2019年高考英语一轮复习Unit5Music分层演练直击高考新人教版必修2.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019 年高 英语 一轮 复习 Unit5Music 分层 演练 直击 高考 新人 必修
- 资源描述:
-
1、Unit 5 Music阅读提速练 阅读理解A(2018辽宁省五校协作体联考)Big Messaging Apps AbroadWhile WeChat is Chinas biggest mobile messaging app,there are many equivalent apps in other countries that offer similar features.WhatsApp(U.S.)Users:more than 600 millionPlatforms:Android,iOS,Windows Phone,BlackBerryFeatures:text chat,
2、pushtotalk,file sharing,location sharingWith more than 600 million active users,WhatsApp is one of WeChats biggest competitors.Developed by two exYahoo employees in 2009,WhatsApp originally focused on text chat,but on Aug.6 it also started pushtotalk service.Its noted for its accessibility,ease of u
3、se and the absence of adverts.The service is free for the first year,after which $ 0.99(6.06 yuan) is charged for a oneyear subscription.KakaoTalk(South Korea)Users:more than 100 millionPlatforms:Android,iOS,Windows Phone,BlackBerry and Bada(an operating system developed by Samsung)Features:text cha
4、t,group chat,pushtotalk,group calls,file sharingWith more than 100 million users in more than 230 countries,KakaoTalk is a multiplatform texting application that allows users to send and receive messages for free.With KakaoTalk,users can message each other oneonone or in group chats with unlimited n
5、umbers of friends.You can also choose from many animated emoticons and share them with friends.Line(Japan)Users:more than 600 millionPlatforms:Android,iOS,Windows Phone,BlackBerry and PCFeatures:text chat,group chat,pushtotalk,file sharing,location sharing,gaming,stickersLine tops the list of the mo
6、st downloaded free apps in 52 countries.Apart from text and voice messaging,Line provides its users with more than 250 original stickers and emoticons to buy from its own shop.In the first quarter of 2013 alone,it made $ 17 million just from stickers.The popular app also allows friends to battle eac
7、h other in the LINE GAME.【解题导语】本文是一篇说明文。文章介绍了美国、韩国和日本三个国家不同的手机信息应用程序。1Compared with the other two apps ,which of the following features makes Line stand out?AGroup mobile games.BFree emoticons.CFree downloads of the app.DText and group chat.A解析:细节理解题。通过这三个不同的手机应用的比较并根据最后一段的最后一句“The popular app also
8、allows friends to battle each other in the LINE GAME.”可知,Line和另外两个应用的不同之处就是它可以允许朋友们一起玩游戏,故答案为A。2Which of the statements is TRUE according to the passage?AUsers can always send and receive messages for free with WhatsApp.BUsers can share files with any of the three apps.CKakaoTalk frees users from un
9、wanted advertisements.DLine is the most popular one of the three apps.B解析:推理判断题。从三个手机应用的Features部分可以发现它们共同的特点是file sharing,故答案为B。3In which part of the newspaper may this article be found?AAdvertisement.BEconomy and Finance.CEntertainment.DScience and Technology.D解析:文章出处题。这三则信息都是关于手机应用的,介绍的是科技方面的内容,所
10、以应选D。B(2018惠州第一次调研)When I was a boy we used to live across the road from a big hill with huge oak trees growing out of it. When winter arrived, thick and heavy snow would fall, and my two brothers would grab their sleds heading over to the hill for a day of fun. I remember watching them with envy be
11、cause I was still too small to go sledding. Finally, one winter I was considered big enough and joined my brothers as they carried their sleds up the long hill and prepared to ride down it.The first few trips I rode with one of my brothers had the time of my life.It was so exhilarating when the wind
12、 whipped across my face as I flew down the hillside on the wooden sled.Near the end of the day I was too overjoyed when my oldest brother decided to let me try riding the sled all by myself. I climbed on it full of excitement and lay on my stomach. Then with one big push my brother sent me down the
