2018版高中英语北师大版必修2:模块综合测评(二) WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2018版高中英语北师大版必修2:模块综合测评二 WORD版含解析 2018 高中英语 北师大 必修 模块 综合 测评 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、模块综合测评(二).阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)AThe garden city was largely the invention of Ebenezer Howard(18501928)After immigrating from England to the USA,and an unsuccessful attempt to make a living as a farmer,he moved to Chicago,where he saw the reconstruction of the city after the disastrous fire of 1871
2、.In those days,it was nicknamed“the Garden City”,almost certainly the source of Howards name for his later building plan of towns.Returning to London,Howard developed his design in the 1880s and 1890s,drawing_on ideas that were popular at the time,but creating a unique combination of designs.The nin
3、eteenthcentury poor city was in many ways a terrible place,dirty and crowded,but it offered economic and social opportunities.At the same time,the British countryside was in fact equally unattractive: though it promised fresh air and nature,it suffered from agricultural depression(萧条)and it offered
4、neither enough work and wages,nor much social life.Howards idea was to combine the best of town and country in a new kind of settlement,the garden city.Howards idea was that a group of people should set up a company,borrowing money to establish a garden city in the depressed countryside; far enough
5、from existing cities to make sure that the land was bought at the bottom price.Garden cities would provide a central public open space,radial avenues and connecting industries.They would be surrounded by a much larger area of green belt,also owned by the company, containing not merely farms but also
6、 some industrial institutions.As more and more people moved in,the garden city would reach its planned limitHoward suggested 32,000 people; then,another would be started a short distance away.Thus,over time,there would develop a vast planned house collection,extending almost without limit; within it
7、,each garden city would offer a wide range of jobs and services,but each would also be connected to the others by a rapid transportation system,thus giving all the economic and social opportunities of a big city.【语篇解读】本文主要介绍了花园城市的发展历史。1How did Howard get the name for his building plan of garden citi
8、es?ABy using the nickname of the reconstructed Chicago.BThrough his observation of the country life.CThrough the combination of different ideas.DBy taking other peoples advice.【解析】细节理解题。根据第一段提到的“.it was nicknamedthe Garden City,almost certainly the source of Howards name for his later building plan
9、of towns.”可知用的是后来重建芝加哥所起的绰号,因此选A。【答案】A2The underlined phrase “drawing on” in Paragraph 1 probably means“_”Amaking comments onBgiving an explanation ofCgiving a description ofDmaking use of【解析】词义猜测题。根据第一段的“Returning to London,Howard developed his design in the 1880s and 1890s,drawing on ideas that we
10、re popular at the time,but creating a unique combination of designs.”可知,返回伦敦后,他又改进了设计,利用了当时很受欢迎的想法。【答案】D3What can we learn about garden cities from the last paragraph?AEach one would continue to become larger.BPeople would live and work in the same place.CTheir number would continue to rise.DEach on
11、e would contain a certain type of business.【解析】推理判断题。根据最后一段的“As more and more people moved in,the garden city would reach its planned limitHoward suggested 32,000 people; then,another would be started a short distance away.”可知,随着越来越多的人搬进,这个城市达到饱和之后,另外一个发展开始了,可见花园城市的数量会继续增加的。【答案】C4What could be the b
12、est title for the passage?ACity and CountrysideBThe Invention of the Garden CityCA New City in ChicagoDA Famous Garden City in England【解析】标题归纳题。本文主要讲述了花园城市的发展历程。【答案】BBMusic is an international language.The songs that are sung or played by instruments are beautiful to all people everywhere.Popular mu
13、sic in America is what every student likes.Students carry small radios with earphones and listen to music before class,after class,and at lunch.Students with cars buy large speakers and play the music loudly as they drive on the streets.Adult drivers listen to music on the car radio as they drive to
14、 work.They also listen to the news about sports,the weather,politics,and activities of the American people.Most of the radio broadcast is music.Pop or popular music singers make much money.They make a CD or tape which radio stations use in every state.Once the popular singer is heard throughout the
15、country,young people buy his or her tapes.Some of the money from these tapes comes to the singer.Wherever the singer goes,all the young people want to meet him or her.Now the singer has become a national star.There are other kinds of music that are important to Americans.One is called folk music.It
16、tells stories about the common life of Americans.Another is called western or country music.This was started by cowboys who would sing at night to the cows they were watching.Today,any music about country life and the love between a country boy and his girl is called western or country music.Serious
