2019年高考英语一轮精选练Unit5Meetingyourancestors含解析新人教版选修820180831178.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019 年高 英语 一轮 精选 Unit5Meetingyourancestors 解析 新人 选修 820180831178
- 资源描述:
-
1、Unit 5 Meeting your ancestors李仕才一、阅读理解。(2018江西赣中南五校联考)Before I studied psychology,I used to think that people would laugh when funny things occurred.While I was right about that,I discovered there are lots of other psychological factors that make people laugh other than the funny part of a joke.When
2、 someone laughs at a joke,there will usually be more than one reason that makes him laughand the more reasons there are,the more powerful the joke will be.I was attending a standup comedy show in Egypt,and when the man started to make fun of pedestrians crossing streets,everyone laughed their heads
3、off.The main reason why those people strongly laughed was that almost all of them felt angry towards pedestrians who crossed streets carelessly.The joke wasnt only funny,but it also made the audience feel that they were right about being angry at those pedestrians. That is, people were laughing both
4、 because of the funny joke and because of the happiness experienced as a result of the psychological support they got.The better a joke makes a person feel,and the more it includes other psychological factors,the more the person will like it.For example,if you envy one of your friends,and someone te
5、lls a joke that is funny and,at the same time,makes your friend seem stupid,then you will probably laugh at it louder than if you werent jealous of him.In short,we dont laugh only when we hear something funny; we also laugh when we experience some kind of happiness that results from the other psycho
6、logical factors involved in the joke.I strongly discourage you from making fun of anyone or belittling someone to make someone else laugh.All I want to explain is that if your joke supports a persons emotions,he will certainly like it a lot.【解题导语】本文主要分析了人们笑的原因。1What did the author find out after stu
7、dying psychology?AOnly good jokes make people laugh.BMany factors lead to peoples laughing.CFunny things can make people laugh.DLaughter can make people healthy.B解析:细节理解题。根据第一段第二句可知,作者在学了心理学之后发现,笑不仅仅是因为事情好笑,还有很多其他的心理因素的促成和影响,故选B。2Why did the audience laugh loud at the pedestrians?AThey played a tric
8、k on the pedestrians.BThe pedestrians behaved in a funny way.CThey could feel the pedestrians happiness.DTheir emotion was approved of by the show.D解析:推理判断题。根据第二段最后一句可推知,人们对行人的行为大笑的原因是他们在心理上产生了共鸣,故选D。3What does the underlined word“belittling”probably mean?AAnnoy. BBlame.CLook down on. DMake up to.C解
9、析:词义猜测题。根据最后一段倒数第二句可推知,动词belittle 和短语make fun of是近义词,结合选项可知,应选C。annoy“使恼怒”;blame“责怪”;look down on“蔑视,瞧不起”;make up to “接近,奉承,补足”。4Which of the following best shows the structure of the passage?B解析:推理判断题。结合全文可知,第一段导入话题;第二、三段通过具体事例进行分析;根据文章最后一段的开头“In short”可知,最后一段属于总结。由此可知,本文属于总分总的结构,符合本文结构的图表是B选项。二、单句
10、语法填空1I am not accustomed to _ (interrupt) when studying or working, so please remember this and dont do it again.答案:being interrupted2The headmaster hurried to the concert hall, only _ (tell) the speaker had gone.答案:to be told3The escaped prisoner got _ (arrest) immediately he turned up at the railw
11、ay station and was sent to prison again.答案:arrested4There were so many cars held up by the heavy rain on the road that we had no alternative but _ (wait)答案:to wait5_ (assume) that you are chosen to be a volunteer at the Olympic Games, what will you do?答案:Assuming6My neck is aching.No wonder. You _ (
12、play) computer games for four hours.答案:have been playing7For a very long time, people always have been trying to find out the _ (significant) of life.答案:significance8I had gone only a few steps _ I realized that my greeting had been impolite.答案:when9_ (look) ahead, we must expect some changes to be
13、made in our system of government.答案:Looking10In contrast to our ignorance of saving food, many people especially those in povertystricken areas are suffering from _ (starve)答案:starvation三、完形填空。(2018济南模拟)I spent last summer volunteering at a hospital.It was a gift to _1_ so many amazing people and Id
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-429585.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
