分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 11

类型2019届高考英语二轮题海特训营:(20)阅读理解 七选五四 WORD版含解析.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:428642
  • 上传时间:2025-12-01
  • 格式:DOC
  • 页数:11
  • 大小:49.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2019届高考英语二轮题海特训营:20阅读理解 七选五四 WORD版含解析 2019 高考 英语 二轮 题海 特训营 20 阅读 理解 五四 WORD 解析
    资源描述:

    1、阅读理解-七选五四1、根据短文内容,从短文后的选项中选出能填人空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 Teenage brains in the digital world When it comes to technology, adults wont be able to keep up with their children. It took the radio 38 years to reach 50 million people, but it took only 20 years for the phone to reach the same number, and 13 ye

    2、ars for the television. In contrast, it took Facebook 3.6 years. _ Over the 15 years, digital communication has brought in more changes than the printing press did in 1570. And those most likely to use them in this world are teenagers? whose brains appear to have an extraordinary capacity to adapt t

    3、o the world around them. _enabling teenagers to keep up with the increasing pace of digital technology and giving them an advantage when it comes to multitasking(多重任务处理). In the US, on average teenagers spend 8.5 hours a day using computers, mobiles, and other devices to learn, interact, and play. _

    4、such as talking on the phone while youre watching TV. As they stare at these screens, theyre taking in and sorting through an incredible amount of information. _YouTube indicates that teenagers all over the world are watching the same clips and laughing at the same joke, indicating that they are mor

    5、e global-minded than teenagers in the past. They may be keen on texting their friends and posting updates on social media sites. _By the age of 30, our brains have become more set in their way, making it harder for us to adapt and cope with the new technology.A. However, there is a cut-off.B. Twitte

    6、r only needed 88 days.C. There are concerns about how to make friends online.D. There is an advantage of the growing digital trend.E. Having a more flexible brain means certain parts of it havent developed yet.F. This means that the teenage brain can adapt to new technology.G. This increases to 11.5

    7、 hours if you include all the multitasking that goes on.2、根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 Lots of people find it hard to get up in the morning ,and put the blame on the alarm clock. In fact, the key to easy morning wake-up lies in resting your body clock._.Here is how to make one. _In orde

    8、r to make a change, you need to decide why its important. Do you want to get up in time to have breakfast with your family, get in some exercise, or just be better prepared for your day? Once you are clear about your reason, tell your family or roommates about the change you want to make. Rethink mo

    9、rnings. Now that you know why you want to wake up, consider re-arranging your morning activities. If you want time to have breakfast with your family, save some time the night before by setting out clothes, shoes, and bags._Thats a quarter-hour more you could be sleeping if you bought a coffee maker

    10、 with a timer. Keep your sleep/wake schedule on weekends. If youre tired out by Friday night, sleeping in on Saturday could sound wonderful. But compensating on the weekends actually feeds into your sleepiness the following week, a recent study found._ Keep a record and evaluate it weekly. Keep trac

    11、k of your efforts and write down how you feel. After youve tried a new method for a week, take a look at your record._If not, take another look at other methods you could try.A. Get a sleep specialist.B. Find the right motivation.C. A better plan for sleep can help.D. And consider setting a second a

    12、larm.E. If the steps you take are working, keep it up.F. Stick to your set bedtime and wake-up time, no matter the day.G. Reconsider the 15 minutes you spend in line at the caf to get coffee.3、根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 Social skills are an essential part of life but are not always ea

    13、sy to be perfect. Improving them takes time and practice. Select specific skills to improve. Dont try to improve all of your social skills at once._After you feel comfortable in your understanding of body language, you might read a guide on small talk and practice that next._ Talk with people while

    14、carrying out daily activities at school, work or at any other place. Communication is powerful and as you enter into more conversations, you will become more experienced in chatting. Be relaxed and confident around people. _You can help grow this feeling by building your sense of self-worth and find

    15、ing your inner strength. Remind yourself that you are a very special and worthwhile person. Choose specific goals and work towards them. Trying to “improve your social skills” is such a broad goal that it is hard to see progress towards it, and it is easy to get discouraged. _For instance, you might

    16、 decide “I want to successfully join a conversation at a party.” Find people who share the same interests with youWhy do you think you see a lot of friends are people who share something in common? For example, the basketball group, the football group, the video games group._So if you love football

    17、then talk about football. This is how most friendships start off.A. Participate in conversations.B. Pay attention to the reaction of the audience.C. People love to be around with ambitious people.D. Instead, pick a goal that is not only challenging but also specific.E. When you are comfortable with

