分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 5

类型2019届高考英语一轮复习练习:31 阅读速度提升练.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:428599
  • 上传时间:2025-12-01
  • 格式:DOC
  • 页数:5
  • 大小:114.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2019届高考英语一轮复习练习:31 阅读速度提升练 2019 高考 英语 一轮 复习 练习 31 阅读 速度 提升
    资源描述:

    1、题组层级快练(三十一)阅读速度提升练(时间:20分钟).阅读理解阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项。(2019天水模拟)He met her at a party. She was outstanding; many guys were after her, but nobody paid any attention to him. After the party, he invited her for coffee. She was surprised, so as not to appear rude, she went along.As they sat

    2、in a nice coffee shop, he was too nervous to say anything and she felt uncomfortable. Suddenly, he asked the waiter, “Could you please give me some salt? Id like to put it in my coffee.”They stared at him. He turned red, but when the salt came, he put it in his coffee and drank. Curious, she asked,

    3、“Why salt with coffee?” He explained, “When I was a little boy, I lived near the sea. I liked playing on the sea. I could feel it salty, like salty coffee. Now every time I drink it, I think of my childhood and my hometown. I miss it and my parents, who are still there.”She was deeply moved. A man w

    4、ho can admit that hes homesick must love his home and care about his family. He must be responsible. She talked too, about her faraway hometown, her childhood, her family. That was the start to their love story.They continued to date. She found that he met all her requirements. He was tolerant, kind

    5、, warm and careful. And to think she would have missed the catch if not for the salty coffee! So they married and lived happily together. And every time she made coffee for him, she put in some salt, the way he liked it.After 40 years, he passed away and left her a letter which said:My dearest, plea

    6、se forgive my lifelong lie. Remember the first time we dated? I was so nervous that I asked for salt instead of sugar. It was hard for me to ask for a change, so I just went ahead. I never thought that we would hit it off. Many times, I tried to tell you the truth, but I was afraid that it would rui

    7、n everything. Sweetheart, I dont exactly like salty coffee. But as it mattered so much to you, Ive learnt to enjoy it. Having you with me was my greatest happiness. If I could live a second time, I hope we can be together again, even if it means that I have to drink salty coffee for the rest of my l

    8、ife.1. She accepted his invitation for coffee because _A. she fell in love with himB. she didnt want to be impoliteC. no one paid attention to himD. no one else was interested in her2. Why the man asked for some salt was because _A. salty coffee made him miss his parents.B. he want to catch the atte

    9、ntion of the ladyC. he was so nervous that he made a mistakeD. he was telling a lie on purpose3. What might be the womans feeling after she read the letter?A. movedB. cheatedC. hurt D. angry4. The best title for the passage might be _A. A Lifelong Lie B. Salty CoffeeC. A Mistake for Love D. A Homesi

    10、ck Man答案14 BCAB(2019温州模拟)We all love our parents and turn to them when were in need, but would you like them to hear the conversations you have with your friends on the school playground or lunch queue? Social networking sites have become extensions of the school hallways, so would you add your pare

    11、nts as “friends” and allow them to view your online activities and conversations with friends? 来源:学|科|网Z|X|X|KIn the past the generation gap included a technology gap, where children were up to date with latest technology and parents were left behind, content to continue their day to day lives as th

    12、ey always had because they had no need to know more about technology. However, more and more parents are beginning to realize just how important social networks are in their lives. This realization has given many parents the motivation to educate themselves about social networking sites.来源:Zxxk.ComT

    13、hese days many people are attracted to social networking sites because they can choose who they have around them; theres also a certain amount of control over privacy that we dont get in real life. Sometimes we feel that privacy is violated when we must accept a “friend” request from a parent or fam

    14、ily member.Its a difficult choice whether or not to allow a parent to become a part of our online lives. On the one hand we dont want to “reject” their request because that might hurt their feelings or make them feel you have something to hide. On the other hand if you do accept, then you could have

    15、 a sense of being watched and no longer feel free to comment or communicate the way you did before.A recent survey suggested that parents shouldnt take it personally if their child ignores their request, “When a teen ignores a parents friend request, it doesnt necessarily mean that they are hiding s

    16、omething, but it could mean that this is one part of their life where they want to be independent.”Perhaps talking with parents and giving explanations would help soften the blow if you do choose not to add them to your friends list.5. From Paragraph 2, we learn that _. A. parents feel secure about

    17、their privacy onlineB. social networks successfully fill the generation gapC. parents have realized the importance of social networksD. social networks offer a platform for parents to communicate6. Teenagers may refuse a parents friend request because _. A. they hide something from their parentsB. t

