to _.A.be properly treatedB.talk with the person responsible for the accidentC.recover before he leaves AmericaD.eventually get the responsible party(当事人) to pay for his injury6.The word“charge”in the third paragraph means_ .A.be r
18、esponsibleB.accuseC.ask as a priceD.demand7.Both the doctor and the lawyer in this passage are very_.A.friendlyB.selfishC.professionalD.busy【答案】4.B5.D6.C7.B【解析】本文是一篇记叙文。文章叙述了作者在美国经历了一次交通事故,室友帮忙后向他要钱,为作者服务的医生和律师在作者付给他们钱后却只为了他的钱,而不是真心地帮他,最后,自己给自己当律师做辩护,最终作者没有拿到一分钱的赔偿而离开了美国。4.推理判断题。根据文章第二段“But the next
19、 day, he asked me to pay him $200 for what he had done. I was astonished. He had good reason to charge me, he said.(但是第二天,他要我为他所做的事付给他200美元。我很惊讶。他说,他有充分的理可以向我收费。)”和“Now that he had helped me find a good doctor, it was only fair that I should pay him.(现在他已经帮我找到了一个好医生,我应该给他钱才公平。)”可以推断,作者的室友帮他主要是因为可以从中
20、赚钱。故选B。5.细节理解题。根据文章第二段“And if I wanted to collect money from the person who was responsible for my injury, Id have to have a good lawyer. And only a good doctor can help me get a good lawyer. Yet he charged me $115 each time . (如果我想从那个对我的受伤负责的人那里收钱,我就得找个好律师。只有一个好医生才能帮我找到一个好律师。)” 可知,一个好的医生对作者最终得到责任方赔
21、偿的伤害是必不可少的。故选D。6.词义猜测题。根据文章第三段“The final examination report consisted of ten lines, and it cost me $215.(最终的报告只有十行,而我却花了215美元。)可知,作者每次去看医生,医生都会向作者收费。所以charge为“要价,收费”之意。故选C。7.推理判断题。根据文章第三段“But every day I went to see the doctor, I had to wait about 50 minutes. He would see two or three patients at th
22、e same time, and often stop treating one so as to see another. (但是每天我去看医生,我都要等50分钟。他会同时看两到三个病人,而且经常停止治疗一个而去看另一个。但是每次他都要我115美元。)”和第四段“He knew very well the other party was responsible for the accident, yet he hardly did anything. He simply waited to collect his money. He was so irresponsible that I d
23、ecided to dismiss him. And he made me pay him $770. (他很清楚对方要对这次事故负责,但他几乎什么也没做。他只是等着收钱。他太不负责任了,我决定解雇他。他让我付给他770美元。)”可以推断,在美国医生和律师都非常自私。故选B。CIn 2019,a big revolutionary technology shift will finally occur,which is called 5g. It is a once-in a-decade upgrade(升级)to our wireless systems that will start r
24、eaching mobile phone users in a matter of months. This new times will leap ahead of current wireless known as 4g by offering mobile internet speeds that will let people download an entire 120-minute movie within a secondBut this is not only about faster smart phones,but also will affect many other k
25、inds of devices, including industrial robots,security cameras,drones(无人机),automatic cars,video games,sports,shopping and traffic data.With 5g technology,a clearer and truer 3D images will be formed and it can be off-loaded to other machines wirelessly,freeing users to move and making it easier to de
26、velop goggles(目镜)the size of eyeglasses. People can point a smart phone camera to a football game and see both live video on the display and player statistics or other data. Moreover 5g powerful effects extend to remote medical surgery and other fields that increasingly rely on high-speed connection
27、s.Officials in the United States and China regard 5g networks as a heated competitive edge.It can help spread the use of artificial intelligence and other cutting-edge technologies.Meanwhile,to get the benefits of 5g,users will have to buy new phones,while carriers will need to install new communica
28、tion services, which will create a huge future market. In order to occupy it first, the famous world wireless service providers such as AT&T, Verizon, Samsung, Huawei have already declared that they will enter 5g business and showed their 5g new smart phones.However, in the United States, Verizon an
29、d AT&T will offer their 5g service with first use of high frequencies known as millimeter waves that can pump data at high speeds, but their signals dont travel as far. Instead Sprint and T-Mobile plan to start with lower frequencies, whose result may be somewhat slower initial speed,but wider range
