2021高考英语二轮复习训练:小综合训练16 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021高考英语二轮复习训练:小综合训练16 WORD版含解析 2021 高考 英语 二轮 复习 训练 综合 16 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家小综合训练16(名师原创)对应学生用书P152.阅读理解AIt was midsummer when we left for the camp,which made packing light and easy. All of the clothes I wore these days fitted into a small carryonstyle wheeled suitcase. And I fitted 14 outfits (外套) in there.From the beginning, I knew that wed be spending mos
2、t of our time hiking, boating, rock climbing, and walking around the campground. But I also wanted to have some nicer_things in case we went out to dinner in a city or met up with old friends.So within those 14 outfits, I chose a mix of running clothes, hiking clothes, water sport clothes,comfortabl
3、e shorts and Tshirts, and casual dresses and skirts. For shoes, I brought hiking boots, running shoes, hiking sandals, casual flats, and a pair of flipflops.Other than clothes, we knew that wed be cooking a lot at the campground to save money and eat healthily. Our popup camper has a minifridge, a t
4、hreeburner stove, and a small sink.The storage in this thing is very limited, but we managed to squeeze in a set of pots and pans, plastic dishes, silverware, and coffee mugs. Dont forget to bring some towels and sheets to swap them out because finding laundry facilities in campgrounds and laundroma
5、ts in small towns can be challenging.One difficult thing to decide on was what sporting equipment to bring. We really wanted to bring our bikes,but my Jeep could only accommodate either water sports equipment or bike equipment. For better transportability,we bought an inflatable (可充气的) boat. Its a p
6、ain to pump up by hand, but it saves a ton of space. We actually installed a storage rack above the back tire of the Jeep to carry two mountain bikes. Well swap out water sports for bikes in the fall.【语篇解读】本文是一篇记叙文。作者通过自己的一次经历介绍了露营前需要做的准备工作。1What does the underlined part in Paragraph 1 probably refe
7、r to?ABeautiful clothes.BBrand products.CFavorite foods.DGood tools.解析词义猜测题。上文提到带上各种活动需要的衣服,紧接着讲会见朋友所穿的衣服。所以nicer things在此指“好看的衣服”。答案A2Why did the authors family take some towels and sheets?AThey were particular about cleanliness.BThere might be no places to wash them.CThe camping environment was di
8、rty.DThey would stay long in the camp site.解析细节理解题。根据第三段最后一句可知,露营的地方可能没有洗衣设备,小镇上也没有自助洗衣店。所以要多带些毛巾和被单以备替换。故选B。答案B3What can we infer about the authors family?AThey cycled to the campground.BThey prefer cycling to water sports.CThey will camp out until autumn comes.DThey have a car to carry whatever th
9、ey like.解析推理判断题。根据文章最后一句可知,他们将在秋天把水上运动换成自行车。由此推知,他们从夏季一直露营到秋季。故选C。答案C4What is the best title for this text?ASuitable Clothes for a Camper LifeBTips on Camping in SummerCA Healthy Way of LifeCampingDCareful Plan for a Camper Life解析标题归纳题。本文主要通过介绍作者的经历,讲述了长期露营生活的精心计划和必要准备。故选D。答案DBOne of the basic ways
10、we get happy is by meeting our goals, as opposed to the setbacks and anger we feel when we do not. Setting goals and meeting them might seem an easy way to happiness. The problem is that goals which are too easy are not that rewarding. Our brains want us to improve and grow and make us happy only wh
11、en we deserve it.Psychologist Mihaly Csikszentmihalyi uses the term “flow” for the state we get into when we are buried in something enjoyable, where time seems to fly by. He also describes a person with “autotelic personality” as someone who sets themselves challenging but achievable goals.An impor
12、tant part of finding flow is letting go of the self. When you are absorbed in doing something, you lose track of your sense of identity. This can be particularly scary for those who are very selffocused and abnormally, the selfish often have difficulty finding happiness.There is also a curious “work
13、play” paradox(矛盾),where people at work are dreaming of holidays, yet sitting on the beach is quickly boring. Asked about when they were happiest,many people will describe times at work when they achieved significant goals.Another critical reason for seeking challenge is to keep the brain active and
14、learning. After the age of about 25, the brain literally becomes increasingly set in its ways, so learning and thinking about new things becomes harder. This is why the personality of many people remains unchanged during adulthood. Unless they keep taking on challenges, which takes a lot of practice
15、, repetition and persistence to fit in the new thinking.Changes in the way of thinking need challenge, especially energetic challenge. This is easier if your body is in good shape and fed well. It takes good nutrients, exercise and rest to help develop new ones.【语篇解读】本文是一篇议论文。主要介绍了什么是心流,以及如何通过设定目标和寻
16、求挑战来获得幸福感。5What kind of goals should be set if you want to get happy?AGoals that can improve your brains.BGoals that can be met when you feel happy.CGoals that dont need much effort to reach.DGoals that are kind of difficult but achievable.解析细节理解题。根据第一段中“The problem is that goals which are too easy
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
山西省运城市临猗中学苏教版高中语文课件 必修3:第2专题 老王(共27张PPT).ppt