    18、yourself, people will see the highlights on you.F. You might search for more information on body languages and work on that first.G. Generally, those who share the same interests are more likely to become friends.4、 There is so much time in the day. If you want to get more done, you really have two

    19、choices:stay up late or get up early. Which are you, an Early Bird or a Night Owl? Productive birds of a feather. You have the same amount of time each day as everyone else. If you want to reach your goals and realise your dreams, you have to be willing to pay the price._Sometimes it is your time. S

    20、ometimes it is money. And sometimes it is sleep. Get up early or stay up late. Those are your choices. Early birds : working before others get up. “I am an early bird. I often get asked when I get my writing work done._I usually get up at4 am and work until the others wake up. I find that working in

    21、 the morning makes my day better. Getting a head start on the rest of the world just feels good.” Many people use the excuse that they cant get up early. Maybe they are night owls. Night owls:working with the moon. Other people prefer to stay up long after the rest of the world have rested._They may

    22、 be more productive at midnight than they are at noon. Just make sure that if you stay up late, you are being productive.( Not watching mindless TV or endlessly surfing the Internet.) _ It doesnt matter which productive bird represents your work style._It depends on your environment and energf level

    23、s. Do you have the drive to get up early or stay up late? While others are dreaming, make your dreams real. Ask yourself,“What do you want more than a little extra sleep?” Are you a night owl or an early bird?A.They both can work.B.They work by moonlight.C.Have a good sleep every day.D.Work while ot

    24、hers are sleeping.E.Early birds are better than night owls.F.That sacrifice often involves giving up something.G.The simplest answer is that I do it before everyone else gets up.5、根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Four simple ways to stay positive Trying to stay positive, both in good times a

    25、nd bad, is a great way to improve your quality of life. Try these four methods on a daily basis. 1. Dont think a lot about negativity. Staying positive 24 hours a day, seven days a week is a bit difficult. Letting things get to you is normal, and its actually healthy to cry or express frustrations o

    26、nce in a while. Its when those negative moments control your life that your emotional balance is at risk. _However, dont give that sadness another second in your day. 2. _ What you put into your body directly affects how you feel on the outside. Fill yourself with good, healthy foods like fruits and

    27、 vegetables and limit snacking. Exercise is equally of great importance. Take a few days out of your week for at least half an hour of activity, and try to stick to it._ 3. Be kind to others. _Making someones day a bit brighter not only puts a smile on his or her face, but also yours as well. Rememb

    28、er to smile and treat each person with pity and respect. Good deeds are contagious(传染的), and your positive attitude may spread among others. 4. Take it one day at a time. Being positive isnt an instant thing. Its a steady effort that we follow every hour of every day. _Instead, focus on living at th

    29、e moment and doing what you can to make each moment better.A. Eat healthily and stay fit.B. Take your lunch breaks outside.C. Dont worry about what the future may bring.D. Gratefulness helps you appreciate life in bad times.E. Good feelings come from acts of kindness and selflessness.F. Take a few m

    30、inutes to feel sad and accept what happened.G. Even going outside for a walk and enjoying the sunshine improves your mood.6、根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。 Are you truly happy? Do you ever know what it means to be happy and what it takes to achieve happiness?_The following are a few tips t

    31、hat I follow to create happiness in my life. *Make a plan for achieving goals that you believe will make you happy.Your moods will very likely increase if you are going after something you value. *Surround yourself with happy people.It is easy to begin to think negatively(消极地)when you are surrounded

    32、 by people who think that way. _ *When something goes wrong,try to figure out a solution instead of being lost in self pity.Truly happy people dont allow setbacks(挫折)to affect their mood because they know that with a little thought they can turn the situations back to their favor. * _These few minut

    33、es will give you the opportunity to focus on the positive things in your life and will lead you to continuous happiness. * _Whether you treat yourself to lunch,take a long,relaxing bath or simply spend a few extra minutes on your appearance,you will be subconsciously (下意识地)putting yourself in a bett

    34、er mood. *Finding the humor in situations can also lead to happiness.Find a way to make light of a situation that would otherwise make you happy. *Keeping healthy is another way to achieve happiness._A.What makes one person happy may be very different from what makes someone else happy.B.On the cont

    35、rary,if you are around people who are happy,their emotional state will be infectious(有感染力的).C.Being overweight or not eating nutritious(有营养的)foods can have a negative effect on your mood.D.These are important questions for anyone who is seeking happiness to ask themselves.E.Spend a few minutes each

    36、day thinking about the things that make you happy.F.There are some tips in life that lead to happiness.G.Its also important to take some time each day to do something nice for yourself.7、根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 When I was 16 years old, a boy gave me an important gift. _It was the e

