云南师范大学附属中学2021届高三下学期高考适应性月考卷(八)英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 云南师范大学附属中学2021届高三下学期高考适应性月考卷八英语试题 WORD版含解析 云南 师范大学 附属中学 2021 届高三 下学 高考 适应性 月考 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、英语试卷注意事项:1.答题前,考生务必用黑色碳素笔将自己的姓名、准考证号、考场号、座位号在答题卡上填写清楚。2.每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。在试题卷上作答无效。3.考试结束后,请将本试卷和答题卡一并交回。满分120分,考试用时100分钟.第一部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AJoe Hart Soccer Tour12th - 15th July 2021Staff: Mr. Steve Allen (
2、trip leader), Mr. Alex GoldsteinAccommodation: Shrewsbury School, Ashton Rd, Shrewsbury SY3 7BABreakfast, lunch and dinner are provided by the school. The students will be sleeping in boarding accommodation at the school.Emergency contacts: The school mobile telephone number for this trip is 07816 8
3、18373. If the message is not urgent, please email seten reading-school, co. uk.Outbound travel: Monday 12th July09: 00 Meet on school front square09: 15 Coach leaves Reading School13: 00 Arrive at Shrewsbury School (approx.)Inbound travel: Thursday 15th July12: 00 Depart from Shrewsbury School16: 00
4、 Arrive back at Reading School (depending on traffic)When you arrive at school : Students should meet on the front square.Items to pack:Comfortable clothes to travel in and wear in the evenings (for 3 nights)Football shorts blue or black (up to 3 pairs)Football socks blue or black (up to 3 pairs)Shi
5、n padsFootball bootsAstro football trainersToiletriesTowelSun creamWater bottleSome spending money for the motorway services and the candy shop at Shrewsbury School (no more than 20)Kind regards, Steve Allen1. What is the requirement for the students?A. To bring some formal clothes for the evenings.
6、B. To gather at the meeting place after arrival on the last day.C. To meet at Shrewsbury School on time for the first day.D. To keep in touch with the teacher by phone.2. What is the tour for?A. Relaxation.B. Reunion with friends.C. Destination exploration.D. Sports training.3. Why should students b
7、ring some money?A. To pay for some extra personal use.B. To pay for the accommodation.C. To pay for the transportation and dinner.D. To pay for the tuition.【答案】1. B 2. D 3. A【解析】【分析】本文是应用文。文章是一份里丁学校暑假足球训练营的通知。【1题详解】细节理解题。根据Items to pack部分提及的“Comfortable clothes to travel in and wear in the evenings
8、(for 3 nights)(舒适的旅行穿的服装和晚上穿的服装(三晚))”可知,带路上和晚上穿的舒适服装,故排除A;根据Outbound travel部分“09: 00 Meet on school front square”可知,在里丁学校集合,故排除C;根据Emergency contacts部分“If the message is not urgent, please email seten reading-school, co. uk.(如果信息不紧急,请发送电子邮件到seten reading-school,co.uk)”可知,只有紧急情况才和老师电话联系,故排除D;而根据Inbou
9、nd travel部分的“When you arrive at school: Students should meet on the front square.”可知,最后一天到达学校后要在前广场集合。故选B。【2题详解】推理判断题。根据标题“Joe Hart Soccer Tour”和Items to pack部分所提及的需要带的物品可看出,这是一个足球训练营。故选D。【3题详解】推理判断题。根据最后一段最后一句“Some spending money for the motorway services and the candy shop at Shrewsbury School (no
10、 more than 20)(一些人花钱购买高速公路服务和什鲁斯伯里学校的糖果店(仅20))”可知,学生带钱用于额外的个人使用。故选A。BOne Saturday afternoon in June, in the busy streets of central London, something strange happened. A man was seen apparently floating beside a London bus as it drove about town. One of his arms was stretched out and was attached to
11、 the roof of the bus. This arm appeared to be the only thing supporting the rest of his body. The man waved to the crowds with his other hand and moved his legs. Was he really walking on air? How was it possible? It turned out to be the latest show from Dynamo, one of the worlds most thrilling illus
12、ionists (魔术师).This wasnt the first time Dynamo had amazed the people of London. Two years earlier, tourists walking by the River Thames were a little concerned to see a young man go down some steps to the edge of the river and look thoughtfully across to the other side. Was he going to throw himself