    18、hey are unwilling to be watched by parentsC. their parents tend to fall behind in technologyD. their parents make negative comments on them7. The passage is mainly about _. A. privacy onlineB. social networksC. the generation gap D. parents friend requests8. The passage is written mainly for _. A. p

    19、arents B. teenagersC. teachers D. researchers答案与解析【文章大意】本文是有关很多父母进入社交网站希望加孩子为好友,但是这样的要求往往被孩子拒绝,因为他们不想被父母注视着。5. 答案C来源:1ZXXK解析细节理解题。根据第二段的However, more and more parents are beginning to realize just how important social networks are in their lives.可知:父母亲已经意识到了社交网络的重要性。故选项C正确。6. 答案B解析细节理解题。根据第四段中On the

    20、 other hand if you do accept, then you could have a sense of being watched and no longer feel free to comment or communicate the way you did before.可知:年轻人可能会拒绝父母加好友的请求,因为他们不喜欢被父母看到自己的一举一动。7. 答案D解析主旨大意题。从整篇文章来看,其主要讲述现在很多父母亲为了进一步了解孩子而想进入社交网络,加孩子为自己的好友从而达到关注到孩子的行动思想等,但是这种想法并没有得到孩子们的认可,他们的这种要求往往被孩子所拒绝。A

    21、、B、C三项涵盖范围太大。8. 答案B解析判断推理题。从文章第一段中的We all love our parents and turn to them when were in need, but would you like them to hear the conversations you have with your friends on the school playground or lunch queue?即可判断出,本文是采用第一人称“we”来描述的,而叙述者就是年轻人。故B项正确。来源:学#科#网Z#X#X#K(2019课标全国)Five years ago, when I

    22、taught art at a school in Seattle, I used Tinkertoys as a test at the beginning of a term to find out something about my students. I put a small set of Tinkertoys in front of each student, and said:“Make something out of the Tinkertoys. You have 45 minutes today and 45minutes each day for the rest o

    23、f the week.”A few students hesitated to start. They waited to see what the rest of the class would do. Several others checked the instructions and made something according to one of the model plans provided. Another group built something out of their own imaginations.Once I had a boy who worked expe

    24、rimentally with Tinkertoys in his free time. His constructions filled a shelf in the art classroom and a good part of his bedroom at home. I was delighted at the presence of such a student. Here was an exceptionally creative mind at work. His presence meant that I had an unexpected teaching assistan

    25、t in class whose creativity would infect(感染)other students.Encouraging this kind of thinking has a downside. I ran the risk of losing those students who had a different style of thinking. Without fail one would declare, “But Im just not creative.”“Do you dream at night when youre asleep?”“Oh, sure.”

    26、“So tell me one of your most interesting dreams.” The student would tell something wildly imaginative. Flying in the sky or in a time machine or growing three heads. “Thats pretty creative. Who does that for you?”“Nobody. I do it.” “Really at night, when youre asleep?”“Sure.”“Try doing it in the day

    27、time, in class, okay?”9. The teacher used Tinkertoys in class in order to _A. know more about the studentsB. make the lessons more excitingC. raise the students interest in artD. teach the students about toy design10. What do we know about the boy mentioned in Paragraph 3?A. He liked to help his tea

    28、cher.B. He preferred to study alone.来源:Zxxk.ComC. He was active in class.D. He was imaginative.11. What does the underlined word “downside” in Paragraph 4 probably mean?A. Mistake. B. Drawback.C. Difficulty. D. Burden.12. Why did the teacher ask the students to talk about their dreams?A. To help the

    29、m to see their creativity.B. To find out about their sleeping habits.C. To help them to improve their memory.D. To find out about their ways of thinking.答案与解析【文章大意】五年前,作者在西雅图一所学校教美术时,利用万能工匠这种玩具来激发学生的创造性。9. 答案A解析细节理解题。根据第一段的I used Tinkertoys as a test at the beginning of a term to find out something

    30、about my students可知,利用万能工匠这种玩具来了解学生。故选A项。10. 答案D解析推理判断题。根据第三段中用creative, creativity对这个男孩的形容,可知,他是有想象力和创造力的。故选D项。11. 答案B解析猜测词义题。根据downside后面一句可知,downside所在的句子的意思是:鼓励这种思考也有不利的方面。downside表示“下降趋势;缺点;消极面”,B选项drawback表示“缺点;不利条件;劣势”,符合downside的意思。12. 答案A解析推理判断题。根据文章最后一句Try doing it in the daytime, in class, okay?可知,作者鼓励学生看到他们自己的创造性,并在课堂上发掘自己的创造性。故选A项。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2019届高考英语一轮复习练习:31 阅读速度提升练.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-428599.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1