2021高考英语人教版一轮复习题组训练:选修6 UNIT 5 THE POWER OF NATURE WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021高考英语人教版一轮复习题组训练:选修6 UNIT 5THE POWER OF NATURE WORD版含解析 2021 高考 英语 人教版 一轮 复习题 组训 选修 THE WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家Unit 5The power of nature.阅读AStarting the day on an egg could keep your blood pressure under control,research suggests.Scientists have shown that eggs produce proteins with a function similar to that of powerful blood pressure-lowering drugs.The research,from the University of Albert
2、a in Canada,showed that when eggs come in contact with stomach enzymes (酶) they produce a protein that acts in the same way as Ace inhibitors,but more work is needed to show the effects outside a lab and in the human body.Earlier this month,British researchers declared that,contrary to popular belie
3、fs,it is healthy to go to work on an egg.They concluded that the type of cholesterol (胆固醇) found in eggs has little effect on increasing heart disease risks.Researcher Professor Bruce Griffin,from the University of Surrey,said,“The wrong beliefs linking egg eating to high blood cholesterol and heart
4、 disease must be corrected.The amount of fat in our diet has an effect on blood cholesterol that is several times greater than the relatively small amounts of cholesterol found in eggs.The UK public do not need to be limiting the number of eggs they eat.They can be encouraged to include them in a he
5、althy diet as they are one of natures most nutritious foods.”The British Heart Foundation dropped its three-egg-a-week limit in 2005.However,almost half of Britons believe the limit still applies.1.From the text we know that Ace inhibitors are .A.a kind of proteinB.a kind of foodC.a kind of medicine
6、D.a kind of illness2.According to what Professor Bruce said,eggs .A.are the most nutritious foodB.can be included in a healthy dietC.have no effect on blood cholesterolD.are forbidden to be eaten in the UK3.We can infer from the text that .A.stomach enzymes mixed with eggs can cure heart diseasesB.d
7、rugs to lower blood pressure will be replaced by eating eggsC.most Britons agree the three-egg-a-week limit should be droppedD.about 50% of Britons think eating an egg a day is bad for their health4.The text is meant .A.to introduce a medicine made from eggsB.to introduce scientific findings about e
8、ggsC.to tell people how to lower their blood pressureD.to advise people to eat as many eggs as possible语篇解读:本文是一篇说明文,主要讲述了关于鸡蛋的科学研究发现:鸡蛋在消化酶的作用下能产生一种可以降低血压的蛋白质,可以把血压控制在一定的范围内,但是为了验证这个结论仍需要大量的人体实验。答案及剖析:1.A推理判断题。根据第一段中的Scientists have shown that eggs produce proteins with a function similar to that o
9、f powerful blood pressure-lowering drugs.以及第二段中的.when eggs come in contact with stomach enzymes (酶) they produce a protein that acts in the same way as Ace inhibitors可知,鸡蛋和消化酶一起作用时会产生一种蛋白质,作用类似于强有力的降血压药物,故选A。2.B细节理解题。根据第四段中的They can be encouraged to include them in a healthy diet as they are one of
10、natures most nutritious foods.可知,鸡蛋被认为是自然界中最有营养的食物之一,故选B。3.D推理判断题。根据最后一段The British Heart Foundation dropped its three-egg-a-week limit in 2005.However,almost half of Britons believe the limit still applies.可知,几乎一半的英国人认为一天一个鸡蛋有害于身体健康,故选D。4.B主旨大意题。根据开头一段Scientists have shown that eggs produce protein
11、s with a function similar to that of powerful blood pressure-lowering drugs.可知,本文是在介绍一个关于鸡蛋的科学发现,故选B。BAll our dreams have something to do with our feelings,fears,longings,wishes,needs and memories.If a person is hungry,or tired or cold,his dreams may include a feeling of this kind.If the covers on y
12、our body,such as a quilt or a blanket have slipped off your bed,you may dream that you are sleeping on the ice and snow.The material for the dream you will have tonight is likely to come from the experience you have today.So the subject of your dream usually comes from something that has an effect o
13、n you while you are sleeping (feeling of cold,a noise,a discomfort,etc.) and it may also use your past experiences and the wishes and the interests you have now.This is why children are likely to dream of fairies,older children of school examinations,hungry people of food,home-sick soldiers of their
14、 families and prisoners of freedom.To show you how this is happening while you are asleep and how your needs and wishes can all be joined together in a dream,here is the story of the experiment.A man was asleep and the back of his hand was rubbed with a piece of absorbed cotton.He would dream he was
15、 in hospital and his charming girlfriend was visiting him,sitting on the bed and feeling gently his hands!There are some scientists who have made a special study of why we dream,what we dream and what those dreams mean.Their explanations of dreams,though a bit reasonable,is not accepted by everyone
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-429775.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