13、 into the river? More and more people gathered on the bridge to see what was going on. And to their complete disbelief, he lifted up his foot and stepped onto the water. He didnt sink! Then he took another step, and another, and another. Hundreds of photos were taken by the onlookers and the next da
14、y the newspapers were full of the fascinating story.Dynamo is the stage name of Stephen Frayne, who was born in the northern English town of Bradford. He was attracted by street magicians as a child and wanted to become one in the future. Taught by his grandfather, he showed great talent in it. He c
15、ombined card tricks with breaking dance and then made a name for himself. But now what everyone wants to know is: after walking on air and water, what is he going to do next?4. How did Dynamo astonish the audience?A. By floating on the top of a London bus.B. By performing some quite unbelievable tri
16、cks.C. By being attached to the bus with one hand.D. By being a magician as a young boy.5. What helped Dynamo gain his earliest fame?A. Owning a special stage name.B. Walking across the River Thames alone.C. Being the only one floating by a moving bus.D. Presenting an appealing combined trick.6. Who
17、 inspired Dynamo to decide on his career first?A. Some street magicians.B. His grandfather.C. Breaking dance performers.D. The audience.7. What can we learn from the last paragraph?A. Dynamo once was a great magician.B. Dynamos grandpa knows a great magician.C. Dynamos career is taking off.D. Dynamo
18、 is the most successful magician at present.【答案】4. B 5. D 6. A 7. C【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章讲述了魔术师Dynamo分别在空中和在水面上的两次不同凡响的精彩表演,并简要介绍了他的成长经历。【4题详解】推理判断题。根据第二段第一句“This wasnt the first time Dynamo had amazed the people of London. (这已经不是迪纳摩第一次让伦敦人感到惊讶了)”和第五句“And to their complete disbelief, he lifted up his fo
19、ot and stepped onto the water. (让他们完全难以置信的是,他抬起一只脚,踩到了水面上)”可知,迪纳摩表演了一些令人难以置信的戏法,使观众们大吃一惊。故选B。【5题详解】细节理解题。根据最后一段倒第二句“He combined card tricks with breaking dance and then made a name for himself. (他把纸牌戏法和霹雳舞结合起来,然后就出了名)”可知,一个吸引人的组合戏法帮助迪纳摩获得了他最早的名声。故选D。【6题详解】细节理解题。根据最后一段第二句“He was attracted by street m
20、agicians as a child and wanted to become one in the future. (他从小就被街头魔术师所吸引,并希望将来能成为一名街头魔术师)”可知,一些街头魔术师启发迪纳摩决定了他的职业生涯。故选A。【7题详解】推理判断题。根据最后一段最后一句“But now what everyone wants to know is: after walking on air and water, what is he going to do next? (但现在每个人都想知道的是:在空中和水上行走之后,他下一步要做什么?)”可知,现在每个人都在期待他的表扬,所以
21、迪纳摩的事业正在起飞。故选C。CIf VR (virtual reality) ever goes mainstream, then it has the potential to become the biggest technological breakthrough of the decade. The idea of living in the digital world is almost as old as science fiction itself and now a headset will bring us closer to it than ever before.To
22、enjoy the new world, all you have to do is pop on the comfortable headset, and with a quick setup on the companion app youre good to go. XRSpace claims this will be the worlds first 5G mobile VR headset, so you can take it with you without being tied to the house. There are also no external sensors,
23、 with inside-out tracking technology able to detect your head and hand movements, ensuring you dont have to suffer clumsy VR controllers.The virtual world itself is where the XRSpace Manova shines the brightest and has to be seen to be believed. Seeing a gap in the market, the XRSpace Manova headset
24、 isnt focused on gaming or commercial use but rather as a VR social platform where friends and family can hang out in a virtual space similar to Linden Labs Second Life.You can create avatars with realistic features which means they actually look like you. The avatars can act in fun ways from handsh
25、akes to stunning break-dance. Users will also be able to watch movies or live sporting events with friends and family within the shared virtual space. The XRSpace Manova absolutely realizes what you want from a VR device and thats making you feel part of the experience instead of a viewer of the exp
