2018版高考英语二轮(浙江专用)专题限时集训(一) 训练1 细节理解题(Ⅰ) WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2018版高考英语二轮浙江专用专题限时集训一训练1细节理解题 WORD版含解析 2018 高考 英语 二轮 浙江 专用 专题 限时 集训 训练 细节 理解 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、专题限时集训(一)阅读理解 训练1细节理解题()(对应学生用书第135页)A 【导学号:38144021】(2017浙江名校联盟联考二)The word“social”means relating to society or its organization.The special type of science that studies how human beings interact (互动) with each other is called “sociology”Sociologists have looked closely at mankinds desire to be par
2、t of different groups and call this“group behavior”Sociologists believe that group behavior began in mankind a long time ago when man was more primitive.Back then,people did not have big homes made of concrete or brick to protect them from dangerous animals.People slept in caves and were out in the
3、open during the day a lot more.They would look all around for food so that the species could continue living.As time went on,people began to see the benefits of being part of a group.They could find more food and would be able to more effectively battle dangerous animals.Bigger quantities of food an
4、d a better sense of safety helped humans survive and prosper.Group behavior also includes the creation of “ norms” and “values”Norms are examples of what a group normally does over a period of time.Members of a group might all wake up at the same time and begin to carry out their various duties duri
5、ng the day,and repeat those same activities day after day.Values are a summary of what the groups goals might be or a general idea of what is acceptable behavior.Some groups might strongly believe in honesty and dislike thefts.There are actually some negative things that can come along with group be
6、havior.From time to time,if a person is not accepted within a group,he might feel rejected and saddened.Other times,a group might find itself fighting a “common enemy”,another group that is disliked as a whole because it may have different norms or values.Group behavior also makes it more likely tha
7、t all of the members of a group will believe something just because one member says so,even if it is not true or favorable.【语篇解读】本文是一篇说明文,阐述了社会群体行为(group behavior)的形成以及它带来的正面和负面影响。1What is “group behavior”?AMankinds desire to study sociology.BMankinds desire to form friendship with others.CMankinds
8、desire to hunt for food successfully.DMankinds desire to be part of different groups.D考查细节理解。根据第一段的最后一句“Sociologists have looked closely at mankinds desire to be part of different groups and call thisgroup behavior”可知,应选D项。2What caused people to become part of a group a long time ago?APeople wanted
9、to make more friends with others.BPeople wanted to be able to better survive and succeed.CPeople wanted to have big concrete or brick homes.DPeople wanted to kill larger animals for food.B考查细节理解。根据第二段中的“As time went on,people began to see the benefits of being part of a group.and a better sense of s
10、afety helped humans survive and prosper”可知,群体生活使人们更好地生存下来,战胜危险动物。故选B项。3Based on the passage,what might the identity of a group be based on? AThe groups values.BThe groups location.CThe groups common enemy.DThe groups size.A考查细节理解。根据第三段中的“Values are a summary of what the groups goals might be or a ge
11、neral idea of what is acceptable behavior”可知,群体行为的特征是以价值观为依据的。故选A项。B(2017浙江金丽衢十二校联考一)I read the same novel in paperback and on the iPad.One thing I love about ebooks on the iPad is the intext dictionary lookup feature.This is something the iPad will always have as an advantage over traditional paper
12、backs.I sometimes come across a word I dont know while reading.Its much handier to be able to look up the word on the same screen as the text than to have to grab a dictionary or my iPhone to look it up while I am reading a paperback.However,when it comes to actually reading the book,the iPads advan
13、tages as a medium for reading begin to pale.The iPad is relatively heavy in my hands and the swiping and tapping to turn a page soon become boring.Another big issue I have with the iPad is that I always find myself trying to get away to check an email,explore the web,or look for another book on the
14、iBookstore.Living in London,as most people do,I take the tube,or the subway.Forget about resting your iPad on your lap to read, because your knees get bumped too much from constant flow of people entering and leaving the train.Your only option is to“seize”your iPad in your hands.This is where a huge
15、 drawback of the iPad becomes apparent.When I read a paperback on the subway,not once will I worry about my paperback.A $7 paperback book is a pretty low target for a thief.A $500 iPad,on the other hand,is a prime theft material.The reading experience goes down dramatically when you have to keep an
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-431196.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