13、snowy hillside.I was doing pretty well too until I hit an old stump hidden by the snow and went off course,straight towards one of those big oak trees. My heart pounded in my chest and I could hear myself screaming. At the last possible second I rolled off and the sled crashed into the tree.I could
14、hear my brothers running down the hill yelling,“You have to steer(操控)! You have to steer!”Sadly, that wasnt the last time I failed to steer when some obstacle knocked me off course in my life.Many times problems,troubles, and my own failures have sent me crashing into the trees of anger,frustration,
15、 and despair. I am still learning that life isnt always safe sledding. I am still learning that it is up to me to steer myself back to love, back to kindness,back to goodness,and back to God.Life is a trip, but no one ever said it was a smooth ride.Steer well then.Steer straight.Steer your soul towa
16、rds the light and the love that are all meant for us.【解题导语】作者小时候有一次滑雪时差点撞到橡树上,但在最后一刻,作者翻滚到雪地里才得以化险为夷,同时他学到了一个人生道理:学会自我掌控。4What do we know about the author when he was very young?AHe lived on a big hill with huge oak trees on it.BHe was frightened to go sledding with his brothers.CHe longed to go sle
17、dding with his brothers.DHe carried his brothers sleds as they went sledding.C解析:细节理解题。根据第一段第三句“I remember watching them with envy because I was still too small to go sledding.”可知,作者因为年龄太小不能去滑雪,只能嫉妒地看着哥哥们玩。据此可知,作者小时候很渴望和哥哥们一起滑雪,故C项正确。5Which of the following can replace the underlined word“exhilarati
18、ng” in Paragraph 2?ADelightful.BTerrifying.COrdinary.DViolent.A解析:词义猜测题。根据第二段第二句“It was so exhilarating when the wind whipped across my face as I flew down the hillside on the wooden sled.”可知,这句话描述的是作者第一次滑雪时在木雪橇上从山上冲下去,风从脸上刮过时的快感。根据第一段作者渴望滑雪的描述再结合下文中的“overjoyed”可知,作者玩得很开心,据此可以判断,画线词意为“令人愉快的”,故A项正确。6
19、Why did the author fall off his sled?ABecause his sled crashed into an oak tree.BBecause he lost control of his sled.CBecause his brother pushed it so hard.DBecause the hillside was snowy.B解析:推理判断题。根据第二段中的“I was doing pretty well.one of those big oak trees.”可知,作者撞到了雪地里的一个树桩,然后径直撞向一棵大橡树,再结合该段中的“At th
20、e last possible second. You have to steer!”可知,作者从雪橇上掉下来是因为他失去了对雪橇的控制。故B项正确。7What does the author mean to tell us?ALosing control of a sled can be dangerous.BCourage and determination can change ones life. CLife can be controlled by oneself.DLife is a mystery full of coincidences.C解析:推理判断题。通过全文再结合文章最
21、后一段的前两句“Life is a trip, but no one ever said it was a smooth ride. Steer well then.”可知,作者认为人生的旅程不是一帆风顺的,应该学会掌控生活。据此可以判断,本文旨在告诉读者,人生是可以由自己撑控的,故C项正确。C(2018郑州一中高三入学测试)Enjoying a musical performance no longer requires a costly ticket or a trip to a theater.These days,musicians are performing in private
22、homes,at haircutting shops,at airports.even on ferry boats.Musicians like house concerts.At music clubs,they often have to perform over loud conversation or deal with people who have had too much alcohol.People at house concerts are more focused on listening to the music.Just a few hours before the
23、Bombadils started singing at the OHair Salon,Lindsay was cutting hair and Tamera was doing facials.Then,they moved chairs and microphones to create a small performance space.The Bombadils made music in the front part of the hair salon,near the hairdryers and makeup tables.“This is our first show at
24、a hair salon,” Sarah Frank of the Bombadils told concertgoers at last weeks performance.Frank said she and band members,Luke Fraser and Kaitlyn Raitz had a great time “interacting” with the audience.Concerts in peoples homes,or small businesses such as OHairs,are becoming more popular,musicians say.