    37、arly autumn of my first year at a junior high school, and my old school was far away. _I was very lonely and afraid to make friends with anyone. Every time I heard the other students talking and laughing, I felt my heart break. I couldnt talk about my problems with anyone. And I didnt want my parent

    38、s to worry about me. Then one day, my classmates talked happily with their friends, but I sat at my desk unhappily as usual. _I didnt know who he was. He passed me and then turned back. He looked at me, with a smile on his face. Suddenly, I felt the touch of something bright and friendly. It made me

    39、 feel happy, lively and warm. _I started to talk with other students and make friends. Day by day, I became closer to everyone in my class. The boy with the lucky smile has become my best friend now! One day, I asked him why he smiled, but he couldnt remember smiling at me! _I believe that the world

    40、 is what you think it is. If you think it lonely, you might always be alone. So smile at the world and it will smile back.A. At that moment, a boy entered the classroom.B. Hes living in Australia now and he loves it.C. It doesnt matter because all the dark days have gone.D. It was a smile.E. That sm

    41、ile changed my life.F. Its practically impossible to make friends here.G. As a result, no one knew who I was.答案以及解析1答案及解析:答案:B; F; G; D; A解析:语篇解读本文介绍了青少年在适应新技术方面的明显优势及原因.1. B细节句 a 由上文信息“radio 38 yearsonly 20 years for the phone13 years for the televisionFacebook 3.6 years” 可知,本段介绍了各种媒体的发展速度,且呈现出越来越快

    42、之势。B项中“Twitter”也是发展的媒体之一,符合上下文。2.F 细节句。由上文信息“ whose brains appear to have an extraordinary capacity to adapt to the world around them”可知,青少年在的大脑在适应他们周围的世界方面,有着惊人的能力,F项对上文进一步解释,即这意味着青少年的大脑能适应新的技术。故选F。3.G 细节句。由上文信息“teenagers spend 8.5 hours a day using.”可知,本段介绍美国青少年每天花在新技术设备上的时间,G项信息 “This increases t

    43、o 11.5 hours”是对上文进一步的补充,故选G。4.D 主旨句。由下文信息“ indicating that they are more global-minded than teenagers in ihe past”可知,本段旨在说明使用新技术给青少年带来的好处,故D项符合本段主旨。5.A 主旨句。由空后信息 “ our brains have become set in their ways, making it hard for us to adapt to and cope with the new technology” 可知,我们的大脑在思维方式上变得固定,故适应新技术也

    44、变得艰难。由此判断,A项“However, there is a cut-off.”符合本段主旨。 2答案及解析:答案:C; B; G; F; E解析:【文章大意】本文是一篇说明文,介绍了如何做计划建立好生物钟,保持早睡早起的好习惯。第一个空考查前后句的连贯。第一段最后一句说“以下是如何制作一个”,代词one指代“计划” 一词,因此本空选C。第二空考查小标题概括。空后谈到要改变,先要说清楚做出改变很重要的原因;后面谈到一旦明白了其中的原因,就可以告诉你的家人或室友你想做出改变;由此可以推断出这段总的在说找到正确的动机,因此本空选B。第三个空考查前后句的连贯。本段最后一句谈到如果买咖啡机自己弄咖

    45、啡, 早上可以多睡一会儿,因此前一句应该要与咖啡有关,本空选G。第四个空考查前后句的连贯。本段谈到周末起床、睡觉的时间应该和平常一致,不然周末多睡反而会增加接下来工作日的睡意。F项中的no matter the day指的就是周末也应该和工作日的作息一致。因此本空选F。第五个空考查前后句的连贯。本段谈到对自己所做的计划要记录、评价和调整。本空后的If not说明前面是讨论计划有效就应该坚持,因此选E。 3答案及解析:答案:F; A; E; D; G解析:语篇解读本文介绍了如何完善社会技能的五个方法1. F细节句c 根据下文信息 “After you feel confident of your

    46、 understanding of body language, you might read a guide to small talk and practice that next.”可知.当你对肢体语言的理解有把握时可以阅读指南并接下来进行实践,F 项“ You might search for more information on body language and work on that first.”表不你需要先搜寻一些信息并先实施,故F项符合題意。同词复现:body language2. A 主旨句:根据空后息“Talk with people.Communication i

    47、s powerful. more conversations.” 可知,作者强调与人们交流,由此判断,本段主旨为学会交谈,故选A。3.E 细节句:由本段标题句“Be relaxed and confident around people。”可知,本段建议要放松和自信。根据上下文信息可知E项信息“When you are comfortable with yourself, people will see the highlights of you. 符合题意。4.D 过渡句。由本段标题句 “ Choose specific goals and work towards them.”可知,本段强