30、,although they all claim that they have mastered 5g technology.Thus they only first target the areas with large population. So 5gs full benefit to all are not expected until the main US key carriers upgrade their key switching equipment, which may happen in late 2019 or early 2020.8.Which of the fol
31、lowing is least likely to be affected directly by 5g technology? _A.Eating habits.B.Traffic management.C.Artificial intelligence.D.Remote medical operations.9.What does the underlined world it in the second paragraph refer to? _A.to use 5g technology freelyB.to get a clear 3D imagesC.to free users m
32、ove wirelesslyD.to develop goggles the size of eyeglasses10.Why did the world-famous wireless providers hurry to declare they would enter 5g business? _A.To serve the people all over the world.B.To meet the need of the world market.C.To start the heated hi-tech competition.D.To occupy this large hi-
33、tech market first.11.What does the last paragraph mainly tell us about the US 5g technology? _A.It is perfect enough to be put into use in the whole US at present.B.It cannot benefit all Americans before the key equipment is upgraded.C.It is too backward to be applied in any part of the US now.D.It
34、will never be widely used all over the US in the future.【答案】8.A9.D10.D11.B【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要讲述了5g时代即将到来,各国和各企业对其所作出的应对。8.细节理解题。根据文章第二段第1句:But this is not only about faster smart phones,but also will affect many other kinds of devices, including industrial robots,security cameras,drones(无人机),automa
35、tic cars,video games,sports,shopping and traffic data.(但这并不是只有更快的智能手机,还将影响许多其他类型的设备,包括工业机器人、安全摄像头,无人机,自动汽车,游戏,运动,购物和交通数据。)可知,B项Traffic management(交通管理);C项Artificial intelligence(人工智能); D项 Remote medical operations(远程医疗手术)均可受益于5g,但A项Eating habits(饮食习惯)并未包含在内,故选A项。9.词义猜测题。根据语法结构分析可知,make it+adj.+to do
36、 不定式结构中it 为形式宾语,真正宾语为to do 不定式,因此在划线it所在短语making it easier to develop goggles(目镜)the size of eyeglasses中,it 指代to develop goggles(目镜)the size of eyeglasses。故选D项。10.细节理解题。根据第三段末尾句:In order to occupy it first, the famous world wireless service providers such as AT&T, Verizon, Samsung, Huawei have alrea
37、dy declared that they will enter 5g business and showed their 5g new smart phones.(为了抢占先机,AT&T、Verizon、三星、华为等世界著名的无线服务提供商已经宣布将进入5g业务,并展示了他们的5g新智能手机。)可知,世界著名无线提供服务商急于宣布进入5g是为了占有市场。故选D项。11.细节理解题。根据文章第四段末尾句:So 5gs full benefit to all are not expected until the main US key carriers upgrade their key swi
38、tching equipment, which may happen in late 2019 or early 2020.(因此,在美国主要运营商升级他们的关键转换设备之前,5g不会给所有人带来全面的好处。升级可能会在2019年底或2020年初进行。)可知,B项It cannot benefit all Americans before the key equipment is upgraded.(在关键设备升级之前,不可能使所有美国人受益。)表述正确。故选B项。DMaybe you will say a journalists duty is to report news with soc
39、ial significance. There is hardly any reason for journalists to express their personal opinion on issues or facts. Forming a judgment or an opinion or idea based on a journalistic report is the readers privilege. Journalists also need to dig deep so as to look into the roots, inviting the readers to
40、 have a look at it. At this time, a report will become meaningful.Journalists must not give much importance to news that doesnt have much significance in the lives of the readers and the audience. This sort of practice primarily comes from the desire to attract attention of the latter, which oversha
41、dows the primary responsibility of presenting important facts that concern the readers and the audience in one way or the other.Its only the readers and the viewers who are the judges; journalists should let them pass their judgment on various issues. Sometimes journalists try hard to influence publ
42、ic opinion in favor of a particular side of an issue; this is a wrong practice, especially if the side the media takes is the wrong one, and the public opinion will be in favor of that particular side in consequence of such role on the part of the media.A proper understanding of which type of news i