25、“There is a more relaxed atmosphere,”said Domenic Cicala,a musician who opened up his OHair Salon to concerts.“People really get to know the artists.”At house concerts,people get time before and after concerts to meet the performers.Often,the hosts or guests will provide food and drink.“People reall
26、y like listening to music in the living room of a friend,”said Matt Hart,with Aubrey Zoli making up the Local Strangers,a folkrock group based in Seattle.At many such concerts,the musicians do not need microphones.Yet,every word of their songs can be heard.【解题导语】本文主要介绍了现代音乐会在举办场地的选择上更加多样化,私人居所、理发店、机
27、场等都成为音乐家表演的场所,并且备受青睐。8Why do musicians like house concerts?ABecause private homes are easier to get to.BBecause people pay more attention to their music.CBecause they can do other things while performing.DBecause they dont have to bring their microphones.B解析:推理判断题。根据第二段最后一句可知,音乐家喜欢家庭音乐会是因为听众会更专注于倾听音
28、乐。故选B。9What impressed Sarah Frank most at her last weeks performance?AThe small performance space.BHer first show at a hair salon.CTheir interaction with the audience.DThe more relaxed atmosphere.C解析:细节理解题。根据第四段最后一句可知,上周的表演给Sarah Frank留下最深刻印象的是与听众的互动,故选C。10How many music groups are mentioned in the
29、text?AOne.BTwo.CThree.DFour.B解析:细节理解题。通读全文可知,本文提到了两个乐队,一个是the Bombadils,另一个是西雅图的民谣摇滚乐队the Local Strangers,故选B。11What may be the best title for the text?AMusicians Struggle to Make a LivingBPeople Really Get to Know the ArtistsCMusicians Find New Places to PerformDConcertgoers Wont Go to Music ClubsC
30、解析:标题归纳题。根据文章第一段,并结合对文章的整体理解可推知,本文主要讲述了现代音乐会在举办场地的选择上更加多样化,音乐家发现了私人居所、发廊等新的场所来表演,故选C。D(2018福建泉州检测)We know a lot about the advantages and disadvantages of reading a hardcopy book vs. reading electronically. The problem is, many of us refuse to listen.Dont get me wrong: Digital reading has some real a
31、dvantages. Ask people what they like most about reading on digital screens, and you hear over and over again about convenience. More points for digital reading:ebooks tend to be cheaper. Theres also the environmental argument. Think of the trees!Yet the soundness of this case is arguable. The earth
32、metals to build ereaders are not just rare but highly poisonous. And think about all that energy needed to run servers and cooling fans. And remember, trees are a renewable resource.Then, theres the appeal of a hard copy. Many people prefer print when reading both for pleasure and for school or work
33、. Drawing examples from my own research, some of the reasons are aesthetic(美学的). Others involve a sense of accomplishment, ease of annotation(“I can write on the pages”), and navigation(“easy to locate where I was”). Meanwhile, I hear abundant complaints about eye strain(眼疲劳) and headaches when usin
34、g screens.Much of what students liked about reading print involved their minds. They say “its easier to focus”. Some also acknowledged they took more time with printed text and read more carefully.But what makes the failure of electronic reading is concentration. More than 92% of those I surveyed sa
35、id they concentrated best when reading a hard copy. When a digital device has an Internet connection, its hard to resist the temptation(诱惑)So if digital interruptions dont threaten your enjoyment or understanding of a text, then medium may not matter. Casual reading like David Baldacci? If you break
36、 to check sports scores, there will be little harm done. But just dont expect to understand Joyces novels this way.【解题导语】文章主要介绍了在网络高度发达的社会中,电子书愈来愈有替代纸质书的趋势,然而作者通过对比两者的优缺点表达了对纸质书的青睐。12What is an advantage of reading a hardcopy book?AIt is cheaper.BIt is easier to carry around.CIt helps people think d
37、eeper.DIt provides instant information.C解析:细节理解题。根据文章第五段可知,读纸质书能让人更专注、更认真,因此思考更深入。故选C项。13Whats the biggest problem of reading digitally?AEnvironmental concern.BPhysical discomfort.CLack of concentration.DInternet connection.C解析:细节理解题。根据文章第六段中的第一句“But what makes the failure of electronic reading is c
38、oncentration.”可知,电子书阅读的最大问题是缺乏专注。故选C项。14Whats the authors attitude toward ereading?ASupportive.BDisapproving.COptimistic.DUnconcerned.B解析:推理判断题。根据文章第三至六段尤其是最后一段可知,作者认为,如果电子阅读不会影响你阅读的愉悦感和对文本的理解,那么无可厚非。但是读类似乔伊斯的作品时就不是合适的选择了。由此可推测,作者对电子阅读持不赞成的态度。故选B项。15How is the passage mainly developed?ABy analyzing
39、possible reasons.BBy providing typical examples.CBy listing practical suggestions.DBy presenting direct comparisons.D解析:推理判断题。文章的第二段主要讲了电子书的好处,第三段讲了电子书的缺点,第四、五段主要讲了纸质书的益处,第六段讲了电子书的缺点。因此整个文章是通过比较来写作的。故选D项。 七选五(2018河南开封一模)How to Use Social Media PositivelyNowadays so common is social media in our soci
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-429493.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
