2019年高考英语一轮复习Unit4Makingthenews押题专练含解析新人教版必修5.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019 年高 英语 一轮 复习 Unit4Makingthenews 押题 专练含 解析 新人 必修
- 资源描述:
-
1、Making the news李仕才第一节阅读理解阅读下面的短文,从每题所给的A、B、C和D项中选出最佳选项。AOnce when I was facing a decision that involved high risk, I went to a friend. He looked at me for a moment,and then wrote a sentence containing the best advice Ive ever had:Be bold and braveand mighty(强大的) forces will come to your aid.Those wo
2、rds made me see clearly that when I had fallen short in the past,it was seldom because I had tried and failed.It was usually because I had let fear of failure stop me from trying at all.On the other hand,whenever I had plunged into deep water,forced by courage or circumstance,I had always been able
3、to swim until I got my feet on the ground again.Boldness means a decision to bite_off_more_than_you_are_sure_you_can_eat. And there is nothing mysterious about the mighty forces.They are potential powers we possess: energy,skill,sound judgment,creative ideaseven physical strength greater than most o
4、f us realize.Admittedly,those mighty forces are spiritual ones.But they are more important than physical ones.A college classmate of mine,Tim,was an excellent football player,even though he weighed much less than the average player.“In one game I suddenly found myself confronting a huge player, who
5、had nothing but me between him and our goal line,”said Tim.“I was so frightened that I closed my eyes and desperately threw myself at that guy like a bullet (子弹)and stopped him cold.”Boldnessa willingness to extend yourself to the extremeis not one that can be acquired overnight.But it can be taught
6、 to children and developed in adults.Confidence builds up.Surely,there will be setbacks(挫折)and disappointments in life;boldness in itself is no guarantee of success.But the person who tries to do something and fails is a lot better off than the person who tries to do nothing and succeeds.So,always t
7、ry to live a little bit beyond your abilitiesand youll find your abilities are greater than you ever dreamed.1Why was the author sometimes unable to reach his goal in the past?AHe faced huge risks.BHe lacked mighty forces.CFear prevented him from trying.DFailure blocked his way to success.2What is t
8、he implied meaning of the underlined part?ASwallow more than you can digest.BAct slightly above your abilities.CDevelop more mysterious powers.DLearn to make creative decisions.3What can be learned from Paragraph 5?AConfidence grows more rapidly in adults.BTrying without success is meaningless.CRepe
9、ated failure creates a better life.DBoldness can be gained little by little.4What is the authors purpose in writing this passage?ATo encourage people to be courageous.BTo advise people to build up physical power.CTo tell people the ways to guarantee success.DTo recommend people to develop more abili
10、ties.语篇解读:本文为夹叙夹议文,题材为人生哲理。作者通过朋友的建议告诉读者,要勇敢地去尝试自己没有把握的事情,即便是失败也比从未尝试过要好很多。答案:C2解析:猜测词义题。根据本段下文内容可知,我们都有比自己意识到的更大的潜在力量,甚至包括体力,由此可推断出此处指“要做略微超出你的能力的事情。”答案:B3解析:推理判断题。根据第五段第一句话“Boldness.is not one that can be acquired overnight.”可知,勇敢无畏不能在一夜之间就被培养出来,D项意为“勇敢无畏可以逐渐得到”,符合该段段意。答案:D答案:ABIt didnt take long
11、for a lot of people who owned automobiles in the late 1800s to start hiring them out. Even though the first taxis were oddlooking machines that had batteries weighing as much as 800 pounds, there were almost 100 of them in New York City by 1899. They did a great deal of business competing with horse
12、drawn carriages (马车), since many people found them not only faster, but also quieter and much cleaner. The first gaspowered cabs arrived in New York in 1907, but they were imported from France and not built in the US.The 1920s saw an explosion in the taxis,as thousands of them were in use every day.
13、This burgeoning industry needed regulation,and the Mayor of New York,Fiorello HLa Guardia,signed the Hass Act of 1937.The act forced cab companies to obtain licenses and also introduced the medallion system,which is still in use today.These are the small metal plates youll see on top of the vehicle(
14、车辆)that certifies it is legally allowed to pick up passengers.The system helped the government keep track of not just the number of taxis,but the quality of them as well.Even though they faced serious competition from buses,subways and trains,taxis in New York remained a staple(主要产品)for millions of
15、people.About 12,000 of them were in service by 1950.While you may think that cabs have always been yellow,it actually wasnt until the 1960s that they were required to be painted that iconic color.There are about 40,000 drivers in New York City alone,and millions of others throughout the US.and the r
16、est of the world.An estimated 200 million passengers travel about 800 million miles a year,and pay fares totaling about D|S1 billion a year in New York alone.5The underlined word“burgeoning”in Paragraph 2 probably means“_”Acompeting fiercelyBdeveloping rapidlyCrecovering quicklyDdisappearing totally
17、6The metal plates were set on top of the taxis which_Awere painted in yellow as requiredBprovided qualified services for the passengersCwere allowed by the government to do businessDcouldnt cause any car accidents all the year round7Whats the writers purpose in writing the passage?ATo analyze the ad
18、vantages of the taxisBTo advertise the good services of the taxisCTo introduce the history of taxis in New York.DTo show the development of vehicles in the US.语篇解读:在纽约,最原始的出租车诞生于19世纪初,经过几百年的发展,出租车已成为人们不可或缺的代步工具。5解析:词义猜测题。根据第二段第一句可知,由于出租车行业发展迅速,所以需要纽约市通过立法来进行管理,故选B项。答案:B答案:C7解析:写作目的题。全文主要介绍了出租车行业在纽约市
19、诞生、发展和走向繁荣的历史。答案:C第二节完形填空阅读下面的短文,掌握其大意,然后从120题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项。Many children go to bed late.If your child seems particularly comfortable to keep late hours,the _1_may run deeper than your household habits.Mary Carskadon is the director of the Chronobiology and Sleep Research Laboratory at Bradley
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-429483.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
广东省佛山市顺德区罗定邦中学高中数学必修一《1.1.4集合复习课》课件.ppt