26、erience. It is probably the closest to a fully immersive digital world well ever get with todays technology. Nevertheless, its a giant leap to go from VR gaming to a VR social platform.8. What can we know about the VR headset?A. It is designed to create your real avatar.B. It can bring a vivid virtu
27、al world to the user.C. It can monitor your trunk move accurately.D. It works better if not tied to the house.9. Why is the VR headset different from the other previous ones?A. Not to appeal to the adolescents.B. Not to display users real identity.C. Not to specialize in VR games.D. Not to take cost
28、s into consideration.10. What does the underlined word “immersive in Paragraph 4 probably mean?A. Impressive.B. Intelligent.C. Independent.D. Involved.11. What is the authors attitude towards the headset?A. Positive.B. Indifferent.C. Ambiguous.D. Opposed.【答案】8. B 9. C 10. D 11. A【解析】【分析】本文是说明文。介绍了一种
29、新型的VR头戴设备。不同于其他偏重于游戏或商业的头戴产品,XRSpace的使用者在戴上该头戴后能体验真实的虚拟世界并能在其中进行社交。【8题详解】细节理解题。根据第三段“The virtual world itself is where the XRSpace Manova shines the brightest and has to be seen to be believed. Seeing a gap in the market, the XRSpace Manova headset isnt focused on gaming or commercial use but rather
30、 as a VR social platform where friends and family can hang out in a virtual space similar to Linden Labs Second Life.(虚拟世界本身是XRSpace Manova最亮眼的地方,必须看到才能相信。XRSpace Manova头戴式设备看到了市场的缺口,它并不专注于游戏或商业用途,而是作为一个虚拟现实社交平台,朋友和家人可以在类似于林登实验室的第二人生的虚拟空间中闲逛)”可知,VR头盔可以给用户带来一个生动的虚拟世界。故选B。【9题详解】细节理解题。根据第三段中“Seeing a g
31、ap in the market, the XRSpace Manova headset isnt focused on gaming or commercial use but rather as a VR social platform where friends and family can hang out in a virtual space similar to Linden Labs Second Life.(XRSpace Manova头戴式设备看到了市场的缺口,它并不专注于游戏或商业用途,而是作为一个虚拟现实社交平台,朋友和家人可以在类似于林登实验室的第二人生的虚拟空间中闲逛
32、)”可知,VR头盔不同于以往的其他产品是因为它不专注于虚拟现实游戏。故选C。【10题详解】词义猜测题。根据画线词上文“The XRSpace Manova absolutely realizes what you want from a VR device and thats making you feel part of the experience instead of a viewer of the experience.( XRSpace Manova绝对实现了你想从VR设备中得到的东西,这让你感觉自己是体验的一部分,而不是体验的观众)”可知,该产品是让你参与到体验中而不只是作为旁观者
33、观看,即画线词意思是“参与的”。A. Impressive令人印象深刻的;B. Intelligent智慧的;C. Independent独立的;D. Involved参与的,卷入的。故选D。11题详解】推理判断题。根据最后一段中“Nevertheless, its a giant leap to go from VR gaming to a VR social platform.(然而,从虚拟现实游戏到虚拟现实社交平台是一个巨大的飞跃)”可推知,作者对该产品是持积极态度的。故选A。DSocial conflicts, from policy debates to family disagre
34、ements, can easily develop into angry words and personal attacks. Such heated conflicts, however, seldom settle disagreements and can lead to worse outcomes. A better approach to dealing with interpersonal (人际的)disagreements is to apply characteristics of wisdom, like intellectual humility (恰当的谦逊),d
35、iverse viewpoints, and open-mindedness. But applying these elements of wisdom can be difficult, especially during conflicts. The trick, according to a new research published in the journal Psychological Science, is to train yourself in advance to reason about interpersonal conflicts in a wiser manne
36、r.“People typically fail to reason wisely when facing social conflicts, so we designed a way to help them,“ said Igor Grossmann, director of the Wisdom and Culture Lab at the University of Waterloo, Canada. Our basic idea was to train people to see situations from a more objective, third-person angl
37、e. This approach enables people to recognize the limits to their knowledge, acknowledge different ways the conflict may lead to, and consider and balance multiple viewpoints.According to the researchers, by switching the angle from the first person to the third person, a person becomes better able t
38、o evaluate their own knowledge and appreciate alternative views.To test their hypothesis (假设),the researchers conducted two field experiments. Grossmann said, “Our research showed effectiveness of the third-person diary writing for a change in wisdom compared to the first-person diary reflections, a