    48、调选择特定的目标并朝着目标努力。根据上文信息“大目标很容易让你失望”可知,目标不仅仅要有挑战性,而且一定要具体,因此,D选项中的“not only challenging but also specific”符合题意。5.G细节句由本段标题句可知,本段强调寻找和你有共同兴趣爱好的人,根据下文中的“This is how most friendships start.”可知有共同兴趣爱好的人大多会成为朋友,所以G项“Generally,those who share the same interests are more likely to become friends. 4答案及解析:答案:F

    49、; G; B; D; A解析:语篇解读为了获得比别人更多的时间,人们要么早起,要么晚睡本文介绍并分析了这两种工作习惯,1.F细节句。空前谈到为了实现目标和梦想,你必须甘愿付出代价. F项中的That sacrifice与上文中的the price对应,而且选项中的 something 指代下文的 time, money, sleep,故选 F。2.G细节句。G项中的answer与上文中的get asked对应,且选项中的 before everyone else gets up 与段落标题中的 before others get up 呼应, 故选G。3.B细节句。本段描述了熬夜者的生活。B项

    50、(他们在月光下工作) 符合上下文,故选B。4.D主旨句。由本段首句I丨doesn丨matter.判断,本段主要讨论这两种工作方式的相同之处,故D项(别人睡觉时他们工作)符合本段主旨。5.A细节句:选项A中的both,work(起作用)是解题的关键词,从意思上判断,both指代的是上文提到的两种工作方式,而空后解释了work(起作用)的条件,故选A。 5答案及解析:答案:F; A; G; E; C解析:语篇解读本文就如何保持积极的心态提出了四种方法。1. F细节句。F项的feel sad与空后句的that sadness构成语义上的复现,且F项在语义上与空后句构成转折,故选F。2.A主旨句。从设

    51、空位置和文章结构可以判断,此空应为段落小标題,另外,本段信息.with good, healthy foods like fruits and vegetablesExercise 表明,本段主要介绍饮食和锻炼对于心名的影响。故选A。3.G 细节句。由上文信息 Exercise is equally of great importance.表明, 锻炼也可以改善人们的心情,故G项(外出散步和享受阳光也可以改善心情)符合。4.E主旨句。从空后句看,让别人更快乐不仅能让别人满脸微笑,还可以让自己也满脸微笑:所以E项信息Good feelings、acts of kindness 及selfless

    52、ness(无私)与此一致,故选E。5.C细节句。从空后的instead可以判断,选项应与空后信息构成转折关系.空后信息focus on living at the moment与C项信息worry about what the future may bring 匹配,构成转折,故选 C. 6答案及解析:答案:D; B; E; G; C解析:1. 解析: 选D 前两句连续提出了几个问题,这几个问题对于追求幸福的人来说都很重要,故D项符合上下文。 2. 解析: 选B 上文提及如果你的周围都是一些消极的人,那么你也会变得消极。接下来应该讲的是如果你周围的人是积极的,你也会很积极。故B正确。 3. 解

    53、析: 选E 根据下一句“These few minutes will give you the opportunity”说明是要我们明天留点时间来思考那些让我们开心的事情。故E项符合上下文。 4. 解析: 选G 根据下一句“Whether you treat yourself to lunch, take a long, relaxing bath”说明这些都是你为自己做的事情,故G项符合上下文。 5. 解析: 选C 本段是指要保持健康的生活方式能让我们幸福,故C项内容:超重或者不吃有营养的食品会对我们的健康有不好的影响。故C项符合上下文。 7答案及解析:答案:D; G; A; E; C解析:

    54、1.D根据上文中的“a boy gave me an important gift ”(一个男孩给了我一个礼物。)可知,D选项中的代词It代指礼物。那个礼物就是微笑。故D选项正确。2.G根据上文“my first year at a junior high school, my old school was far away.”可知,作者来到初中第一年,离之前的学校很远。由此推出,在新学校没有人认识他。故G选项正确。3.A根据下文“I didnt know who he was.”(我不知道他是谁。)可知,上一句肯定提到某人,故A选项“那时一个男孩进入教室”正确。4.E根据上文“It made me feel happy, lively and warm.” 可知,这里it指的是smile。那个微笑改变了他的生活。故E选项正确。5.C作者获得友谊后的一些感慨。没关系了,黑暗的日子已经过去了,故C 选项正确。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2019届高考英语二轮题海特训营:(20)阅读理解 七选五四 WORD版含解析.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-428642.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1