43、s more important and the ability for grading news are the main character of true journalism. The social significance of a news item that does not profit us in the least (although, it might make us amused or sad in an indifferent way) is far less than that of a news item that makes us feel worried ab
44、out our personal safety.Most of us are afraid of the truth, because we consider it as too terrifying to knowsomething that is better hidden than revealed. However, the fundamental responsibility of a journalist is to reveal the facts in all their aspects exposing the hard and harsh reality.12.We can
45、 learn from the first paragraph that a meaningful report should _.A.bring about society changesB.contain the stories hidden behindC.lead to a good judgment or an ideaD.contain the scientific research13.What is the primary responsibility of a journalist?A.Presenting significant facts as it is.B.Attra
46、cting the publics attention.C.Influencing the readers life.D.Choosing proper news to report.14.Which of the following is an incorrect practice for journalists?A.Basing their reports unclearly.B.Convincing the public of the facts.C.Reporting news on a particular side.D.Inviting readers to judge the f
47、acts.15.What does the underlined phrase hard and harsh in Paragraph 5 mean?A.Fanciful.B.Serious.C.Fantastic.D.Objective.【答案】12.B13.A14.C15.D【解析】本文是一篇议论文。作者讲述了对新闻行业的现状及新闻记者的首要任务的看法和理解。12.细节理解题。根据第一段最后两句“Journalists also need to dig deep so as to look into the roots, inviting the readers to have a loo
48、k at it. At this time, a report will become meaningful.”可知,一则有意义的报道应该深度挖掘新闻的根源,即新闻背后的故事,从而吸引读者去阅读。故选 B 项。13.细节理解题。根据第二段最后一句中的“This sort of practice primarily comes from the desire to attract attention of the latter, which overshadows the primary responsibility of presenting important facts that conc
49、ern the readers and the audience in one way or the other(这种做法主要来自于想要吸引读者的注意,而这在某种程度上掩盖了(记者)呈现与读者和听众有关的重要事实的主要责任。)”和文章最后一段最后一句中的“the fundamental responsibility of a journalist is to reveal the facts in all their aspects”可知,一名记者的首要职责是实事求是地报道新闻。故选 A 项。14.细节理解题。根据第三段第二句“Sometimes journalists try hard to
50、 influence public opinion in favor of a particular side of an issue; this is a wrong practice(有时,记者竭力影响公众舆论,使其偏向问题的某一方面,这是一种错误的做法。)”可知,记者从某一特定的方面来报道新闻是不正确的做法。故选 C 项。15.词句猜测题。根据划线词所在句中的“to reveal the facts in all their aspects”和划线词后的“reality”可知,记者的首要任务是多方面揭露事实,应客观地报道新闻。由此可猜测,hard and harsh 意思为“客观的”。故
51、选 D 项。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文, 从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 A high school student has a science test on Monday but spends most of the weekend playing video games and does not start studying until late Sunday night. This kind of avoiding or delaying of work that needs to be done is cal
52、led procrastination(拖沓). It has been said that up to 95% of people procrastinate at least sometimes, and about 20% of them do it too much. 16.The first factor is how pleasant or unpleasant people find a task. Research shows that people put off tasks they find unpleasant. Someone who loves bicycles m
53、ight not delay fixing a tire, while someone who does not may put it off.17. For example, those who have low expectations of success are more likely to delay starting a job. On the other hand, those who believe they can perform well take on challenging tasks rather than avoid them.18. Studying hard i
54、n high school might not give high school students any immediate rewards; what they learn might not seem useful to the present. Sometimes. it is hard to see the benefit of making an effort when the reward is too far away. 19.Lastly, another factor is whether or not people can use self-control. Those
55、who have less self-control can easily be drawn away from their work. Interestingly, age is said to be associated with self-control. 20.If procrastination is a problem for you, the first step to reducing it is identifying the reasons behind it. It is only by understanding the roots of your problem th
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2019-2020学年高中新教材语文人教版必修上册课件:开篇 学案二 高中必备古代汉语语法知识 .ppt