39、nd that the distanced self reflection led to gradual development in wise reasoning about personally challenging incidents. The data suggest that this increase in wise reasoning occurred because the distanced self reflection broadened peoples typically narrow self-focus. This research provides the fi
40、rst empirical (实验的)evidence for the trainability of wisdom in daily life when working through challenges.12. Why is it significant to settle the social conflicts?A. Because conflicts can result in a worse relationship.B. Because conflicts can avoid ones self-reflection.C. Because conflicts can push
41、people to think differently.D. Because conflicts may lead to a compromise.13. What can help to reduce the conflicts according to the author?A. Firm determination.B. Self-awareness.C. Agreed standard.D. Broad viewpoints.14. Which statement is consistent with Grossmanns finding?A. First-person reflect
42、ion improves the problem-solving skills.B. Third-person diary writing can promote the conflict-settling ability.C. Self-focus is helpful in dealing with interpersonal disagreements.D. Social conflicts can develop peoples reasoning ability.15. What can be a suitable title for the text?A. Reflection M
43、atters in Decreasing DisagreementsB. Social Conflicts Do Great Harm to RelationshipsC. Training Helps to Cope with Social ConflictsD. The Wisdom of Problem-solving Lies in Challenges【答案】12. A 13. D 14. B 15. C【解析】【分析】这是一篇说明文。社交冲突是一个普遍存在且需要学会解决的问题。一项新的研究发现:以第三方的客观角度的写作训练可以提升人们解决社交冲突的能力。【12题详解】细节理解题。根
44、据第一段“Such heated conflicts, however, seldom settle disagreements and can lead to worse outcomes.(然而这种激烈的冲突很少能解决分歧,并且会导致更糟的结果)”可知,因为冲突很少能解决分歧反而常常导致更糟的关系,所以处理社交冲突是重要的,故选A项。【13题详解】细节理解题。根据第一段“A better approach to dealing with interpersonal (人际的)disagreements is to apply characteristics of wisdom, like
45、intellectual humility (恰当的谦逊),diverse viewpoints, and open-mindedness.(解决人际分歧的更好办法是运用智慧,比如:恰当的谦逊、多元的视角、开阔的思想。)”可知,作者认为恰当的谦逊、多元的视角、开阔的思想可以帮助减少冲突。故选D项。【14题详解】推理判断题。根据最后一段“Grossmann said, “Our research showed effectiveness of the third-person diary writing for a change in wisdom compared to the first-p
46、erson diary reflections, and that the distanced self reflection led to gradual development in wise reasoning about personally challenging incidents.(Grossmann说道:我们的实验揭示了相比于第一人称的日记反思,以第三人称角度的日记写作对于智慧的提升是有效果的,此外,对于个人的挑战事件,客观的反思也会逐渐促进推理能力的提高。)”可知,Grossmann发现:以第三人称角度的写作对于智慧的提升是有效果的,所以“以第三人称的日记写作能够提升处理冲突
47、的能力”与Grossmann的发现一致,突显第三人称日记写作的好处,故选B项。【15题详解】标题判断题。根据第一段“The trick, according to a new research published in the journal Psychological Science, is to train yourself in advance to reason about interpersonal conflicts in a wiser manner.(根据在心理科学日志上最新发表的研究显示:技巧可以提前训练你以更智慧的方式去理性思考人际冲突问题)”和最后一段“This rese
48、arch provides the first empirical(实验的)evidence for the trainability of wisdom in daily life when working through challenges.(这项研究提供了第一个实验性的证据:当应对挑战时,智慧的解决方法是可以在日常中训练出来的)”可知,“训练有助于应对社交冲突”适合作文章标题,故选C项。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Be Prepared for Your University LifeWhi
49、le the thought of leaving high school forever may leave you jumping for joy, you may start to dream about the new life. College is a unique season in the life of any student. _16_ Here are some steps to follow to prepare yourself.Be wise. _17_ More importantly, you have to be mentally prepared. Dont
50、 fall into the same trap as many other college students do. College is fun - and you can enjoy it - but be responsible by keeping your mind sharp and focusing on your main goals._18_ You have a limited amount of time at your school to gain whatever you want, but its easy to lose sight of your purpos
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-430934.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