17、 music for the concert halls is called classical music.Music for instruments is called orchestra music (管弦乐),such as the symphonies(交响乐) of Beethoven.There is opera for singers.There is ballet for dancers like the story of Liang Shanbo and Zhu Yingtai in China.【语篇解读】本文主要讲述了音乐是一门国际语言及其种类,音乐被各行各业的人们弹奏
18、和歌唱。5What can we know about music and people in America?AStudent drivers carry small radios with earphones when they drive on the streets.BStudents always listen to music before class,after class and at lunch.CAdult drivers only listen to news except music when they drive to work.DAdult drivers neve
19、r listen to music when they drive to work.【解析】由第二段的“Popular music in America is what every student likes.Students carry small radios with earphones and listen to music before class,after class,and at lunch.”可知,学生们课前、课后、午餐时间都在用收音机听音乐。【答案】B6How many kinds of music are mentioned in the passage?ASix.BEi
20、ght.CFive. DSeven.【解析】文中提到的音乐类型有pop music,folk music,country music,classical music,orchestra music,opera,ballet,共七种。【答案】D7Country music is a kind of music that _.Aisnt popular in AmericaBhas nothing to do with folk musicCis only sung by cowboysDis not played in the concert halls【解析】第五段一开头就说:There ar
21、e other kinds of music that are important to Americans.接下来则提到了folk music和country music,由此可知A项错误;乡村音乐起源于牛仔但不局限于牛仔才能唱,也没有说它不能在音乐厅唱。只有B项的表述是正确的,因为folk music和country music是两种不同的音乐风格。【答案】B8Which of the following is TRUE according to the passage?AAll people in America like popular music.BPop singers can g
22、et all the money from the tapes.CNow,western or country music is a little different from its beginning.DLiang Shanbo and ZhuYingtai is a kind of pop music.【解析】A、B和D项都与原文不符。A项太绝对了,不可能会有某种音乐形式受到所有人的喜欢;Some of the money from these tapes comes to the singer.表明并不是唱片的所有收入都进了歌唱者的口袋;文中提及的梁山伯与祝英台是芭蕾舞剧。第五段末尾则
23、提到了现在任何有关乡村生活的歌都称为country music,与开始的时候只有牛仔唱的歌才是乡村音乐的情况不一样了。【答案】CCAlthough his 1yearold smartphone still works perfectly,Li Jijia already feels the need to replace it.“There are many better ones available now: Its time to upgrade(更新) my phone.”Lis impatience is shared by many.Shortly after the season
24、 when new products are released,many consumers feel the urge to upgrade their electronic equipment,even though the ones they have still work just fine.As consumers minds are occupied by Apples newly releasedproducts and debate whether the Google tablet is better than the new Amazon Kindle,it might b
25、e time to take a step back and ask,“Do we really need the latest upgrades?”According to Donald Norman,an American author,“planned obsolescence (淘汰)” is the trick behind the upgrading culture of todays consumer electronics industry.Electronics producers strategically release new upgrades periodically
26、, both for hardware and software,so that customers on every level feel the need to buy the newest version.“This is an oldtime trickthey re not inventing anything new,” Norman said.“This is a wasteful system through which companiesmany of them producing personal electronicsrelease poorquality product
27、s simply because they know that,in six months or a year,theyll put out a new one.”But the new psychology of consumers is part of this system, as Norman admitted,“We now want something new, something pretty, the next shiny thing.” In its most recent years,Apples profit margin was more than 21 percent
28、. At HewlettPackard,the worlds biggest PC maker,it was only 7 percent.Apples annual upgrades of its products create sales of millions of units as owners of one years MacBook or iPhone line up to buy the newest version,even when the changes are slight.As to Li Jijia,the need for upgrading his smartph
29、one comes mainly from friends and classmates.When they are switching to the latest equipment,he worries about feeling left out.“Some games require better hardware to run,”said Li.“If you dont join in,you lose part of the connection to your friends.”【语篇解读】电子产品生产商不时地更新产品,人们为赶上其他人的步伐也经常去更换自己的电子产品,特别是手机
30、。9Whats the authors attitude towards peoples desire for new products?ASupportive. BHappy.CCritical. DUnclear.【解析】推理判断题。通读全文可知作者对那些很快更换电子产品的现象持批评态度。故选C。【答案】C10Why is Apple Company interested in producing latest version of its product?ATo provide customers with better service.BTo defeat other competit
31、ors like HewlettPackard.CTo establish a favorable image of itself among its customers.DTo make huge profits out of its business.【解析】细节理解题。根据第九段的“Apples annual upgrades of its products create sales of millions of units as owners of one years MacBook or iPhone line up to buy the newest version,even wh
32、en the changes are slight.”可知苹果公司出售新产品仅仅是为了获得更多的利润。故选D。【答案】D11How do the electronics companies successfully promote their latest products?AThey make full use of the “planned obsolescence”strategy.BThey make a fool of customers by recycling their old products.CThey control the customers way of thinki
33、ng while shopping.DThey invent new products to attract the youth like Li Jijia.【解析】推理判断题。根据文章第五段的“According to Donald Norman,an American author,planned obsolescence (淘汰) is the trick behind the upgrading culture of todays consumer electronics industry.”可知电子产品厂家是玩的新把戏来吸引消费者,其实产品并没有多大的改观,故选A。【答案】A12It
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
